Pyöräteline katolle – top 3

Jaa artikkeli

Pyöräteline katolle on välttämättömyys lähes jokaiselle pyöräilijälle tai matkailuautolle, mikä mahdollistaa polkupyörien turvallisen säilytyksen ja kuljettamisen pitkiä matkoja.

Kattotelineet ovat erityisen hyödyllisiä, koska niihin voidaan kiinnittää useita polkupyöriä tai jättää tilaa muille retkeilytarvikkeille. Niissä on helppo säilyttää esineet ylhäällä ja pois ohjaamosta, estäen tavaratilan tai luukkujen avaamisen häiritsemisen.

Lisäksi nämä telineet voidaan helposti asentaa ajoneuvoihin, joista puuttuu tavallinen vetokoukku.

Katso myös paras pyöräteline vetokoukkuun!

Paras pyöräteline katolle

Tällä hetkellä meidän mielestämme paras pyöräteline katolle on Thule Upride pyöräteline. Tämä kohtuuhintainen pyöräteline katolle sopii yhteen hyvin monenlaisten pyörien kanssa.

Pyörän runko pysyy myös paremmin ehjänä, kun kiinnitys tehdään renkaista. Suosittelemmekin siis tätä Thule pyörätelinettä oikeastaan melkein kaikille.

1. Thule UpRide

Pyöräteline katolle

Paras pyöräteline katolle

Katolle kiinnitettävä, helppokäyttöinen polkupyöräteline. Pyörä voidaan kiinnittää telineseen ilman runkokosketusta.

Plussat

 • Ekstra pehmustus takarenkaalle
 • Helppokäyttöinen
 • Sopii monelle erilaiselle pyörälle

Miinukset

Polkupyörä kiinnitetään koukkumaisella kiinnityksellä helposti ja nopeasti, runkoa vahoingoittamatta. Monipuolisen rakenteensa ansiosta polkupyöräteline sopii myös erilaisen runkorakenteen tai takajousituksen omaaville polkupyörille. Ilman runkokosketusta tapahtuvan kiinnityksen ansiosta polkupyörätelinettä voidaan käyttää myös hiilikuiturunkoisille pyörille.

Tekniset tiedot:

 • Sopii rengaskooltaan 20-29″ oleville pyörille
 • Renkaan leveys voi olla jopa 3″ ja erikseen myytävän adapterin avulla jopa 5″ (tuotekoodi: TH5991)
 • Takarengas pysyy tukevasti paikoillaan raikkätoimisella rengashihnalla
 • Polkupyörä saadaan lukittua polkupyörätelineeseen ja polkupyöräteline edelleen taakkatelineeseen (lukot mukana)
 • Yhteensopiva One Key -järjestelmän kanssa. Järjestelmän avulla voit vaihtaa kaikkien Thule-tuotteidesi lukkosylinterit toimimaan yhdellä ja samalla avaimella
 • Polkupyörän enimmäispaino: 20 kg
 • Sopii 20 x 20 mm kokoisiin T-uriin, jolloin teline voidaan kiinnittää suoraan kattotelineen
 • Lisävarusteena on saatavana T-ura adapteri 24 x 30 mm kokoiset uriin (tuotekoodi: TH8891).
 • City Crash -vaatimukset täyttävä
 • Mitat: 163 x 31,5 x 10,5 cm
 • Paino: 7,7 kg

2. Chrono Menabo

pyöräteline sähköpyörä

Pyöräteline sähköpyörille

Tällä kattopyörätelineellä voit kuljettaa tavallisia pyöriä, maantiepyöriä, maastopyöriä ja jopa sähköpyöriä ja läskipyöriä. Teline ja myös polkupyörä voidaan lukita. Chrono ei jätä mitään toivomisen varaa.

Plussat

 • Sähköpyörille sopiva

Miinukset

 • Hieman hintava

Tekniset tiedot:

 • Maks. kuorma: 25 kg
 • Telineen paino: 6 kg
 • Pyörän akseliväli maksimissaan: 122 cm
 • Renkaan leveys maksimissaan: 11 cm / 4,3″
 • Fatbike tai sähköpyörä sopii telineeseen

3. Thule Proride

Thule pyöräteline

Suosittu pyöräteline

ProRide on yksi Thulen suosituimpia pyörätelineitä. Polkupyörätelineen ainutlaatuinen muotoilu sekä luotettava rengaskiinnitys varmistavat pyörälle tukevan kiinnityksen. Nopeasti ja helposti kiinnitettävät runkopitimet sekä renkaanpitimet kohdistavat pyörän automaattisesti oikeaan kohtaan.

Plussat

 • Erittäin suosittu
 • Edullinen
 • Pitkä takuu

Miinukset

 • Erikseen ostettava lukko

Thule ProRide säästää käyttäjien aikaa sallimalla pyörän asentamisen kokonaan ilman purkamista. Pehmeä kumikynsi tarttuu alustaan, kun taas satulat hihnoilla tukevat jokaista rengasta. Kireyttä voidaan myös säätää mukana tulevalla vääntösäätimellä täydellisen istuvuuden saavuttamiseksi ilman ylikuormitusta pyörän runkoon.

Tekniset tiedot:

 • Runkopitimet on varustettu vääntömomenttimittarilla, mikä näyttää pyörän runkoon kohdistuvan voiman
 • Yhteensopiva One Key -järjestelmän kanssa. Järjestelmän avulla voit vaihtaa kaikkien Thule-tuotteidesi lukkosylinterit toimimaan yhdellä ja samalla avaimella
 • Pyörän enimmäispaino: 20 kg
 • Sopivat runkokoot: pyöreä runko 22-80 mm ja ovaalirunko 80 x 100 mm
 • Sisältää T-urasovittimet, mitkä mahdollistavat telineen kiinnittämisen suoraan kattoputkien T-uriin (uran koko 20 x 20 mm)
 • Lisävarusteena on saatavana T-ura adapteri kattotelineisiin, joissa on 24 x 30 mm kokoiset urat (tuotekoodi: TH8891)
 • Lisävarusteena on saatavana adapteri myös neliöputkille (tuotekoodi: TH8895)
 • Täyttää City Crash -vaatimukset
 • Mitat: 145 x 32 x 8,5 cm
 • Paino: 4,2 kg

Kuinka valita pyöräteline katolle?

Tässä osiossa käymme läpi, minkä tyyppinen pyöräteline katolle sopii sinulle parhaiten.

Haarukkakiinnitys

Parhaan vakauden takaamiseksi voit halutessasi valita haarukkaan kiinnitettävän puristinjärjestelmän. Teline toimii tekemällä etupyörän haarukkaan muodostaen tukevan kiinnityksen. Tämä tyyli tarjoaa suurimman turvallisuuden ilman, että pyörän runkoa painetaan.

Jos autosi korkeus on huolenaihe, haarukkaan kiinnitetyt puristimet tarjoavat myös hieman matalamman profiilin kuin muut järjestelmät. Yleensä näet pyöräilijöitä, joilla on huippuluokan varusteita, kuten hiilikomposiittipyöriä, käyttävän tätä järjestelmää.

Valitettavasti haarukkaan asennetut telineet eivät toimi joidenkin pyörien kanssa – mukaan lukien levyjarruilla tai läpiakselilla varustetuissa pyörissä -, jolloin sinun on harkittava jompaakumpaa kahdesta muusta vaihtoehdosta.

Runkokiinnitys

Jos käytät järeämpää pyörää, sinun kannattaa valita runkoon kiinnitettävä pyöräteline. Kuten nimestä voi päätellä, tämä järjestelmä kiinnittää pyöräsi kattoon tekemällä kiinnityksen runkoon, jolloin et joudu irrottamaan etupyörää aina, kun kiinnität sen.

Toisin kuin haarukkakiinnitetyt telineet, tämä järjestelmä on yhteensopiva lähes minkä tahansa tyyppisten pyörien kanssa.

Rengaskiinnitys

Kuten runkoon kiinnitetyt järjestelmät, renkaaseen kiinnitettävä pyöräteline antaa sinun pitää etupyörän päällä matkan aikana, mutta sen sijaan, että se lukittuisi pyörän runkoon, se kiinnittyy pyöräsi etupyörään.

Koska kiinnitys tapahtuu pyörän etuosassa, painon jakautuminen on sama kuin haarukkaan kiinnitetyssä telineessä. Myöskään haarukkakiinnikkeen tavoin pyöräteline ei kosketa runkoasi, joten voit käyttää sitä kevyemmän hiilirunkoisen kanssa. Tämä malli sopii myös kaikkiin tyyleihin, mukaan lukien maastopyöriin ja maantiepyöriin.


Mitä ottaa huomioon?

Ilmeisin tosiasia näistä pyörätelineistä on, että ne on asennettava ajoneuvon katolle, joten ne sopivat ihanteellisesti maastoautoihin tai pakettiautoihin, joissa on runsaasti tilaa ylhäällä.

Kun selaat polkupyörätelineitä, kysy itseltäsi: “Kuinka monta pyörää minun täytyy kuljettaa?” Jotkut on tehty kannattamaan vain yhtä, kun taas toisiin voidaan asentaa kaksi tai useampia. Muista myös sekä pyörätelineen että alla olevan T-tangon painoluokitus. Jotkut telineet vaativat kuljettajan osittain purkamaan polkupyörän ennen sen asentamista, mikä vie ylimääräistä aikaa.

On tärkeää huomata, että minkä tahansa katolle asennettavan pyörätelineen asentamiseen tarvitaan kattoteline. Jos sinulla on jo ristikkopalkit, olet todennäköisesti valmis. Mutta jos taiteilet sivukaiteiden kanssa, sinun on investoitava myös sovittimeen ja poikkitankoihin ennen kuin voit asentaa pyörätelineen. Muista tarkistaa, onko valitsemasi pyöräteline yhteensopiva kattotelinejärjestelmäsi kanssa.


Kuinka valitsimme pyörätelineet katolle?

Teimme vertailuja eri pyörätelineiden välillä kokeilemalla sekä lukemalla asiakaspalautteita saadaksemme hyvän käsityksen markkinoiden parhaista katolle sopivista pyörätelineistä. Näiden analyysien perusteella teimme tämän oman kolmen listan, johon olemme valinneet parhaat auton katolle sopivat pyörätelineet.


FAQ

Vastaamme tässä osiossa yleisimpiin kysymyksiin koskien pyörätelineitä katolle.

Mitä jos autossani ei ole valmiina kattotelinettä?

Thule valmistavaa erinomaisia ​​kattotelinejärjestelmiä, jotka sopivat erilaisiin malleihin minkä tahansa autosi yläosan kanssa. Joissakin autoissa on kiskot ja ne tarvitsevat vaakataskoja, joissakin on liukas katto ja ne tarvitsevat täyden järjestelmän.

Voinko jättää pyörätelineen autoni katolle?

Se on sinusta itsestäsi kiinni, ei ole mitään syytä, miksi et voi, mutta ne lisäävät melko varmasti melua ja vaikuttavat polttoaineen käyttöön. Jos aiot jättää järjestelmän asennettuna koko ajaksi, haarukkakiinnitysjärjestelmät ovat yleensä hieman pienempiä ja aerodynaamisempia, ja niissä on vähemmän kappaleita, jotka saattavat liikkua ajon aikana.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli