Parhaat juoksushortsit juoksemiseen

Jaa artikkeli

Tässä artikkelissa annamme vinkkejä, jotka sinun tulisi tietää ostaessasi juoksushortseja. Lisäksi esittelemme meidän mielestämme parhaat juoksushortsit jokaisesta tyypistä. Valintamme olemme tehneet oman asiantuntijuutemme sekä kuluttajapalautteen perusteella.

Juoksushortsit ovat tärkeä osa juoksuvaatekaappiasi. Ne eivät vain pidä oloasi mukavana ja kuivana siirtämällä hikeä pois, vaan antavat myös tyylin tunteen.

Yleisesti voisi todeta, että juoksushortsiparin valitseminen voi tarkoittaa eroa sen välillä, saatko juoksuistasi kaiken irti vai lopetatko ne muutaman kilometrin päästä.

Eri tyylien, mallien, materiaalien ja pituuksien ansiosta oikeiden juoksuhousujen valitseminen voi kuitenkin olla hankalaa. Älä kuitenkaan murehdi enää.

Tämän päivän artikkeli on paras opas juoksuhousujen valitsemiseen. Tarkemmin sanottuna siinä kerrotaan, mitä tulee ottaa huomioon, kun on kyse lyhyestä koosta, tyypistä, kankaasta ja pienistä lisätoimintoista ja -ominaisuuksista.

Kuulostaako jännittävältä? Aloitetaan!

Mitkä ovat hyvät juoksushortsit?

Juoksushortsit, kuten nimestä voi päätellä, viittaavat tietyntyyppisiin shortseihin, joita pääasiassa juoksijat käyttävät. Nämä on suunniteltu suorituskykyä, liikettä ja kosteudenhallintaa ajatellen.

Tietysti väärien shortsien valitseminen ei aiheuta tai edistä vakavia vammoja, mutta pienetkin ärsytykset voivat haitata sinua. Juostessasi väärissä shortseissa voit kokea kaikenlaista hankausta ja ärsytystä.

On monia ominaisuuksia, jotka erottavat juoksuhousujen eri tyylit. Näitä ovat kankaat, joista ne on valmistettu, käytetyt materiaalit ja pituus. Myös se että onko shortsien alla puristuskerros tai vuoraus voi vaikuttaa käyttökokemukseesi.

Kaiken kaikkiaan henkilökohtaiset mieltymyksesi ja harjoitustyyppisi ratkaisevat tarpeisiisi parhaiten sopivan shortsin tyylin. Joten juokset sitten teknisissä maastoissa, tasaisella juoksuradalla tai lenkkeilet lähistöllä olevalla jalkakäytävällä, löydät täydellisesti tarpeisiisi sopivat juoksushortsit.

Parhaissa juoksushortseissa on hengittävimmät ja kevyimmät materiaalit, ja niillä oli parhaat kosteutta siirtävät ja antimikrobiset ominaisuudet.Nämä kestävät myös useita viikoittaisia ​​pesuja kutistumatta.

Maksat ylimääräistä kunnon juoksushortseista, mutta maksat laadusta – etkä voi asettaa laadulle hintaa, vai mitä?


Juoksushortsien pituus

Mikä sitten on ihanteellinen pituus juoksushortseille?

Yksinkertainen: Se riippuu todella henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Juoksushortseja on saatavana eri pituuksina, alkaen erittäin lyhyistä hyvin pitkiin. Ero on sisäsaumoissa, mikä on pohjimmiltaan shortsien pituus.

 • Lyhyt pituus – Lyhyet juoksushortsit viimeistelevät reidet ja tarjoavat parhaan mahdollisen liikeradan ja tuuletuksen juoksun aikana – mikä tekee niistä valinnaisen vaihtoehdon jokaiselle vakavalle kilpajuoksijalle.
 • Keskipitkä– Kun lyhyet shortsit ovat liian lyhyitä ja pidemmät liian pitkiä, keskimmäinen tyyli on paras – ja ainoa – vaihtoehto. Tämä tyyli sopii myös erilaisiin aktiviteetteihin, erityisesti juoksijoille, jotka vaihtelevat usein harjoittelua poluittain.
 • Pitkä pituus (– Pitkä malli toimii hyvin arvaamattomassa säässä sekä maastojuoksussa, mikä suojaa auringolta ja roskilta. Ei enää hyönteisten puremia ja punkkeja.

Shortsien materiaali

Juoksushortseja on saatavana useista kankaista, jotka voidaan jakaa kahteen pääluokkaan: synteettiset kuidut ja luonnonkuidut. Jokaisella on hyvät ja huonot puolensa.

Synteettiset kuituhousut on valmistettu teknisistä materiaaleista, jotka yhdistävät erilaisia ​​kankaita, kuten elastaania, polyesteriä, elastaania ja nailonia. Nämä shortsit tarjoavat oikean istuvuuden, joustavuuden ja kosteutta siirtävät ominaisuudet. Synteettiset kuituvaatteet ovat yleensä myös kestävämpiä ja kestävät hyvin kulutusta ja jatkuvaa käyttöä.

Luonnonkuiduista valmistetut juoksushortsit voivat kuitenkin tarjota enemmän liikkumisvapautta venytyksissä.

Näillä on kuitenkin omat huonot puolensa. Ensinnäkin luonnonkankaat eivät ehkä kestä hyvin hikoilua, mikä voi aiheuttaa hankausta.Nämä eivät kestä kovinkaan, kun niitä käytetään usein korkeassa kuumuudessa, jolloin ne hajoavat nopeammin kuin synteettisistä materiaaleista valmistetut shortsit.

Valitse synteettinen kuitu, joka antaa ihosi hengittää, mikä vetää hien pois kehostasi pitäen sinut kuivana ja mukavana.Nämä synteettiset kankaat auttavat siirtämään kosteuden pois kehosta, mikä voi auttaa sitä haihtumaan nopeammin ja pitämään kehosi viileänä ja mukavana harjoittelun aikana. Lycra, polyesteri, polypropeeni ja spandex sekä shortsit, jotka sisältävät SUPPLEX- tai COOLMAX-kuituja, ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja.

Juoksuvaatteiden osalta kultainen sääntö on, että älä koskaan juokse puuvillakankaissa – juoksushortsit eivät ole poikkeus.

Jos juoksushortsisi pitävät kosteuden kiinni harjoittelun aikana, ne muuttuvat pian painajaiseksi harjoittelun aikana.

Puuvillasta valmistetut juoksushortsit imevät hikeä ja pitävät kosteuden kiinni, jättäen sinut kylmäksi ja epämukavaksi.

Puuvillakangas haisee luonnollisesti vähemmän kuin synteettiset materiaalit, mutta puuvilla imee kirjaimellisesti jokaisen hikipisaran, mikä luo epämukavuuden ja hankauksen tunteen Joten puuvillan sijaan, kuten juuri selitin, sinun on parempi käyttää kosteutta siirtäviä materiaaleja, jotka auttavat pysymään viileänä ja päästävät lämmön karkaamaan. Muuten tunnet olosi todella epämukavaksi. Ja se ei ole todellakaan ollenkaan mukavaa.

Kosteat vaatteet ovat myös täydellinen ympäristö bakteerien kasvulle, varsinkin jos niitä käytetään pitkiä aikoja.


Vuoret ja saumat

Juoksushortseissa on vuori yhdestä syystä: jotta sinun ei siis tarvitse käyttää alusvaatteita.

Vuoraus on suunniteltu pitämään hyvin tuuletettuna ja raikkaana kilometrien aikana. Tämä pätee erityisesti pitkän matkan aikana, jolloin jatkuva liike yhdistettynä hien kertymiseen voi aiheuttaa hankausta.

Tehdäksesi oikean päätöksen, valitse vuoraukset, jotka on valmistettu korkealaatuisista kankaista, kuten Coolmax. Tämän kaltaiset kevyet vuoraukset tarjoavat enemmän tukea ja estävät hankausta.


Juoksushortsien tyypit

Juoksushortsit voidaan jakaa kolmeen tyyliin: kompressioshortsit, v-lovi ja halkaistut shortsit. Tyyli säätelee istuvuutta, pituutta ja jalkasaumaa. Löydät artikkelistamme jokaisesta näistä tyypistä parhaat juoksushortsit!

Parhaat kompressioshortsit

Pääasiassa spandexista valmistetut kompressioshortsit ovat keränneet paljon hypeä viime vuosina. Nämä ovat kuin tavalliset pyöräilyshortsit ilman pehmusteita. Nämä istuvat tiukasti vartaloon, kuten spandex.

Kompressioshortsit ovat yleensä lämpimämpiä, tarjoavat enemmän lihastukea ja mikä tärkeintä, estävät hyvin hankausta, koska niissä ei ole löysää, liikkuvaa kangasta.Jälleen kompressiohousujen pituus riippuu henkilökohtaisesta mukavuudestasi. Ja se vaihtelee miesten ja naisten tyylien välillä.

Miesten tyyli ulottuu suunnilleen reiden puolivälistä polven pituuteen, ja sitä käytetään yleensä löysemmän shortsin alla. Naisten tyyli on paljon lyhyempi, vain sisäsaumat reiden puoliväliin

SALOMON TIGHT JUOKSUSHORTSIT

Salomon tight shortsit
Salomon tight shortsit

Trikoot vähentävät hiertymäriskiä ja vyötärön vetoketjulliset taskut pitävät avaimet, energiageelit ja esim. puhelimen napakasti paikoillaan.

 • Active Comfort -materiaali joustaa erinomaisesti ja siirtää kosteutta
 • Active Fit -leikkaus: ihonmyötäinen valinta

Parhaat V-lovi shortsit

Kuten nimestä voi päätellä, V-lovilliset shortsit on nimetty lahkeen ulkosaumoissa olevan ylösalaisin olevan v-muotoisen leikkauksen mukaan. Tämä aukko tarjoaa ylivoimaisen liikkumavaran verrattuna sisennyksen puuttumiseen.Näissä shortseissa on löysempi istuvuus verrattuna kompressioshortseihin.

SALOMON SENSE AERO JUOKSUSHORTSIT

Salomon juoksushortsit
Salomon juoksushortsit

Sense Aero -shortsien “37.5”-kangas kuivuu jopa 5 kertaa nopeammin kuin monet muut tekniset kankaat.

 • Active Fit -istuvuus: ei ihonmyötäinen, kuitenkin hyvin istuva malli
 • Vyötärönauhassa on tasku esim. energiageeleille
 • Päämateriaali 73% polyamidia ja 27% elastaania (AdvancedSkin ActiveDry)
 • Sisäshortsit 92% polyesteriä ja 8% elastaania
 • Aerotech-kangas on rei’itetty tuuletusta varten
 • Kevyet sisähousut vähentävät hiertymäriskiä
 • Heijastavat yksityiskohdat

Parhaat halkaistut shortsit

Etkö osaa tehdä eroa halkaistujen shortsien ja v-lovihousujen välillä? Se ei ole sinun vikasi. Vaikka V-lovi on yksinkertainen leikkaus, jaettu malli on ommeltu peittämällä etupaneeli selän päälle. Ylivoimaisesti jaetut juoksushortsit tarjoavat juoksijalle suurimman liikkumavaran.

Halkeama vaihtelee pituudeltaan, ja se vaihtelee vyötärönauhan korkeudesta noin puolen tuuman halkeamaan. Valitse sinulle parhaiten sopiva. Mitä korkeampi halkeama, sitä enemmän shortsien paneelit avautuvat, mikä antaa enemmän vapautta jaloillesi.

STRIDER PRO JUOKSUSHORTSIT

Strider pro juoksushortsit
Strider pro juoksushortsit

Patagonian teknisimmät juoksushortsit. Nopeasti kuivuvat, kevyet ja suunniteltu pitkiä matkoja silmällä pitäen. Ommeltu Fair Trade Sertifioidussa™ tehtaassa.

 • Sileä, todella kevyt ja nopeasti kuivuva 100% kierrätetystä polyesterista valmistettu stretch-kangas
 • Päällikangas on käsitelty DWR (durable water repellent) pinnoitteella 
 • Ulkoinen kiristysnauha lisää säätömahdollisuuksia 
 • Neljä joustavaa taskua, joissa on helppo säilyttää tavaroita sekä yksi vetoketjullinen tasku takana.
 • Kevyt, kiinteä, 100% polyesteri (42% kierrätetyä) alusasuvuori on hengittävä ja kuivuu nopeasti eikä hankaa. HeiQ® Fresh teknologia estää hajujen kiinnittymistä
 • Kevyt ja huomaamaton joustava vyötärökaistale on mukava ja hengittävä
 • Heijastava logo vasemmassa etuhelmassa, ripustuskoukku helpottaa kuivattamista

Huomioi vielä nämä ennen kuin ostat parhaat juoksushortsit

Näkyvyys

Jos juokset paikassa, jossa näkyvyys on ongelma, tämä on ehdottomasti ominaisuus, johon sinun tulee kiinnittää huomiota.

Vaaleammat juoksushortsit ja heijastavilla yksityiskohdilla varustetut juoksushortsit lisäävät näkyvyyttä. Siksi saat niistä enemmän turvallisuutta yöllä juoksemiseen.

Taskut

Parhaissa juoksushortseissa on pieni vetoketjullinen tasku, joka on ommeltu vyötärönauhaan. Jos saat sellaisen parin, niin ota se. Jotkut näistä taskuista ovat tarpeeksi suuria vain avaimen säilyttämiseen, kun taas toiset voivat soveltua myös puhelimen säilyttämiseen

Taskulla varustetun juoksushortsien hankkimisesta aiheutuvat lisäkustannukset ovat sen arvoisia, sillä niiden avulla voit helposti säilyttää ja käyttää puhelintasi, geelejä, iPodeja tai kaikkea mitä tarvitset juoksujen aikana.

Yhteenveto parhaat juoksushortsit

On monia asioita, jotka on otettava huomioon valitessasi parhaat juoksushortsit tarpeisiisi ja henkilökohtaisiin mieltymyksiisi.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli