Paras urheilukello uintiin – Top 3

Jaa artikkeli

Jos haluat tehdä aerobiset harjoitukseesi mieluummin uima-altaassa kuin tien päällä tai kuntosalilla, saatat tarvita uintiin sopivan urheilukellon. Aivan kuten juoksuun sopiva urheilukello voi auttaa sinua parantamaan juoksuasi vauhdilla ja ajoituksella, uintiin sopiva urheilukello voi auttaa seuraamaan suorituskykyä, sykettä ja jopa vetojen määrää pituutta kohti.

Kun olet uimari, et valitettavasti voi käyttää mitä tahansa urheilukelloa. Vaikka useimmat ovat vedenkestäviä 50 metriin asti, kaikilla ei ole omaa uimaharjoitustiloja tai erillisiä tiloja avovesi- ja uima-altaalle.

Perusasiat uintiin sopivassa urheilukellossa: kestää tarvitsemasi veden syvyyden (50 metriä kattaa kaikki sukeltajat), muut ominaisuudet, kuten GPS-seuranta, mittaavat matkasi, vetosi ja kierroksesi. Joissakin kelloissa on sovelluksia, jotka voivat antaa sinulle kokonaiskuvan suorituksestasi ja kehittää harjoituksiasi.

 • 1. Garmin Forerunner 955

  Paras urheilukello uintiin
  • Paras urheilukello uintiin
 • 2. Suunto 9 Peak

  Paras urheilukello uintiin
  • Paras suomalainen urheilukello uintiin
 • 3. Garmin Vivomove Sport

  • Paras edullinen urheilukello uintiin

Paras urheilukello uintiin – Vertailu

Analyysiemme perusteella totesimme parhaan urheilukellon uintiin olevan Garmin Forerunner 955. Tässä kellossa yhdistyy kaikki tärkeimmät sovellukset mukavuuteen.

Garmin Forerunner 955

Paras urheilukello uintiin

Paras urheilukello uintiin

Garmin Forerunner 955 on valintamme parhaaksi urheilukelloksi uintiin. Forerunner 955 on yksi harvoista kelloista, jotka voivat mitata sykettä tarkasti veden alla itse.

Plussat

 • Tarkka sykkeen mittaus
 • Erittäin hyvät uintiharjoitusta mittaavat ominaisuudet

Miinukset

 • Ei yhtä tyylikäs kuin muut kellot

Uintiominaisuudet:

 • Tässä urheilukellossa on myös musiikkisoitin, joten voit käyttää sitä yhdessä vedenpitävien kuulokkeiden kanssa nauttiaksesi suosikkikappaleistasi vedessä, ja siinä on valtava valikoima uimiseen räätälöityjä ominaisuuksia.
 • Ominaisuuksia ovat esimerkiksi matkan seuranta (GPS-seurannalla), vauhdin, vetomäärän/-nopeuden, vetoetäisyyden ja tehokkuuden sekä poltettujen kalorien määrä


Suunto 9 Peak

Paras urheilukello uintiin

Paras suomalainen urheilukello uintiin

9 Peak Pro -mallit valmistetaan Suomessa. Se on tehty kestämään, ja tarvittaessa se on myös korjattavissa. Malli on Suunnon kaikkien aikojen tehokkain multisport-urheilukello. Käyttöliittymää on uusittu edellisiin versioihin verrattuna – se on nyt virtaviivaisempi ja intuitiivisempi käyttää. Kello on vain 10,8 mm paksu, eli ominaisuuksiinsa nähden varsin kompakti.
Voit luoda oman treeniohjelmasi ja käyttää kellon rasitus- ja palautumisseurantaa optimoimaan seuraavan harjoituksen ajoituksen.

Plussat

 • Tyylikäs
 • Huippuominaisuudet

Miinukset

Uintiominaisuudet:

 • Allasuinnin vauhti ja matka
 • Avovesiuinnin matka
 • Tallentaa sydämen sykkeen uinnin aikana
 • Uintiaika allaspituuden ja kierroksen mukaan sekä kokonaisaika
 • Uintivetojen tahti, määrä ja tyyppi
 • Uintivedon tehokkuus (SWOLF)

Garmin Vivomove Sport

Paras edullinen urheilukello uintiin

Perinteisen viisarikellon ulkonäöstä huolimata Vivomove Sport pitää sisällään kasan fiksuja treeniominaisuuksia. Kun pyyhkäiset näyttöä, viisarit siirtyvät sivuun tietoruutujen alta.

Plussat

 • Edullinen

Miinukset

 • Ei yhtä hyvät uintiominaisuudet

Uintiominaisuudet:

 • Käytettävissä olevat uintiprofiilit Allasuinti (perus)
 • Vedenalainen rannesykemittaus

Uintiin tarkoitetun urheilukellon valinta

Kun valitset uintiin sopivaa urheilukelloa, tulee sinun kiinnittää huomiota muutamiin tekijöihin. Käymme alla läpi mihin sinun tulee kiinnittää huomiota valitessasi urheilukelloa uintia varten.

Ominaisuudet

Ensimmäinen toiminto, jota haluat harkita, on vetojen laskenta. Kellon kierrosten laskentatoiminto mittaa, kuinka monta pituutta olet uinut. Tätä käytetään tietysti vain uima-altaassa uidessa. Tämä on arvokas toiminto uimareille, jonka avulla voit saada tietoja siitä, kuinka paljon olet uinut, jotta voit verrata suorituskykyäsi ajan kuluessa. Tämä on erityisen tärkeää, koska on helppo unohtaa, kuinka monta altaan mittaa olet uinut.

Kestävyys

Vedenkestävyys on tietysti olennainen osa uintiin sopivaa urheilukelloa.

Koska kellosi on kosketuksissa pitkiä aikoja veden kanssa, sinun on varmistettava, että sen vedenpitävyys on riittävä.

tulisi olla.

Kellot, joiden vedenpitävyys on 200 m, katsotaan soveltuviksi uimiseen ja sukellukseen. Muista myös, että kello, jonka vedenpitävyys on esimerkiksi 50 metriä, ei tarkoita, että voit viedä sen 50 metriä pinnan alle. Se viittaa yksinkertaisesti paineeseen, jonka se pystyy käsittelemään.

Kestävyys ja laatu ovat myös asioita, jotka sinun tulee pitää mielessä. Uinti on urheilulaji, joka voi olla urheilukelloa rasittavaa, jonka vuoksi haluat varmistaa, että saat kellon, joka kestää tällaiset olosuhteet pitkään.

Akku

On epätodennäköistä, että pystyt kestämään täyttä akkua uima-altaassa, mutta jos aiot viettää paljon aikaa ulkona uimassa, jossa joudut käyttämään GPS:ää, pidempi käyttöaika voi olla arvokas

Hinta

Edulliset kellot: Jos budjettisi on alle 250 euroa, voit odottaa saavasi perusuintitilastoja, kuten kuljetun matkan, vetomäärät ja keskivauhdin. Saat laitteen, joka on suunniteltu ensisijaisesti uima-altaan seurantaa ajatellen ja jolla voi olla alhaisemmat vedenpitävyysluokitukset. Tämäntyyppinen kello sopii ihanteellisesti satunnaisesti uiville.

Keskitason kellot: Kun olet valmis käyttämään 300e tai enemmän, saat lisää uintimittareita harjoittelua ja analysointia varten sekä tuen lähettää tietoja muihin uintisovelluksiin. Akun suorituskyky on myös todennäköisesti parempi. Nämä kellot sopivat innokkaille uimareille, jotka käyvät uima-altaassa aktiivisesti

Huippuluokan kellot: Kun olet valmis maksamaan mitä tahansa saadaksesi parhaan saatavilla olevan kellon, sinut palkitaan tuella avovedessä uintia varten ja parempia vedenpitävyysluokituksia. Myös akun käyttöikä pitenee sekä päivittäisessä käytössä että seurannassa, mikä antaa sinulle viikosta mahdollisesti kuukauteen käyttöaikaa, ennen kuin sinun täytyy tarttua laturiin uudelleen. Jos olet omistautunut uimari, joka yrittää parantaa aikaansa intohimoisesti, kannattaa urheilukelloon myös panostaa.

FAQ Paras urheilukello uintiin

Aivan kuten muita parhaita urheilukelloja ei ole tehty vain tiettyä aktiviteettia varten, ei myöskään uintiin sopivia urheilukelloja välttämättä ole tehty vain uintia varten.

Tästä johtuen niissä on yleensä paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, joiden avulla voit seurata kuntoasi ja yleisiä terveystietojasi koko päivän ajan.

Tämä vaihtelee kellosta toiseen, ja siihen vaikuttaa lähinnä akun koko.

Kuitenkin, mitä olemme nähneet tähän mennessä, uskomme, että useimmat hyvälaatuiset uimakellot kestävät vähintään päivän yhdellä latauksella, elleivät joissain olosuhteissa myös kauemminkin

Muista kuitenkin, että kun kello on uinninseurantatilassa, se käyttää todennäköisesti enemmän energiaa suorituskyvyn ylläpitämiseen. Siksi saatat huomata, että akku tyhjenee sitä nopeammin mitä enemmän olet viettänyt aikaa vedessä.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli