parhaat-juoksukengat

Top 5 parhaat juoksukengät 2023

Jaa artikkeli

Juoksukenkiä valittaessa tarkastellaan kengästä neljää eri ominaisuutta: keveyttä, pehmustusta, tukea ja istuvuutta. Tietysti tärkein osa kaikissa juoksukengistä on kuitenkin kokemuksesi satojen kilometrien ajalta käyttäessäsi niitä.

Auttaaksemme sinua löytämään seuraavan upean parisi ja saadaksesi käsityksen siitä, kuinka maantie- tai polkukenkäsi päivitykset voivat muuttaa sen istuvuutta tai suorituskykyä, tarkistamme vuosittain satoja miesten ja naisten juoksukenkiä.

Tässä artikkelissa esittelemme vuoden 2023 parhaat juoksukengät. Suosituksia varten olemme kokeilleet jokaista kenkää tiimimme kanssa. Kaikkia kenkiä yhdistää samat tärkeät ominaisuudet, joita ovat kevyt paino, hyvä pehmustus, tukevuus ja mukava istuvuus. Olemme valinneet kengät viidestä meidän mielestämme parhaasta kenkämerkistä, jotka ovat Nike, Adidas, Asics, ja New Balance.

 • 1. Nike Air Zoom Pegasus 39

  Nike parhaat juoksukengät
  • Parhaat juoksukengät 2023
  • Luotettavat
  • Hengittävät
  • Pehmeät
 • 2. Gel Kayano 29 Asics

  Parhaat juoksukengät
  • Pitkille lenkeille
  • Kevyet
  • Tyylikkäät
 • Fresh Foam 1080v12 New Balance

  • Neurtaali
  • Hyvä iskunvaimennus
  • Erittäin pehmeät

Parhaat juoksukengät – Kuinka valita?

Jotkut juoksijat välittävät paljon painosta, ja tutkimukset osoittavat, että kulutat enemmän aerobista energiaa raskaammilla kengillä. Kevyemmissä kengissä on yleensä vähemmän pehmustetta, mikä voi saada ne tuntumaan nopeammilta, mutta uudet välipohjavaahtomuovit mahdollistavat nyt kevyen juoksun lisäämättä kenkään paljon lisäpainoa. Jos kuitenkin juokset pitkiä matkoja, ylimääräinen pehmuste saattaa olla parempi vaihtoehto, koska se vaimentaa iskun paremmin kuin kevyemmät kengät.

Pehmusteen lisäksi tarkastelemme myös juoksukengän vakausominaisuuksia, joustavuutta ja energian palautusta auttaaksemme sinua löytämään sellaisen kengät, jota rakastat.

Muista myös ottaa huomioon juoksukengän pudotus, jota kutsutaan myös dropiksi. Tämä on ero kantapään ja päkiän välillä tai kuinka paljon varpaat “pudottavat” kantapään alapuolelle. Se on tärkeää, koska korkeampi pudotus voi johtaa enemmän kantapään iskeytymiseen ja siirtää myös jonkin verran rasitusta pois säärestä ja ylöspäin polvea kohti. Päinvastoin pienempi pudotus taas siirtää tätä rasitusta pidemmälle liikeketjussa kävelysyklin aikana pohkeeseen ja akillesjänteeseen.

Kumpikaan vaihtoehto ei välttämättä ole parempi kuin toinen; kun päätät kengän pudotusta, valitse mikä tuntuu sinulle luontevimmalta ja mukavimmalta, ottaen huomioon henkilökohtainen juoksumekaniikkasi ja loukkaantumishistoriasi. Monissa kengissä pudotus on 8–12 mm, mutta joissakin kengissä alle 6 mm. Muutamissa kengissä, jotka perustuvat minimalistiseen muotoiluun ei ole ollenkaan droppia.

Mitkä ovat parhaat juoksukengät?

Testimme testivoittaja oli Nike Air Zoom Pegasus 39 juoksukengät. Nämä juoksukengät ovat Niken suosituimpia juoksukenkiä, niiden mukavuuden ja keveyden vuoksi.

1. Nike Air Zoom Pegasus 39

Paras kaikkeen

Valmistaudutpa sitten nopeaan lenkkeilyyn, pitkälle juoksulle tai yhdelle suosituimmista viestimaratoneista, juokseminen on jokapäiväinen rituaalisi – ja tarvitset yhtä omistautuneita kenkiä kuin sinäkin.

Mukavan ja intuitiivisen muotoilunsa ansiosta Nike Air Zoom Pegasus 39 tarjoaa tukevan tunteen, joka auttaa jalkaasi tuntemaan olonsa rajoittuneeksi. Jalkojen alla oleva pehmuste ja 2 Zoom Air -yksikköä lisäävät askeleesi joustavuutta, kun siirryt kantapäästä varpaisiin. Luotettu työhevosesi siipillä on palannut. Aika lentää.

Uuden kengän teknologia:

Flywire


Nämä ovat kengän yläosan kuituja, jotka tukevat jalkojen liikettä. Tämä tarjoaa parhaan mahdollisen tuen, vakauden sekä keventää kenkiä.


Zoom Air
Iskunvaimennusjärjestelmä tarjoaa herkän kosketuksen alustaan. Se on matalampi, nopeampi sekä tarjoaa paremman vasteen ja erinomaisen vakauden. Tämän rakenteen ansiosta vaimennustyyny säilyttää muotonsa täytettynä.


React
Se on täysin uusi vaahto, joka koostuu yhdestä kappaleesta. Nykyaikaisen suunnittelun ansiosta välipohja on suunniteltu niin, että juoksun aikana kovimmalla rasituksella olevat kohdat vaimentuvat eniten. Vähiten rasituksella olevat kohdat saadaan näin kevyemmiksi. Voit huomata syvempiä kohtia, joissa on enemmän vaimennuttua pintaa kuin myös matalammissa osissa, jotka tuottavat enemmän voimaa.

Droppi (mm):10
Harjoitusalusta:Tie
Paino:252g
Tuki:Neutraali

2. Gel Kayano 29

Kevyempi, tyylikkäämpi ja energisempi uusi GEL-KAYANO™ 29 -kenkä tuo ensiluokkaista suojaa ja vakautta pidemmille juoksulenkillesi sekä parannuksia iskunvaimennukseen ja mukavuuteen. Tämä on kaikkien aikojen kevyin GEL-KAYANO™-kenkä, joka painaa noin 10 g vähemmän kuin edellinen malli.

Pehmeä, tukeva kierrätysneulottu päällinen tarjoaa erinomaisen hengittävyyden ja mukavuuden.

Kevyt FF BLAST™ PLUS -vaimennus välipohjassa luo pehmeämmän laskeutumisen ja energisemmän liikkeellelähtön.

LITETRUSS™-rakenne
Auttaa lisäämään vakautta ja ohjaa jalkaa kävelyn läpi tehokkaamman varvaslähtöasennon aikaansaamiseksi.

Teknologia:

AHAR+

Erittäin kestävä ja kevyt materiaali. Epäsymmetrinen ja viistetty kantapään muoto jatkuu varpaisiin saakka. Ohuemepi ja kevyempi versio AHAR

GEL® (kantapään ja varpaiden alla)

Tässä järjestelmässä käytetään erikoissilikonia, joka vaimentaa iskuja

Droppi (mm):10
Harjoitusalusta:Asfaltti
Paino:Miehet: 309g Naiset: 257g
Tuki:Neutraali

3. Fresh Foam 1080v12

parhaat-juoksukengät

New Balancen neutraali juoksukenkä. Hyvin iskua vaimentava Fresh Foam X -välipohja, joka on New Balancen vaimennetuin välipohjamateriaali.

Hyvä juoksukenkä monipuoliseen harjoitteluun. Hengittävä saumaton päällinen istuu hyvin jalkaan. Ulkopohja on valmistettu kevyestä puhalletusta kumista, jota on vahvistettu New Balancen Ndurance-tekonologialla.

New Balance on todennut, että jos he tekisivät vain yhtä kenkämallia, se olisi tämä 1080-malli. Se sopii todella monentasoisille juoksijoille, tarjoten mahtavan yhdistelmän suorituskykyä, tukea ja vaimennusta.
-Fresh Foam X -välipohja vaimentaa vielä perus-Fresh-Foamiakin tehokkaammin iskuja
-Joustavassa ja hengittävässä pintakankaassa on ratkaisevissa kohdissa jämäkämmät tuet
-Sukkamainen istuvuus
-Droppi eli pudotus kannasta etuosaan 8 mm, helpottaa voiman suuntaamisen eteenpäin myös vähemmän juokseville
-Välipohja sisältää 3% biopohjaista materiaalia

Droppi (mm):7-8
Harjoitusalusta:Asfaltti, Hiekka
Paino:Miehet: 298g Naiset 220g
Tuki:Neutraali

4. Ultraboost 22 Shoes

parhaat-miesten-juoksukengät

Kevyt juoksukenkä miellyttävällä vaimennuksella pitkille juoksulenkeille. Kengässä on joustava Primeknit-päällinen, joka myötäilee jalkaa ja tukee tarvittavissa kohdissa kuormittamatta.

Välipohjassa on responsiivinen Boost-vaimennus, joka tehostaa askellusta. Ulkopohja on muotoiltu keskittämään siirtymisen kannalta päkiälle. Pohjassa on myös Linear Energy Push -toiminto, joka lisää kiertojäykkyyttä ja antaa napakan juoksutuntuman.

Kengän päällinen on 50% kierrätettyä polyesteriä ja muut osat 50% teknistä Primeblue-materiaalia, joka sisältää 90% Parley Ocean Plastic -muovia.

Kenkä ilmaisee sitoutumista suorituskykyiseen juoksuun, ja sen uusi muotoilu poikkeaa elämäntapa- ja arkivaatteiden siluetista. Toinen suuri päivitys on yrityksen kierrätysmateriaalien käyttö. Prime Blue -päällinen on valmistettu 92-prosenttisesti kierrätetystä merimuovista. Muovista puheen ollen, häkki on palannut jalan keskiosaa varten, mutta älä pelkää, se ei

todellakaan haittaa.

Teknologiat:

boost™

Tuhannet ainutlaatuiset kapselit luovat pehmeimmän ja luotettavimman pehmusteen, jonka Adidas on koskaan luonut. Energiakapseleiden innovatiivinen rakenne säilyttää kevyen jousituksen erinomaiset ominaisuudet paremmin kuin mikään muu EVA-jousitus.

Continental™

Erityinen ja erittäin kestävä pohjatyyppi, joka mahdollistaa maksimaalisen pidon sekä kuivilla että märillä pinnoilla.

STRETCHWEB

Kevyt ja joustava kumipohja, joka mukautuu alustaan ​​paremman vakauden saavuttamiseksi.

Droppi (mm):9-10
Harjoitusalusta:Asfaltti
Paino:Miehet: 309g, Naiset: 340g
Tuki:Neutraali

Top4running interaktiivinen kenkävalintaopas

Jos kenkien valinta tuntuu silti vielä vaikealta, voit käydä tekemässä top4running sivustolla kenkien valintaoppaan klikkaamalla alla olevasta kuvasta.

Shoe finderin kysymyksiin vastaamalla löydät itsellesi varmasti sopivimmat kengät.

Parhaat juoksukengät
Kirjoittaja
Jaa artikkeli
Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirje on ilmainen eikä se vaadi mitään sitoumuksia. Tulet samaan sähköpostiisi uutiskirjeemme, josta löytää sen kuukauden uusimmat artikkelit. Lisäksi saatamme suositella kuukauden parasta juoksutuotetta!