parhaat-miesten-juoksukengät

Parhaat miesten juoksukengät

Jaa artikkeli

Eikö sinulla ole pääsyä kuntosalille? Kokeile aloittaa juokseminen ja mene lenkille! Mitään erikoisvarusteita ei tarvita aloitukseen. Tarvitset vain laadukkaat juoksukengät, jotka kestävät ja antavat tarpeeksi tukea jaloillesi.

Vaikka sinulla olisi jo hyvät miesten juoksukengät, niin niitäkin pitää vaihtaa säännöllisin väliajoin, jotta vältyt erilaisilta loukkaantumisilta. Kuluneet juoksukengät eivät anna niin hyvää tukea ja muita hyötyjä, kuin mitä ne antoivat uutena. Jos et löydä mieleisiä juoksukenkiä tästä artikkelista, kokeile artikkelimme parhaat juoksukengät yleisesti!

Tässä artikkelissamme kerromme parhaat juoksukengät miehille ja otamme huomioon kaikkien eri tarpeet.

Adidas ULTRABOOST 22 – Paras kaikkeen


Adidas Performance esittelee juoksukengän, joka tuo miellyttävän tunteen jalalle juoksulenkin aikana. Tämä sopii kaikille juoksijoille ja etenkin miehille. Jos haluat luotettavan ja pitkä ikäisen miesten juoksukengän valitse tämä.

NEW BALANCE FRESH FOAM 1080 V12 – Pitkään matkaan


Mukavat ja kevyet juoksukengät pitkään matkaan, joissa on hengittävä päällinen, joka tarjoaa erinomaisen vaimennuksen ja mukavuuden. Parhaat miesten juoksukengät pitkään matkaa. Kestävät!

SAUCONY PEREGRINE 12 – Polku juoksuun


Sauconyn polkukenkien lippulaivamalli Peregrine on ehtinyt jo kandenteentoista kehitysversioonsa. Pintamateriaali on suojaavampi kuin ennen, mutta yhä hyvin hengittävä. Jos juokset paljon poluille suosittelemme valitsemaan nämä miesten juoksukengät!

NEW BALANCE FRESH FOAM VONGO V5 – Kevyet


New Balancen Vongo v5 on täysvaimennettu juoksukenkä, jossa on kevyt pronaatiotuki. Kengän välipohja on varusteltu Fresh Foam X -teknologialla, joka takaa hyvin vaimennetun menon lenkkipoluilla. Kenkien keveys tekee niistä lisäksi erittäin mukavat!

Kuinka valitsimme parhaat juoksukengät miehille?

Seuraavat kengät on arvioitu korkealle laadulle, mukavuudelle ja kohtuu hintaisuudelle.

Monet niistä ovat brändejä, joihin juoksijat ovat luottaneet jo vuosia. Itse asiassa jotkut näistä kengistä ovat olleet olemassa vuosikymmeniä. Muut yritykset ovat uudempia tässä maailmassa, mutta ne tuovat markkinoille vaikuttavia uusia ominaisuuksia.

Valitse siis sinun tarpeisiin sopivat juoksukengät, jotka palvelevat erityisesti sinun käyttöäsi. Juoksetko pitkää matkaa, otatko sprinttejä vai käytkö vain ihan perinteiselle lenkillä. Nämä kannattaa ottaa huomioon ja valita siihen sopivat juoksukengät.

Parhaat miesten juoksukengät

Parhaat miesten juoksukengät perusjuoksuun

Adidas ULTRABOOST 22


Adidas Performance esittelee juoksukengän, joka tuo miellyttävän tunteen jalalle juoksulenkin aikana. Varren materiaalina tekokuitu/tekstiili, tämä harmaa lenkkari hurmaa meidät hetkessä. Kengässä on tekstiilivuori ja tekstiilisisäpohja, jotka tekevät siitä miellyttävän sekä hengittävän. Sen kumiulkopohja on todellinen ominaisuus, hyvää pitoa ja iskunvaimennusta.
TUOTTEEN OMINAISUUDET
Tämä kenkä on valmistettu Primeblue-materiaalista, joka on erittäin suorituskykyinen kierrätysmateriaali, joka sisältää Parley Ocean Plasticia.

KOOSTUMUS
Varsi : Synteettinen ja tekstiili
Vuori : Tekstiiliä
Sisäpohja : Tekstiiliä
Ulkopohja : Kumia

parhaat-miesten-juoksukengät

Yhteenveto

Loistavat juoksukengät kaikille miehille. Kenkä tunnetaan sen pehmeydestä ja tunteesta, jonka se luo jalalle. Kuin pilvien päällä juoksisi. Sopii kaikkeen juoksemiseen hyvin.

5

Parhaat miesten juoksukengät pitkäänmatkaan

NEW BALANCE FRESH FOAM 1080 V12


Mukavat ja kevyet juoksukengät pitkään matkaan, joissa on hengittävä päällinen, joka tarjoaa erinomaisen vaimennuksen ja mukavuuden. Heijastavat yksityiskohdat. Droppi: 8 mm. Paino: 292 g.

M 1080 12 -kengät ovat New Balancen ensiluokkaiset juoksukengät päivittäiseen harjoitteluun.

Välipohja on valmistettu Fresh Foam -materiaalista, joka tarjoaa erinomaisen iskunvaimennuksen ja palauttaa energian juoksun aikana.

Päällinen on valmistettu hengittävästä verkosta, joka pitää jalat viileinä ja mukavina koko harjoituksen ajan.

Ulkopohja on valmistettu kestävästä kumimateriaalista, joka takaa kenkien kestävyyden ja pidon, jota tarvitaan kovalla alustalla.

Kenkien heijastavat yksityiskohdat saavat sinut näkymään pimeässä.

parhaat-miesten-juoksukengät

Yhteenveto

Loistavat miesten juoksukengät pitkään matkaan, kuten maratoniin. Kengät on suunniteltu kestämään pitkiä matkoja. Lisäksi niissä on hyvät pehmusteet, jotta jalkasi ei tule kipeäksi.

5

Parhaat miesten juoksukengät polulle

SAUCONY PEREGRINE 12


Sauconyn polkukenkien lippulaivamalli Peregrine on ehtinyt jo yhdenteentoista kehitysversioonsa. Pintamateriaali on suojaavampi kuin ennen, mutta yhä hyvin hengittävä. Juoksutuntuma on sopivan aggressiivinen kovaan menoon. Pohjakuvio toimii hyvin monilla alustoilla – se on puhdasverisen mutakuvion ja kovan alustan kuvion puolivälissä.

– Peregrinen pohjakuviossa on sopivat nappulat myös nastoitusta varten.
– Neutraaliin askellukseen
– Välipohjan PWRRUN-vaahto on hieman muita EVA-vaahtoja pehmeämpi, kuitenkin vielä hyväll juoksutuntumalla
– Välipohjassa on kevyt kivisuojuslevy
– Ulkopohjan PWRTRAC-pohjamateriaali antaa erinomaisen pidon
– Pohjaan on merkattu sopivat kohdat joihin swim&run-harrastajat voivat porata tyhjennysreiät
– Kannan korkeus 27 mm, päkiän korkeus 23 mm, droppi 4 mm
Paino 310 g

parhaat-miesten-juoksukengät

Yhteenveto

Loistavat miesten juoksukengät pitkään matkaan, kuten maratoniin. Kengät on suunniteltu kestämään pitkiä matkoja. Lisäksi niissä on hyvät pehmusteet, jotta jalkasi ei tule kipeäksi.

5

Parhaat kevyet miesten juoksukengät

NEW BALANCE FRESH FOAM VONGO V5


New Balancen Vongo v5 on täysvaimennettu juoksukenkä, jossa on kevyt pronaatiotuki. Kengän välipohja on varusteltu Fresh Foam X -teknologialla, joka takaa hyvin vaimennetun menon lenkkipoluilla. Välipohjamateriaali on hieman kovempaa kannan sisäsyrjällä, tarjoten näin kevyesti ohjatun ja hyvin tuetun askelluksen. Vongon päällinen on teknistä Hypoknit-materiaalia, joka joustaa mukavasti, mutta on tukeva strategisesti tärkeistä kohdista. Ulkopohja on puhallettua kumia, joka takaa rullaavan askelluksen.

– Pronaatiotuettu
– Fresh Foam X -välipohja
– Hypoknit-päälllinen
– Puhallettu kumi ulkopohja
– Droppi: 8mm
– Kanta: 27mm ja päkiä: 19mm
Paino: 280g (US 9.5)

parhaat-miesten-juoksukengät

Yhteenveto

Erittäin kevyet ja kestävät miesten juoksukengät juoksuun. Valitse nämä juoksukengät, jos haluat erittäin mukavat ja laadukkaat sekä etenkin kevyet juoksukengät!

5

Mitä huomioida miesten juoksukengissä?

Jos et vieläkään ole varma, mitkä miesten juoksukengät osuu mieleesi, voit yrittää tehdä luettelon tarvitsemistasi ominaisuuksista, haluamistasi ominaisuuksista ja muista ominaisuuksista, joita olisi mukava saada.

Esimerkiksi:

 • Jos olet maastojuoksija, etsi polkukenkiä, jossa on kiinteä, pitävä ulkopohja, joka lisää vakautta sekä suojaa liukastumista vastaan.
 • Jos pidät pitkän matkan juoksemisesta, saatat tarvita lisää pehmustetta tai tilaa varvaslaatikossa turvonneille jaloille.
 • Jos haluat kilpailla lyhyillä matkoilla, tarvitset todennäköisesti jotain kevyttä ja reagoivaa.
 • Rakastatko kaikenlaista juoksua ja maastoa? Saatat tarvita eri juoksukenkiä eri juoksutarkoituksiin

Kun saat paremman käsityksen siitä, mitä etsit, harkitse yhteydenottoa alueesi juoksukohtaiseen myymälään.

Juoksukenkä kaupoissa työskentelevillä ihmisillä on runsaasti tietoa siitä, kuinka yksittäiset kengät sopivat ja toimivat. Heillä voi jopa olla sisärata tai juoksumatto, jossa voit kokeilla kenkiä ennen niiden ostamista.

Kengässä kannattaa etsiä muun muuassa

 • Pohjan paksuus: Yleensä paksu pohja tarkoittaa yleensä sitä, että kengässä on enemmän pehmustetta. Voit halutessasi lisätä pehmustetta, jos aiot juosta monta kilometriä kerralla. Ohuempi pohja eli “paljasjalkainen” kenkä sen sijaan on tarkoitettu luonnollisempaan tai minimaaliseen juoksuun, kuten sprintteihin.
 • Kengän paino: Kengät, joissa on enemmän pehmusteita tai vakautta, voivat olla raskaampia, mutta näin ei aina ole. Silti, jos etsit kilpakenkiä, sinun kannattaa valita sellainen, joka on kevyt, jotta et tuhlaa energiaa painavampiin kenkiin.
 • Materiaalit: Riippuen vuodenajasta, ilmastosta, jossa asut, ja käyttötarkoituksestasi, saatat haluta valita eri materiaaleista valmistetut kengät. Jotkut on valmistettu verkosta, joka hengittää hyvin kuumalla säällä. Toiset voivat olla vedenpitäviä polkuja varten tai neuloa sukkamaisen istuvuuden vuoksi.
 • Pohjan pinta: Haluat jälleen nubby-pohjan käytettäväksi poluilla tai epätasaisilla pinnoilla, joilla tarvitset enemmän pitoa. Jos juokset päällystetyillä teillä, litteämpi kulutuspinta sopii mainiosti.
 • Offset: Kantapäästä varpaisiin pudotusmitta on toinen asia, jonka saatat huomata kengän ominaisuuksien alla. Tämä viittaa vain siihen, kuinka korkea kantapää on varpaaseen verrattuna. Haluatko iskeä kantapäälläsi maahan ja siirtää painon vasta sitten varpaillesi? Valitse kengät, joissa on suurempi offset. Jos pidät “luonnollisemmasta” jalkaiskusta, etsi pienempi offset tai jopa nolla-drop-kenkä.

Kuinka pitää huolta miesten juoksukengistä?

Juoksukengät voivat tuntua melkoiselta sijoitukselta. Jos pidät niistä huolta, niiden pitäisi kestää useita kuukausia. Tämän ansioista ne pitävät sinut juoksemassa mukavasti ja itsevarmasti aima. Voit kuitenkin ryhtyä joihinkin toimenpiteisiin huolehtiaksesi juoksukengistäsi varmistaaksesi, että saat rahoillesi vastinetta sekä hyötyä.

Säästä ne vain juoksua varten

Asiantuntijat suosittelevat, että juoksukenkiä ei käytetä muuhun kuin juoksemiseen. Tämä tarkoittaa, että jos menet ulos leikkaamaan nurmikkoa tai pelaat vaikka sulkpalloa, sinun tulee käyttää enemmin vanhoja lenkkareitasi.

Sama koskee muita urheilulajeja, joista saatat nauttia. Esimerkiksi erilaiset liikkuvuusharjoitteet, joka vaatii paljon sivuttain liikettä, voi kuluttaa pohjat epätasaisesti ja tehdä juoksukengistäsi sopimattomia käyttötarkoitukseensa.

Avaa juoksukenkien nauhat aina

Sinun tulisi myös varata hieman ylimääräistä aikaa kenkien pukemiseen ja riisumiseen. Jalkojen työntäminen väkisin sisään ja ulos kengistä voi vaikuttaa siihen, kuinka ne sopivat kantapäähän.

Ajan myötä kengät voivat venyä tai jopa menettää muotonsa, mikä tekee niistä epämukavia tai aiheuttaa hankausta ihoosi ja rakkuloita.

Vaihtele juoksukenkä pareja

Jos juokset usein tai keräät paljon juoksukilometrejä, voit harkita toisien juoksukenkäparien hankkimista, jotta voit vaihdella niitä. Tällä tavalla juoksukengät tulevat kestämään pidempää.

Kuinka puhdistaa juoksukengät?

Juoksukenkien puhditaminen pitää ne puhtaampana ja no, vähemmän haisevana etenkin sisätiloissa. Voit myös pitää juoksukengät kimaltelevan puhtaina pesemällä ne oikein.

Eli näin:

 • Tuuleta juoksukenkäsi ulkona. Kengät tuoksuvat raikkaalta pidempään, jos tuuletat niitä usein ulkoilmassa. Juoksun jälkeen poista kengät jalastasi ja anna niiden kuivua ulkona, jos mahdollista. Onko kengät jo haisevat? Kokeile ripotella ruokasoodaa pohjallisten alle pitääksesi bakteerit loitolla. Liian myöhäistä? Voit aina vaihtaa pohjalliset uuteen pariin.
 • Pistehoito. Likaisia ​​juoksukenkiä ei saa pestä pesukoneessa. Sen sijaan haluat paikantaa likaisia kohtia miedolla saippualla ja vedellä. Hammasharja tai muu pehmeä harja voi auttaa pääsemään rakoihin. Voit myös irrottaa nauhat pestäksesi erikseen tai vaihtaa kokonaan uusiin nauhoihin.
 • Käytä astianpesuainetta. Välipohjat tai ulkopohjat altistuvat eniten ulkoelementeille. Vastusta silti tarvetta laittaa ne pesukoneeseen. Voit pestä nämä alueet astianpesuaineella ja hammasharjalla tai muulla harjalla.
 • Vältä kuivausrumpua. Kuivaa kengät ulkoilmassa ulkona sen sijaan, että laittaisit ne kuivausrumpuun. Korkea kuumuus voi vahingoittaa kenkiä kuuman ilman kanssa. Lisäksi kuuma ilma voi jopa kutistaa juoksukenkien tiettyjä kohtia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä parhaista miesten juoksukengistä

Kuinka pitkään juoksukengät kestävät?

Se, kuinka usein käytät niitä ja kuinka intensiivinen juoksurutiinisi on. Tämä vaikuttaa siihen, kuinka monta kuukautta voit saada juoksukenkäparin kestämään. Yleisesti ottaen laadukkaan juoksukenkäparin pitäisi kuitenkin kestää noin 500–800 kilometriä ennen kuin ne alkavat kulua ja menettää, esimerkiksi muotoansa.

Suosittelemme ostamaan muutaman juoksukenkäparin kerrallaan, koska se pidentää juoksukenkien ikää huomattavasti.

Mistä milloin kannattaa vaihtaa juoksukengät?

Juoksukengät tukevat mukavasti jalkojasi ja nilkkojasi, auttavat jakamaan painosi juoksun aikana ja vähentävät kitkaa, joka minimoi rakkuloiden muodostumisen. Aina kun kengät lakkaavat tarjoamasta sinulle tarvittavaa tukea juoksun aikana, on ehdottomasti aika vaihtaa kengät.

Jos huomaat, että pohjasi kuluvat epätasaisesti (aiheuttaa nilkan nyrjähtämistä) tai alat tuntea kipua tai ilmaantuu rakkuloita, voi olla aika etsiä uusi kenkäpari.

Jos kenkäsi ovat kuitenkin suhteellisen uudet ja sinulla on edelleen kipuja, harkitse toisen kokoisen kengän kokeilemista, koska liian iso tai liian pieni kenkä voi varmasti aiheuttaa kipua juoksun aikana ja sen jälkeen.

Kuinka voin ottaa oikein käyttöön uudet juoksukengät?

Voit ajaa sisään juoksukenkiä monella eri tavalla, kuten käyttää paksumpia sukkia tai taivuttaa ja venytellä kenkiä niiden joustokohdissa, mutta mikään ei todellakaan voita vain kävelyä niissä. Kävelemällä uusissa juoksukengissäsi ne voivat taipua ja mukautua vähitellen jalkojesi uniikkiin muotoon.

Jos kengät istuvat oikein, tämän ei pitäisi kestää liian kauan, vain ehkä muutaman päivän. Juoksukenkien, jotka eivät istu hyvin, sisään ajo kestää paljon kauemmin, ja pitkällä aikavälillä sinun on luultavasti parempi palauttaa ne paremmin istuviin pareihin.

Jos haluat ajaa kengät sisään juoksun aikana, ei ole suositeltavaa lähteä pitkälle juoksulenkille aluksi, vaan kokeile lyhyempiä lenkkejä, kunnes kengät voidaan ajaa kunnolla sisään. Jos et aja kenkiä sisään ja lähdet pitkälle 10 km lenkille jalkakivun ja rakkuloiden kehittymisen riski on paljon suurempi.

Yhteenveto

Riippumatta siitä, minkä kengän valitset, varmista, että ostat kaupasta, jolla on hyvä palautuskäytäntö.

Vaikka kengät voivat tuntua hyvältä heti laatikosta otettuna, muutaman kilometrin juokseminen niissä on toinen asia. Ja vaikka olisit juossut saman mallin kengissä vuosia, istuvuus voi muuttua eri versioiden mukaan.

Voi kestää jonkin aikaa löytää sinulle sopiva juoksukenkä, mutta se on vaivan arvoista. Loppujen lopuksi parhaan kengän tulee olla mukava ja pitää sinut motivoituneena juoksemaan monen kilometrinkin jälkeen.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut kirjoittaja ja olen intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Juokseminen on ollut intohimonani aina kuntosalilla treenaamisen ohella.

Jaa artikkeli
Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirje on ilmainen eikä se vaadi mitään sitoumuksia. Tulet samaan sähköpostiisi uutiskirjeemme, josta löytää sen kuukauden uusimmat artikkelit. Lisäksi saatamme suositella kuukauden parasta juoksutuotetta!