Sähkömaastopyörä vertailu – Top 5 parasta

Jaa artikkeli

Kiinnostaisiko sinua maastopyöräily, mutta se tuntuu liian raskaalta? Vai suunnitteletko pidempää pyöräilyreissua täksi kesäksi? Tai ehkä olet jo kokenut maastopyöräilijä ja haluat nyt päivittää parempaan pyörään?

Mikä tahansa olikaan tilanteesi, tämän artikkelin avulla pääset tutustumaan maastosähköpyöriin ja valitsemaan, mikä on paras sähkömaastopyörä juuri sinulle. 

 • 1. Momas Ultimate

  parhaat-juoksukengät-asfaltille
  • Vertailun paras
  • Testivoittajaa
  • Integroitu akku
  • 720Wh akulla
 • 2. FitNord Rumble 1000

  • Koottu Suomessa
  • Jopa 200 km akku
  • Fatbike
  • Kestävä
 • 3. FANTIC XTF 1.5 SPORT

  fantic
  • Huippuluokan sähkömaastopyörä
  • Tehokas moottori
  • 630Wh akulla

Mikä on sähkömaastopyörä?

Sähköpyörä on sähköpyörän ja maastopyörän yhdistelmä. Sähköpyörän ominaisuudet menevät täydellisesti yhteen maastoajon kanssa, koska sähköavustuksesta on hyötyä esimerkiksi pehmeällä maalla, kuten hiekassa tai mudassa ajamisessa, sekä jyrkissä rinteissä tai esteitä ylitettäessä.

Toisin sanoen sähkömaastopyörä on kuin luotu maastossa ajamiseen, mutta se sopii myös kaikkiin olosuhteisiin. 

Yleensä sähkömaastopyörän akku on suurempi kuin perinteisissä sähköpyörissä. Sen kantama on pidempi, joten et joudu huolehtimaan keskelle erämaata jumittumisesta. Lisäksi moottorissa voi olla enemmän voimaa, joka tekee siitä tehokkaamman avun hankalissa tilanteissa. Tärkeää on myös moottorin ja vaihteiden viiveetön vaihtaminen, koska tilanteet voivat vaatia nopeaa reagointia. 

Kuten maastopyörille on tapana, paras sähkömaastopyörä on erittäin tukeva ja pysyy hyvin tasapainossa. Renkaat ovat yleensä kaupunkipyörän renkaita leveämmät ja niiden kuviointi syvempi. Tämä tekee ajosta helpompaa ja renkaat eivät puhkea yhtä helpolla. Myös hyvä jousitus on tärkeä.

Mikä on paras sähkömaastopyörä?

Alta löydät meidän listamme neljästä parhaasta sähkömaastopyörästä. Sähkömaastopyörä vertailu kannattaa tehdä artikkelin alhaalta löytyvien vinkkien avulla.

Kiinnitä huomiota mainittuihin asioihin seuraavien pyörien esittelyissä ja valitse itsellesi paras malli!

Testimme mukaan kuitenkin paras sähkömaastopyörä oli Momas Ultimate. Tämä sähkömaastopyörä sopii nimenomaan Suomen maastoon ja on lisäksi erittäin tehokas hyvällä hinnalla.


1. Momas Ultimate

Ultimate on täydellinen maastopyörä jossa on paljon tehoa sekä korkealaatuiset komponentit.

Momas Ultimate on äänestetty testivoittajaksi sähköisten maastopyörien testissä.

Maastopyörällä oli erittäin vaikuttava kiipeilykyky ja se sai pluspisteitä hyvästä kantamasta. 

Tämä on urheilullinen sähköpyörä, joka voidaan räätälöidä täysin tarpeisiisi ja elämäntyyliisi sopivaksi.

Momas Ultimate on saatavana kahdessa versiossa, joista toisessa on 80 Nm ja toisessa 110 Nm vääntömomentti. Tässä maastopyörässä on myös muita laadukkaita komponentteja, kuten Shimanon vaihteet, voimansiirto ja jarrut.

Kaiken kaikkiaan saat siis turvallisen ja nopean jarrutuksen sääolosuhteista riippumatta. Momas Ultimatella saat optimaalisen pyöräilykokemuksen ja pyörän siististi, tyylikkäästi muotoilltuna. 

Ultimate on täydellinen maastopyörä, jossa on paljon tehoa ja korkealaatuisia komponentteja.

29 tuuman renkaillaan se vie sinut helposti kaatuneiden runkojen ja kivien yli, ylös ja alas mäkeä sekä erilaisten ​​kohtaamien esteiden yli.

Pyörässä on suuri integroitu 36V 20Ah akku, joka tuottaa 720Wh, mikä tarkoittaa, että toimintasäde on jopa 140 kilometriä.

Tämä sähköpyörä saavuttaa jopa 25 km/h.


2. FitNord Rumble 1000

Tämä fatbike on kuin luotu Suomen luonnossa ajamiseen.

Pyörät kootaan Suomessa, että niiden osien sopivuus meidän olosuhteisiimme voidaan varmistaa.

Se sopii käytettäväksi ympäri vuoden ja niin kaupunkiajoon kuin pidempiinkin maastoretkiin. Olosuhteista huolimatta FitNord Rumble 1000 on sähköfatbike. Katso myös muita hyviä sähköfatbike pyöriä.

Lue myös tarkempi arvostelu FitNord Rumble 1000.

Sähkömaastopyörässä on 1008 Wh -akku, jossa on LG:n ja Samsungin kennot. Akku on irrotettava ja se voidaan ladata erikseen sisällä. Verrattuna muihin markkinoiden sähköpyöriin FitNord Rumble 1000 -mallissa on yksi suurimmista akuista! Sen avulla pääset optimaalisissa olosuhteissa jopa 200 km pituiselle pyörälenkille. Eli tämä akku mahdollistaa pyöräilyn myös pidemmillä reissuilla tai vaikka yön yli maastossa tapahtuvilla retkillä.

Toisaalta arkikäytössä suuri akku ei vaadi jatkuvaa lataamista toisin kuin pienempi akkuiset sähköpyörät. 

Moottorina pyörässä on 100 Nm TechDrive-keskimoottori. Suuri tehoinen moottori on erityisen hyvä hankalissa olosuhteissa, kuten äärimmäisen jyrkissä ylämäissä tai pehmeällä maaperällä. Pyöräilyssä vaadittu moottorin apu määritetään momenttitunnistimella, joka antaa avun välittömästi. Avustustasoja on 5 ja niitä vaihdetaan ohjaustangon näytöltä. 

Pyörän Shimano Alivio -vaihteisto toimii 9 vaihteella. Siinä on yksi eturatas, jonka ansiosta ketjut pysyvät hyvin paikoillaan. Pyörän jarrut taas ovat sähköpyörälle erittäin tärkeästi turvalliset, mutta myös tehokkaasti pyörän pysäyttävät, hydrauliset levyjarrut.

Pyörän rungon voi hankkia kolmena eri kokona, jotka mahdollistavat pyöräilyn todella laajalle joukolle ihmisiä. Rungon koot ovat 42 cm (pyöräilijä: 150–170 cm), 46 cm (pyöräilijä: 165–180 cm) ja 51 cm (pyöräilijä: 175–195 cm). Runko on muotoiltu tukemaan mukavasti ajoasentoa ja painavat osat eli moottori ja akku on sijoitettu niin, että painopiste jää pyörän alakeskiosaan. Tämä helpottaa tasapainossa pysymistä erilaisissa maastoissa ja eri nopeuksilla.

Koska FitNord Rumble 1000 on fatbike, ovat sen renkaat erittäin tärkeä ominaisuus. Maxxis Minion Exo -renkaat ovat 26 x 4.0 tuumaiset. Niiden kuviointi on todella selkeä ja urat on suunniteltu soveltuviksi hankaliinkin olosuhteisiin.

Fatbike-renkaiden hyötynä maastoajossa on myös se, että ne eivät puhkea yhtä helposti, koska pinta-ala on niin laaja. Ilmanpaineen vaihtaminen vaihtaa myös pyörän jousitusta: pieni paine sopii maastoajoon ja suurempi paine nopeaan ajoon tasaisilla pinnoilla.

FitNord Rumble 1000 -sähkömaastopyörä lyhyesti:

 • Suomessa koottu fatbike 
 • Sopii ympäri vuotiseen pyöräilyyn
 • Akku: 1008 Wh
 • Moottori: 100 Nm
 • Toimintamatka pisimmillään: 200 km
 • Vaihteet: 9
 • Avustustasot: 5
 • Muut varusteet: fatbike-renkaat, momenttitunnistin, muotoiltu runko, etu- ja takavalo, lain vaatimat heijastimet

3. FANTIC XTF 1.5 SPORT

Fantic XTF 1.5 Sport 630Wh on sähkömaastopyörä, joka on suunniteltu tarjoamaan huippuluokan suorituskykyä maastossa. Tämä on testimme laadukkain sähkömaastopyörä.

Tämä pyörä yhdistää modernin muotoilun ja huipputeknologian tarjotakseen käyttäjälleen unohtumattoman ajokokemuksen.

Pyörä on varustettu erittäin tehokkaalla 630Wh akulla, joka takaa pitkän toimintasäteen ja mahdollistaa pitkät ajomatkat ilman lataustarvetta. 

Fanticin laadukas rakenne ja komponentit takaavat kestävyyden ja luotettavuuden kaikissa olosuhteissa.

 • Akun kapasiteetti: 630Wh
 • Ominaisuudet: Moderni muotoilu, huipputeknologia, pitkä toimintasäde, laadukkaat komponentit.
 • Saatavuus: Hyvä koossa M-L

Tämä pyörä on erinomainen valinta niille, jotka etsivät huippuluokan sähkömaastopyörää, joka tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja kestävyyden.


4. Helkama XE8

Sähkömaastopyörä vertailu ei olisi mitään ilman mainintaan Helkamasta.

Helkama XE8 -sähkömaastopyörä on hyvä valinta, jos haluat säästää hiukan hinnassa, mutta samalla myös ominaisuuksissa.

Pyörä soveltuu hyvin Suomen maastoihin, mutta tyylikkäällä ulkonäöllään myös kaupunkiajoon. 

Optimaalisessa tilanteessa 125 kilometriä avustava akku riittää pidempiäkin matkoja varten. Avustuksen nopeus on enimmillään 25 km/h, joten vauhtikin on kohtuullisen nopea. Shimano BT-E8014 -akku on 418 Wh ja kiinnitetty huomaamattomasti rungon sivuun. Se voidaan irrottaa ja ladata erikseen pyörästä tai laittaa säilytykseen sisätiloihin pyörän pysyessä ulkona. Varkaista ei tarvitse huolehtia, koska akku lähtee irti avaimella.

Pyörässä on Shimano Steps E6100 -keskimoottori, jossa on voimaa 60 Nm. Tämä tehokkuus riittää hankaliinkin maastoihin, mutta toisaalta kyse on myös kevyestä moottorista, joka ei vaikuta liikaa pyörän painoon.

Moottori ei häiritse sen huomaamattoman ulkonäön ansiosta. Se on osa pyörän runkoa. Avustustasot vaihdetaan näytön kautta.

Alumiininen runko on tyylikkään näköinen ja siinä lukee Helkama, kuten brändin pyörissä on tapana. Shimano MT200 -levyjarrut ovat hydrauliset. 

Helkama XE8 -sähkömaastopyörä lyhyesti:

 • Suomalainen pyörämerkki
 • Akku: 418 Wh
 • Moottori: 60 Nm
 • Toimintamatka pisimmillään: 125 km
 • Vaihteet: 8
 • Muut varusteet: Ajoasennon säätö

5. Momas Jason sähkömaastopyörä

Tämä Momaksen Jason 2023 -sähköpyörä on osa suosittua Jason-sähkömaastopyörien mallistoa, joka on useiden pyörälistojen kärjessä.

Tämän sarjan aikaisempi malli on esimerkiksi nimitetty Norjan parhaaksi sähköpyöräksi.

Se sopii myös hyvin Suomen olosuhteisiin. Vettähylkivät kytkimet tekevät siitä monen sään pyörän. 

504 Wh -akku lupaa pitkän kantaman. Parhaimmillaan jopa 100 kilometriä. Siinä ehtii pyöräillä pidemmänkin reissun yhdellä kertaa. Pyörän 60 Nm Bewovev-moottori on erittäin tehokas. Se varmistaa, että pyöräilyvauhtisi pysyy sopivana tilanteesta riippumatta. Ilman polkemista pyörä pystyy kulkemaan 6 km/h nopeudella. Eli vaikka et jaksaisi itse enää polkea, on vauhti silti hyvä.

Alumiininen runko tekee pyörästä kevyen, joka on välttämätöntä, että akku ja moottori eivät saa sitä painamaan liikaa. 

Pyörän ominaisuudet eivät ehkä vedä vertoja tämän listan muille pyörille, mutta se on parasta laatuaan omassa hintaluokassaan ja huomattavasti edullisempi muihin tämän sähkömaastopyörä vertailu -listan tuotteisiin verrattuna. Tutustu myös muihin Momas Jason -malleihin, jos tämä ei tunnu juuri sinulle sopivalta tai rungonkokoa ei löydy sinulle. Esimerkiksi Momas Jason 2023+ on hyvä vaihtoehto.

Momas Jason 2023 -sähkömaastopyörä lyhyesti:

 • Akku: 504 Wh
 • Moottori: 60 Nm
 • Toimintamatka pisimmillään: 100 km
 • Muut varusteet: Vettähylkivät kytkimet
sahkomaastopyora

Sähkömaastopyörä vertailu: vinkkilista

Hyödynnä tätä muistilistaa valitessasi paras sähkömaastopyörä:

 • Kuinka pitkä optimaalinen kantama? – Jos käyt vain päiväretkillä 100km on jo tarpeeksi, mutta yön yli kestäville maastopyöräretkille pidempi akun kesto on aina parempi. Mitä pidempi kantama, sitä paremmin akku yleensä myös selviää Suomen talvista. 
 • Moottorin tehokkuus – Mitä tehokkaampi moottori, sitä paremmin se avustaa sinua pyöräilyssä. Parempi moottori mahdollistaa yleensä myös nopeamman avustetun pyöräilyvauhdin.
 • Ympärivuotinen pyöräily – Kaikkia sähköpyöriä ei ole tehty talviajoon tai Suomen vaihteleviin olosuhteisiin. Meidän top 4 listamme pyörät sopivat Suomen säihin.
 • Akun lataustapa – Sähköpyörien akut ovat yleensä joko irrotettavia tai rungon sisään rakennettuja. Kumpi sopii sinulle paremmin? Huomioi, että irrotettava akku on helppoa varastaa, jos siinä ei ole lukkoa. 
 • Renkaat – Maastopyöräilyssä renkailla on väliä. Fatbike-renkaat ovat monien suosikki, mutta eivät välttämättömyys. Leveämpi rengas ei puhkea yhtä helposti ja tasapaino on helpompi pitää. Kuvioitu rengas taas lisää pitoa.
 • Jousitus – Maastossa jousituksen tulisi toimia, koska maa ei ole tasaista. Tästä johtuen valitse nimenomaa sähkömaastopyörä eikä perinteinen sähköpyörä.

Top 5 sähkömaastopyörän vertailu

Nyt kun olet tutustunut neljään parhaaseen sähkömaastopyörään, meidän on aika verrata niitä toisiinsa ja löytää sinulle sopivin malli! Kaikki yltä löytyvät pyörät ovat hyviä vaihtoehtoja ja sopivat luultavasti suurimmalle osalle pyöräilijöistä.

 • Pitkä pyöräilymatka ja fatbike: FitNord Rumble 1000 on ylivoimainen, jos haluat käydä todella pitkillä maastopyörälenkeillä. Sen moottori on vaihtoehdoista tehokkain ja optimaalinen ajomatka huikeat 200 km. Lisäksi se on fatbike. 
 • Huippuluokan sähkömaastopyörä: FANTIC XTF 1.5 SPORT on huippuluokan sähkömaastopyörä, joka takaa parhaan kokemuksen. Siinä on suuri akkukapasiteetti ja tehokas moottori.
 • Ylivoimaista pyöräilymatkaa: Momas ultimate on täydellinen valinta, jos fatbike ei ole sinun juttusi, mutta haluat silti tehokkaan pyörän. Optimaalinen pyöräily matka on hiukan lyhempi, mutta 140 km riittää kyllä paremmin kuin hyvin useimmille pyöräilijöille. Myös hinta on halvempi.
 • Suosi suomalaista: Helkama XE8 ei ole tehokkain eikä sillä kuljeta pisintä matkaa, mutta se on ehdottomasti harkinnan arvoinen pyörä hinta-laatusuhteeltaan. Helkama on arvostettu pyörämerkki Suomessa, johon monet luottavat.
 • Halpa ja hyvä vaihtoehto: Momas Jason on pyöristä halvimmasta päästä. Tämä kuitenkin näkyy kaikissa ominaisuuksissa, kuten ajomatkan pituudessa ja moottorin tehossa. 
Kirjoittaja

Olen motivoitunut kirjoittaja ja olen intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Juokseminen ja pyöräileminen on ollut intohimonani aina kuntosalilla treenaamisen ohella.

Jaa artikkeli