Parhaat hiihtolasit – Top 4 parasta vertailussa

Jaa artikkeli

Aurinko paistaa ja hiihtoladut kimaltavat. Mikä olisikaan parempi sää hiihdolle? Jos haluat hiihtää hyvällä aurinkoisella säällä, kannattaa varautua häikäistymiseen. Valkoinen lumi heijastaa aurinkoa tehokkaasti. Siksi hiihtolasit ovat jokaisen hiihtäjän vakiovaruste.

Tosin hiihtolaseista on paljon hyötyä muutenkin! Huonolla kelillä hiihtolasit suojaavat silmiä lumelta ja rännältä, eikä kovassa vauhdissa tuuli saa kyyneliä kihoamaan silmiin.

Lue tämä artikkeli ja hanki parhaat hiihtolasit, kun haluat hiihtää kelillä kuin kelillä turvallisesti sekä mukavasti. Tutustu hiihtolasien hankintaan ja käytä apuna käytännöllistä muistilistaamme sopivien lasien valintaan. Löydät myös suosituksia top 4 hiihtolasit -listaltamme.

Parhaat hiihtolasit nopeasti:

1. Julbo Fury – Parhaat hiihtolasit
2. Bliz Breeze Matt Blackbrown – Hiihtolasit remmillä
3. Gloryfy G15 Mythos Polarized – Laadukkaimmat
4. Julbo Aerolite – Värikkäimmät

Top 4 parhaat hiihtolasit

Seuraavaksi esittelemme sinulle meidän suosikkimme. Tällä listalla ovat top 4 parhaat hiihtolasit. Ne suojaavat silmiäsi auringolta, mutta myös lumesta heijastuvalta valolta, tuulelta ja jopa pieneltä lumisateelta. Valitse sinulle parhaiten sopivat hiihtolasit ja nauti talvikeleistä turvallisesti.


1. Julbo Fury Grey/Purple

hiihtolasit

Nämä lasit suojaavat silmiäsi hiihtäessä. Ne on suunniteltu enemmän hämäriin oloihin, mutta ne suojaavat myös hiukan valolta. Linssien suojausaste on Cat1 eli niissä on hiukan häikäisynestoa, koska valon läpäisy on 75%. Julbo Fury -lasit sisältävät kontrastin, joka auttaa näkemään paremmin hiihtäessä.

Linssit ovat väriltään harmaavioletit eli ne näyttävät hyviltä ja suojaavat silmiä sopivasti. Niiden sisäpuolella on huurtumisenesto pinnoita, jonka ansiosta näkyvyys pysyy aina hyvänä. Hengityksesi ei tiivisty huurteeksi lasien pinnalle. Linssit ovat laajat ja ne on suunniteltu panoraamanäkyvyys mielessä pitäen.

Julbo hiihtolasit sivulta

Julbo Fury -lasit ovat sangalliset hiihtolasit, joissa on elastomeeriset Air Link -sangat. Sangat pysyvät päässä tukevasti tiukan joustavan koon ansiosta. Myös sankojen päässä olevat Grip Tech -pinnat auttavat laseja pysymään paikoillaan korvan takana. Muodoltaan lasit ovat laajat ja suojaavat. Tuuletusaukot linssien ja reunusten välissä pitävät huolen, että ilma vaihtuu myös lasien ja kasvojen välissä.

Nämä hiihtolasit eivät korvaa aurinkolaseja, mutta sopivat monenlaiseen hiihtokeliin. Niiden tärkeimmät ominaisuudet ovat kontrastin lisäys ja huurtumisenesto.

Hiihtolasit lyhyesti:

 • Väri: harmaavioletti
 • Kiinnitys: sangalliset
 • Linssityyppi: Cat1
 • Valonläpäisy: 75%
 • Ominaisuudet: huurtumisenesto

2. Bliz Breeze Matt Blackbrown

hiihtolasit remmillä

Nämä urheilulasit eivät sovellu vain hiihtoon vaan monenlaiseen urheiluun ympäri vuoden. Niiden tärkein etu on monipuolisuus ja personointi. Laseja voi muuttaa oman mielen mukaan sopiviksi erilaisiin tilanteisiin.

Linssit ovat tyypiltään Cat3-linssit, jotka ovat parhaiten auringolta suojaavat linssit, joita voidaan vielä käyttää turvallisesti liikenteessä. Valonläpäisyaste on 8-18% ja laseissa on 100% UV-suoja eli ne ovat tehokkaat aurinkolasit.

Laseista monipuoliset tekevät vaihdettavat linssit. Koska pääasialliset aurinkolasilinssit ovat mustaruskeat, ne eivät sovellu hyvin pimeisiin olosuhteisiin. Tätä varten laseihin voidaan vaihtaa itse kirkkaat linssit. Huomioi kuitenkin, että näitä ei voi käyttää aurinkolaseina. Kummatkin linssit on käsitelty naarmuuntumisen estolla.

hiihtolasti remmillä takaa

Linssejä voidaan käyttää joko sangoilla tai päähihnalla. Sangat ovat Blizin aikuisille suunnattua medium/large -mallia ja ne on valmistettu mukavasta TR90-materiaalista, joka sopii kaikkiin lämpötiloihin. Sankoja pystyy muotoilemaan itselle sopiviksi ja myös nenätalja on säädettävä. Sankojen lisäksi voit ostaa lisäosana päähihnan, jolla lasit voidaan kiinnittää pään ympäri tukevammin.

Laseihin voidaan ostaa linssiadapteri, johon on mahdollista kiinnittää omat linssit. Tämä tekee mahdolliseksi vahvuuksilla varustettujen linssien käytön.

Hiihtolaseista lyhyesti:

 • Väri: mustaruskea/kirkas
 • Kiinnitys: sangalliset/hihnalliset
 • Linssityyppi: Cat3
 • Valonläpäisy: 8-18% (100% UV-suoja)
 • Ominaisuudet: vaihdettavat linssit ja sangat tai hihna, naarmuuntumisen esto

3. Gloryfy G15 Mythos Polarized

gloryfy hiihtolasit

Gloryfy G15 Mythos -lasit ovat polarisoidut aurinkolasit, jotka näyttävät tyylikkäiltä. Niitä voi tukevan rakenteen ansiosta käyttää hiihtolaseina, mutta myös muissa urheilulajeissa tai vapaa-ajalla. Linssit ovat kullanruskeat ja ne näyttävät perinteisiltä aurinkolaseilta. Kehys on urheilullinen.

Polarisointi on suosittu tekniikka, joka tekee linsseistä auringolta suojaavat. Ne sopivat erityisesti aurinkolaseiksi ja hiihtoon, jossa auringon lisäksi lumesta heijastuva valo voi aiheuttaa ongelmia. Linssit ovat Cat3-tasoiset eli ne päästävät valoa läpi 8-18% ja suojaavat auringolta korkeimmalla mahdollisella tasolla, jota pidetään edelleen silti turvallisena liikenteessä.

gloryfy hiihtolasit sivulta

Särkymättömät kehykset ovat tukevat. Niiden leveys on 129 mm ja sankojen pituus 117 mm.

Hiihtolaseista lyhyesti:

 • Väri: ruskea aurinkolasi
 • Kiinnitys: sangalliset
 • Linssityyppi: Cat3
 • Valonläpäisy: 8-18%
 • Ominaisuudet: särkymätön

4. Julbo Aerolite White / Blue-grey

julbo aerolite hiihtolasit

Naisille suunnitellut Julbo Aerolite -lasit ovat tyylikkään näköiset ja hyvin suojaavat väriä vaihtavat aurinkolasit. Niiden linssit tummenevat ympäristön valoisuuden mukaan. Kun ympäristö on tumma, lasit pysyvät kirkkaina ja eivät suojaa valolta. Näkyvyys on siis parempi.

Kun aurinko alkaa paistaa tai ympäristö on muuten valoinen (kuten lumesta heijastuvat valo), linssit tummenevat ja suojaavat hyvin auringolta.

Näissä laseissa pystyt hiihtämään monessa eri kelissä. Tummassa ympäristössä lasit ovat Cat1-tasoa ja sopivat siispä hämärään. Silmäsi pysyvät suojassa tuulelta, lumisateelta ja muilta ärsykkeiltä. Jos kesken hiihtolenkin alkaa paistaa aurinko, lasit tummenevat Cat3-tason suojaukseen.

Cat3-linssit on suunniteltu suojaamaan auringolta. Ne ovat tumminta silti turvallisena näkyvyyden kannalta pidettyä linssinväriä. Linssien näkyvyys vaihtelee välillä 17–75%.

Huurtuminen on pyritty minimoimaan ja se tekee näistä laseista täydelliset hiihtoon. Linssit on varustettu huurtumisen estolla ja tuuletusaukot vähentävät huurtumista.

Lasit on suunniteltu nimenomaa naisille, mikä näkyy niiden koossa ja muotoilussa. Runko on tukeva, mutta lasien koko on naisten päänkokoon sopiva. Air Link Temple tukee laseja ohimoiden kohdalta pehmusteilla ja 3D-nenätalloilla laseja voidaan säätää itselle sopiviksi, että ne eivät valu.

Hiihtolaseista lyhyesti:

 • Väri: värilliset, tummuvat ympäristön mukaan
 • Kiinnitys: sangalliset
 • Linssityyppi: Cat1-Cat3
 • Valonläpäisy: 17-75%
 • Ominaisuudet: naisille suunnitellut lasit, panoraamalinssit, huurtumisenesto

Kuinka valita hiihtolasit?

Hiihtolasien valinta on äärimmäisen tärkeää, koska väärät lasit voivat haitata hiihtokokemusta. Aloita pohtimalla, millaisissa oloissa hiihdät. Kaikkia hiihtolaseja ei ole tehty kaikkiin tilanteisiin. Osa laseista on nimenomaa aurinkolaseja, kun taas toiset on suunniteltu vain suojaamaan sääolosuhteilta. Nimenomaa hiihtoa varten suunnitellut lasit voivat olla myös kontrastia lisääviä laseja, jolloin näkyvyys paranee valkoisessa ympäristössä.

Ominaisuuksien lisäksi hiihtolaseja valittaessa täytyy ottaa huomioon koko. Valitettavasti useat hiihtolasit myydään vain yhdessä koossa ja siksi ne eivät sovi kaikille. Lasit voidaan jakaa naisten ja miesten laseihin, joissa erona on yleensä lasien leveys. Kiinnitä huomiota myös sangan pituuteen. Jos et pidä sangallisista laseista, markkinoilla on myös jonkun verran päähihnalla kiinnitettäviä hiihtolaseja.

Miksi käyttää hiihtolaseja?

Jos et ole vielä varma, haluatko hankkia hiihtolasit vai pärjäätkö ilmankin niitä, tässä vielä muutama syy hankkia hiihtolasit. Niistä on varmasti hyötyä jokaiselle hiihtäjälle riippumatta siitä, milloin tai paljonko hiihdät.

 • Suojaa silmiä auringolta ja lumesta heijastuvalta valolta
 • Kovassa vauhdissa tuuli ei ärsytä silmiä
 • Pidä lumisade, räntä tai muu irtolika poissa silmistä
 • Lisää kontrasti valkoisessa näkymässä
 • Näytä coolilta!

Hiihtolasien valinta lyhyesti

Yllä olemme käyneet läpi asioita, joita tulee ottaa huomioon hiihtolaseja ostettaessa.

Tässä vielä lyhyesti muistilista, jonka avulla voit valita parhaat hiihtolasit:

– Haluatko aurinkolasit tai UV-suojatut hiihtolasit?
– Tarvitsetko hiihtolaseihin kontrastia?
– Minkä kokoiset lasien linssit ovat?
– Onko laseissa sangat vai päähihna?
– Ovatko hiihtolasit sopivan kokoiset sinulle?
– Mitä muita lisäominaisuuksia laseissa on? (huurteenesto, tummenevat linssit, ym.)

Yhteenveto – Parhaat hiihtolasit

Valitessasi hiihtolaseja, muista niiden merkitys enemmän kuin vain tyylikkäänä asusteena. Ne suojaavat silmiäsi auringolta, tuulelta ja lumelta, parantaen näin hiihtokokemustasi huomattavasti.

Oikeanlaiset hiihtolasit lisäävät sekä turvallisuutta että mukavuutta ladulla, ja voivat jopa parantaa suorituskykyäsi tarjoamalla selkeämmän näkyvyyden eri sääolosuhteissa.

Harkitse huolellisesti omia tarpeitasi ja hiihtotottumuksiasi. Onko sinulle tärkeämpää UV-suoja vai kontrastin lisääminen? Miten lasit istuvat päähäsi ja ovatko ne mukavat pitkäaikaisessa käytössä? Nämä ovat keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat valintaasi.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut kirjoittaja ja olen intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Juokseminen ja pyöräileminen on ollut intohimonani aina kuntosalilla treenaamisen ohella.

Jaa artikkeli