Paras spinningpyörä kotiin – 5 parasta pyörää

Jaa artikkeli

Tässä artikkelissa käymme läpi mitä sinun tulisi ottaa huomioon hankkiessasi sisäpyöräilyyn sopivaa spinningpyörää. Kerromme myös miksi juoksijan kannattaa lisätä ohjelmaansa sisäpyöräily tai jokin muu liikunnanmuoto.

1. Pro FTR Indoor Racer- Laadukkain

Pro FTR on korkealaatuinen spinningpyörä kaikkein rankimpiin spinningtreeneihin. Pyörä täyttää myös vaativimpien kotitreenaajien tarpeet. 22 kg hihnavetoinen vauhtipyörä tarjoaa erittäin sulavan liikeradan ja varmasti riittävän vastuksen.

2. TITAN LIFE Trainer S11 – Edullisin

Titan Lifen pyörää S’11 Indoor Bike voi suositella vaativalle kuntoilijalle. Ohjaustangosta voi ottaa monta erilaista otetta, joten käyttäjä voi aina valita itselleen ja tilanteeseen parhaiten sopivan otteen.

3. FTR Indoor Racer 7 – Kaikki tarvittava

Spinningpyörä sinulle, joka vaadit parasta mahdollista suorituskykyä. Tasainen ja hiljainen käynti, stabiili rakenne ja korkea käyttömukavuus!

Paras spinningpyörä kotiin – spinningpyörävertailu

Analyysimme parhaan spinningpyörän löytämiseksi olemme tehneet seuraamalla asiakaspalautteita ja hyödyntämällä omaa kokemustamme spinningpyöristä.

Tämän hetken paras spinningpyörä on analyysiemme perusteella Pro FTR Indoor Racer.


1. Pro FTR Indoor Racer

Laadukkain

Plussat:
+Kaksipuoleiset polkimet (SPD ja jalkaremmi)
+Anatomisesti muotoiltu geelisatula
+22 kg vauhtipyörä

Miinukset:
– Korkea hinta

Lisätietoa:

Pro FTR on korkealaatuinen spinningpyörä kaikkein rankimpiin spinningtreeneihin. Pyörä täyttää myös vaativimpien kotitreenaajien tarpeet. 22 kg hihnavetoinen vauhtipyörä tarjoaa erittäin sulavan liikeradan ja varmasti riittävän vastuksen. Useat säätömahdollisuudet takaavat jokaiselle käyttäjälle optimaalisen ajoasennon. Kaksipuoleiset polkimet ja anatomisesti muotoiltu geelisatula varmistavat miellyttävät ja tehokkaat treenit. Helposti ulottuvilla oleva hätäjarru tuo turvallisuutta treeneihin.

Tuotetietoa:

 • Portaaton manuaalinen vastuksensäätö
 • Tukeva, laadukas teräsrunko
 • 22 kg vauhtipyörä hihnavedolla
 • Anatomisesti muotoiltu geelisatula
 • Kaksipuoleiset polkimet (SPD ja jalkaremmi)
 • Hätäjarru
 • Istuinsäädöt: horisontaalinen, korkeus ja kallistus (pikalukoilla)
 • Sarvien säädöt: Korkeus, horisontaalinen (pikalukoilla)
 • Integroidut kuljetuspyörät

2. Titan Life Trainer S11

Paras spinningpyörä

Edullinen

Plussat:
+Edullisuus
+Harjoitustietokone
+Hyvät polkimet pidikkeillä

Miinukset:
-paino (33kg)

Lisätietoa:

Harjoitustietokone näyttää tärkeät harjoitukseen liittyvät tiedot, kuten aika, matka, kalorikulutus, ja siinä on myös skannaustoiminto.

Indoor S11 -kuntopyörässä on urheilusatula, jonka suunnittelun lähtökohtina ovat mukavuus ja pitkäkestoiset treenit. Pedaaleissa on pidikkeet, joihin sisäkengät on nopea ja varma kiinnittää.

Tuotetiedot:

 • Vauhtipyörä: 13 kg
 • Harjoitustietokone näyttää esimerkiksi seuraavat arvot: aika, nopeus, matka, kalorinkulutus
 • Ohjaustanko ja satula: voidaan säätää pysty- ja vaakasuunnassa
 • Paino: 33 kg
 • Pituus: 109 cm
 • Leveys: 50 cm
 • Korkeus: 108 cm
 • Siirtopyörät: Kyllä
 • Harjoitustietokone: Kyllä
 • Käyttäjän maksimipaino: 125 kg

3. FTR Indoor Racer

Kaikki tarvittava

Plussat:
+sykemittari
+näyttö useilla toiminnoilla


Miinukset:
– Ei yhtä paljon erityisominaisuuksia kuin aiemmissa pyörissä

Lisätietoja:

FTR Indoor racer – Kuntopyörä sinulle, joka vaadit parasta mahdollista suorituskykyä. Tasainen ja hiljainen käynti, stabiili rakenne ja korkea käyttömukavuus!

Tuotetiedot:

 • Vahva raami pitää pyöräilyn stabiilina kovissakin treeneissä
 • Näyttö useilla toiminnoilla, mm. aika, matka, nopeus ja kalorien kulutus
 • Mukava satula, joka sopii hyvin sekä miehille että naisille
 • Langaton sykefunktio
 • Mikrosäädettävä vastustaso
 • Hätäjarru lisää käyttöturvallisuutta
 • 18 kg tasapainotettu vauhtipyörä
 • Maksimikäyttäjäpaino: 125 kg
 • Mitat: 123 x 54 x 115 cm

4. FitNord Racer 1000

FitNord Racer 1000 on todella jykevä spinningpyörä, joka haastaa kovankin kuntoilijan!

Racer 1000 on täydellinen spinningpyörä laatua arvostavalle kuntoilijalle. Laitteessa on todella tukeva runko, ensiluokkainen polkutuntuma sekä huoltovapaa magneettivastus.

Ensinnäkin Racer 1000:n magneettivastus on varustettu extratehokkailla magneeteilla, joten vastus on todella vahva! Tällä spinningpyörällä saa kokenutkin harrastaja todella kovan vastuksen. FitNord Racer 1000:ssa on portaattomasti vastusrullalla säädettävä magneettivastus, joka ei vaadi huoltoa, toisin kuin monissa spinningpyörissä esiintyvä mekaaninen vastus.

Toiseksi, magneettivastuksen ansiosta spinningpyörä on käytännössä täysin äänetön. Racer 1000 tarjoaa siis tarkan vastuksensäädön sekä hiljaisen treenin. Spinningpyörässä on lisäksi perinteinen hätäjarru, joka tekee harjoittelusta hyvin turvallista.

Racer 1000:ssa on jykevä, 22 kg hihnavetoinen vauhtipyörä, joka soveltuu vaativankin polkijan tarpeisiin. Suuren vauhtipyörän etuja kovan vastuksen lisäksi onkin myös sen tasainen ja sujuva liike. Pitkäikäisen hihnavedon ansiosta taas todella pehmeä polkutuntuma säilyy, vaikka polkisit kuinka lujaa!

Monipuolisten säätömahdollisuuksien ja jopa 150 kg maksimikäyttäjäpainon ansiosta Racer 1000 sopii kaikille, jotka vaativat spinningpyörältään enemmän! Lisämukavuutta harjoitteluun tuovat monipuoliset ja tukevat otekahvat, tabletti- ja puhelinteline sekä juomapulloteline. Laitetta on myös helppo liikutella kätevien siirtopyörien ansiosta.


5. Tunturi Cardio Fit S30

paras spinningpyörä kotiin

Luotettava ja halpa

Tunturi Cardio Fit S30 on Tunturin edullisin spinningpyörä kotikuntoiluun. Simppeli manuaalinen vastuksensäätö ja yksinkertainen näyttöpaneeli tekevät laitteesta erittäin helppokäyttöisen.

Lisätietoja:

Cardio Fit S30 -spinningpyörän pyöräilyasennon saa säädettyä kaikenkokoisille käyttäjille sopivaksi korkeus- ja etäisyyssäädettävän istuimen ja korkeussäädettävän ohjaustangon ansiosta.
Tunturi Cardio Fit S30 -spinningpyörän näyttö toimii paristoilla, joten laitteen voi sijoittaa kotonaan haluamaansa paikkaan ilman johdoilla tai jatkojohdoilla kikkailua. Spinningpyörää on myös helppo siirrellä kätevien siirtopyörien ansiosta.

Mitä huomioida ostaessasi spinning-pyörää?

Ostaessasi sisäpyöräilyyn sopivaa spinningpyörää tulee sinun ottaa huomioon muutama tärkeä pyöriin liittyvä ominaisuus. Alla käymme läpi nämä tärkeät seikat, jotta osaisit ostaa itsellesi sopivan spinning-pyörän.

Vauhtipyörän paino

Vauhtipyörä on kohotettu pyörä, joka sijaitsee spin-pyörän etuosassa. Spin-pyöriä tarkastellessasi haluat katsoa vauhtipyörän painoa. Vauhtipyörän paino sanelee pyörän liikkeen, mitä suurempi paino, sitä tasaisempi liike. Kotikäyttöisten spin-pyörien vauhtipyörän paino on yleensä noin 18 kiloa. Kaupallisten spin-pyörien vauhtipyörän paino on noin 22kg.

Kun etsit spin-pyörää, vältä hankkimasta spin-pyörää, jonka vauhtipyörän paino on alle 16kg, mikä tahansa alle 16 kg, on liian kevyt takaamaan tasaisen ja saumattoman liikkeen. On ihanteellista yksinkertaisesti kokeilla muutamaa eri pyörää ja tutustua erilaisiin vauhtipyöriin ennen päätöksen tekemistä.

Runko ja jalat

Runko on pyörän tyypistä riippumatta erittäin tärkeä. Etsi spinning-pyörää, jossa on vahva vakauttava runko ja leveät jalat optimaalisen tasapainon saavuttamiseksi. Polkupyörän rungon arvioiminen voi olla hieman vaikeaa, jos ostat verkosta. Koska useimmissa pyörissä on kuitenkin kiinteä runko, yritä keskittyä jalkoihin ja varmista, että jalat ovat riittävän leveitä, jotta pyörä pysyy kunnolla tasapainossa vaativimmassakin käytössä.

Ajosysteemi

Spin-pyörissä on kaksi erilaista vetojärjestelmää. Toinen on ketjulla toimiva ja toinen hihnakäyttöinen. Jos mahdollista, valitse aina hihnavetoinen spin-pyörä. Hihna on ylivoimainen monella tapaa. Ensinnäkin se pitää tuskin lainkaan ääntä. Se ei myöskään vaadi läheskään yhtä paljon huoltoa kuin ketjukäyttöinen pyörä. Hihnalla toimivat pyörät ovat yksinkertaisesti myös helpommin säädettäviä.

Jarrutusjärjestelmä

Jarrujärjestelmiä on kolmea eri tyyppiä. Löydät spinpyörän, jossa on kankaiset jarrupalat, nahkaiset jarrupalat ja magneettinen rikkoutuminen. Kangasjarrupalat löytyvät yleensä lähtötason kotikäyttöisistä sisäpyöristä. Nahkaiset pehmusteet löytyvät enimmäkseen korkealuokkaisista pyöristä sekä koti- että kaupalliseen käyttöön.

Magneettinen jarrujärjestelmä on todella upea saavutus. Nämä jarrujärjestelmät ovat täysin hiljaisia, koska niissä ei ole fyysistä kosketusta. Ne tarjoavat paljon suuremman vastusalueen. Ja se ei vaadi minkäänlaista huoltoa tai vaihtoa. Magneettisen jarrujärjestelmän tulisi olla ensimmäinen valinta, jos se on vaihtoehto.

Vastustusmuodot

Pyörivässä pyörässä on neljä erilaista vastusmekanismia. On kaapelin vastus, manuaalinen ruuvivastus, elektroninen, magneettinen vastus ja sähkömagneettinen vastus.

Kaapelin vastusmekanismi löytyy vain halvemmista pyöristä, eikä sitä suositella ensisijaisesti, koska sillä on taipumus luistaa ja siksi se on melko epäluotettava. Manuaalinen ruuvin vastus on tyyppi, joka sisältää nupin ja toimii samalla tavalla kuin analoginen järjestelmä.

Se on yksinkertainen järjestelmä, joka hoitaa työn. Elektroniset magneettijarrut käyttävät pientä hydraulijärjestelmää liikuttamaan magneettia vastustaakseen vauhtipyörää. Sähkömagneettiset järjestelmät ovat edelleen melko harvinaisia ​​ja melko uusi lisäys spin-pyörään. Se ei sisällä liikkuvia osia, koska se käyttää sähkömagneettista kenttää vastuksen luomiseen.

Säädettävyys

Lähes kaikissa sisäpyörissä on säädettävät istuimet sekä säädettävä kahva. Eri tyyppiset pyörät tarjoavat vaihtelevia säätömahdollisuuksia. Säädettävyys on erityisen tärkeää, jos olet ylipainoinen tai todella pitkä, mikä vaatisi joitain säätöjä. Mutta säädettävyys ei yleensä ole suuri ongelma, koska useimmat pyörät tarjoavat mahdollisuuden säätää istuinta sekä pysty- että vaakasuunnassa. Sama pätee pyörän kahvaan.

Näyttö

Lähes kaikissa spin-pyörissä on näyttö. Kaikkien näyttöjen perusjärjestelmä näyttää pyörän nopeuden, kuljetun kokonaismatkan ja arvioidut harjoituksen aikana kulutetut kalorit. Jotkut pyörät tarjoavat hieman enemmän tietoa. Se esimerkiksi voi näyttäö reaaliaikaista tietoa käyttäjän sykkeestä tai tarjoaisi mahdollisuuden asettaa tavoitteita kuljetun matkan perusteella jne.

Pyörän polkimet

Useimpiin spin-pyöräpolkimiin on kiinnitetty varvashihna vakauden takaamiseksi. Joissakin kaupallisissa pyörissä on erityinen hihnatyyppi erikoispyöräilykenkien SPD-kiinnitykseen. Nämä ovat hieman turvallisemmat kuin varvashihna. Mutta tässä suhteessa ei ole paljon huolestuttavaa.

Pullon pidike

Spin-pyöräily voi olla yhtä rasittavaa kuin ulkona pyöräily ja se aiheuttaa yhtä paljon hikoilua kuin mikä tahansa muu harjoitusmuoto. Joten riittävän nesteytyksen ylläpitäminen on erittäin tärkeää. Useimmissa spin-pyörissä on vesipulloteline, ja joissakin huippuluokan malleissa on jopa kaksinkertainen pidike. Tärkeintä on katsoa pullonpidikkeen sijaintia, monesti pulloon voi olla vaikea päästä käsiksi pyöräillessä. Se on hyvä pitää mielessä, kun etsit spin-pyörää.

Kuljetuspyörät

Sisäpyöriä on yleensä melko vaikea kuljettaa, erityisesti spin-pyöriä, joihin on kiinnitetty raskas vauhtipyörä, mikä tekee niiden kuljettamisen lähes mahdottomaksi. Tästä syystä on todella tärkeää, että spin-pyörässäsi on kuljetuspyörät, varsinkin jos hankit sen kotiisi, jossa tilaa on yleensä rajoitetusti.

Miksi juoksijan tulisi harjoitella myös muita lajeja?

Crosstraining toisin sanoen ristiinharjoittelu on mikä tahansa urheilulaji, joka täydentää pääurheilulajiasi. Tutkimukset osoittavat, että crosstraining tarjoaa monia etuja juoksijoille. Olitpa aloitteleva juoksija tai kokenut maratoonari, on useita syitä, miksi sinun tulisi harkita toisen lajin lisäämistä ohjelmaasi.


Ristiinharjoittelun edut

Crosstraining auttaa tasapainottamaan lihasryhmiäsi, koska se auttaa vahvistamaan juoksun aikana vähemmän käytettyjä lihaksia. Voit keskittyä tiettyihin alueisiin, kuten ylävartaloon, jotka eivät tee työtä niin paljon juoksemisen aikana.2

Ylläpidät tai jopa parannat yleistä kuntoasi crosstrainingilla. Monet crosstraining tarkoitukseen sopivat lajit ovat mahtavia aerobisia harjoituksia, joten ne perustuvat samankaltaisiin juoksemisen etuihin.

Tasapainottamalla heikommat lihaksesi vahvempien lihaksien kanssa autat vähentämään loukkaantumisriskiäsi. 

Juokseminen päivästä toiseen polttaa lopulta kovimmankin juoksuharrastajan. Harjoittelun muuttaminen crosstrainingilla voi auttaa sinua välttämään kyllästymistä juoksemiseen. Crosstraining tarjoaa juoksijoille kaivattua henkistä taukoa urheilusta, mikä on erityisen tärkeää pitkiä matkoja, kuten maratoneja, harjoittaville.

Voit jatkaa harjoittelua tiettyjen vammojen kanssa samalla kun annat niille riittävästi aikaa parantua. Lääkärit käskevät joskus vammoista kärsiviä juoksijoita pitämään tauon juoksemisesta vamman toipumisen aikana. Mutta tietyillä vammoilla on mahdollista jatkaa crosstrainingia. Crosstraining voi auttaa loukkaantuneita urheilijoita ylläpitämään kuntoaan ja selviytymään paremmin sivusta jäämisen aiheuttamasta turhautumisesta ja pettymyksestä.


Milloin sinun tulisi harjoitella ristiin?

Harjoittelun määrä riippuu siitä, miltä sinusta tuntuu – sekä henkisesti että fyysisesti. Jos olet peruslenkkeilijä, yritä täydentää kolmen tai neljän päivän juoksuohjelmaasi yhden tai kahden päivän crosstrainingilla.

Jos olet kova juoksun harrastaja ja juokset neljästä kuuteen päivään viikossa, voit korvata matalan intensiteetin crosstraining-harjoittelun helpolla juoksulla tai lepopäivällä yhdestä kahteen päivään viikossa. Crosstraining voi olla hyvä myös juoksijoille, jotka matkustavat ja eivät ehkä pysty juoksemaan ulkona tai juoksumatolla, mutta voivat harrastaa muita urheilulajeja.

Sekä aloittelijat että kokeneet juoksijat saattavat osua harjoituksissaan jaksoihin, jolloin he tuntevat olonsa tylsiksi tai innostumattomiksi. Crosstraining voi olla loistava tapa työskennellä näiden motivoimattomien vaiheiden läpi. Muutaman vapaapäivän pitäminen juoksemisesta joka viikko toisen toiminnan harjoittamista varten voi auttaa sinua innostumaan palaamaan juoksemiseen. 

Seuraavaksi esittelemme kaksi meidän mielestämme parasta lajia, jotka juoksijan kannattaisi lisätä ohjelmaansa.


Pyöräily tai Spinning

Pyöräily- ja spinning ovat hyvä esimerkiksi vähävaikutteisista tavoista parantaa aerobista kuntoa ja voimaa. Pyöräily harjoittaa juoksussa eniten käyttämiäsi lihasryhmiä, erityisesti nelipäistä reisilihasta ja pakaralihaksia


Voimaharjoittelu

Voimaharjoittelun avulla juoksijat voivat parantaa juoksuun käyttämiensä lihaksien voimaa, luoda tasapainon epätasapainoisten lihasryhmien välillä ja keskittyä pitämään jalat vahvoina vammojen palautumisen aikana. Voit tehdä joko vastusharjoittelun, jossa käytät painoasi vastuksena  tai painoharjoittelua, jossa käytät painoja (vapaita tai koneellisia) vastustukseen (esimerkiksi jalkapunnerrus).

Voimaharjoittelu on loistava tilaisuus vahvistaa keskivartaloasi. Vahva keskivartalo auttaa juoksijaa välttämään väsymystä ja ylläpitämään hyvää kuntoa. 

Katso voimaharjoittelu liikkeitä joita me suosittelemme!

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli