Parhaat naisten juoksukengät

Jaa artikkeli

Naisten parhailla juoksukengillä on samat johtavat ominaisuudet kuin parhaiden kenkien kanssa – ne ovat kevyitä, mukavia, pehmustettuja ja juuri tarpeeksi tukevat siellä, missä sitä eniten tarvitaan. Mutta tämä tukipaikka on se, mistä löytyy suurimpia eroja miesten ja naisten juoksukenkien välillä.

Tutustu testaamiimme naisten juoksukenkiin alta tai vieritä alemmas saadaksesi tarkempia arvioita kengistä. Lisäksi löydät myös asiantuntijavinkkejä ja neuvoja seuraavan parin ostamiseen.

Olitpa uusi juoksuharrastaja tai pitkäaikainen maratonin veteraani, jokainen juoksija tarvitsee yhden asian: hyvät lenkkarit. Loppujen lopuksi juokseminen on melko yksinkertainen urheilulaji. Juoksukengät ovat todella ainoa varuste, joka tarvitaan näiden kilometrien taittamiseen, minkä vuoksi on erittäin tärkeää löytää pari, joka sopii tarpeisiisi.

Tutkittuamme asiakkaiden arvosteluja, tehtyämme laajan markkinatutkimuksen.

Saucony Ride 15 – Paras kaikkeen

Nämä naisten tennarit ovat kevyemmät ja nopeammat kuin aiemmat mallit, mikä tekee niistä täydellisen valinnan juoksuharrastajille.

Nike Air Zoom Pegasus 39 – Pitkään matkaan

Nike Air Zoom Pegasus 39 on suunniteltu tarjoamaan upea juoksukokemus hyödyntäen samaa reagoivaa vaahtomateriaalia kuin sen edeltäjä. Kenkien päällinen on valmistettu hengittävästä verkkomateriaalista, joka yhdistää haluamasi mukavuuden ja kestävyyden.

SAUCONY PEREGRINE 11 – Polku juoksuun

Sauconyn huippuluokan polkukenkä, Peregrine, on saavuttanut jo yhdennentoista kehitysversionsa. Kenkän pintamateriaali on entistä suojaavampi, mutta silti erittäin hengittävä. Juoksutuntuma on sopivan aggressiivinen tehokasta menoa varten

New Balance FuelCell Rebel v2Kevyet


Napakka juoksukenkä lyhyille, nopeille juoksulenkeille ja kilpailuihin. Kengässä on pehmeä ja hengittävä verkkomateriaalipäällinen. FuelCell-vaahtomateriaali välipohjassa saa aikaan nopean kengän, joka vaimentaa responsiivisesti ja tehostaa juoksuaskelta. Kanta ja pehmustettu kaulus antavat lisätukea juoksulenkillä.

Kuinka testasimme

Valitsimme kaikki tämän kierroksen naisten juoksukengät 250 juoksijan vahvan kulumistestin perusteella. Kiinnitimme huomiota yleiseen suorituskykyyn, mukavuuteen, pitkäikäisyyteen ja arvoon.

Laajan testiemme perusteella alla olevat vaihtoehdot ovat tällä hetkellä vuoden 2023 parhaat naisten juoksukengät.


Parhaat naisten juoksukengät perusjuoksuun

Saucony Ride 15

Paino: 238g

Pudotus: 8 mm

Nämä naisten tennarit ovat kevyemmät ja nopeammat kuin aiemmat mallit, mikä tekee niistä täydellisen valinnan juoksuharrastajille. Niiden tyylikäs ulkonäkö heijastelee lajisi tuntemusta. Kengät on suunniteltu kestävällä ulkopohjalla ja varustettu PWRRUN-pehmusteella, mikä takaa joustavuuden, tuen ja vakauden liikkeelle lähtiessäsi. Ne ovat suosittu valinta kestävyysjuoksuun. Nämä kengät ovat käytännössä kaikki, mitä rakastamme juoksukengissä.


Parhaat naisten juoksukengät pitkään matkaan

Nike Air Zoom Pegasus 39

Paino: 232g

Pudotus: 10mm

Zoom Air:

Zoom Air on Nike-brändin kehittämä iskunvaimennusjärjestelmä, joka tarjoaa herkän kosketuksen alustaan. Sen matalampi profiili ja nopeampi vaste mahdollistavat erinomaisen vakauden ja paremman reagoinnin juoksun aikana. Zoom Airin rakenne mahdollistaa iskunvaimennustyynyn säilyttämisen muotonsa täytettynä, jolloin se tarjoaa jatkuvan ja luotettavan vaimennuksen jokaisella askeleella.

React:

React on Nike-merkin uudenlainen välipohjamateriaali, joka koostuu yhdestä kappaleesta. Tämän innovatiivisen suunnittelun ansiosta välipohja pystytään muotoilemaan siten, että se tarjoaa tehokasta vaimennusta korkeimman rasituksen alueilla, kun taas vähemmän rasittuvilla alueilla materiaalia voidaan keventää. Tämä tasapainoinen lähestymistapa mahdollistaa syvemmän vaimennuksen alueilla, joilla sitä eniten tarvitaan, ja samalla kevyemmän ja energiatehokkaamman rakenteen alueilla, joissa tarvitaan enemmän voimaa.


Parhaat naisten juoksukengät polulle

Saucony peregrine 11

Paino: 270g

Pudotus: 4mm

Sauconyn huippuluokan polkukenkä, Peregrine, on saavuttanut jo yhdennentoista kehitysversionsa. Kenkän pintamateriaali on entistä suojaavampi, mutta silti erittäin hengittävä. Juoksutuntuma on sopivan aggressiivinen tehokasta menoa varten. Pohjakuvio on suunniteltu toimimaan erinomaisesti erilaisilla alustoilla, sijoittuen jonnekin mutakuvion ja kovien pintojen kuvion välille.

Peregrinen pohjakuvioon on myös lisätty sopivasti nappuloita, jotta kenkää voi käyttää myös nastoitettuna.

  • Neutraaliin askellukseen
  • Välipohjan PWRRUN-vaahto on hieman muita EVA-vaahtoja pehmeämpi, kuitenkin vielä hyvällä juoksutuntumalla
  • Välipohjassa on kevyt kivisuojuslevy
  • Ulkopohjan PWRTRAC-pohjamateriaali antaa erinomaisen pidon
  • Pohjaan on merkattu sopivat kohdat joihin swim&run-harrastajat voivat porata tyhjennysreiät

Parhaat naisten kevyet juoksukengät

New Balance FuelCell Rebel v2

Paino: 167g

Droppi: 6mm

FuelCell-sarjan naisten juoksukengät ovat kevyet ja suunniteltu tarjoamaan energiaa palauttavaa vauhtia juoksuun. Näiden kenkien välipohjassa käytetty FuelCell-materiaali on kimmoisa ja palauttaa energiaa askeleiden välillä. Kengät ovat myös kevyet, varustettu saumattomalla rakenteella ja hengittävällä päällisellä, joka pitää jalat mukavina ja ilmastoituina juoksun aikana.

  • Stretch-nauhat parantavat istuvuutta.
  • Saumaton päällinen
  • Ulkopohja kevyt ja rullaava puhallettu kumi.

Mitä huomioida ostaessasi naisten juoksukenkiä

Ostaessasi naisille sopivia juoksukenkiä, tulee sinun ottaa muutama asia huomioon. Nämä huomioon otettavat asiat liittyvät erityisesti biologisiin eroihin naisten ja miesten välillä.

Kerromme alempana myös muita yleisiä tekijöitä, jotka tulisi ottaa huomioon ostaessasi juoksemiseen sopivia kenkiä.

Jalan muoto

Naisten jalat eivät ole vain pienempiä, kapeampia versioita miesten jaloista – yleismuodossa on eroja, jotka vaikuttavat kenkien istuvuuteen. Naisten jalat ovat yleensä verrattain leveämmät jalkaterässä ja kapeammat kantapäässä.

Juoksukenkien valmistajat ottavat tämän tilastollisen eron huomioon suunnitellessaan naisten kenkiään. Brändi voi esimerkiksi rakentaa saman mallin kengästä, jossa on erilainen kantapäämuoto ja joskus eri kantamateriaaleista miesten ja naisten versiot.

Lonkkien erot

Tutkijat ovat myös havainneet, että koska naisilla on yleensä leveämpi lantio kuin miehillä, heidän jalkansa osuvat todennäköisemmin maahan kengänpohjiensa ulkopuolelle.

Tästä johtuva jalan sisäänpäin pyöriminen tunnetaan pronaationa, mikä selittää, miksi naisten uskotaan ylipronoituvan enemmän kuin miesten.

Tyyli

Huolimatta siitä, kuinka mukavat uudet juoksukengät ovat, jos ne eivät sovi tyyliisi, et käytä niitä. Joten vaikka tyyli ei ole tärkein tekijä kenkiä ostettaessa, se on yksi ensimmäisistä asioista, joita monet ihmiset harkitsevat.

Loistava tapa hankkia tyylikkäitä ja ainutlaatuisia kenkiä suosituilta kenkäbrändeiltä on nähdä, onko merkillä käynnissä tai tulevia yhteistyöhankkeita.

Jos olet esimerkiksi Niken fani, mutta et halua samoja Air Jordaneja kuin kaikilla muillakin, katso joitain Niken parhaista yhteistyöprojekteista ainutlaatuisen juoksukengän luomiseksi. Kun tarkastelet kenkien tyyliä, harkitse, minkä kanssa käytät juoksukenkiäsi. Jos sinulla on paljon kirkkaita tai neonvärisiä treenivaatteita, saatat haluta hankkia parin luonnollisen värisiä juoksukenkiä, kuten mustat tai valkoiset.

Tuki

Pohjalliset eivät ole ainoa tapa varmistaa, että kengät tukevat. Juoksukengän sisäänrakennetut ominaisuudet auttavat sinua pitämään olosi hyvänä harjoittelun aikana. Näitä ominaisuuksia ovat materiaali, josta kenkä on valmistettu, pohjamateriaali sekä kengän mukana tulevassa pohjallisessa oleva mahdollinen pehmuste

Muita tekijöitä, jotka on otettava huomioon määritettäessä, kuinka paljon tukea kengät tarvitsevat, ovat kehon paino ja kuinka kauan aiot juosta. Tarvitset tukevammat kengät pidemmillä lenkeillä, kun lihaksesi väsyvät.

Pehmustus

Kengänpohjan materiaali määrää sen pehmusteen. Kengän pehmusteen tehtävänä on imeä kehon painoa ja auttaa suojaamaan niveliäsi. Optimaalisen pehmusteen saamiseksi tutustu juoksukenkävaihtoehtojesi tuotekuvauksiin ja millaisille alustoille kenkäsi on tehty.

Jos esimerkiksi aiot lenkkeillä ulkona, tarvitset juoksukengät, joissa on sopiva pehmustus kovalle maalle. Jos aiot olla kuntosalilla, haluat kengät, jotka sopivat synteettisille lattioille.

Kantapään pudotus

Kantapään lasku viittaa varpaan ja kantapään väliseen millimetrieroon, kun seisot kengässä. Pehmustus määrää kantapään laskun. Matala kantapää tarkoittaa, että kantapää ja varvas ovat paremmin linjassa toistensa kanssa, kun seisot kengässä. Korkea kantapää tarkoittaa, että kantapää putoaa varpaasi alapuolelle.

Korkeampi pudotus on tärkeä lenkkitossuille, koska sen avulla jalat iskevät kantapäähän ensin, mikä on tapa, jolla useimmat ihmiset juoksevat. Tämä vaatii vähintään 10 millimetrin kantapään pudotuksen.

Joustavuus

Voit testata kengän joustavuutta nostamalla kenkää ja taivuttamalla sitä kummaltakin puolelta. Joustavuus on tärkeää sen mukaan, millaista harjoitusta aiot tehdä.

Kun seuraavan kerran lähdet lenkille, kiinnitä huomiota siihen, mihin jalkasi taipuu. Haluat kengät, jotka taipuvat siinä kohdassa, jossa jalkasi taipuu eniten, kuten jalkaterässä.

Jos olet saanut vamman aiemmin, ole varovainen hankkimasta liian joustavia kenkiä. Aloita jostain pehmustetummasta ja rakenteellisesta ja kokeile miltä jaloissasi tuntuu. Tarkista aina lääkäriltäsi tai fysioterapeutiltasi, jos et ole varma.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli