nike-juoksukengät

Parhaat naisten juoksukengät

Jaa artikkeli

Naisten parhailla juoksukengillä on samat johtavat ominaisuudet kuin parhaiden kenkien kanssa – ne ovat kevyitä, mukavia, pehmustettuja ja juuri tarpeeksi tukevat siellä, missä sitä eniten tarvitaan. Mutta tämä tukipaikka on se, mistä löytyy suurimpia eroja miesten ja naisten juoksukenkien välillä. Tutustu valikoimaamme alta tai vieritä alemmas saadaksesi tarkempia arvioita kengistä, jotka ansaitsivat erityisen korkeat sijoitukset naispuolisten testaajien keskuudessa. Lisäksi löydät myös asiantuntijavinkkejä ja neuvoja seuraavan parin ostamiseen.

Olitpa uusi juoksuharrastaja tai pitkäaikainen maratonin veteraani, jokainen juoksija tarvitsee yhden asian: hyvät lenkkarit. Loppujen lopuksi juokseminen on melko yksinkertainen urheilulaji. Juoksukengät ovat todella ainoa varuste, joka tarvitaan näiden kilometrien taittamiseen, minkä vuoksi on erittäin tärkeää löytää pari, joka sopii tarpeisiisi.

Me juoksukunkulla ymmärrämme luotettavan kenkäparin tärkeyden. Tiedämme, että laadukkaat lenkkarit voivat vaikuttaa merkittävästi nopeuteen ja loukkaantumisriskiin juoksun jälkeen.

Tutkittuamme asiakkaiden arvosteluja, tehtyämme laajan markkinatutkimuksen ja testattuamme monia näistä juoksukengistä itse, olen löytänyt alta parhaat vaihtoehdot jokaiselle juoksijatyypille.

Saucony Ride 15 – Paras kaikkeen


Kevyt juoksukenkä miellyttävällä vaimennuksella pitkille ja lyhyille juoksulenkeille. Hengittävän kengän myötäilevä malli antaa aiempaa nopeamman ja dynaamisemman tuntuman.

Nike Air Zoom Pegasus 39 – Pitkään matkaan


Nike Air Zoom Pegasus 39 tarjoaa loistavan juoksukokemuksen samalla reagoivalla vaahtomuovilla kuin edeltäjänsä. Yläosan hengittävässä verkkomateriaalissa yhdistyvät haluamasi mukavuus ja kestävyys sekä leveämpi istuvuus varpaiden kohdalla.

SAUCONY PEREGRINE 11 – Polku juoksuun


Sauconyn polkukenkien lippulaivamalli Peregrine on ehtinyt jo yhdenteentoista kehitysversioonsa. Pintamateriaali on suojaavampi kuin ennen, mutta yhä hyvin hengittävä. Jos juokset paljon poluille suosittelemme valitsemaan nämä naisten juoksukengät!

New Balance FuelCell Rebel v2Kevyet


Napakka juoksukenkä lyhyille, nopeille juoksulenkeille ja kilpailuihin. Kengässä on pehmeä ja hengittävä verkkomateriaalipäällinen. FuelCell-vaahtomateriaali välipohjassa saa aikaan nopean kengän, joka vaimentaa responsiivisesti ja tehostaa juoksuaskelta. Kanta ja pehmustettu kaulus antavat lisätukea juoksulenkillä.

Kuinka testasimme

Valitsimme kaikki tämän kierroksen naisten juoksukengät 250 juoksijan vahvan kulumistestitiimimme naisten palautteen, testitoimittajamme asiantuntemuksen ja mekaanisten tietojen perusteella. Jokainen kenkä arvioitiin vähintään 100 kilometrin perusteella ja kiinnitimme huomiota yleiseen suorituskykyyn, mukavuuteen, pitkäikäisyyteen ja arvoon. Laajan testiemme perusteella alla olevat vaihtoehdot ovat tällä hetkellä vuoden 2022 parhaat naisten juoksukengät.

Meidän valintamme

Parhaat naisten juoksukengät perusjuoksuun

Saucony Ride 15

Paino: 238g

Pudotus: 8 mm

Kevyemmät (ja nopeammat) kuin aikaisemmat mallit nämä stealth-cool naisten tennarit osoittavat, että tunnet lajisi. Suunniteltu kestävällä ulkopohjalla ja PWRRUN-pehmusteella, olet joustava, tuettu ja vakaa liikkeelle lähdettäessä. Nämä kengät ovat kestojuoksusuosikki. Nämä kengät ovat periaatteessa kaikkea sitä, mitä me rakastamme juoksukengissä.

Parhaat naisten juoksukengät pitkään matkaan

Nike Air Zoom Pegasus 39

Paino: 232g

Pudotus: 10mm

Zoom Air

Iskunvaimennusjärjestelmä tarjoaa herkän kosketuksen alustaan. Se on matalampi, nopeampi sekä tarjoaa paremman vasteen ja erinomaisen vakauden. Tämän rakenteen ansiosta vaimennustyyny säilyttää muotonsa täytettynä.

React

Se on täysin uusi vaahto, joka koostuu yhdestä kappaleesta. Nykyaikaisen suunnittelun ansiosta välipohja on suunniteltu niin, että juoksun aikana kovimmalla rasituksella olevat kohdat vaimentuvat eniten. Vähiten rasituksella olevat kohdat saadaan näin kevyemmiksi. Voit huomata syvempiä kohtia, joissa on enemmän vaimennuttua pintaa kuin myös matalammissa osissa, jotka tuottavat enemmän voimaa.

Parhaat naisten juoksukengät polulle

Saucony peregrine 11

Paino: 270g

Pudotus: 4mm

Sauconyn polkukenkien lippulaivamalli Peregrine on ehtinyt jo yhdenteentoista kehitysversioonsa. Pintamateriaali on suojaavampi kuin ennen, mutta yhä hyvin hengittävä. Juoksutuntuma on sopivan aggressiivinen kovaan menoon. Pohjakuvio toimii hyvin monilla alustoilla – se on puhdasverisen mutakuvion ja kovan alustan kuvion puolivälissä.

Peregrinen pohjakuviossa on sopivat nappulat myös nastoitusta varten.

  • Neutraaliin askellukseen
  • Välipohjan PWRRUN-vaahto on hieman muita EVA-vaahtoja pehmeämpi, kuitenkin vielä hyvällä juoksutuntumalla
  • Välipohjassa on kevyt kivisuojuslevy
  • Ulkopohjan PWRTRAC-pohjamateriaali antaa erinomaisen pidon
  • Pohjaan on merkattu sopivat kohdat joihin swim&run-harrastajat voivat porata tyhjennysreiät

Parhaat naisten kevyet juoksukengät

New Balance FuelCell Rebel v2

Paino: 167g

Droppi: 6mm

Naisten kevyet ja energiaa palauttavat FuelCell-sarjan juoksukengät vauhdikkaampaan juoksuun. Välipohja kimmoisa ja energiaa palauttava FuellCell materiaali. Kevyt, saumaton ja hengittävä päällinen.

  • Stretch-nauhat parantavat istuvuutta.
  • Saumaton päällinen
  • Ulkopohja kevyt ja rullaava puhallettu kumi.

Mitä huomioida ostaessasi naisten juoksukenkiä

Ostaessasi naisille sopivia juoksukenkiä, tulee sinun ottaa muutama asia huomioon. Nämä huomioon otettavat asiat liittyvät erityisesti biologisiin eroihin naisten ja miesten välillä. Kerromme alempana myös muita yleisiä tekijöitä, jotka tulisi ottaa huomioon ostaessasi juoksemiseen sopivia kenkiä.

Jalan muoto

Naisten jalat eivät ole vain pienempiä, kapeampia versioita miesten jaloista – yleismuodossa on eroja, jotka vaikuttavat kenkien istuvuuteen. Naisten jalat ovat yleensä verrattain leveämmät jalkaterässä ja kapeammat kantapäässä. Juoksukenkien valmistajat ottavat tämän tilastollisen eron huomioon suunnitellessaan naisten kenkiään. Brändi voi esimerkiksi rakentaa saman mallin kengästä, jossa on erilainen kantapäämuoto ja joskus eri kantamateriaaleista miesten ja naisten versiot.

Lonkkien erot

Tutkijat ovat myös havainneet, että koska naisilla on yleensä leveämpi lantio kuin miehillä, heidän jalkansa osuvat todennäköisemmin maahan kengänpohjiensa ulkopuolelle. Tästä johtuva jalan sisäänpäin pyöriminen tunnetaan pronaationa, mikä selittää, miksi naisten uskotaan ylipronoituvan enemmän kuin miesten. Jotkut naisten juoksukengät selittävät tämän lisääntyneen taipumuksen, koska pohjan läpi on tuettu erilaisia ​​materiaaleja.

Tyyli

Huolimatta siitä, kuinka mukavat uudet juoksukengät ovat, jos ne eivät sovi tyyliisi, et käytä niitä. Joten vaikka tyyli ei ole tärkein tekijä kenkiä ostettaessa, se on yksi ensimmäisistä asioista, joita monet ihmiset harkitsevat.

Loistava tapa hankkia tyylikkäitä ja ainutlaatuisia kenkiä suosituilta kenkäbrändeiltä on nähdä, onko merkillä käynnissä tai tulevia yhteistyöhankkeita.

Jos olet esimerkiksi Niken fani, mutta et halua samoja Air Jordaneja kuin kaikilla muillakin, katso joitain Niken parhaista yhteistyöprojekteista ainutlaatuisen juoksukengän luomiseksi. Kun tarkastelet kenkien tyyliä, harkitse, minkä kanssa käytät juoksukenkiäsi. Jos sinulla on paljon kirkkaita tai neonvärisiä treenivaatteita, saatat haluta hankkia parin luonnollisen värisiä juoksukenkiä, kuten mustat tai valkoiset.

Tuki

Pohjalliset eivät ole ainoa tapa varmistaa, että kengät tukevat. Juoksukengän sisäänrakennetut ominaisuudet auttavat sinua pitämään olosi hyvänä harjoittelun aikana. Näitä ominaisuuksia ovat materiaali, josta kenkä on valmistettu, pohjamateriaali sekä kengän mukana tulevassa pohjallisessa oleva mahdollinen pehmuste

Muita tekijöitä, jotka on otettava huomioon määritettäessä, kuinka paljon tukea kengät tarvitsevat, ovat kehon paino ja kuinka kauan aiot juosta. Tarvitset tukevammat kengät pidemmillä lenkeillä, kun lihaksesi väsyvät.

Pehmustus

Kengänpohjan materiaali määrää sen pehmusteen. Kengän pehmusteen tehtävänä on imeä kehon painoa ja auttaa suojaamaan niveliäsi. Optimaalisen pehmusteen saamiseksi tutustu juoksukenkävaihtoehtojesi tuotekuvauksiin ja millaisille alustoille kenkäsi on tehty.

Jos esimerkiksi aiot lenkkeillä ulkona, tarvitset juoksukengät, joissa on sopiva pehmustus kovalle maalle. Jos aiot olla kuntosalilla, haluat kengät, jotka sopivat synteettisille lattioille.

Kantapään pudotus

Kantapään lasku viittaa varpaan ja kantapään väliseen millimetrieroon, kun seisot kengässä. Pehmustus määrää kantapään laskun. Matala kantapää tarkoittaa, että kantapää ja varvas ovat paremmin linjassa toistensa kanssa, kun seisot kengässä. Korkea kantapää tarkoittaa, että kantapää putoaa varpaasi alapuolelle.

Korkeampi pudotus on tärkeä lenkkitossuille, koska sen avulla jalat iskevät kantapäähän ensin, mikä on tapa, jolla useimmat ihmiset juoksevat. Tämä vaatii vähintään 10 millimetrin kantapään pudotuksen.

Joustavuus

Voit testata kengän joustavuutta nostamalla kenkää ja taivuttamalla sitä kummaltakin puolelta. Joustavuus on tärkeää sen mukaan, millaista harjoitusta aiot tehdä.

Kun seuraavan kerran lähdet lenkille, kiinnitä huomiota siihen, mihin jalkasi taipuu. Haluat kengät, jotka taipuvat siinä kohdassa, jossa jalkasi taipuu eniten, kuten jalkaterässä.

Jos olet saanut vamman aiemmin, ole varovainen hankkimasta liian joustavia kenkiä. Aloita jostain pehmustetummasta ja rakenteellisesta ja kokeile miltä jaloissasi tuntuu. Tarkista aina lääkäriltäsi tai fysioterapeutiltasi, jos et ole varma.

Kirjoittaja
Jaa artikkeli
Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirje on ilmainen eikä se vaadi mitään sitoumuksia. Tulet samaan sähköpostiisi uutiskirjeemme, josta löytää sen kuukauden uusimmat artikkelit. Lisäksi saatamme suositella kuukauden parasta juoksutuotetta!