Sähköpyöräily talvella

Sähköpyöräily talvella

Jaa artikkeli

Niille meistä, jotka asuvat kylmemmässä ilmastossa, on aika päättää, kannattaako sähköpyöräsi varastoida talven ajaksi vai käyttää yli talven. Niille, jotka päättävät uskaltaa haastaa sääolosuhteet, on tärkeää tietää joitakin perusturvallisuusvinkkejä talviajoon ja varmistaa, että hoidat sähköpyöräsi kunnolla.

Voiko sähköpyörällä ajaa talvella?

Voit ehdottomasti ajaa sähköpyörälläsi talvella, mutta on hyvä muistaa muutamia tärkeitä asioita, jotka auttavat sinua ja sähköpyörääsi pysymään kunnossa talven yli.

Kosteus ja kylmä ovat kaksi ilmeisintä seikkaa ajaessasi sähköpyörää talvella. Molemmat näistä asioista voivat olla haitallisia pyörällesi ja sen sähkökomponenteille, mutta monet markkinoilla olevat parhaat sähköpyörät on itse asiassa suunniteltu kestämään näitä olosuhteita.


Sähköpyörän akku talvella

Sähköpyörät

On tärkeää varmistaa, että sähköpyörän akku on nollan yläpuolella ennen lataamista, koska muuten akun kennot voivat vahingoittua. Pakkasella sähköpyärällä ajaminen ei kuitenkaan aiheuta ongelmia (ei vahingoita akkua, eli sähköpyörän akku kestää siis pakkasta), varmista vain, että annat akun lämmetä hitaasti ennen lataamista (älä laita akkua lämmittimen viereen!). Kun ajat erittäin kylmällä säällä, huomaat tehon ja kantaman laskun; tämä on normaalia ja odotettua. Voit auttaa välttämään tämän tuomalla akun sisälle aina, kun et ole ajamassa, jotta akun lämpötila pysyy korkeana. Näin saat sähköpyörääsi lisää kantamaa ajon ajaksi.


Sähköpyörän renkaat talvella

Todennäköisesti sähköpyörän mukana tulleet kumirenkaat sopivat erinomaisesti useimpiin kesäajo-olosuhteisiin, mutta kuten autossakin, talvella jää ja lumi vaativat jotain muuta. Myös sähköpyörään on siis suositeltavaa vaihtaa nastarenkaat talven ajaksi. Nastat sopivat erinomaisesti kynnetyille teille ja kovaan pakkautuneisiin tai jäisiin olosuhteisiin.


Miten pyöräillä sähköpyörällä talvella?

Talvella sähköpyörällä ajaminen voi olla lähes yhtä turvallista, kuin lämpimimmilläkin keleillä. Sähköpyörällä ajaminen kuitenkin eroaa jossain määrin lämpimällä ajamisesta. Talvella ajettaessa kannattaa muistaa nämä:

Hidasta. Odota, että matkasi määränpäähän kestää kauemmin, ja oa se huomioon esimerkiksi työmatkalla. Tiet ovat liukkaita, joten kannattaa polkea tietoisesti ja käyttää pienempiä nopeuksia


Älä epäröi nousta alas. Jos olet huolissasi kaatumisesta tai luulet, että alue on liian vaarallinen ajaaksesi yli – kävele. Voit pitää toista kättäsi jarruvivulla ja käyttää pyörääsi vakauden takaamiseksi


Ole tietoinen ympäristöstäsi ja tien tai jalkakäytävän olosuhteista. Varo mustaa jäätä. Aurinko voi sulattaa lunta päivällä, joka jäätyy uudelleen illalla lämpötilan laskiessa.


Käänny leveämmin ja pidä itsesi suorana kulmien aikana. Jos nojaat liian lujasti, pyöräsi voivat luiskahtaa altasi.


Aja selkeällä jalkakäytävällä, jos mahdollista. Älä pelkää ottaa autokaistaa, jos pyöräteillä tai jalkakäytävillä on lunta.


Ennakoi pysähdykset hyvissä ajoin
. Jos tie on liukas tai jarrut märät, pysähtyminen kestää kauemmin. Älä aseta itseäsi vaaralliseen tilanteeseen.


Aja varovaisesti. Vaikka autot yrittävät yleensä antaa polkupyörille leveämmän tilan talvella, autoilijat eivät ole tottuneet näkemään sähköpyöriä ulkona tänä aikana. Ota katsekontakti kuljettajiin, rajoita äkillisiä liikkeitä ja ilmoita aina aikeistasi esimerkiksi kädellä.

Mitä päälle sähköpyöräilyyn talvella?

Talvella liikkuessa, kuten sähköpyörällä ajettaessa, on lämpimänä pysyäkseen suositeltavaa pukeutua kerroksittain. Aloittaessa voi olla kuitenkin suositeltavaa olla hieman viileä, koska lämpenet liikkuessasi. Jos et kuitenkaan lämmitä tarpeeksi, haluat mahdollisuuden lisätä toisen kerroksen pyörälaukustasi. On myös viisasta varata lämmin takki lepo- tai korjauspysähdyksiä varten, koska kylmenet nopeasti, kun et polje.

Jos sää on todella kylmä oon suositeltavaa laittaa pyöräilyvaatteiden alle imevä pohjakerroksen. Tarvitset ainakin lämpimät sukkahousut, lämpimän pitkähihaisen paidan sekä vedenpitävän pyöräilytakin ja housut. Sinun ei tarvitse ostaa pyöräkohtaisia vaatteita kaikille kerroksille, kunhan käyttämäsi vaatteet ovat lämpimät ja mukavat päällä.


Heijastimet ja valot talvella

Koska talvella myös pimenee aikaisemmin, suosittelemme harkitsemaan näkyvyyttä parantavien päällysvaatteiden käyttöä turvallisuuden vuoksi ja käyttämään lisävaloja sähköpyöräsi etu- ja takaosassa.

Kirjoittaja
Jaa artikkeli
Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirje on ilmainen eikä se vaadi mitään sitoumuksia. Tulet samaan sähköpostiisi uutiskirjeemme, josta löytää sen kuukauden uusimmat artikkelit. Lisäksi saatamme suositella kuukauden parasta juoksutuotetta!