Paras sykemittari juoksuun & treeneihin

Jaa artikkeli

Jos haluat saada enemmän kuntoa ja parantaa terveyttä, sykemittari voi olla hyödyllinen työkalu. Sen avulla voit seurata edistymistä ja varmistaa, että harjoituksesi on tehokas. Mutta saatavilla on niin monia erilaisia ​​malleja, että on vaikea tietää mitä niistä tulisi käyttää!

Tämä opas auttaa sinua rajaamaan vaihtoehtoja sen perusteella, millaisen sykemittarin haluat (älykello tai sykemittari), mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä ja kuinka paljon rahaa olet valmis siihen käyttämään. Sykemittari on loistava lisä juoksemiseen.

Tästä artikkelista löydät siis parhaat sykemittarit ja vertailun niistä!

1. POLAR VANTAGE M2

Todella monipuolisilla treeni- ja analyysiominaisuuksilla varustettu Vantage M2 sykemittari tekee välittömästi vaikutuksen: ominaisuuksistaan huolimatta laite on kompakti ja kevyt ranteessa. Testivoittaja tuloksiemme mukaan!

2. SUUNTO 9 PEAK TI GRANITE BLUE

Monia kilpailijoitaan ohuempi, silti erinomaisella akunkestolla varustettu uusi Suunto 9 Peak vastaa kunnianhimoisen käyttäjän vaatimuksiin. Erittäin laadukas sykemittari!

3. Samsung Galaxy Watch 5 

Samsung Galaxy Watch5 Pro Black Titanium Bluetooth 45mm SM-R920NZKAEUB on kokonaisvaltainen paketti, joka sopii loistavasti niin arkeen, juhlaan kuin urheiluunkin. Jos haluat käyttää sykemittaria muuallakin, kuin urheilussa valitse tämä.

Millainen sykemittari kannattaa valita?

Sykemittarit ovat loistava tapa seurata terveyttäsi ja kuntoasi. Niiden avulla voidaan seurata unta, aktiivisuutta, sykettä, poltettuja kaloreita ja paljon muuta. Joissakin sykemittareissa on jopa sisäänrakennettu GPS, jotta ne voivat seurata kuljettua matkaa juosten tai pyöräillen tai korkeusmittari, jotta voit nähdä korkeusmuutokset sekä kuljetun matkan. 

Sykemittarit voivat siis auttaa sinua ymmärtämään paremmin kuntotasosi, seuraamalla, kuinka monta askelta otat joka päivä, kuinka monta kaloria poltat ja kuinka hyvin levänneeksi tunnet olosi yöllä. Ja jos kaikki tämä ei riitä, joissakin sykemittareissa on sovelluksia, joiden avulla käyttäjät voivat synkronoida askeleensa muiden sovellusten kanssa.

Sykemittari on myös yksi tapa seurata terveyttäsi, mutta on myös monia muita vaihtoehtoja. Hengitys ja syke ovat kaksi tärkeintä kunnon tekijää, joten kannattaa harkita myös laitetta, joka seuraa sekä sykettäsi että hengitystäsi.

Nykyään markkinoilla on monia erilaisia ​​sykemittareita; on tärkeää kierrellä “shoppailemassa” ennen ostopäätöksen tekemistä. Paras sykemittari ei välttämättä löydy hetkessä.

Mikä on paras sykemittari?

Parhaat sykemittarit auttavat sinua parantamaan kuntoasi, harjoittelemaan tehokkaammin ja seuraamaan edistymistäsi paremmin. Jos aiot rikkoa ennätyksiäsi tänä vuonna, tarvitset hyvän sykemittarin.

Testimme parhaaksi sykemittariksi ilmeni Polar Vantage M2 sen tarkkuuden ja analyysiominaisuuksien vuoksi.


1. POLAR VANTAGE M2

sykemittari-polar

Todella monipuolisilla treeni- ja analyysiominaisuuksilla varustettu Vantage M2 sykemittari tekee välittömästi vaikutuksen: ominaisuuksistaan huolimatta laite on kompakti ja kevyt ranteessa.

Treenaa fiksummin, älä kovemmin. Kunto kohoaa levon aikana ja treenin annostelu on taitolaji. Vantage M2 auttaa seuraamaan harjoitusrasitusta, palautumista ja unen määrää ja laatua.

Analyysiominaisuudet ovat todella korkealla tasolla tässä sykemittarissa.
Polar-maailmassa itse laite on vain jäävuoren huippu: puhelimeen ladattava appi ja Polar Flow -verkkosivusto pitävät kirjaa niin treeneistä kuin palautumisestakin ja kehitystä on helppo seurata.

  • Mitat 46 x 46 x 12,5 mm
  • Paino vain 45 grammaa
  • Akunkesto jopa 40 tuntia suoritustilassa tai jopa 7 päivää kellotilassa
  • Sykemittaus suoraan ranteesta Precision Prime -teknologian avulla
  • Yhteensopiva myös erillisten sykeantureiden kanssa – tarkin ja nopeiten reagoiva syketieto saadaan sykevyön avulla
  • Nopeus- ja matkatiedot GPS-, GLONASS-, Galileo- ja QZSS-navigaatiojärjestelmien kautta
  • Yli 130 lajiprofiilia ja muokattavat lajiprofiiliruudut: valitse itse mitä tietoja ruutu näyttää
  • Nightly Recharge -ominaisuus tekee koosteen yöunien laadusta, osista ja mitasta
  • Training Load Pro -ominaisuus seuraa harjoitusrasitusta
  • Fit Spark -ominaisuus suosittelee päivittäin tilanteeseen sopivia treenejä edellisten treenien, palautumisen ja unen perusteella
  • 24/7 aktiviteettiseuranta ja päivittäinen aktiviteettitavoite sekä askelten seuranta
  • Energy Sources -ominaisuus näyttää arvion eri energianlähteiden suhteellisesta osuudesta ja energiankulutuksesta
  • FuelWise-ominaisuus muistuttaa pitkien suorituksen aikaisesta tankkaustarpeesta
  • Viikkoyhteenvedot kätevästi suoraan laitteesta – myös netissä oleva Polar Flow -sivusto ja puhelimeen ladattava appi auttavat kirjanpidossa
  • Running Indexin avulla seuraat kehitystäsi juoksussa
  • Uintimetriikka seuraa uidessa uimalajia, etäisyyttä, vauhtia, vetojen määrää ja lepoaikoja – näistä etäisyys ja vedot toimivat myös avovesiuinnissa
  • Ohjattu Serene-hengitysharjoitus auttaa rentoutumaan
  • Yhdistä laite puhelimeesi – näin saat käyttöösi musiikkisoiton ohjauksen ja puhelimen ilmoitukset sekä sääennusteen
  • 22 mm leveä, vaihdettava ranneke

2. SUUNTO 9 PEAK TI GRANITE BLUE

sykemittari-suunto

Laadukas

Tyyliä ja huippuluokan suorituskykyä.

Monia kilpailijoitaan ohuempi, silti erinomaisella akunkestolla varustettu uusi Suunto 9 Peak vastaa kunnianhimoisen käyttäjän vaatimuksiin. Reittien suunnittelussa voit käyttää Suunto-appin lajikohtaisia heat map -karttoja joista näet kunkin alueen suosituimmat polut ja muut reitit.

Yli 80 lajiprofiilia mm. juoksuun, pyöräilyyn, vaellukseen, uimiseen jne.

Suunto Movescount -sivustolla ja applikaatiossa seuraat vaivatta treenin ja palautumisen tilannetta. Suunto 9 Peak on myös yhteensopiva mm. Stravan, TrainingPeaksin, Endomondon ja tiettyjen muiden harjoitusappien kanssa.

Pääominaisuudet:

  • Sykemittaus suoraan ranteesta
  • Happisaturaatiomittaus
  • Matka- ja nopeustiedot GPS:llä
  • Kosketusnäyttökäyttöliittymä
  • Harjoituksen aikana säätyvä suositus harjoituksen intensiteetistä ja kestosta
  • Automaattisesti joka treenin jälkeen päivittyvä 7 päivän harjoitussuositus
  • Akunkesto virransäästötilassa jopa 170 tuntia suoritusmoodissa
  • Barometrinen korkeusmittari ja gps-korkeusmittaus (FusedAlti)
  • Kellokehä on titaania
  • Safiirilasi
  • Runko on lasikuituvahvisteista polyamidia
  • Silikoniranneke 22 mm kiinnikkeillä – vaihda halutessasi omaan suosikkirannekkeeseen
  • Vakioranneke sopii 125 – 175 mm ranteenympäryksille
  • Akunkesto kellomoodissa n. 14 päivää
  • Akunkesto 24/7 seurannassa ja älypuhelinilmoituksia käyttäessä: n. 7 päivää
  • Akunkesto harjoitusmoodissa 25 – 170 tuntia riippuen asetuksista (tallennustiheys yms.)
  • Neljä akunkestomoodia: Performance, endurance, ultra ja custom
  • Neljä gps-tallennusmoodia: best, good, ok, low
  • Paino 52 g

3. Samsung Galaxy Watch 5 

sykemittari-samsung

Edullinen sykemittari älykello ominaisuuksilla

Samsung Galaxy Watch5 Pro Black Titanium Bluetooth 45mm SM-R920NZKAEUB on kokonaisvaltainen paketti, joka sopii loistavasti niin arkeen, juhlaan kuin urheiluunkin.

Kattava valikoima huippuunsa viimeisteltyjä ominaisuuksia pakattuna tyylikkääseen kokonaisuuteen tekee Watch 5 -mallista äärimmäisen kykenevän kumppanin kenelle tahansa.

Kello on varustettu erittäin luotettavalla ja tehokkaalla Exynos W920-prosessorilla, joten kellon käyttö on sujuvaa ja käyttöliittymä tuntuu ripeältä.

Samsung Galaxy Watch 5 on älykellona kokonaisvaltaisempi kuin suurin osa kilpailijoista, sen mitatessa paitsi veren happisaturaatiota, verenpainetta, unta, aktiivisuutta ja urheilusuoritustasi. Tämän kaiken lisäksi Watch 5 sisältää myös BIA-sensorin, joka mittaa kehonkoostumusta, verenpainetta ja EKG:n.

Nämä tekijät tekevät Watch 5 kellosta yhden kattavimmista markkinoilla olevista älykelloista, sillä tähän saakka mikään älykello ei ole kyennyt tarjoamaan kaikkia yksityiskohtia terveydentilasta, ja usein älykellon tueksi on otettava muita terveydellisiä laitteita ja analyysejä kokonaiskuvan saamiseksi ja edistymisen mittaamiseksi.

Kehonkoostumusmittaus on työkalu, joka soveltuu kaikille painonhallinnasta ja kehonkoostumuksestaan kiinnostuneille, ja mittauksen avulla on helppo selvittää oma lähtötilanne sekä seurata omaa edistymistä entistä tarkemmin. 


Mitä tulee ottaa huomioon valittaessa sykemittaria

Nyt kun sinulla on perusymmärrys sykemittarin toiminnasta ja miksi sellaista kannattaa käyttää, on aika tarkastella, mitä ominaisuuksia kannattaa ottaa huomioon monitoria valittaessa. Monet näistä asioista ovat henkilökohtaisia ​​mieltymyksiä, mutta jos olet ostamassa jollekin toiselle tai tarvitset jotain itsellesi, jolla on tietyt vaatimukset (esimerkiksi juoksijat, jotka haluavat kellon), on tärkeää, että laite täyttää nämä tarpeet.

Sykemittaria ostettaessa on otettava huomioon monia asioita, mutta tässä on tärkeimmät: 

Hinta 

Sykemittarin hinta kannattaa huomioida aina. Kallein vaihtoehto ei välttämättä ole paras, jos et tule käyttämään sen tuomio lisäominaisuuksia. Sykemittareissa on esimerkiksi askelmittareita, joita kaikki eivät välttämättä tarvitse.

Kestävyys (onko se vedenpitävä? Pystyykö sillä juoksemaan?)

Parhaat sykemittarit kestävät hyvin juoksemista ja muita lajeja. Niiden kestävyys tulee esille etenkin lajeissa, joissa on mahdollista saada kontaktia.

Tarkkuus 

Tarkkuus sykemittarissa on myös tärkeä asia. Yleensä kalliimmat ja laadukkaammat mallit ovat myös tarkempia. Pilkun tarkkaa mallia ei kuitenkaan ole pakko ostaa. Tärkeintä on kuitenkin suunnan antaminen. Ei ole väliä oletko ottanut 10 000 vai 10 010 askelta päivässä. Kokonaisuus ratkaisee.

Akun koko ja luettavuus 

Sykemittarin akku kestää yleensä monta päivää. Se onkin tärkeässä roolissa, kun sykemittaria käytetään päivittäin. Et halua joutua lataamaan sykemittariasi päivittäin.

Ranneke tyyli (miten se sopii ja tuntuu?)

Tyylikästä sykemittaria on aina mukavempi pitää. Jos sykemittari on hieno ja sopii myös muuhunkin, kuin juoksemiseen on se hyvä hankinta. Tyylikkyydestä ei kannata tinkiä.

Paino 

Kevyet sykemittarit ovat yleisesti ottaen parempia kuin painavat. Niitä on helpompi käyttää ja ne pysyvät paremmin mukana.

Mukavuus 

Mukava sykemittari on aina hyvä valinta.

paras-sykemittari-juoksijalle

Sykemittarin käyttötarkoitus

Sykemittaria voidaan käyttää useista syistä. Jos haluat seurata kuntosi edistymistä, voit käyttää sykemittareita varmistaaksesi, että liikut tarpeeksi ja pysyt oikealla intensiteetillä.

Jos haluat treenata paremmin, monien sykemittareiden hieno ominaisuus on kyky antaa tarkkaa palautetta siitä, kuinka kovaa kehosi työskentelee eri toimintojen aikana. On tärkeää tietää, kuinka paljon aikaa käytämme harjoitteluun tai treenaamiseen, vaan myös sitä, painetaanko kehoamme riittävän lujasti minä tahansa päivänä. Tällä toiminnallisuudella varustettu älykello auttaa pitämään meidät vastuullisina seuraamalla automaattisesti aktiivisuustasoamme ja lähettämällä viestejä, kun tarvitsemme lisää harjoittelua tietyillä alueilla (tai jos meidän pitäisi ottaa se rauhallisesti).

Kalorien laskenta on tietysti toinen sykemittarin käytön etu: sen avulla käyttäjät, jotka yrittävät paitsi laihtua, myös kasvattaa lihasmassaa (tai säilyttää nykyisen kokonsa), voivat nähdä, millaisia ​​kaloreita he tarvitsevat joka päivä tavoitteiden perusteella.

Sykemittaus on osoitettu myös Stanfordin yliopiston lääketieteellisen korkeakoulun ja muiden laitosten tutkijoiden tekemissä tutkimuksissa jo vuosikymmenien ajan, jotka osoittavat, että unen laadun ja harjoitusten intensiteetin välillä voi olla yhteys käytettäessä tällaisia laitteita harjoitusten aikana, kuten lenkkeillessä tai ulkona pyöräillessä, jolloin GPS-sijaintitiedot ovat saatavilla yläpuolellamme kiertävistä satelliiteista koko päivän joka päivä 24 tuntia putkeen 365 päivää vuodessa pysähtymättä siitä lähtien, kun ne lanseerattiin ensimmäisen kerran vuonna 1975!


Miten sykkeenmittaus auttaa kuntoasi?

Sykemittaus on loistava tapa seurata kuntoasi. Se voi auttaa sinua näkemään, kuinka kovaa työskentelet, tiedät, oletko parantunut, ja kertoa, tarvitseeko sinun tehdä muutoksia harjoitussuunnitelmaasi.

Paras tapa päästä kuntoon on tsempata itseäsi juuri sen verran, että se on haastavaa mutta ei liian vaikeaa. Se saattaa tuntua ristiriitaiselta, mutta kun harjoittelet oikealla intensiteetillä (tunnetaan nimellä “tavoitevyöhykkeellä”), elimistö tuottaa endorfiineja, jotka saavat meidät tuntemaan olomme hyväksi ja samalla lisäävät aineenvaihduntaamme ja parantavat yleistä terveyttämme.

Avainasia sykemittauksessa on löytää tämä vyöhyke – makea paikka, jossa keho polttaa tarpeeksi kaloreita liioittelematta.


Entä juoksijoiden GPS-kellot ja sykemittarit?

Jos olet juoksija, GPS-kello on todennäköisesti paras vaihtoehto sinulle. Ne ovat yleensä kalliimpia kuin muut vaihtoehdot, mutta ne tarjoavat hyvää vastinetta. Nämä laitteet voivat seurata matkaa, vauhtia ja sykettä (kun ne on yhdistetty sykevyöhön), mikä tekee niistä ihanteellisia juoksijoille, jotka haluavat saada tarkempaa tietoa harjoituksistaan ​​ilman, että heidän tarvitsee kantaa mukanaan ylimääräistä laitetta.

GPS-kellot ovat hyviä myös pyöräilijöille, koska heidän ei tarvitse kantaa puhelinta mukana ajon aikana. Älypuhelimessa on monia toimintoja matkasi seurannan lisäksi, joten sen kiinnittäminen käsivarteen pyöräillessä on parhaimmillaan hankalaa ja pahimmillaan vaarallista.

Pyöräilysovellukset käyttävät maapalloa kiertävien satelliittien GPS-tietoja laskeakseen nopeuden ja ajetun matkan ajon aikana – joten jos etsit all-in-one-ratkaisua, joka sisältää GPS-tuen sekä musiikin toisto- tai akunkeston seuranta ominaisuudet (tai mikä tahansa muu voi olla tärkeää), tämä voi olla tie eteenpäin!


Kuinka seurata unta ja aktiivisuutta sykemittarin avulla

Kuntomittareita on kaiken muotoisia, -kokoisia ja -hintaisia. Huippuluokan mallit maksavat sinulle satoja euroja, kun taas edullisimmat voivat olla alle 50 euron. Budjettisi on yksi avaintekijöistä, jotka on otettava huomioon valitessasi, mutta on myös muita tekijöitä.

Tarkkuus

Kuinka tarkka se on? Joillakin kuntomittareilla on erittäin korkea tarkkuus, kun mitataan sykettä, kuljettua matkaa tai muita mittareita. Toiset ovat alttiimpia olemaan pois useista lyönneistä minuutissa tai kilometrejä tunnissa riippuen siitä, käveletkö vai juoksetko täydessä kenossa.

Ominaisuudet

Mittaako se suoritettuja vaiheita? Poltetut kalorit? Unen laatu? Entä korkeuden nousu/lasku vaellusten aikana? Tämä voi vaihdella suuresti malleittain, joten varmista, että siinä on tarvitsemasi ominaisuudet ennen kuin ostat sellaisen vain siksi, että se näyttää siistiltä tai maksaa vähemmän kuin toinen vaihtoehto, jossa on nykyään vähemmän ominaisuuksia (mutta joka saattaa sisältää enemmän toimintoja matkalla).

Sykemittari vai älykello – mitä eroa niillä on?

Sykemittari vai älykello kumpi siis valita? Yleisesti sykemittarit ovat halvempia kuin älykellot, ja monissa niistä on laajempi valikoima ominaisuuksia. Sykemittarit eivät kuitenkaan tarjoa samaa tietoa kuin älykellot, jotka voivat synkronoida langattomasti puhelimesi kanssa. Esimerkiksi älykello voi tehdä muutakin kuin kertoa, kuinka monta askelta olet ottanut; se voi myös näyttää sinulle viestejä sosiaalisen median tileiltä ja antaa sinun vastata teksteihin äänikomennoilla.

Älykelloissa on tyypillisesti myös sisäänrakennettu GPS- ja sykemittarit kuljetun matkan tai kulutettujen kalorien tarkempaa seurantaa varten – aktiviteetteja, joita sykemittarit eivät yleensä seuraa sisäänrakennettujen antureiden puutteen vuoksi.

Älykelloilla on myös todennäköisemmin unenseurantaominaisuus kuin sykemittareilla (tosin myös jotkin sykemittarit voivat tehdä tämän). Tämä tekee niistä entistä paremmat auttamaan käyttäjiä ymmärtämään, kuinka paljon he ovat silmät kiinni -aikaa joka yö verrattuna siihen, mitä he luulevat olevansa sen perusteella, kuinka väsyneelle he tuntevat itsensä koko päivän.

Yhteenveto paras sykemittari

Yhteenvetona voidaan todeta, että sykemittarin käyttämiseen on monia hyviä syitä. Siitä voi olla hyötyä monella eri tavalla terveydentilan seurannasta kuntotason parantamiseen. Nykyään markkinoilla on saatavilla useita erityyppisiä sykemittareita, joten ota hetki ennen kuin teet päätöksen siitä, mikä niistä sopii parhaiten tarpeisiisi!

Kirjoittaja

Olen motivoitunut kirjoittaja ja olen intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Juokseminen ja pyöräileminen on ollut intohimonani aina kuntosalilla treenaamisen ohella.

Jaa artikkeli