Parhaat miesten juoksukengät

Jaa artikkeli

Eikö sinulla ole pääsyä kuntosalille? Kokeile aloittaa juokseminen ja mene lenkille! Mitään erikoisvarusteita ei tarvita aloitukseen.

Tarvitset vain laadukkaat juoksukengät, jotka kestävät ja antavat tarpeeksi tukea jaloillesi.

Vaikka sinulla olisi jo hyvät miesten juoksukengät, niin niitäkin pitää vaihtaa säännöllisin väliajoin, jotta vältyt erilaisilta loukkaantumisilta.

Kuluneet juoksukengät eivät anna niin hyvää tukea ja muita hyötyjä, kuin mitä ne antoivat uutena. Jos et löydä mieleisiä juoksukenkiä tästä artikkelista, kokeile artikkelimme parhaat juoksukengät yleisesti!

Tässä artikkelissamme kerromme parhaat juoksukengät miehille ja otamme huomioon kaikkien eri tarpeet.

Adidas ULTRABOOST 22 – Paras kaikkeen

Adidas Performance esittelee uuden juoksukengän, joka tarjoaa erinomaisen mukavuuden juoksulenkeillä. Tämä lenkkari on suunniteltu tarjoamaan miellyttävän tunteen jalalle ja pitämään sinut liikkeessä.

NEW BALANCE FRESH FOAM 1080 V12 – Pitkään matkaan

Nämä juoksukengät tarjoavat mukavuutta ja keveyttä pitkille matkoille. Niiden hengittävä päällinen varmistaa erinomaisen vaimennuksen ja mukavuuden. Kengissä on myös heijastavia yksityiskohtia, jotka parantavat näkyvyyttäsi pimeässä

SAUCONY PEREGRINE 12 – Polku juoksuun

Sauconyn lippulaivamalli Peregrine on edennyt jo yhdenteentoista kehitysversioonsa, ja se tarjoaa upeita ominaisuuksia polkujuoksuun. Päällismateriaali on entistäkin suojaavampi, mutta silti erittäin hengittävä.

NEW BALANCE FRESH FOAM VONGO V5 – Kevyet

New Balancen Vongo v5 on täysin vaimennettu juoksukenkä, joka tarjoaa kevyen pronaatiotuen. Kengän välipohja on varustettu Fresh Foam X -teknologialla, joka tarjoaa erinomaisen vaimennuksen ja pehmeän tuntuman lenkkipoluilla.

Kuinka valitsimme parhaat juoksukengät miehille?

Seuraavat kengät on arvioitu korkealle laadulle, mukavuudelle ja kohtuu hintaisuudelle.

Monet niistä ovat brändejä, joihin juoksijat ovat luottaneet jo vuosia. Itse asiassa jotkut näistä kengistä ovat olleet olemassa vuosikymmeniä. Muut yritykset ovat uudempia tässä maailmassa, mutta ne tuovat markkinoille vaikuttavia uusia ominaisuuksia.

Valitse siis sinun tarpeisiin sopivat juoksukengät, jotka palvelevat erityisesti sinun käyttöäsi. Juoksetko pitkää matkaa, otatko sprinttejä vai käytkö vain ihan perinteiselle lenkillä. Nämä kannattaa ottaa huomioon ja valita siihen sopivat juoksukengät.

Parhaat miesten juoksukengät

Parhaat miesten juoksukengät perusjuoksuun

Adidas ULTRABOOST 22Adidas Performance esittelee uuden juoksukengän, joka tarjoaa erinomaisen mukavuuden juoksulenkeillä. Tämä lenkkari on suunniteltu tarjoamaan miellyttävän tunteen jalalle ja pitämään sinut liikkeessä. Varren materiaali koostuu tekokuidusta ja tekstiilistä, ja tämä harmaa kenkä viehättää heti ensisilmäyksellä. Siinä on tekstiilivuori ja tekstiilisisäpohja, jotka takaavat miellyttävän ja hengittävän kokemuksen. Kengän kumiulkopohja on erityisen merkittävä ominaisuus, joka tarjoaa erinomaista pitoa ja iskunvaimennusta.

TUOTTEEN OMINAISUUDET:
Valmistettu Primeblue-materiaalista, joka on erittäin suorituskykyinen kierrätysmateriaali sisältäen Parley Ocean Plasticia.

KOOSTUMUS
Varsi : Synteettinen ja tekstiili
Vuori : Tekstiiliä
Sisäpohja : Tekstiiliä
Ulkopohja : Kumia

parhaat-miesten-juoksukengät

Summary

Loistavat juoksukengät kaikille miehille. Kenkä tunnetaan sen pehmeydestä ja tunteesta, jonka se luo jalalle. Kuin pilvien päällä juoksisi. Sopii kaikkeen juoksemiseen hyvin.

5

Parhaat miesten juoksukengät pitkäänmatkaan

NEW BALANCE FRESH FOAM 1080 V12


Nämä juoksukengät tarjoavat mukavuutta ja keveyttä pitkille matkoille. Niiden hengittävä päällinen varmistaa erinomaisen vaimennuksen ja mukavuuden. Kengissä on myös heijastavia yksityiskohtia, jotka parantavat näkyvyyttäsi pimeässä. Droppi on 8 mm ja paino on 292 g.

New Balancen M 1080 12 -kengät ovat ensiluokkaiset juoksukengät päivittäiseen harjoitteluun. Niiden välipohja on valmistettu Fresh Foam -materiaalista, joka tarjoaa erinomaisen iskunvaimennuksen ja energian palautumisen juoksun aikana.

Päällinen on valmistettu hengittävästä verkosta, joka pitää jalat viileinä ja mukavina koko harjoituksen ajan. Ulkopohja on valmistettu kestävästä kumimateriaalista, joka takaa kenkien kestävyyden ja pitävyyden myös kovilla alustoilla.

parhaat-miesten-juoksukengät

Summary

Loistavat miesten juoksukengät pitkään matkaan, kuten maratoniin. Kengät on suunniteltu kestämään pitkiä matkoja. Lisäksi niissä on hyvät pehmusteet, jotta jalkasi ei tule kipeäksi.

5

Parhaat miesten juoksukengät polulle

SAUCONY PEREGRINE 12


Sauconyn lippulaivamalli Peregrine on edennyt jo yhdenteentoista kehitysversioonsa, ja se tarjoaa upeita ominaisuuksia polkujuoksuun. Päällismateriaali on entistäkin suojaavampi, mutta silti erittäin hengittävä.

Juoksutuntuma on sopivan aggressiivinen ja soveltuu erinomaisesti vaativiin juoksusuorituksiin. Pohjakuvio takaa erinomaisen pidon monenlaisilla alustoilla – se on kuin yhdistelmä mutakuvion ja kovan alustan kuvion parhaita puolia.

Tässä Peregrine-mallissa on sopivat nappulat myös nastoitusta varten, joten se soveltuu erinomaisesti myös talvijuoksuun. Kenkä on suunniteltu neutraalille askellukselle ja välipohjassa käytetään PWRRUN-vaahtoa, joka on hieman pehmeämpi kuin muut EVA-vaahtomateriaalit, tarjoten kuitenkin edelleen hyvän juoksutuntuman.

Välipohjassa on myös kevyt kivisuojuslevy, joka suojaa jalkaa teräviltä kiviltä ja esteiltä.

Ulkopohjan PWRTRAC-materiaali tarjoaa erinomaisen pidon erilaisissa olosuhteissa. Lisäksi pohjaan on merkattu sopivat kohdat, joihin swim&run-harrastajat voivat porata tyhjennysreiät, jotta vesi voi valua pois kengästä.

Kenkien kannan korkeus on 27 mm, päkiän korkeus 23 mm ja droppi on 4 mm. Paino on 310 g, mikä tekee kengästä kevyen ja sopivan pitkillekin juoksulenkeille.

parhaat-miesten-juoksukengät

Summary

Loistavat miesten juoksukengät pitkään matkaan, kuten maratoniin. Kengät on suunniteltu kestämään pitkiä matkoja. Lisäksi niissä on hyvät pehmusteet, jotta jalkasi ei tule kipeäksi.

5

Parhaat kevyet miesten juoksukengät

NEW BALANCE FRESH FOAM VONGO V5


New Balancen Vongo v5 on täysin vaimennettu juoksukenkä, joka tarjoaa kevyen pronaatiotuen. Kengän välipohja on varustettu Fresh Foam X -teknologialla, joka tarjoaa erinomaisen vaimennuksen ja pehmeän tuntuman lenkkipoluilla.

Välipohjamateriaali on hieman kovempaa kannan sisäsyrjällä, mikä tarjoaa kevyesti ohjatun ja hyvin tuetun askelluksen. Vongon päällinen on valmistettu teknisestä Hypoknit-materiaalista, joka joustaa mukavasti, mutta tarjoaa strategisesti tärkeissä kohdissa tarvittavaa tukea.

Ulkopohja on valmistettu kevyestä ja kestävästä puhalletusta kumista, mikä varmistaa sulavan ja rullaavan askelluksen.

Tässä Vongo v5 -mallissa on pronaatiotuki, joka auttaa ylläpitämään optimaalista jalkaterän asentoa ja tarjoaa vakautta juoksun aikana. Välipohjassa käytetty Fresh Foam X -materiaali takaa erinomaisen iskunvaimennuksen ja pehmeän juoksutuntuman.

Päällinen on valmistettu Hypoknit-materiaalista, joka joustaa mukavasti ja tarjoaa samalla tarvittavaa tukea kriittisissä kohdissa. Ulkopohja on valmistettu kestävästä puhalletusta kumista, joka varmistaa kestävyyden ja sulavan askelluksen.

Kengän droppi on 8 mm, eli korkeusero kantapään ja päkiän välillä on 8 mm. Kantaosa on 27 mm korkea ja päkiäosa 19 mm korkea. Kengän paino on 280 g (koko US 9.5), mikä tekee siitä kevyen ja miellyttävän pitkilläkin lenkeillä.

parhaat-miesten-juoksukengät

Summary

Erittäin kevyet ja kestävät miesten juoksukengät juoksuun. Valitse nämä juoksukengät, jos haluat erittäin mukavat ja laadukkaat sekä etenkin kevyet juoksukengät!

5

Mitä huomioida miesten juoksukengissä?

Jos et vieläkään ole varma, mitkä miesten juoksukengät osuu mieleesi, voit yrittää tehdä luettelon tarvitsemistasi ominaisuuksista, haluamistasi ominaisuuksista ja muista ominaisuuksista, joita olisi mukava saada.

Esimerkiksi:

 • Jos olet maastojuoksija, etsi polkukenkiä, jossa on kiinteä, pitävä ulkopohja, joka lisää vakautta sekä suojaa liukastumista vastaan.
 • Jos pidät pitkän matkan juoksemisesta, saatat tarvita lisää pehmustetta tai tilaa varvaslaatikossa turvonneille jaloille.
 • Jos haluat kilpailla lyhyillä matkoilla, tarvitset todennäköisesti jotain kevyttä ja reagoivaa.
 • Rakastatko kaikenlaista juoksua ja maastoa? Saatat tarvita eri juoksukenkiä eri juoksutarkoituksiin

Kun saat paremman käsityksen siitä, mitä etsit, harkitse yhteydenottoa alueesi juoksukohtaiseen myymälään.

Juoksukenkä kaupoissa työskentelevillä ihmisillä on runsaasti tietoa siitä, kuinka yksittäiset kengät sopivat ja toimivat. Heillä voi jopa olla sisärata tai juoksumatto, jossa voit kokeilla kenkiä ennen niiden ostamista.

Kengässä kannattaa etsiä muun muuassa

 • Pohjan paksuus: Yleensä paksu pohja tarkoittaa yleensä sitä, että kengässä on enemmän pehmustetta. Voit halutessasi lisätä pehmustetta, jos aiot juosta monta kilometriä kerralla. Ohuempi pohja eli “paljasjalkainen” kenkä sen sijaan on tarkoitettu luonnollisempaan tai minimaaliseen juoksuun, kuten sprintteihin.
 • Kengän paino: Kengät, joissa on enemmän pehmusteita tai vakautta, voivat olla raskaampia, mutta näin ei aina ole. Silti, jos etsit kilpakenkiä, sinun kannattaa valita sellainen, joka on kevyt, jotta et tuhlaa energiaa painavampiin kenkiin.
 • Materiaalit: Riippuen vuodenajasta, ilmastosta, jossa asut, ja käyttötarkoituksestasi, saatat haluta valita eri materiaaleista valmistetut kengät. Jotkut on valmistettu verkosta, joka hengittää hyvin kuumalla säällä. Toiset voivat olla vedenpitäviä polkuja varten tai neuloa sukkamaisen istuvuuden vuoksi.
 • Pohjan pinta: Haluat jälleen nubby-pohjan käytettäväksi poluilla tai epätasaisilla pinnoilla, joilla tarvitset enemmän pitoa. Jos juokset päällystetyillä teillä, litteämpi kulutuspinta sopii mainiosti.
 • Offset: Kantapäästä varpaisiin pudotusmitta on toinen asia, jonka saatat huomata kengän ominaisuuksien alla. Tämä viittaa vain siihen, kuinka korkea kantapää on varpaaseen verrattuna. Haluatko iskeä kantapäälläsi maahan ja siirtää painon vasta sitten varpaillesi? Valitse kengät, joissa on suurempi offset. Jos pidät “luonnollisemmasta” jalkaiskusta, etsi pienempi offset tai jopa nolla-drop-kenkä.

Kuinka pitää huolta miesten juoksukengistä?

Juoksukengät voivat tuntua melkoiselta sijoitukselta. Jos pidät niistä huolta, niiden pitäisi kestää useita kuukausia. Tämän ansioista ne pitävät sinut juoksemassa mukavasti ja itsevarmasti aima. Voit kuitenkin ryhtyä joihinkin toimenpiteisiin huolehtiaksesi juoksukengistäsi varmistaaksesi, että saat rahoillesi vastinetta sekä hyötyä.


Säästä ne vain juoksua varten

Asiantuntijat suosittelevat, että juoksukenkiä ei käytetä muuhun kuin juoksemiseen. Tämä tarkoittaa, että jos menet ulos leikkaamaan nurmikkoa tai pelaat vaikka sulkpalloa, sinun tulee käyttää enemmin vanhoja lenkkareitasi.

Sama koskee muita urheilulajeja, joista saatat nauttia. Esimerkiksi erilaiset liikkuvuusharjoitteet, joka vaatii paljon sivuttain liikettä, voi kuluttaa pohjat epätasaisesti ja tehdä juoksukengistäsi sopimattomia käyttötarkoitukseensa.


Avaa juoksukenkien nauhat aina

Sinun tulisi myös varata hieman ylimääräistä aikaa kenkien pukemiseen ja riisumiseen. Jalkojen työntäminen väkisin sisään ja ulos kengistä voi vaikuttaa siihen, kuinka ne sopivat kantapäähän.

Ajan myötä kengät voivat venyä tai jopa menettää muotonsa, mikä tekee niistä epämukavia tai aiheuttaa hankausta ihoosi ja rakkuloita.

Vaihtele juoksukenkä pareja


Jos juokset usein tai keräät paljon juoksukilometrejä, voit harkita toisien juoksukenkäparien hankkimista, jotta voit vaihdella niitä. Tällä tavalla juoksukengät tulevat kestämään pidempää.


Kuinka puhdistaa juoksukengät?

Juoksukenkien puhditaminen pitää ne puhtaampana ja no, vähemmän haisevana etenkin sisätiloissa. Voit myös pitää juoksukengät kimaltelevan puhtaina pesemällä ne oikein.

Eli näin:

 • Tuuleta juoksukenkäsi ulkona. Kengät tuoksuvat raikkaalta pidempään, jos tuuletat niitä usein ulkoilmassa. Juoksun jälkeen poista kengät jalastasi ja anna niiden kuivua ulkona, jos mahdollista. Onko kengät jo haisevat? Kokeile ripotella ruokasoodaa pohjallisten alle pitääksesi bakteerit loitolla. Liian myöhäistä? Voit aina vaihtaa pohjalliset uuteen pariin.
 • Pistehoito. Likaisia ​​juoksukenkiä ei saa pestä pesukoneessa. Sen sijaan haluat paikantaa likaisia kohtia miedolla saippualla ja vedellä. Hammasharja tai muu pehmeä harja voi auttaa pääsemään rakoihin. Voit myös irrottaa nauhat pestäksesi erikseen tai vaihtaa kokonaan uusiin nauhoihin.
 • Käytä astianpesuainetta. Välipohjat tai ulkopohjat altistuvat eniten ulkoelementeille. Vastusta silti tarvetta laittaa ne pesukoneeseen. Voit pestä nämä alueet astianpesuaineella ja hammasharjalla tai muulla harjalla.
 • Vältä kuivausrumpua. Kuivaa kengät ulkoilmassa ulkona sen sijaan, että laittaisit ne kuivausrumpuun. Korkea kuumuus voi vahingoittaa kenkiä kuuman ilman kanssa. Lisäksi kuuma ilma voi jopa kutistaa juoksukenkien tiettyjä kohtia.

Yhteenveto

Riippumatta siitä, minkä kengän valitset, varmista, että ostat kaupasta, jolla on hyvä palautuskäytäntö.

Vaikka kengät voivat tuntua hyvältä heti laatikosta otettuna, muutaman kilometrin juokseminen niissä on toinen asia. Ja vaikka olisit juossut saman mallin kengissä vuosia, istuvuus voi muuttua eri versioiden mukaan.

Voi kestää jonkin aikaa löytää sinulle sopiva juoksukenkä, mutta se on vaivan arvoista. Loppujen lopuksi parhaan kengän tulee olla mukava ja pitää sinut motivoituneena juoksemaan monen kilometrinkin jälkeen.

FAQ – Miesten juoksukengät

Se, kuinka usein käytät niitä ja kuinka intensiivinen juoksurutiinisi on. Tämä vaikuttaa siihen, kuinka monta kuukautta voit saada juoksukenkäparin kestämään. Yleisesti ottaen laadukkaan juoksukenkäparin pitäisi kuitenkin kestää noin 500–800 kilometriä ennen kuin ne alkavat kulua ja menettää, esimerkiksi muotoansa.

Suosittelemme ostamaan muutaman juoksukenkäparin kerrallaan, koska se pidentää juoksukenkien ikää huomattavasti.

Juoksukengät tukevat mukavasti jalkojasi ja nilkkojasi, auttavat jakamaan painosi juoksun aikana ja vähentävät kitkaa, joka minimoi rakkuloiden muodostumisen. Aina kun kengät lakkaavat tarjoamasta sinulle tarvittavaa tukea juoksun aikana, on ehdottomasti aika vaihtaa kengät.

Jos kengät istuvat oikein, tämän ei pitäisi kestää liian kauan, vain ehkä muutaman päivän. Juoksukenkien, jotka eivät istu hyvin, sisään ajo kestää paljon kauemmin, ja pitkällä aikavälillä sinun on luultavasti parempi palauttaa ne paremmin istuviin pareihin.

Jos kenkäsi ovat kuitenkin suhteellisen uudet ja sinulla on edelleen kipuja, harkitse toisen kokoisen kengän kokeilemista, koska liian iso tai liian pieni kenkä voi varmasti aiheuttaa kipua juoksun aikana ja sen jälkeen.

Voit ajaa sisään juoksukenkiä monella eri tavalla, kuten käyttää paksumpia sukkia tai taivuttaa ja venytellä kenkiä niiden joustokohdissa, mutta mikään ei todellakaan voita vain kävelyä niissä. Kävelemällä uusissa juoksukengissäsi ne voivat taipua ja mukautua vähitellen jalkojesi uniikkiin muotoon.

Jos kengät istuvat oikein, tämän ei pitäisi kestää liian kauan, vain ehkä muutaman päivän. Juoksukenkien, jotka eivät istu hyvin, sisään ajo kestää paljon kauemmin, ja pitkällä aikavälillä sinun on luultavasti parempi palauttaa ne paremmin istuviin pareihin.

Jos haluat ajaa kengät sisään juoksun aikana, ei ole suositeltavaa lähteä pitkälle juoksulenkille aluksi, vaan kokeile lyhyempiä lenkkejä, kunnes kengät voidaan ajaa kunnolla sisään. Jos et aja kenkiä sisään ja lähdet pitkälle 10 km lenkille jalkakivun ja rakkuloiden kehittymisen riski on paljon suurempi.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut kirjoittaja ja olen intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Juokseminen ja pyöräileminen on ollut intohimonani aina kuntosalilla treenaamisen ohella.

Jaa artikkeli