Parhaat kävelysauvat

Jaa artikkeli

Parin kuntokävelysauvan avulla voit polttaa enemmän kaloreita tuntematta suurempaa rasitusta, kuin kävellessäsi kaduilla, jalkakäytävillä tai poluilla. Sauvakävely onkin hyvin tehokas tapa lisätä kalorien kulutusta treeneissä, koska siinä koko vartalo osallistuu suoritukseen.

Kävelysauvat ovat samanlaisia ​​kuin vaellussauvat, mutta niissä on rannehihnat ja metallikärjet, joissa on irrotettavat kumiset “tassut” , jotka helpottavat hyvää pitoa kovilla pinnoilla, kuten teillä ja jalkakäytävällä. Tangot vaihtelevat painoltaan (mitä kevyempi, sen parempi) ja ne voivat olla kiinteän pituisia tai säädettäviä. Kiinteäpituiset tangot ovat yleensä kevyempiä ja tärisevät vähemmän.

Tangon pituus on ratkaiseva tekijä, joka vaikuttaa tekniikkaan ja työntövoiman määrään. Sauvojen tulisi tuntua käsivarsien jatkeilta ja on tärkeää, että ne ovat juuri oikean pituiset

Tässä artikkelissa kerromme mitä sauvoja ostaessa kannattaa ottaa huomioon ja esittelemme meidän mielestämme parhaat sauvakävelysauvat molemmista kävelysauvatyypeistä.

1. Spokey MEADOW – teleskooppisauvat

Jos olet sauvakävelyharrastaja tai aloittelija, nämä Spokey Meadow sauvakävelykepit ovat sinua varten. Meadow-malli erottuu kultamustilla väreillä ja korkealla laadulla. Heijastavat elementit lisäävät turvallisuuttasi, joten voit harjoitella turvallisesti erilaisissa sääolosuhteissa ja aikoina.

2. Gymstick Active Walker – kiinteäkokoiset kävelysauvat

.Kävelykepit sopivat sekä aloittelijoille että harrastajille. kepit on valmistettu kestävästä ja kevyestä materiaalista. Mukavat narut sopivat kämmenen kokoon. .Kahvat on valmistettu pehmeästä ja mukavasta EVA-materiaalista.

Kävelysauvan pituus

Kävelysauvoja on saatavana viidessä eri pituudessa: 105, 110, 115, 120 ja 125 cm. Valitse itsellesi sopiva pituus kertomalla pituutesi senttimetreinä 0,68:lla. Jos olet esimerkiksi 1,67 m pitkä, valitse 110 m sauvat, koska 167 x 0,68 = 113,56. Käden tulisi olla 90 asteen kulmassa, kun pidät sauvaa rennosti kädessäsi.

Mitä ottaa huomioon ostaessasi kävelysauvoja?

Myös kävelusauvojen kanssa kannattaa olla tarkkana – kuten yleensä muidenkin varusteiden – jotta tulee hankittua juuri sellaiset kävelysauvat, jotka tarvitsee. Alla olemme luetelleet ne ominaisuudet, jotka kannattaa ottaa huomioon hankkiessasi itsellesi kävelysauvoja.

Teleskooppikävelysauvat vai kiinteämittaiset kävelysauvat?

Kiinteämittaiset kävelusauvat ovat usein kevyempiä, kuin teleskooppikävelysauvat, koska ne valmistetaan usein lasi- tai hiilikuidusta. Kiinteämittaiset kävelysauvat kannattaa ostaa erityisesti silloin, kun sauvoilla on vain yksi käyttäjä.

Teleskooppikävelysauvojen etu onkin siis muutettavissa oleva pituus, jolloin sauvoilla voi olla useampi käyttäjä. Teleskooppisauvat voidaan myös säätää hyvin pieniksi, jolloin niiden mukaan ottaminen esimerkiksi reissuun on helpompaa.

Sauvojen lenkit

Lenkit auttavat varmistamaan otteen kävelysauvoista, ja ne on kiinnitetty ranteen ympärille. Pidä silmällä käsisilmukoita, jotka tarjoavat ylimääräistä pehmustetta, sillä tulet kiittämään itseäsi pidemmillä lenkeillä, jos olet hankkinut hihnat, joissa on pehmusteet.

Varsi

Sauvan varsi on yleensä valmistettu alumiinista ja tarjoaa erinomaisen kestävyyden ja paineenkestävyyden lisäämättä liikaa painoa. Alumiinilaatu vaihtelee huippuluokan sauvojen ja kävelyn intensiteetin mukaan. Löydät myös hiilikuituakselit, jotka tarjoavat samanlaisia ​​​​etuja, ja niitä pidetään raskaiden kuormien kuljetuksessa haastavassa maastossa.

Kävelysauvan piikit ja kävelysauvan tassut

Piikillisiä sauvoja käytetään silloin, kun maasto on pehmeää tai liukasta. Esimerkiksi lumella tai jäällä sauvakävellessä on suositeltavaa käyttää piikkiä sauvoissa.

Kovemmilla alustoilla käytetään kävelysauvoissa sen sijaan asfalttitassua, jonka on tarkoitus vaimentaa maahan iskeytymisestä aiheutuva tärähdys.

Mitkä on parhaat kävelysauvat?

Parhaiksi kävelysauvoiksi vertailumme paljastui Spokey Meadow kävelysauvat. Nämä kävelysauvat olivat erinomaiset hintalaatu suhteltaan ja ominaisuuksiltaan.

Paras ominaisuus oli niiden säädettävyys. Pystyt helposti sekä nopeasti säätämään niitä 105 – 140 cm välillä. Ne sopivat siis kaikenpituisille ja ovat helppo kuljettaa mukana.


1. Spokey MEADOW – teleskooppisauvat

Sauvakävelysauvat

Säädettävän sauvan pituuden 105 – 140 cm avulla voit helposti ja nopeasti säätää niiden pituutta pituutesi mukaan. Taittamisen jälkeen ne ovat vain 85 cm pitkiä, mikä helpottaa niiden säilyttämistä tai kuljettamista.
Erityinen “Anti-Shock” -tekniikka vähentää nivelten, nivelsiteiden ja lihasten tärinää ja painoa jopa intensiivisen kävelyn aikana.
Spokey kävelysauvat ovat loistava tarjous ihmisille, jotka pitävät kävelystä tai pitkistä vaelluksista.

Tekniset tiedot:

 • Laseja setissä on: 2 kpl.;
 •   Retkeilykepit on valmistettu kevyestä kestävästä alumiiniseoksesta. (6061);
 •   Kahvat on valmistettu puusta;
 • Suutin on valmistettu sementtikarbidista;
 • Tikkujen pituus: 105–140 cm;
 • Pituus koottuna: 85 cm;
 • 2 tikun paino: 0,44 kg;
 • Mukana: suuttimet;
 • Anti-Shock järjestelmä;
 • Väri: sininen/hopea

2. Gymstick Active Walker kävelysauvat

sauvakävelysauvat

Gymstick Go Walker -kävelysauvat soveltuvat sauvakävelyn aloittelijoille sekä kuntoilijoille. Go Walker -sauvojen varsi on kevyt ja kestävä. Hihnat ovat mukavat sekä hyvin säädettävät. Sauvojen kahvaosa on valmistettu pehmeästä ja miellyttävän tuntuisesta solumuovista. 

Ominaisuudet:

 • Korkeus: 105 cm, 110 cm, 115 cm, 120 cm, 125 cm.
 • Paksuus: 4 cm.
 • EVA-kahvoilla.
 • Säädettävät rannehihnat

Muu varustus sauvakävelyyn

Vaikka tärkein osa sauvakävelyharrastusta on tietysti itse kävelysauvat, on hyvä ottaa huomioon myös muu varustus harrastusta aloittaessaan.

Sauvakävely kengät

Tukevat ja pehmustetut kävelykengät tekevät kävelykokemuksestasi mukavamman. Pohjien tulee olla joustavat ja niissä tulisi olla hyvä pito. Kävelykengät ovat kevyempiä kuin saappaat ja antavat nilkalle mahdollisuuden taipua.

Jos aiot kulkea ulkoilun karuilla poluilla kaikissa sääolosuhteissa, varmista, että jalkineesi ovat vedenpitävät ja hengittävät, ja että niihin yhdistetään hyvin istuvat sukat.

Löydät meidän mielestämme parhaat juoksukengät myös kävelyyn, jotka sopivat myös erityisesti sauvakävelyyn.

Sauvakävely vaatteet

Sauvakävely on ulkoilulaji, joten kannattaa pukeutua sääolosuhteiden mukaan. Ota huomioon myös se, että lämpenet harjoituksen edetessä. Ihannetapauksessa sinun tulisi pukeutua kerroksittain, jotta voit irrottaa vaatteet, kun kehosi lämpötila nousee. Jotta iho pysyy kuivana ja mukavana, ihoa lähinnä olevan kerroksen tulee olla hengittävästä kankaasta, joka siirtää kosteuden pois kehosta.

Ota mukaan ohut, hengittävä vedenpitävä takki sateen varalta. Jos olet lähdössä mahdollisesti huonoon säähän, varmista, että sinulla on lämpimiä kuivia vaatteita mukanasi repussa.

Reppujen avulla voit kuljettaa vettä tai ylimääräisiä vaatteita, mikä on erityisen tärkeää pitkillä kävelylenkeillä. Hieman kapea reppu auttaa estämään sinua tarttumasta siihen kyynärpäälläsi joka kerta, kun heilautat käsiäsi. Tähän sopii esimerkiksi juoksureppu.

Muista lämmitellä ennen kävelyä ja jäähdytellä sen jälkeen. On myös tärkeää juoda riittävästi vettä ennen kävelyä, sen aikana ja sen jälkeen nestehukan välttämiseksi.

Yhteenveto parhaat kävelysauvat

Sauvakävely on erinomainen kokovartaloharjoittelu, joka vie sinut ulos kotoa. Siinä yhdistyvät tehokas harjoittelu ja mahdollisuus irrottautua tekniikasta ja nauttia luonnosta. Se ei ole vain fantastinen harjoitusmuoto kehollesi, vaan myös loistava stressin vähentäjä ja upea mielelle ja hengelle.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli