Sähköpyörän pesu – 3 neuvoa puhdistukseen

Jaa artikkeli

Sähköpyöräsi voi likaantua ja likaantuu melkein minä tahansa vuoden aikana.

Vuoden kylmemmät, kosteammat ja synkemmät kuukaudet ovat kuitenkin aikaa, jolloin sähköpyöräsi saattaa likaantua paljon nopeammin kuin tavallisesti.

Ilman tätä ylimääräistä, kausiluonteista likaa, on kuitenkin aina hyvä idea pitää huolta sähköpyöräsi puhtaudesta.

Puhtauden ylläpitäminen ei tarkoita vain sitä, että sähköpyöräsi näyttää hyvältä, vaan se myös turvaa sen toimivien osien pitkäikäisyyden varmistaen, että niissä ei ole likaa

Sähköpyörän pesu

käydään nyt vaiheittain läpi sähköpyörän pesu.

1. Mitä tehdä ennen sähköpyörän pesua?

Sähköpyörän pesu

Ensinnäkin, jätä akku paikalleen, kun puhdistat pyörääsi.

Sähköpyörät on suunniteltu kestämään vettä, ja kevyen saippuan lisääminen – jos päätät käyttää – ei vaikuta tähän.

Jos sinulla on jalusta, jota käytät työskennellessäsi sähköpyöräsi parissa, voit myös käyttää sitä helpottaaksesi pyöräsi puhdistamista.

Varmista vain, että sinulla on riittävästi tilaa liikkua ja työskennellä.

Jos sinulla ei ole telinettä, nojaa pyöräsi seinää tai aitaa vasten, jossa sinulla on riittävästi tilaa kiertää sitä.

Tästä eteenpäin haluat tarkastaa pyöräsi varmistaaksesi, että kaikki on kunnolla paikoillaan. Tarkista osat, kuten voimansiirto ja akut, varmistaaksesi, että ne ovat paikoillaan ja kiinnitetty oikein.

Saippuaa ei tarvita sähköpyöräsi puhdistamiseen, mutta jos haluat käyttää sitä, voit lisätä veteen kevyen määrän astianpesuainetta.

Varmista vain, että se ei ole voimakasta rasvanpoistosaippuaa, kuten autonpesusaippuaa.

Puhdistustarvikkeisiksi tarvitset sienen tai rievun (rungon pyyhkimiseen), pehmeän harjallisen harjan (renkaiden puhdistamiseen) ja kuivan liinan kaiken pyyhkimiseen jälkeenpäin.

Jos harkitset sienen tai rievun käyttöä siivoamiseen, rätti on paljon ketterämpi kuin sieni.

Tarvitsrt joko kaksi ämpäriä, joista toisessa on kevyesti saippuavettä puhdistukseen ja toisessa pelkkää vettä huuhteluun, tai halutessasi voit käyttää puutarhaletkua. Käytä sitä kuitenkin kevyellä paineella.

Lopuksi tarvitset ketjuvoiteluainetta, jotta voit voidella ketjusi ruostumisen estämiseksi, kun sähköpyörän pesu on tehty.


Sähköpyörän pesu

Ensimmäinen askel sähköpyörän pesussa on se, että käytät harjaa lian puhdistamiseen pyöräsi luultavasti likaisimmilta osilta kuten, polkupyörien vanteilta ja renkailta.

Koska nämä osat ovat lähinnä niitä pintoja, joilla ajat, ne voivat likaantua todella nopeasti.

Tämän jälkeen ota märkä riepu tai sieni ja pyyhi pyöräsi runko. Varmista, että pääset rungon alapuolelle, jonne todennäköisimmin kerääntyy likaa.

Kun sähköpyöräsi on puhdistettu perusteellisesti, huuhtele pois kaikki likainen saippua ja vesi.

Tätä varten voit ottaa joko puutarhaletkun ja asettaa sen pienelle paineella sprinkleriasetukselle tai märän rievun.

Kun likainen saippuainen jäännös on puhdistettu sähköpyörästä, voit pyyhkiä pyörän kuivaksi puhtaalla, kuivalla rievulla.

Kun olet pyyhkinyt pyörän kuivaksi, voitele ketju, jotta se ei ruostu. Voit tehdä tämän ottaamalla puhtaan kuivan rievun pyyhkiäksesi pois sen päälle päässeen veden.

Ota seuraavaksi ketjuvoiteluöljy ja suihkuta hidasta mutta tasaista virtaa ketjun sisäpuolelle pyörittäessäsi polkimia, kunnes olet käynyt koko ketjun läpi.

Lopuksi voit ottaa akun pois ja pyyhkiä puhtaalla kuivalla rievulla akun ja rungon koskettimet sekä tilan, jossa akku on.

Näiden ebikesi osien tulee olla suhteellisen puhtaita, mutta ne kannattaa aina käydä läpi. On tärkeää, että et käytä vettä näissä sähköpyöräsi osissa.

Yleensä paras tapa puhdistaa sähköpyörän osat on pyyhkiä ne kuivalla rievulla. Älä päästä vettä tai saippuaa seuraaviin osiin:

  • Alakiinnike (jossa polkimet yhdistyvät kehyksen läpi)
  • Istuintolppa (jossa istuin liitetään runkoon)
  • Jarrupalat ja roottori tai levyt
  • Ketjut ja vaihteet

Näitä sähköpyöräsi alueita tulee välttää puhdistaessasi sähköpyörääsi vedellä, jotta vesi ei pääse sähköpyöräsi moottoriin tai runkoon. Jotta näin ei kävisi, älä tee näin:

  • Älä pese sähköpyörääsi ylösalaisin. Moottori ja akku on tehty tyhjentämään vettä pyörän liikkuessa. Pyörän kääntäminen ylösalaisin pesua varten voi saada veden kerääntymään moottoriin ja akkuun, mikä voi aiheuttaa vaurioita.
  • Älä käytä sähköpesuria tai isoa painetta pestessäsi vedellä. Moottori, akku, ohjaustankoon asennettu säädin ja näyttö ovat vedenkestäviä, mutta näiden osien ruiskuttaminen suoraan korkealla vedenpaineella voi aiheuttaa vaurioita. Samoin haluat välttää korkeapaineisen veden suihkuttamista suoraan laakereihin ja jousitukseen.

Kuinka usein tehdä sähköpyörän pesu?

Sähköpyörän pesu

Sähköpyörän puhdistamisen oppiminen ja sen puhtauden ylläpitäminen on välttämätön osa sähköpyörän huoltoa.

Sähköpyörän puhdistuksen tiheys riippuu käytöstä.

Käytätkö sitä päivittäin? Sitten haluat todennäköisesti puhdistaa pyöräsi joka viikko.

Jos ajat pyörälläsi vain viikonloppuisin, voit puhdistaa sen vain kerran kuukaudessa.

Se, kuinka usein puhdistat sähköpyöräsi, ei riipu vain sen käytöstä, vaan myös käyttöolosuhteista.

Jos esimerkiksi vietit juuri viikonloppuiltapäivän polulla, joka oli melko mutaisa, sinun kannattaa harkita pyöräsi puhdistamista todella pian.

Riippumatta siitä, kuinka usein peset pyörää, sinun tulee aina pyyhkiä se huolellisesti jokaisen ajon jälkeen.

Tämä estää lian kerääntymisen, pidentää sähköpyörän ja sen liikkuvien osien käyttöikää ja helpottaa puhdistamista, kun puhdistat sen kunnolla.


Yhteenveto – sähköpyörän pesu

Nyt kun olemme käsitelleet kaikki sähköpyörän puhdistamiseen liittyvät näkökohdat, sinun on käytettävä parasta harkintakykyäsi päättäessä, kuinka usein ja milloin sinun tulee puhdistaa pyöräsi.

Kuten missä tahansa, mitä enemmän teet sitä, sitä paremmaksi tulet siinä ja sitä nopeammin ja tehokkaammin saat sen tehtyä.

Kirjoittaja
Juoksukeisari

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli