Parhaat nastakengät kävelyyn & juoksuun

Jaa artikkeli

Nastakengät ovat järkevä kenkävalinta talven liukkaille keleille. Talvella Suomessa tapahtuu joka kuukausi kymmeniätuhansia kaatumisia ja liukastumisia, jotka oltaisiin voitu välttää esimerkiksi nastakenkien avulla.

Kaatumisen ennaltaehkäisy on monille tärkeää, sillä moni ei halua loukkaantua varsinkaan joulun kuukausien aikaan.

Liukastuminen voi olla todella vaarallista, koska se johtaa usein luiden murtumiseen tai kaikista pahimmillaan jopa aivotärähdykseen. Sen vuoksi ei ole hullumpi idea käyttää nastakenkiä liukkaiden kelien aikana, jotta välttyy loukkaantumisilta. Juokseminen talvella liukkailla keleillä voi olla siis vaarallista.

Täydellisten nastakenkien valinta voi olla vaikeaa, koska kenkien mallisto on monipuolinen ja laaja.

Parhaat nastakengät voivat olla täysin erilaiset toiselle, koska niiden ominaisuudet ja käyttökohteet vaihtelevat. Ehkäpä haluat löytää parhaat nastakengät lenkkeilyyn tai vaikka pelkästään liukkailla teillä selviytymiseen.

Siksi olemme tässä vertailussa hyödyntäneet monia eri kriteereitä parhaiden nastakenkien valintaan, kuten pitävyyttä jäällä, pohjallisen tuntumaa, tyyliä, käytettävyyttä ja pitkäikäisyyttä.

Tähän oppaaseen on koottu parhaat nastakengät kaikkia eri tarkoituksia varten ja lopussa kerromme vielä vinkkejä joiden avulla voit valita juuri itsellesi oikeanlaiset nastakengät.

 • 1. Icebug Pace3 M Bugrip GTX

  nastakengät-miehelle
  • Miehille
  • Kävelyyn
  • Hyvät nastat
  • Paras pito
 • 2. Icebug Pace3 W Bugrip

  nastakengät
  • Naisille
  • Kävelyyn
  • Hyvät nastat
  • Paras pito
 • 3. Icebug Newrun W Bugrip

  nastakengät-juoksuun
  • Juoksuun
  • Sopii myös kävelyyn
  • Loistava pito
  • Mukavat jalassa

Miksi käyttää nastakenkiä?

Talvella tiet ovat jäässä ja liukkaita. Tämän takia nastakenkien käyttäminen etenkin kävelyillä ja juoksussa on hyödyllistä. Ne tarjoavat paljon tukea jäällä ja liukkaalla asfaltilla.

Nastakenkien käyttäminen on myös helppoa. Niitä käytetään samanlailla kuin normikenkiä.

Mitkä ovat parhaat nastakengät?

Parhaat nastakengät miehille vertailumme mukaan on Icebug Pace3 Bugrip GTX. Ne ovat parhaat nastakengät liukkailla teillä. Lisäksi niiden tarjoama Gore-Tex-kalvo oli hyvä lisä.

Vertailumme parhaiksi nastakengiksi naisille oli samaa mallia kuin miesten Icebug Pace3 W Bugrip GTX nastakengät. Laatu on täysin sama kuin miesten versioissa. Parhaat liukkaille teille ja lisäksi Gore-Tex-kalvo on loistava lisä.


1. Icebug Pace3 Bugrip GTX nastakengät

Tämän nastakenkävertailun voitti miesten Icebug Pace3 Bugrip GTX -kengät. Ne ovat kaikista parhaimmat kengät liukkaita kelejä varten, koska ne tarjoavat kaikista parhaimman pidon.

Kengissä on laadukas Gore-Tex-kalvo, jonka avulla niistä tulee erityisen luotettavat talven pakkaskeleillä. Gore-Tex-kalvon suurin hyöty on se, että kengät ovat vedenpitävät, jolloin niillä voi kävellä huoletta lätäköissä ja märässä lumessa.

Näin vältyt märiltä sukilta, joista voi tulla varsinkin kovalla pakkassäällä nopeasti todella kylmät. Vaikka GoreTex-kalvo pitääkin veden poissa kengistä, se tarjoaa myös hengittävyyttä jolloin jalat pystyvät hengittämään pidemmilläkin kävelymatkoilla.

Icebug Pace3 Bugrip GTX -kengät ovat erityisen hyvät talven liukkaille keleille, koska ne tarjoavat 16 nastaa molempien kenkien pohjaan kiinnitettynä. Nastat on asetettu Icebug-tyyliin siten, että ne pureutuvat mahdollisimman hyvin jäähän ja lumeen. Kenkään valitut nastat ovat kaikista parhainta laatua ja siksi ne ovat erityisiä hiiliteräsnastoja, joiden avulla pito pysyy jaloissa jopa erittäin liukkaissa olosuhteissa. Kengän nastat pureutuvat tehokkaasti jopa hyvin jäisten teiden sekä lumen pintaan ja siten tarjoavat kaikista parhaimman mahdollisen pidon liukkaille kävelymaastoille.

Nastojen lisäksi Icebug Pace3 Bugrip GTX -kenkien pohja tarjoaa vielä erittäin voimakkaan kuvioinnin. Tavallisiin talvikenkiin verrattuna parhaiden nastakenkien pohjasta löytyy vielä paljon voimakkaampi kuviointi, jonka tarjoama lisäkitka on paljon suurempi kuin perinteisissä talvikengissä. Näin Pace3-malli toimii hyvin jopa todella talvisissa olosuhteissa.

Kenkien pohjalliset ovat irrotettavat Ortholite Hybridit, jotka on tehty vaimentamaan iskuja, jotta kengät jalassa olisi mahdollisimman mukava kävellä. Sisäpuolelta Pace3-malli tarjoaa pohjoismaisen lestin, jonka avulla kenkään jää hyvin tilaa varpaille. Kengät ovat myös lämpimät sillä niissä on pehmeäntuntuinen fleecevuori. Kiteytettynä Icebug Pace3 Bugrip GTX on kaikista parhain nastakenkä, joka tarjoaa mahtavan pidon hyvällä hinta-laatusuhteella.


2. Icebug Pace3 W Bugrip GTX

nastakengät

Naisille

Icebug Pace3 W Bugrip GTX -kengät ovat ylläolevien parhaiden nastakenkien naisille suunnattu versio. Kenkien ulkonäkö eroaa hieman siten, että mustat nauhat ja pohjalliset on vaihdettu tumman liilaksi.

Muuten kengät tarjoavat Icebugille tyypillisen ensiluokkaisen pidon, josta huolehtii 16 tarkasti aseteltua hiiliteräsnastaa. Nastat on aseteltu icebug-tyylisesti, jotta ne tarjoavat kaikista optimaalisimman pidon talven liukkailla keleillä.

Miesten mallin tapaan myös naisten versiossa on GoreTex-kalvo, jonka avulla kengät pysyvät kuivina märissä olosuhteissa. Kengät jalassa voi huoletta kävellä lumihangessa ja lätäköissä ilman vaaraa sukkien kastumisesta. GoreTex-kalvon toinen hyöty on sen hyvä hengittävyys.

Icebug Pace3 W Bugrip GTX -kengät jalassa on mahdollista kävellä pitkiäkin matkoja ilman jalkojen hikoilua, koska aito Gore-Tex-kalvo mahdollistaa sen erinomaisen hengittävyyden, vedenkeston ja mukavuuden. Sen vuoksi kalvo onkin yksi markkinoiden ainoista kalvorakenteista, jonka mukavuutta ja toimivuutta testataan järjestelmällisesti.

Hyvät nastakengät koostuvat myös riittävästä nilkkakorkeudesta joka auttaa pitämään nilkat lämpiminä ja estää lumen vyörymisen kenkien sisälle. Vaikka kengistä löytyy paljon ominaisuuksia, ne painavat kuitenkin vain yhden kilon, jonka vuoksi jalkineet ovat silti riittävän kevyet jalassa.

Parhaiden nastakenkien pitoa lisää hiiliteräsnastojen lisäksi pohjan voimakas kuviointi, joka tarjoaa riittävän kitkapidon niin jäällä kuin korkeasti pakkautuneessa lumessa.

Kenkien kuviointi on paljon parempi, kuin mitä löytyy tavallisista talvikengistä. Pohjan kuvioinnin vuoksi pito pysyy kengissä ja jaloissa hyvin myös hieman rankemmissa olosuhteissa. Sisäpuolelta löytyy vielä pohjoismainen lesti ja lämmin fleecevuori. Kokonaisuudessaan kengät ovat loistavat ja niiden avulla pysyy pystyssä jopa liukkaammillakin talvikeleillä.


3. Icebug Newrun W Bugrip GTX nastakengät

nastakengät-juoksuun

Juoksuun

Hyvät nastakengät lenkkeilyyn ovat erityisen tärkeät, jos aikoo lenkkeillä myös talvella.

Juokseminen talvella voi olla erityisen vaarallista väärillä kengillä ja se usein johtaa kaatumiseen, vaikka tie olisi hyvin hiekoitettu.

Nämä naisten nastalenkkarit tarjoavat talvijuoksua varten riittävän pidon, jonka avulla välttyy kömmähdyksiltä.

Icebug Newrun W Bugrip GTX on todella kevyt kenkämalli ja se painaa vain 275 grammaa.

Hiiliteräsnastojen määrässä ei ole kuitenkaan pihistetty ja kengän pohjaan on kiinnitetty 17 nastaa, jotka tarjoavat uskomattoman pidon. Nastojen lisäksi kenkien pohjissa on voimakas muotoilu, joka tarjoaa hyvän lisäkitkan.

Gore-Tex Extended Comfort -kalvosta muodostuu hyvät nastakengät, joiden ansiosta kengät ovat täysin vedenpitävät. Kalvon vuoksi juostessa ei tarvitse murehtia märistä sukista ja Ortholite Hybrid pohjalliset auttavat pitämään juoksutekniikan rentona. Pintamateriaalina on vahva polyesterikangas ja boa-nauhoituksen avulla kengän tiukkuuden saa säädettyä nopeasti ja tarkasti. 

Kengistä löytyy hieman alaspäin levenevä EVA-välipohja, jonka avulla kenkien vakaus lisääntyy huomattavasti. NewRun kengät tarjoavat ensiluokkaisen pidon lisäksi mukavuutta juoksemiseen sen iskunvaimennuksen avulla. Pinta- ja vuorikankaalla sekä pohjallisilla on kaiken lisäksi Bluesign-sertifikaatit, joten kengät täyttävät Bluesign Technologiesin tarkat laatuvaatimukset. TPU-muovinen kurasuoja ennaltaehkäisee likaantumista ja viimeistelee hyvät nastakengät. Kiteytettynä Icebug Newrun W Bugrip GTX on parhaat nastakengät juoksuun.


Kuinka valita hyvät nastakengät?

Nastakenkiä etsiessä kannattaa pohtia, mihin käyttötarkoitukseen ne ovat tulossa. Monilla saattaa olla täysin erilaisia käyttötarkoituksia nastakengille. Osa voi tarvita niitä ehkä vapaa-ajalla liikkumiseen, juoksemiseen, lenkkeilyyn tai vaikka jäisellä parkkipaikalla kulkemiseen.

On tärkeää miettiä huolella, mitä varten kengät hankkii, jotta osaa valita juuri itselle sopivan mallin. Juoksemista varten tehdyt nastakengät eivät ole kaikista optimaalisimmat, jos tarkoituksena on kulkea syvässä lumihangessa.

Nastakenkien kanssa on myös hyvä muistaa se, että niitä ei suositella käytettäväksi sisällä ja varsinkaan puuparketilla, koska niistä voi jäädä jälkiä.

Toinen asia jota kannattaa pohtia hyviä nastakenkiä etsiessä on niiden hinta. Nastakengillä on usein erilaisia ominaisuuksia niiden hinnan mukaan. Usein laadukkaista materiaaleista ja GoreTex-kalvoista kannattaa pulittaa hieman enemmän, jotta saa parhaat nastakengät.

Kun kengät on valmistettu laadukkaista materiaaleista ne ovat pitkäikäisemmät ja ne kestävät käyttöä paremmin.

Vertailun kengissä on otettu huomioon myös niiden hinta ja siksi kaikki vertailuun valitut kengät ovat myös loistavia niiden hinta-laatusuhteeltaan.

Lisäksi vertailuun valitut kengät kestävät vettä ja tarjoavat GoreTex-kalvon, jonka ansiosta niistä on helppo pitää huolta ja ne ovat siten pitkäikäisiä.

Yhteenveto

Nastakenkät tarjoavat parempaa pitoa jäällä ja lumella, mikä vähentää liukastumisen ja kaatumisen riskiä juoksun ja kävelyn aikana. Tämä on erityisen tärkeää juoksijoille, sillä liukastuminen voi johtaa vakaviin vammoihin.

Parempi pito auttaa myös ylläpitämään tasapainoa ja vakautta vaikeissa olosuhteissa, mikä tekee juoksusta ja kävelystä miellyttävämpää ja turvallisempaa.

Lisäksi nastakenkien käyttö voi lisätä ulkoilun mukavuutta ja turvallisuutta talvikuukausina, kun sääolosuhteet voivat olla haastavia. Nastakenkien ansiosta ihmiset voivat jatkaa aktiivista elämäntyyliään myös talvella.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut kirjoittaja ja olen intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Juokseminen ja pyöräileminen on ollut intohimonani aina kuntosalilla treenaamisen ohella.

Jaa artikkeli