Paras työmatkapyörä – Top 5

Jaa artikkeli

Kun aamu sarastaa ja on aika lähteä töihin, moni meistä aloittaa päivänsä ajamalla autoa ruuhkassa tai istumalla ahtaassa bussissa. Mutta entä jos olisi toinen vaihtoehto, joka olisi nopeampi, edullisempi ja terveellisempi? 

Yksi hyvä vaihtoehto on ehdottomasti työmatkapyöräily. Pyöräily voi olla paitsi kätevä tapa liikkua, myös nautinnollinen ja ympäristöystävällinen tapa kulkea paikasta toiseen.

Kun haussa on paras työmatkapyörä, moni saattaa miettiä, millaisen pyörän valinta olisi sopivin omaan tarpeeseen. Pitäisikö valita nopea maantiepyörä vai kestävä maastopyörä? Entä mikä on tärkeintä: mukavuus, keveys vai hinta?

Tässä artikkelissa tutustumme erilaisiin työmatkapyöriin ja arvioimme niiden hyviä ja huonoja puolia eri käyttäjien näkökulmasta. Lopulta voit löytää itsellesi parhaan työmatkapyörän, joka vie sinut joustavasti ja luotettavasti töihin joka päivä.

 • 1. Helkama E7i sähköpyörä

  työmatkapyörä-pitkään-matkaan
  • Paras työmatkapyörä pitkiin matkoihin
  • Sähköinen
  • Piktä kantama
  • Helppo käyttöinen
 • 2. Sähköpyörä Himo C20 

  työmatkapyörä-lyhyeen-ajoon
  • Paras työmatkapyörä lyhyisiin matkoihin
  • Sähköinen
  • Hyvä kaupungissa
  • Tehokas
 • 3. TREK EMONDA SL 5 DISC

  työmatkapyörä
  • Normaali pyörä työmatkoihin
  • Laadukas
  • Mukava
  • Nopea
  • Valmistettu hiilikuidusta

Mikä työmatkapyörä on?

Työmatkapyörä on pyörä, jota käytetään päivittäiseen työmatkaan. Se on suunniteltu erityisesti kaupunkiolosuhteisiin, ja sen ominaisuudet tekevät siitä erittäin käytännöllisen kulkuvälineen työmatkaa varten.

Työmatkapyörän yksi parhaista ominaisuuksista on sen mukavuus. Pyörän on oltava mukava istua pitkiäkin matkoja, ja sen ohjaustangon on oltava sopivan korkeudella. Istuimen ja ohjaustangon säädettävyys on myös tärkeää, jotta pyörän saa säädettyä juuri sopivaksi omille mitoille. Hyvä työmatkapyörä on myös kevyt ja helppo hallita.

Työmatkapyörän on oltava nopea ja tehokas, jotta työmatkan tekeminen onnistuu nopeasti ja helposti. Sen on oltava myös kestävä ja luotettava, jotta se kestää päivittäistä käyttöä.

Turvallisuus on myös tärkeä ominaisuus työmatkapyörälle. Hyvän työmatkapyörän on oltava varustettu toimivilla jarruilla, etu- ja takavaloilla sekä heijastimilla. Lisäksi pyörän renkaiden on oltava laadukkaat ja pitävät, jotta pyörä pysyy hyvin hallinnassa kaikissa sääolosuhteissa.

Työmatkapyörän on oltava käytännöllinen. Se voi olla varustettu tavaratelineellä, jossa voi kuljettaa esimerkiksi työvaatteita, tietokonetta tai muita tavaroita. Pyörässä voi myös olla useita vaihteita, jotta se soveltuu erilaisiin olosuhteisiin.

Kiteytettynä paras työmatkapyörä on erinomainen kulkuväline päivittäiseen työmatkaan kaupunkiolosuhteissa. Se on kestävä, nopea, mukava ja turvallinen, ja sen avulla voi välttyä ruuhkilta ja matkustamisen kustannuksilta. Jos olet harkitsemassa työmatkapyörän hankkimista, kannattaa kiinnittää huomiota edellä mainittuihin ominaisuuksiin, jotta valitset juuri sinulle parhaan työmatkapyörän.


Miksi aloittaa työmatkapyöräily?

Työmatkapyöräily on yhä suositumpaa monissa maissa ympäri maailmaa. Myös Suomessa työmatkapyöräily on nostanut huomattavasti suosiotaan lähiaikoina. Pyöräily tarjoaa monia etuja, joita monet ihmiset eivät ehkä edes tiedä. Tässä on kolme hyvää syytä aloittaa työmatkapyöräily.

 1. Terveyshyödyt: Työmatkapyöräily on loistava tapa parantaa fyysistä kuntoa ja terveyttä. Pyöräily on matalan vaikutuksen liikuntamuoto, joka vähentää nivel- ja lihaskipuja, samalla kun se parantaa sydän- ja kestävyyskuntoa. Säännöllinen pyöräily voi myös auttaa hallitsemaan painoa ja vähentää riskiä sairastua moniin kroonisiin sairauksiin, kuten diabetekseen, sydänsairauksiin ja jopa syöpään.
 2. Pyöräily on edullista: Työmatkapyöräily voi myös säästää huomattavasti rahaa. Vaikka pyörän hankintakustannukset voivatkin olla aluksi korkeat, ne ovat vain yksi kertakustannus. Sen jälkeen pyöräily on melkein ilmaista. Pyöräily ei vaadi polttoaineen ostamista, pysäköintimaksuja, vakuutusmaksuja tai huoltokustannuksia, joten säästät huomattavan määrän rahaa pitkällä aikavälillä.
 3. Ympäristöystävällisyys: Työmatkapyöräily on ympäristöystävällinen liikkumismuoto, joka auttaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja muita saasteita. Pyöräily ei aiheuta melusaastetta tai ilmansaasteita, joten se auttaa ylläpitämään parempaa ilmanlaatua. Lisäksi pyöräily vähentää liikenneruuhkia, mikä puolestaan ​​auttaa vähentämään liikenteen aiheuttamaa ympäristöhaittaa.

Pyöräily tarjoaa toki monia muitakin etuja, kuten stressin vähenemistä, parempaa mielialaa ja parempaa unta. Jos olet harkinnut työmatkapyöräilyä, mutta et ole vielä aloittanut, nyt on oikea aika aloittaa. Aloita pienin askelin ja lisää matkaa ajan mittaan, kunnes tunnet olosi mukavaksi pyöräillessäsi pidemmän matkan.

maastopyörä-auton-katolla

Mikä on paras työmatkapyörä?

Testimme parhaaksi työmatkapyöräksi paljastui CUBE REACTION HYBRID PERFORMANCE 5 ALLROAD sähköpyörä. Tämä pyörä soveltuu erityisen hyvin työmatkoihin ja muutenkin pyöräilemiseen.


1. Helkama E7i 

Paras sähkötyömatkapyörä

Helkama E7i on tyylikäs matalarunkoinen sähköpyörä kaupunkikäyttöön.

E7i on varustettu tehokkaalla Shimano Steps E6110 -keskimoottorilla, jonka avustustuntuma on poljettaessa erittäin luonteva.

Sähköpyörässä on monille mieluisat helppokäyttöiset jalkajarrut. 7-vaihteinen napavaihteisto on helppokäyttöinen ja toimintavarma.

Tavaratelineeseen asennettu akku on helppo irrottaa sisälle viemistä ja lataamista varten. Ohjaustankoon asennetusta näytöstä on helppo lukea ajoon liittyvät tiedot.

Helkama E7i -sähköpyörä on varustettu AstranVeloSystem-järjestelmällä, joka mahdollistaa erilaisten lisävarusteiden, kuten yhteensopivien korien ja laukkujen kiinnittämisen helposti tavaratelineisiin.  Etu- ja takavalot tulevat vakiovarusteina.

 • Matalarunkoinen sähkökaupunkipyörä
 • Shimano Steps E6110 -keskimoottori
 • 7 vaihdetta
 • Helppokäyttöiset jalkajarrut takana
 • Hyvin varusteltu (valot, lokasuojat, tavarateline)

2. Sähköpyörä Himo C20 

työmatkapyörä

Lyhyeen työmatkaan

Jos etsit luotettavaa ja kätevää tapaa liikkua kaupungilla, Himo C20 sähköpyörä on loistava valinta.

Taitettavan muotoilun ansiosta pyörä on helppo kuljettaa mukanasi, ja sen vaikuttava jopa 80 kilometrin kertakapasiteetti tekee siitä ihanteellisen kumppanin päivittäisiin matkoihin. 

Himo C20:n runko on valmistettu supervahvasta metalliseoksesta, ja se on kevyt ja vakaa. Pyörässä on patentoidulla rakenteella varustettu irrotettava akku, Shimano-ajojärjestelmä, ilmatäytteiset renkaat ja kaksoisjarrujärjestelmä, joka varmistaa turvallisuutesi kaikissa olosuhteissa. 

Kokonaisuudessaan sähköpyörä Himo C20 on hyvä työmatkapyörä. Tämän sähköpyörän kanssa voit nauttia mukavasta ajosta, joka on ympäristöystävällistä ja, joka sopii erinomaisesti kaupunkikäyttöön.


3. TREK EMONDA SL 5 DISC

maastopyörä-kevyeen-ajoon

Hiilikuituinen

TREK EMONDA SL 5 DISC 2022 – QUICKSILVER on kevyt ja erittäin nopea hiilikuituinen työmatkapyörä, joka on varustettu aerodynaamisesti muotoilluilla runkoputkilla.

Tämä pyörä sopii täydellisesti kaikentasoisille ajajille, jotka haluavat vauhdikasta ja hauskaa ajokokemusta.

Hiilikuituinen työmatkapyörä on varustettu kevyellä 500-sarjan OCLV-hiilikuituisella rungolla ja haarukalla, jotka on muotoiltu aerodynaamisiksi. Sen tehokas Shimano 105 -voimansiirto ja hydrauliset Shimano-levyjarrut flat mount -kiinnityksellä takaavat erinomaisen hallittavuuden ja pysäytysvoiman kaikissa sääolosuhteissa.

TREK EMONDA SL 5 DISC 2022 – QUICKSILVER on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen valinta ajajille, jotka haluavat siirtyä alumiinisesta maantiepyörästä seuraavalle tasolle. Tämä pyörä on luokkansa kevyin ja nopein, ja sen Bontrager Paradigm Comp Tubeless Ready -kiekot tarjoavat lisää nopeutta ja tehokkuutta ajamiseen.

Pyörän istuvuus on luokkaa H1.5 Race, ja sen rungossa on sisäinen vaijerireititys. DuoTrap S -yhteensopivuus tarjoaa lisää joustavuutta ja monipuolisuutta. Kaikkien Émonda-mallien tavoin tämä pyörä on luotu kestämään, ja sillä on Trekin elinikäinen takuu.

Kokonaisuudessaan TREK EMONDA SL 5 DISC 2022 – QUICKSILVER on erinomainen valinta kaikille työmatkapyöräilijöille, jotka haluavat nopean, kevyen ja laadukkaan maantiepyörän.


4. TREK CHECKPOINT ALR 5 2023

Laadukas

TREK CHECKPOINT ALR 5 2023 on laatuluokaltaan paras gravel-pyörä. Se on suunniteltu pitkäkestoiseen pyöräilyyn monenlaisilla pinnoilla kuten asfaltilla, hiekalla ja haastavilla sorateillä.

Pyörän monipuoliset ominaisuudet, kuten ketterä geometria, useat kiinnityspisteet ja GRX-voimansiirto, mahdollistavat pyörän muokkaamisen erilaisia seikkailuja varten.

TREK CHECKPOINT ALR 5 2023:ssa on vankkarakenteinen alumiinirunko ja sen progressiivinen geometria tekee pyörästä vakaan suurissa nopeuksissa ja tehokkaan ylämäissä. 

Pyörässä on kiinnityspisteet tavaratelineelle ja lokasuojille, integroidut runkolaukkujen kiinnityspisteet sekä 2×11-vaihteinen Shimano GRX -voimansiirto, jossa on pienet vaihteet ylämäkien kiipeämiseen ja vaativille hiekkateille. Pyörässä on myös tehokkaat hydrauliset levyjarrut, Tubeless Ready -vanteet sekä vakautta ja pitoa parantavat leveät 700x40c gravel-renkaat.

Pyörän täysin uusi progressiivinen geometria tekee siitä nopean ja ketterän ajaa, mutta myös vakaan ja helposti hallittavan nopeissa ja töyssyisissä alamäissä. Pyörä sopii erinomaisesti monenlaisiin käyttötarkoituksiin, kuten gravel-pyöräilyyn, retkeilyyn ja arkikäyttöön, kuten työmatkapyöräilyyn. 

Laadukkaan työmatkapyörän runsas rengastila antaa mahdollisuuden käyttää jopa 45c-koon renkaita pidon ja vakauden parantamiseksi kaikissa olosuhteissa. Integroidut runkolaukkujen kiinnityspisteet sekä tavaratelineen ja lokasuojien kiinnityspisteet tekevät varusteiden ja juomapullojen kuljettamisesta helppoa

Kokonaisuudessaan Trek Checkpoint Alr 5 2023 on laadukas työmatkapyörä, jonka tekniset ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Ehkä pyörän ainoa miinuspuoli on sen kovalta vaikuttava hinta, mutta kun pyörällä ajaa useita vuosia, ei hintalappu haittaa enää.

5. CUBE REACTION HYBRID PERFORMANCE 5 ALLROAD

Hyvä sähkötyömatkapyörä

CUBE REACTION HYBRID PERFORMANCE 500 ALLROAD 2022 on monipuolinen sähköpyörä, joka sopii niin kevyeen maastoajoon kuin asfalttikäyttöönkin.

Paras työmatkapyörä on varustettu Boschin sähköjärjestelmällä, mikä tekee siitä sopivan työmatkalle tai vaikka pyöräretkelle. 

Pyörässä on kolmannen sukupolven Bosch-moottori ja Shimanon 9-vaihteinen vaihteisto, mikä tekee polkemisesta helppoa. Pyörässä on myös 100 mm joustokeula, joka auttaa selvittämään epätasaisen maaston. Täyspitkät lokasuojat ja Shimanon jarrut tekevät pyörästä käytännöllisen kaikenlaisissa sääolosuhteissa. Pyörässä on myös integroidut valot ja seisontatuki.

Pyörän runko on suunniteltu elegantiksi ja siinä on suurikapasiteettinen Bosch-akku, joka on piilotettu rungon sisään. Rungon sisällä akku on suojassa, ja runko näyttää virtaviivaiselta. Pyörässä on myös rungonsisäinen vaijerivienti, mikä antaa lisää tyylikkyyttä ulkonäköön. 

Pyörä on jo valmiiksi varusteltu lokasuojilla, valoilla ja seisontatuella, joten se on valmis käyttöön heti. Rungosta on saatavilla myös ns. naisten versio, jossa on matalampi yläputki. Pyörä on saatavilla laajasta kokovalikoimasta, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto.

Kokonaisuudessaan Cube Reaction Hybrid Performance 5 Allroad on paras työmatkapyörä. Se tarjoaa uskomattoman hyvän hinta-laatusuhteen ja sen kanssa on mukava lähteä joka päivä töihin.


Miten valita paras työmatkapyörä?

Työmatkapyörä on erinomainen vaihtoehto, jos haluat välttää ruuhkia, pysyä kunnossa ja säästää rahaa. Mutta miten valita paras työmatkapyörä? Alapuolella kerromme kaikki tärkeimmät tekijät, joita sinun tulisi harkita ostaessasi uutta työmatkapyörää. Löydä juuri itsellesi se paras työmatkapyörä!

Työmatkapyöriä on useita erilaisia, joten ensimmäinen askel on valita sopiva tyyppi tarpeidesi mukaan. Esimerkiksi hybridipyörä on monipuolinen vaihtoehto, joka sopii hyvin kaupunkiajoon ja pidemmille matkoille.

Maastopyörä taas on parempi valinta, jos aiot ajaa epätasaisella maastolla. Jos haluat nopean ja kevyen pyörän, voit harkita maantiepyörää.

Pyörän koko on myös äärimmäisen tärkeä tekijä mukavuuden ja suorituskyvyn kannalta. Valitse pyörä, jonka koko sopii sinulle hyvin. Pyörän koon valinta riippuu monesta tekijästä, kuten pituudestasi ja sisäjalan pituudesta. Voit käyttää erilaisia verkkosivustoja ja sovelluksia apuna oikean koon valinnassa.

Pyörän paino vaikuttaa suorituskykyyn, mukavuuteen ja käytettävyyteen. Kevyt pyörä on helpompi käsitellä ja nopeampi ajaa, mutta se voi olla myös kalliimpi. Jos haluat kevyen pyörän, harkitse esimerkiksi hiilikuiturunkoista pyörää.

Vaihteet ovat tärkeä osa pyörää, varsinkin jos aiot ajaa mäkisellä alueella. Useimmissa työmatkapyörissä on vähintään 3 vaihdetta, mutta voit valita myös enemmän vaihteita, jos haluat paremman suorituskyvyn. Muista myös valita pyörä, jonka vaihteet ovat helppokäyttöiset.

Renkaat ovat tärkeä osa pyörää, sillä ne vaikuttavat mukavuuteen ja suorituskykyyn. Valitse sellainen työmatkapyörä, jonka renkaat sopivat parhaiten yleisimpiin ajo-olosuhteisiin. Esimerkiksi ohuemmat renkaat ovat nopeampia, kun taas leveämmät renkaat ovat mukavampia epätasaisella maastolla.

Hyvät jarrut ovat tärkeitä turvallisuuden kannalta. Useimmat työmatkapyörät ovat varustettu levyjarruilla tai v-jarruilla. Levyjarrut ovat tehokkaampia ja sopivat siksi vaativampiin olosuhteisiin sekä kilpapyöriin.

Muista siis huomioida työmatkapyörän tyyppi, koko ja paino. Kannattaa myös huomioida työmatkapyörän teknisiä ominaisuuksia, joihin lukeutuu pyörän vaihteet, renkaat ja jarrut. Kun otat nämä kaikki huomioon löydät parhaan työmatkapyörän nopeasti ja helposti.

Mitkä ovat työmatkapyörän tärkeimmät ominaisuudet?

Työmatkapyörä on loistava tapa liikkua työpaikalle, sillä se on ympäristöystävällinen ja edullinen vaihtoehto autoiluun verrattuna. Oikean pyörän valinta voi kuitenkin olla haastavaa, sillä erilaisia malleja ja ominaisuuksia on tarjolla runsaasti.

Ota huomioon nämä tärkeimmät työmatkapyörän ominaisuudet, jotka tulee ottaa huomioon, kun valitset sopivaa työmatkapyörää.

Runko

Työmatkapyörän rungon tulee olla kevyt, kestävä ja sopivan kokoinen. Rungon materiaaliksi sopii yleensä alumiini, teräs tai hiilikuitu. Alumiinirunkoiset pyörät ovat kevyitä ja kestäviä, mutta hiilikuiturunkoiset ovat vielä kevyempiä ja jäykempiä.

Teräs taas on kestävä, mutta painavampi materiaali. Rungon koko on tärkeä, sillä pyörän tulee olla sopivan kokoinen omaan vartaloon nähden. Liian pieni tai suuri pyörä voi aiheuttaa epämukavuutta ja lisätä loukkaantumisriskiä.

Vaihteet

Työmatkapyörässä tulee olla myös toimiva vaihteisto, joka mahdollistaa mukavan ja tehokkaan ajamisen erilaisissa maastoissa.

Yleisesti ottaen, mitä enemmän vaihteita, sitä helpompaa on ajaa mäkiä ylös ja vastatuuleen.

Vaihteistoja on tarjolla erilaisia, ja esimerkiksi napavaihteet ovat helppokäyttöisiä ja kestäviä. Ketjuvaihteet puolestaan mahdollistavat tarkemman vaihteenvalinnan ja ovat usein kevyempiä.

FAQ Paras työmatkapyörä

Meidän vertailumme parhaaksi työmatkapyöräksi muodostui Helkama E7i sähköpyörä. Siinä yhdistyy parhaat sähköpyörän ominaisuudet, joita tarvitset työmatkalle.

Työmatkoille kannattaa valita helppo ja luotettava pyörä. Lyhyisiin ja nopeisiin matkoihin suosittelemme citypyöriä. Jos työmatkasi on kuitenkin vähänkin pidempi suosittelemme ostamaan sähköpyörän.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut kirjoittaja ja olen intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Juokseminen ja pyöräileminen on ollut intohimonani aina kuntosalilla treenaamisen ohella.

Jaa artikkeli