Paras sähköpyörä 2023 – Top 10 vertailussa

Jaa artikkeli

Mikään pyörien segmentti ei kasva tällä hetkellä yhtä nopeaa kuin sähköpyörien osa-alue. Alalla on valtavaa kasvua ja pyörien ulkonäkö paranee kokoajan.

Sähköpyörissä käytettävä teknologia on myös kokoajan luotettavampaa ja niiden suorituskyky paranee entisestään.

Sähköpyörien mallien määrät kasvavat myös hurjaa vauhtia, minkä vuoksi voi olla vaikea tehdä oikealta tuntuvaa valintaa.

Tästä valinnan vaikeudesta johtuen päätimme tehdä omat suosituksemme, jokaisesta eri sähköpyörätyypistä.

Esittelemme tässä artikkelissa meidän mielestämme yleisesti vuoden 2023 parhaan sähköpyörän. Tämän pyörän lisäksi esittelemme myös parhaan sähköpyörän kaupunkiajoon sekä parhaan sähköpyörän maastoon.

Mikä on paras sähköpyörä?

Ihanteellisin sähköpyörä sinulle riippuu siitä, mihin aiot käyttää sitä. Jotkut sähkökäyttöiset sähköpyörät on suunniteltu suorituskykyä varten, mikä antaa sinulle lisäpotkua ajaessasi epätasaisia ​​polkuja yli 20 kilometrin tuntivauhdilla, kivisessä maastossa tai kun kiipeät jyrkkiä mäkiä.

Sitä varten tarvitset sähköisen maastopyörän tai eMTB:n. Toiset sähköpyörät ovat taas työmatkaystävällisempiä ja tarjoavat usein käteviä säilytysmahdollisuuksia taitto-ominaisuuden vuoksi.

On valintasi mikä tahansa on pyörää ostaessasi kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota muutamiin niiden perusominaisuuksiin. Näitä tärkeitä perusominaisuuksia ovat pyörän runko, huippunopeus, hinta ja akunkesto.

Tässä artikkelissa esiteltävät pyörät olemme valinneet kiinnittäen erityistä huomiota juuri näihin ominaisuuksiin.

Testeissämme totesimme Momas Jason pyörän olevan vuoden 2023 paras sähköpyörä. Tämä sähköpyörä sopii kaikille niille, jotka haluavat rahoillensa vain parasta. Erittäin tehokas!


1. Momas Jason+

Paras sähköpyörä

Paras sähköpyörä 2023

Tekguide äänesti Momas Jasonin Norjan parhaaksi sähköpyöräostoksi, ja se on nyt saatavana päivitettynä versiona: vuoden 2023 mallina. Tämä on erittäin suorituskykyinen maastopyörä, jossa on sähkömoottori käytettäväksi teillä, maastossa ja poluilla.

Plussat

 • Huiput Shimanon komponentit
 • Voittajamallista kehitetty sähköpyörä
 • Erittäin tehokas sähköpyörä

Miinukset

Momas Jason 2023 on tek.no:n (heinäkuu 2018) testivoittajan Randolph 2019: n mallista edelleen kehitetty sähköpyörä.

Jason 2023: n mukana tulee uusi suuri 14 Ah: n ja 504 Wh: n akku, joka tarjoaa huomattavasti pidemmän kantaman.

Uusi parannettu moottori on hiljaisempi ja energiatehokkaampi ja lisää toimintasädettä sekä mukavampaa ajokokemusta pyörällä. Moottorinsa ansiosta on Momas Jason 2023 todella tehokas sähköpyörä.

Sähköpyörä on myös valmistettu uusilla vettähylkivillä kytkimillä, joten sitä voidaan käyttää useammissa sääolosuhteissa.

Jason on lyömätön verrattuna kaikkiin muihin markkinoilla oleviin sähköpyöriin samassa hintaluokassa, ja se on nyt viety täysin uudelle tasolle.

Paras sähköpyörä

Shimanon voimansiirron ja testivoittaneiden komponenttien ansiosta sinulle taataan Pohjoismaiden paras sähköpyöräostos. Kuten aina, mukana ovat polkimet ja polkupyörätuet.

 Maastopyörässä on säädettävä vaimennushaarukka ja kevyt alumiinirunko. Tehokas Bewovev-moottori tarjoaa mukavan kokemuksen polkupyörän istuimessa. Moottori on asennettu keskelle ja toimii aina optimaalisella nopeudella.

Keskiasennettava moottori on epäilemättä paras moottorijärjestelmä sähköpyörille;siinä on edistynein teknologia ja innovaatiot.

Lisäksi se toimitetaan nyt avustuksella, jossa pyörä rullaa itsekseen tarvittaessa 6 km/h. Ikään kuin yllä olevat ominaisuudet eivät olisi riittäneet, Momas Jasonilla on erittäin hyvä kiipeilykyky jyrkillä rinteillä.


2. Helkama XE8

Paras sähköpyörä maastoon

Paras sähköpyörä maastoon 2023

Helkama XE8 sähköpyörä on erinomainen valinta monipuoliseen käyttöön, sillä se soveltuu yhtä hyvin kaupunkiin kuin maastoonkin. Tämä tyylikäs sähkömaastopyörä on varustettu 29 tuuman renkailla, jotka takaavat vakaan ja nopean liikkumisen erilaisilla pinnoilla, kuten asfaltilla, hiekkateillä ja puistopoluilla.

Plussat

 • Shimano Steps -keskimoottori
 • 29 tuumaiset renkaat sopivat todella hyvin maastoon

Miinukset

Pyörän sydämenä on tehokas ja kevyt Shimano Steps E6100 -keskimoottori, joka tuottaa vääntöä jopa 60 Nm ja soveltuu erinomaisesti myös jyrkempien mäkien nousemiseen.

Moottori sulautuu saumattomasti pyörän runkoon, mikä parantaa pyörän käsittelyä ja ajotuntumaa.

XE8 on varustettu 8-vaihteisella Shimano Acera -vaihteistolla, joka tarjoaa sopivan välityksen erilaisille maastoille. Pyörä on myös varustettu hydraulisilla Shimano MT200 -levyjarruilla, jotka ovat tehokkaat ja luotettavat.

418 Wh akku tarjoaa erinomaisen kantaman, jopa 125 km yhdellä latauksella. Akku on helposti irrotettavissa avaimella sisätiloissa lataamista ja säilyttämistä varten.

Helkama XE8 on valmistettu erittäin laadukkaista osista, mukaan lukien Schwalbe Smart Sam -renkaat, Shimano MT200 -jarrut ja Shimano Steps -moottori. Istuimena on Selle Royal Shadow Plus, ja ohjaus on Zoom 680 mm Ø31.8.

Paras sähköpyörä

XE8 on myös erittäin kestävä, sillä sen runko on valmistettu kestävästä alumiinista, joka kestää hyvin kulutusta ja iskuja.

Runko on myös suunniteltu siten, että se tarjoaa optimaalisen jäykkyyden ja keveyden, mikä parantaa pyörän hallittavuutta ja ajotuntumaa.

Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota käyttömukavuuteen. XE8:ssa on säädettävä ohjainkannatin ja istuinkannatin, jotka mahdollistavat ajoasennon helposti säätämisen käyttäjän mieltymysten mukaan.

Pyörän Selle Royal Shadow Plus -istuin on erittäin mukava ja tukee hyvin istujan kehoa, joten pitkätkin ajomatkat taittuvat vaivattomasti.

Helkama XE8 on erinomainen sähkömaastopyörä kaikenlaiseen ajoon, ja sen korkealaatuiset komponentit ja tekniset yksityiskohdat takaavat, että nautit ajamisesta.

Olipa sinulla sitten kaupunkiin tai maastoon suuntautuva matka edessä, Helkama XE8 on täydellinen valinta. Se tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja mukavuuden sekä varmatoimisuuden ja laadukkaan rakenteen.

XE8 on erinomainen sähköpyörä niin kaupunkiin kuin maastoon, ja se sopii erinomaisesti niin harrastajille kuin arkikäyttöönkin.


3. Momas Wayfarer 2023

Paras sähköpyörä työmatkalle

Paras sähköpyörä työmatkalle

Momas Wayfarer on todella laadukas pyörä, jolla voit tyylikkäästi ja mukavasti “liitää” paikasta A paikkaan B niin kaupungissa kuin epätasaisessa maastossa. Riippumatta siis siitä missä työpaikkasi sijaitsee, on Momas Wayfarer 2023 selvästi paras sähköpyörä työmatkalle.

Plussat

 • Tyylikäs
 • 140 km kantama
 • Hyvä kiipeilykyky
 • Loistava sähköpyörä työmatkalle

Miinukset

Wayfarer, yksi Momasin kärkituotteista, on suunniteltu vastaamaan kaikkia sähköpyöräilijän tarpeita monipuolisesti.

Tämä malli tarjoaa erittäin miellyttävän ajokokemuksen leveillä ja vakailla 2,4 tuuman renkailla, kapealla muotoilulla sekä mukavalla istuimella.

Wayfarer on varustettu tehokkaalla Giant-integroidulla akulla, jonka kapasiteetti on 720 Wh, joten voit nauttia mukavasta ajosta jopa 140 kilometrin matkan yhdellä latauksella.

Paras sähköpyörä

Tämä kätevä ja monipuolinen sähköpyörä on varustettu voimakkaalla keskelle asennetulla kampimoottorilla, joka tuottaa vaikuttavat 80 Nm:n väännön.

Sen erinomainen kiipeilykyky mahdollistaa vaivattoman etenemisen jopa jyrkimpiä mäkiä ylös. Voit säätää moottorin tehoa haluamallasi tavalla, jolloin voit myös käyttää omaa voimaasi enemmän, jos haluat saavuttaa paremman harjoitusvaikutuksen.

Lisäksi pyörässä on vakiona etu- ja takavalot, pakettiteline sekä lokasuojat.

Näiden ominaisuuksien vuoksi on tämä loistava sähköpyörä työmatkalle.


4. FitNord Ava 200

Halpa ja hyvä sähköpyörä

Halpa ja hyvä sähköpyörä

FitNord Ava 200 on suunniteltu erityisesti kaupunki- ja retkipyöräilyyn. Sen helppokäyttöinen ja mukava muotoilu sopii kaikille pyöräilijöille. Pyörän matalarunkoinen muotoilu tekee nousemisesta ja poistumisesta turvallista ja vaivatonta.

Plussat

 • Kohtuuhintainen
 • Paras kaupungissa ja retkillä

Miinukset

Mukavuus on otettu huomioon myös suunnittelussa. Pysty ajoasento ja leveät renkaat tekevät matkanteosta miellyttävän kaupunkiolosuhteissa ja maastossa.

Tyylikäs runko, mukava ajotuntuma ja kattava varustelu tekevät siitä erinomaisen valinnan päivittäiseen ajoon.

Pyörässä on hintaluokkansa tehokkain akku. 540 Wh akun avulla voi ajaa jopa useamman päivän yhdellä latauksella, sillä virtaa riittää jopa 110 kilometrin matkalle riippuen polkemisavustuksesta, maastosta ja käyttäjän koosta.

Akku on varustettu laadukkailla Samsung-kennoilla ja sijoitettu rungon alaosaan, mikä mahdollistaa helpon irrottamisen ja lataamisen tarvittaessa.

Akku on myös lukittavissa avaimella, joka takaa sen turvallisuuden säilymisen.

35 Nm TechDrive-takamoottori helpottaa polkemista mm ylämäissä ja vastatuulessa. Moottorissa on viisi eri avustustasoa, jotka mahdollistavat polkemisen keventämisen juuri halutulla tavalla.

Paras sähköpyörä

Ohjausyksikön selkeä näyttö kertoo ajonopeuden, ajetun matkan ja akun lataustason, mikä helpottaa ajon seuraamista ja akun varaustilan hallintaa.

Pyörä on väriltään valkoinen ja painaa 24 kg. Pyörän runko on valmistettu kevyestä ja kestävästä alumiinista, mikä tekee siitä erittäin kevyen ja helpon käsitellä.

Takamoottorin tehon suuruus on 250 W ja maksimivääntö 35 Nm.
FitNord Ava 200 on varustettu Shimano Altus 1×8 -vaihteistolla, joka tarjoaa sopivan välityksen erilaisiin ajotilanteisiin.

Tektro-levyjarrut tarjoavat turvallisen pysäyttämisen kaikissa olosuhteissa. Leveät CST Control Viva Eco -renkaat lisäävät ajomukavuutta asfaltilla ja hiekkateillä.

Pyörässä on kattava varustelu, johon kuuluvat muun muassa kätevä tavarateline, johon voi helposti kiinnittää esimerkiksi ostoskassin tai retkivarusteita.

Pyörässä on myös lainmukaiset ajovalot edessä ja takana, jotka varmistavat hyvän näkyvyyden ja turvallisuuden liikenteessä. Roiskeilta suojaavat lokasuojat pitävät pyörän ja pyöräilijän puhtaana sateisellakin säällä.

FitNord Ava 200 on erinomainen valinta kaikille pyöräilijöille, jotka haluavat helppokäyttöisen ja vaivattoman ajokokemuksen kaupungissa ja luonnossa.

Pyörän tehokas takamoottori helpottaa polkemista ja laadukas akku tarjoaa riittävästi virtaa pitkillekin ajomatkoille.

Suunnittelussa on keskitytty erityisesti ajomukavuuteen ja turvallisuuteen, joka näkyy muun muassa matalassa rungossa ja leveissä renkaissa. Kattava varustelu tekee pyöräilystä turvallista ja miellyttävää kaikissa olosuhteissa.

Tämä hyvä edullinen sähköpyörä tarjoaakin siis kaiken tarvitsemasi. Edullisesta hinnasta huolimatta Fitnord Ava 200 tarjoaa helppokäyttöisen sähköpyörän tehokkaalla moottorilla ja laadukkaalla akulla.


5. Momas Aurora 2023

Paras naisten sähköpyörä

Paras naisten sähköpyörä 2023

Jos etsit todella laadukasta naisten sähköpyörää edulliseen hintaan, on Momas Aurora vastaus.

Plussat

 • Paras naisille tarkoitettu sähköpyörä

Miinukset

Tämä sähköpyörä on erittäin helppokäyttöinen ja kuljettaa helposti ympäri kaupunkia, mutta 100 kilometrin kantamansa ansiosta myös pidemmillä matkoilla.

Elektronisella näytöllä näet nopeuden, akun varaustason ja matkan jne. Lokasuojat, pakettiteline ja mukava istuin tekevät Aurorasta optimaalisen kaupunkipyörän, mutta hyvin harkitun jousitushaarukan ansiosta se viihtyy myös soralla, metsäteillä ja epätasaisessa maastossa.

Paras sähköpyörä

Momas Aurorassa on erityisesti suunniteltu sähkömoottori, joka on kehitetty yhteistyössä Momasin ja yhden maailman suurimmista sähkömoottoritehtan kanssa.

Rakenne on mukautettu pohjoismaisiin olosuhteisiimme, joissa tarvitaan paljon voimaa rinteissä, mutta silti moottorin, joka kestää lunta, sohjoa, sadetta ja lumimyrskyjä.

Moottori on myös erittäin hiljainen ja energiatehokas, mikä antaa pitkän kantaman ja huikeat 80 Nm. Hintaluokassaan se on yksi pohjoismaiden markkinoiden vahvimmista ja laillisista moottoreista.

Ominaisuudet:

 • Voimakas moottori suunniteltu pohjoismaiseen ilmastoon
 • 100 km kantama
 • Keskiasennettu moottori 80 Nm väännöllä
 • Mukava ja käyttäjäystävällinen
 • Korkealuokkainen sähköpyörä edulliseen hintaan
 • Hiljainen ja energiatehokas


6. Fitnord Ranger Jr

Paras sähköpyörä

Paras lasten sähköpyörä

FitNord Ranger Jr on tyylikäs sähköpyörä, joka on suunniteltu erityisesti lasten tarpeita silmällä pitäen. Takamoottori tekee pyöräilystä helppoa ja hauskaa.

Plussat

 • Lapsen tarpeita varten suunniteltu sähköpyörä

Miinukset

Sähköavustus auttaa lasta pysymään vanhempien tahdissa pyöräretkillä ja jaksamaan pidemmän matkan.

Pyörän akku on 360 Wh (36 V, 10 Ah) ja se tarjoaa riittävästi virtaa hieman pidemmillekin pyöräilyretkille.

Akkuun on käytetty laadukkaita Samsung-kennoja ja sen kesto riippuu päivän ajomatkan pituudesta, avustustasosta, maastosta ja käyttäjän koosta.

Akku pysyy turvallisesti paikallaan, sillä se on lukittu ja vaatii avaimen irrottamisen.

Pyörässä on viisi eri avustustasoa, jotka helpottavat polkemista ja tekevät esimerkiksi mäkisten metsäreittien kulkemisesta kevyempää.

Moottorin tehokas TechDrive-takamoottori tarjoaa 35 Nm maksimiväännön ja mahdollistaa helpomman polkemisen.

Valittavissa oleva viisi avustustasoa ohjataan helppokäyttöisellä ohjausyksiköllä, jonka selkeä näyttö näyttää vauhdin, ajetun matkan sekä akun varaustason.

Paras sähköpyörä

FitNord Ranger Jr -sähköpyörässä on varmatoiminen Shimano Altus 1×8 -vaihteisto ja tehokkaat Tektro MD-M280 -jarrut, jotka pysäyttävät pyörän turvallisesti ja nopeasti.

Pyörä on suunniteltu lasten käyttöön ajomukavuutta silmällä pitäen, sen 38 cm runko on mukava ajaa maastossa, mutta se sopii hyvin myös kaupunkiajoon.

24 tuumaiset renkaat tarjoavat pitoa maastoajossa ja rullaavat pehmeästi myös asfaltilla.

FitNord Ranger Jr on saatavana sinisellä värillä ja sopii käytettäväksi kaupunki-, maasto- ja retkiajoon. Pyörän runko on valmistettu kevyestä ja kestävästä alumiinista. Pyörän paino on 20,6 kg.

FitNord Ranger Jr on erinomainen valinta lapsille, jotka haluavat nauttia pyöräilystä ja seikkailuista luonnossa. Tyylikäs ulkonäkö varmistaa sen, että lapsesi pitää pyörästä.

Pyörä tarjoaa sähköavustuksen ansiosta helppoa ja mukavaa polkemista, mikä auttaa lasta jaksamaan pidemmälle pyöräretkillä.

Lisäksi sen laadukkaat osat, keveys ja kestävyys tekevät siitä turvallisen ja helppokäyttöisen pyörän kaikille pyöräilystä innostuneille lapsille.


7. Fitnord Ranger 200

Paras sähköpyörä

Edullinen sähköpyörä maastoon

FitNord Ranger 200 on laadukas sähköavusteinen maastopyörä, joka on suunniteltu erityisesti vaativiin maastoihin. Pyörä on varustettu tehokkaalla sähkömoottorilla, joka tarjoaa avustusta jopa 25 km/h nopeuteen asti. kokemuksia Fitnord ranger 200.

Plussat

 • Edullinen

Miinukset

Pyörän runko on valmistettu kestävästä alumiinista, joten se on kevyt ja kestävä. Pyörässä on hydrauliset levyjarrut, jotka takaavat erinomaisen pysähtymiskyvyn ja turvallisuuden.

Joustohaarukka auttaa tasapainottamaan pyörän liikettä epätasaisessa maastossa.

Pyörässä on 21-vaihteinen Shimano-vaihteisto, joka takaa erinomaisen vaihtosuorituksen ja helpon hallittavuuden kaikenlaisissa maastoissa.

Laadukkaat renkaat takaavat erinomaisen pidon ja suorituskyvyn. Pyörän akku on tehokas ja kestävä, ja se tarjoaa jopa 60 km ajomatkan yhdellä latauksella, mikä tekee siitä erittäin kätevän pitkille pyöräretkille.

Paras sähköpyörä

Akun latausaika on noin 4-6 tuntia.

FitNord Ranger 200 on varustettu monilla kätevillä ominaisuuksilla, kuten led-valoilla, tavaratelineellä, lokasuojilla ja seisontatukilla.

Pyörä on saatavana useissa eri väreissä, ja sen istuimen ja ohjaustangon säätäminen sopivaksi on helppoa.

Tämä pyörä on erinomainen valinta niille, jotka etsivät laadukasta, kestävää ja monipuolista sähköavusteista maastopyörää.

Se tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn kaikenlaisissa olosuhteissa ja on varmasti loistava valinta kaikille, jotka haluavat nauttia pyöräilystä luonnossa.


8. Fitnord Ava 300

fitnord ava 300

Paras sähköpyörä kaupunkiin

FitNord Ava 300 on tyylikäs sähköpyörä, joka sopii kaupunki-, retki- ja työmatkapyöräilyyn. Pyörä on matalarunkoinen ja suunniteltu kaikille sopivaksi, sen käyttö on vaivatonta. Ava 300:ssa on tehokas takamoottori, joka auttaa polkemisessa ja helpottaa pyöräilyä mäissä ja vastatuulessa. Lue tarkempi arvostelu Fitnord ava 300.

Plussat

 • Huippupyörä hyvillä ominaisuuksillaa

Miinukset

 • Hintavahko

Ava 300 on täydellinen valinta monipuoliseen ajoon modernin muotoilun, pehmeän ajotuntuman ja kattavan varustelun ansiosta.

Pyörässä on yksi suurimmista akkuista tässä hintaluokassa. Se on kapasiteetiltaan 720 Wh. Virtaa riittää jopa 150 km matkalle, riippuen avustustasosta, maastosta ja käyttäjän koosta.

Suurikapasiteettinen akku toimii paremmin myös talviolosuhteissa kuin pienemmät akut. Akku on integroitu tyylikkäästi runkoon, joka on helppo irrottaa ja lukittavissa avaimella.

Ava 300:ssa on viisi eri avustustasoa polkemista helpottamaan. Takamoottori tuottaa 45 Nm tehoa, joka tekee polkemisesta kevyttä. Ohjausyksikössä on selkeä LCD-näyttö, joka kertoo muun muassa vauhdin, ajetun matkan sekä akun varaustason.

Paras sähköpyörä

Pyörässä on varmatoiminen Shimano 1×8 -vaihteisto ja hydrauliset levyjarrut. Yksinkertaisesta ja varmatoimisesta vaihteistosta löytyy sopiva välitys niin jyrkkien mäkien nousemiseen kuin vauhdikkaaseen menoon tasaisella.

Tehokkaat ja toimintavarmat Shimano-levyjarrut pysäyttävät sähköpyörän turvallisesti joka kelillä.

Ava 300:ssa tarjoaa mukavaa kyytiä joustokeulalla ja matalalla rungolla. Pyörässä on Suntourin lukittava joustokeula, jonka lukituksen voi säätää jämäkämmäksi tai pehmeämmäksi.

Matala runko tekee pyörän selkään nousemisesta ja kyydistä poistumisesta helppoa ja turvallista. Ava 300 sopii kaikille polkijoille. Ajomukavuutta lisäävät leveät CST Control Viva Eco-renkaat.


9. Fitnord Agile+

Paras sähköpyörä

Paras sinkula sähköpyörä

Agile+ sähköpyörä on suunniteltu erityisesti Pohjoismaiden kaupunkiliikenteeseen. Sen tyylikäs ulkonäkö sekä vaihteeton tekniikka tarjoavat erinomaisen ajotuntuman ja akkukeston. Pyörä on myös kevyt ja helppohoitoinen, ja hinta-laatusuhde on erinomainen. Jos etsit varmatoimista, lujatekoista ja nopeaa kulkuvälinettä niin työmatkoille kuin pidemmille pyörälenkeille, Agile+ on yksi parhaista vaihtoehdoista.

Plussat

 • Erinomainen hinta-laatu suhde

Miinukset

 • Yksivaihteisuus voi haitata

Yksivaihteiset polkupyörät, kuten Agile+ eivät tarvitse paljoa huoltoa. Niiden yksinkertainen tekniikka, äänettömyys ja ajamisen vaivattomuus viehättävät monia. Yksivaihteisilla pyörillä ajaminen on helppoa, sillä poljinvoima välittyy suoraan takarenkaalle ilman välitysosia.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että ylämäet saattavat olla haasteellisia ilman vaihteita.

FitNord Agile+ -sähkömoottori ratkaisee tämän ongelman, sillä sen polkemista avustavan sähkömoottorin ansiosta mäkien nouseminen ja vastatuuleen ajaminen onnistuvat vaivattomasti.

FitNord Agile+ on nopea ja kevyt sähköpyörä, joka painaa noin 5-10 kiloa vähemmän kuin tavanomaiset sähköpyörät.

Se liikkuu keveiden Maxxis M2013 -renkaiden ansiosta vauhdikkaasti. Vaikka sähköpyörässä on akku, joka antaa lisätehoa, Agile+ on edelleen helppo nostaa yöksi pyörävarastoon tai sisälle kerrostaloasuntoon.

Sähköpyörä saa virtansa runkoon integroidusta Samsungin ja LG:n -kennoilla varustetusta 380 Wh akusta, joka riittää maastosta ja avustustasosta riippuen jopa 100 kilometrin matkalle.

Paras sähköpyörä

Akku on myös irrotettavissa pidempiaikaista säilytystä varten.

FitNord Agile+ -sähköpyörän 250 W TechDrive-takamoottori on varustettu momenttitunnistimella, joka mittaa polkijan käyttämää voimaa ja säätää moottorin tehoa sen mukaan.

Moottori avustaa polkemista luonnollisella ja sujuvalla tuntumalla, joka tekee ajamisesta hauskaa ja helppoa.

FitNord Agile+ -sähköpyörä on myös varusteltavissa omien tarpeiden mukaan.

Pyörään voi lisätä erilaisia varusteita kuten tavaratelinettä, lokasuojia, valoja ja lukkoja. Tämä tekee pyörästä monipuolisen ja sopivan erilaisiin käyttötarkoituksiin.

FitNord Agile+ -sähköpyörä on erinomainen vaihtoehto kaupunkiliikkumiseen, sillä se on kevyt, nopea ja helppo käsitellä.

Sähkömoottorin avulla jyrkät ylämäet ja vastatuuli eivät ole enää ongelma, ja akkukesto mahdollistaa jopa 100 kilometrin matkan yhdellä latauksella.

Yksinkertainen tekniikka, huoltovapaus ja keveys tekevät pyörästä helpon ja vaivattoman käyttää, ja erilaiset varusteet mahdollistavat pyörän räätälöinnin omien tarpeiden mukaan.

FitNord Agile+ -sähköpyörä on siis erinomainen valinta kaikille, jotka kaipaavat luotettavaa ja vauhdikasta kulkuvälinettä kaupunkiliikenteeseen.


10. Torpado Mojave T300

Paras sähköpyörä

Paras taitettava sähköpyörä

MOJAVE PLUS – T300 Torpado-taitettava sähköpyörä on uusi kaupunkiliikkumisen ratkaisu. Pyörä on kevyt ja taittuva, joten se on helppo kuljettaa mukana kaikkialle. Tässä pyörässä on alumiinirunko ja se on suunniteltu sopivaksi kaikille ajajille.

Plussat

 • Taitettava
 • Edullinen

Miinukset

Pyörässä on takamoottori ja integroitu irrotettava akku, joka on asennettu suoraan runkoon.

Pyörässä on myös LCD-näyttö ja viisi eri avustustasoa. Maksimi avustusnopeus on 25 km/h, kuten sähköavusteisten polkupyörien lainsäädäntö edellyttää.

MOJAVE PLUS – T300 Torpado-taittopyörässä on PLUS-renkaat, jotka mahdollistavat pyöräilyn mukavasti kaikilla pinnoilla, jopa hiekassa.

Tämä sähköpyörä on suunniteltu kaikille pyöräilijöille, jotka haluavat liikkua helposti ja kätevästi kaupungissa.

Pyörä on erityisen hyödyllinen niille, jotka tarvitsevat nopean liikkumistavan kaupungin sisällä, mutta joilla on vain vähän tilaa säilyttää pyörää tai tarve kuljettaa sitä mukana vaikka joukkoliikennevälineissä.

Torpado MOJAVE PLUS – T300 sähköpyörä on taitettava ja helposti sijoitettavissa mihin tahansa ajoneuvoon, kuten autoon, veneeseen, matkailuautoon tai julkisiin liikennevälineisiin.

Tämä taittopyörä on erinomainen valinta niille, jotka joutuvat pysäköimään kaukana työpaikastaan tai junilla tai busseilla.

MOJAVE PLUS – T300 Torpado-taittopyörä on mukava ja monipuolinen kulkuväline, joka sopii erinomaisesti kaikkiin vuodenaikoihin. Se on saatavana yhdessä koossa ja sisältää lokasuojat, tavaratelineen ja etu- ja takavalot.


Mitä ottaa huomioon sähköpyörää ostaessa?

Käymme tässä osiossa läpi yleisiä seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon hankkiessasi itsellesi sähköpyörän.

1. Paljonko maksaa hyvä sähköpyörä?

Myös sähköpyörän hinta riippuu tyypillisesti siitä, mihin tarkoitukseen olet sitä hankkimassa. Käymme alla läpi tyypilliset hinnat jokaiselle pyörätyypille.

1.1 Sähköpyörä kaupunkiajoon

Jos tarkoituksesi on hankkia sähköpyörä on yleiseen liikkumiseen, ebike-pyörän hinta voi vaihdella 1000 eurosta 3000 euroon. Tämän tyypin avulla voit jo nauttia ensiluokkaisista akuista, moottoreista ja vakiotekniikasta.

Saat perusominaisuudet, joita sähköpyörä voi tarjota käyttäjille. Tosin tälle tyypille ei ole koristeita, kuten kelloja, pillejä ja muita lisäominaisuuksia.

1.2 Sähköpyörä maastoon

Off-road-ympäristöissä seikkailijoille ja matkailijoille maastotyypit ovat ihanteellisia. Se on erityisesti suunniteltu käytettäväksi vuoristopoluilla ja muilla haastavilla tai epätasaisilla maastoilla. Sähköpyörän hinta voi vaihdella 2000–5000 euron välillä sen tarjoaman lujuuden ja kestävyyden vuoksi.

Off-road-sähköpyörät on valmistettu raskaita sähköosista, jotka voivat lisätä koneen painoa. Se kulkee helposti epätasaisessa ja epätasaisessa maastossa tinkimättä nopeudestaan ​​ja tehostaan.

1.3 Kalleimmat sähköpyörät

Sähköpyörien lanseerauksen jälkeen pyöräilyteollisuudessa monet yritykset ja valmistajat kilpailevat tuottaakseen kaikenlaista parasta. Jos etsit premium-sähköpyöriä, se voi yllättävän maksaa 10 000 euroa tai enemmän.

Tässä hintaluokassa saat huippuluokan komponentteja ja huippuluokan suunnittelukokoonpanon. Joitakin tämän hintaluokan tyyppejä käytetään maastopyöräilyyn, ja niissä on erinomainen akkuvarasto ja teho.

2. Sähköpyörän moottori

Sähköpyörän moottori voi sijaita pyörän renkaiden navoissa tai keskiosassa poljinalueen ympärillä. Molemmilla järjestelmillä on hyvät ja huonot puolensa. Napamoottoreiden etuja ovat, että ne ovat olleet olemassa jo jonkin aikaa ja ovat sekä edullisia että luotettavia.

Keskivetomoottorit sijaitsevat pyörän poljin alueen ympärillä, jolloin moottori on lähempänä pyöräsi painopistettä ja saa sähköpyörän tuntumaan vakaammalta. Ketjusarjan ympärillä oleminen ja polkimen vääntömomentteihin reagoiminen tekee keskivetomoottoreista tehokkaampia kuin napamoottoreista.

Keskivetomoottorit auttavat tästä johtuen myös mäkien ylös pääsyssä paljon enemmän. Napamoottorit vain siirtävät pyörääsi eteenpäin, mutta keskivetomoottorit pyörittävät ketjuasi ja tuovat sen kautta lisää tehoa.

3. Sähköpyörän akku

Kaikki sähköpyörät käyttävät eri versioita ladattavista litiumioniakuista. Ne latautuvat nopeasti ja ovat kooltaan suhteellisen pieniä.

Kalliimmissa malleissa akku on integroitu alaputkeen lähellä alatukea tai joskus satulatolppaan. Tämä tekee viimeistelystä sulavamman näköisen, mutta se näkyy kuitenkin sähköpyörän hinnassa.

Akun koon osalta yleinen sääntö on yksinkertaisesti varmistaa budjettisi sallima paras koko ja laatu. Kapasiteetti mitataan wattitunteina (wh), mikä on tärkeää sähköpyöräsi kantaman kannalta. Sähköpyörän akku on siis yhteydessä sen tarjoamaan kantamaan.

4. Sähköpyörän kantama

Useimmiten akku ei todennäköisesti tyhjene, jos aloitat ajon täyteen ladatulla akulla. Sähköpyöräsi”kantama tai kokonaismatka, jonka voit ajaa ennen kuin virta loppuu on kuitenkin tärkeää latauksen kannalta.

Mitä pidempi kantama, sitä vähemmän sinun täytyy ladata akkuasi. Tässä Wattitunnit (wh) tulevat mukaan peliin. Jos sinulla on 300 watin moottori, joka saa 300 watin akusta, tyhjenee se tunnissa ajaessasi täydellä teholla.

Käytännössä muuttujia on kuitenkin paljon enemmän. Ensinnäkin akku ei koskaan toimi täydellä teholla koko ajan. On todennäköisempää, että käytät erilaisia ​​tiloja. Joissakin on esimerkiksi ekologisia tiloja, jotka pidentävät käyttöikää.

Tämän lisäksi ajajan paino, ajettava maasto ja jopa sää voivat vaikuttaa akun kantamaan.

5. Sähköpyörän vääntö

Sähköpyörässä vääntömomentti on sen kyky kääntää takarengasta. Suurempi vääntömomentti lisää kiihtyvyyttä ja auttaa sinut helpommin ylös jyrkässä mäessä. Tämä tarkoittaa, että suuremmalla vääntömomentilla varustetulla pyörällä on helpompi lähteä liikkeelle. Yleisesti ottaen voi siis sanoa, että mitä suurempi vääntö sitä parempi.

6. Sähköpyörän latausaika

Täysin tyhjentyneen litiumioniakun lataaminen kestää 3,5–6 tuntia. Akut, jotka ovat vielä osittain latautuneet, kun aloitat latauksen, vievät vähemmän. Joidenkin sähköpyörien latausaika on pidempi, kuin toisten ja siihen kannattaa sen vuoksi kiinnittää huomiota.

7. Sähköpyörän paino

Ymmärtääksesi painon vaikutuksen, kannattaa miettiä sähköpyöräsi käyttötarkoitusta sekä ajotyyliäsi.

Jos olet maantiepyöräilijä, joka haluaa ajaa ryhmissä, valitset todennäköisesti kevyemmän pyörän. Tämä on alue, jossa ylimääräisestä moottoriavusta huolimatta paino vaikuttaa pyörän suorituskykyyn ja ajettavuuteen. Lisäksi jos haluat ajaa mäkiä ilman moottoria ei liiallinen jarruta sinua.

Realistisemmin pyörän painolla on suurempi vaikutus, kun et aja sähköpyörällä. Jos joudut kantamaan pyörääsi esimerkiksi portaita pitkin, voi ylimääräistä painoa olla vaikea hallita päivittäin.

8. Sähköpyörän jarrut

Mitä tulee sähköpyörien jarruihin, kannattaa huomiota kiinnittää muutamiin asioihin. Alla käydään läpi joitakin tärkeimpiä asioita, jotka on pidettävä mielessä jarrua valittaessa.

 • Pysäytysvoima: Yksi tärkeimmistä asioista, joita jarrussa on etsittävä, on pysäytysvoima. Haluat varmistaa, että jarru pystyy pysäyttämään pyörän nopeasti ja turvallisesti.
 • Helppokäyttöisyys: Toinen huomioitava asia on jarrun helppokäyttöisyys. Haluat pystyä puristamaan vipua ja saada jarrun kytkeytymään nopeasti ja helposti.
 • Kestävyys: Jarrut voivat olla kalliita, joten haluat varmistaa, että ne ovat kestäviä. Etsi jarruja, jotka on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista ja jotka on suunniteltu kestämään.
 • Yhteensopivuus: Varmista, että jarru on yhteensopiva sähköpyöräsi kanssa. Tämä sisältää sekä pyörän tyypin että käyttämäsi komponentit. Jos sinulla on esimerkiksi levyjarru, sinun on varmistettava, että pyörässäsi on levyjarrujen kanssa yhteensopiva runko ja haarukka.

Hydrauliset ja mekaaniset levyjarrut ovat useimmiten käytettyjä jarrutyyppejä sähköpyörissä.

Mekaaninen levyjarru

Mekaaniset levyjarrut ovat eräänlainen mekaaninen jarru, joka käyttää levyä kohdistamaan painetta jarrupaloihin. Ne ovat yleisiä maastopyörissä ja joissakin kaupunkipyörissä, ja ne ovat hyvä valinta sähköpyörille, koska ne tarjoavat erinomaisen pysäytysvoiman.

Hydrauliset levyjarrut

Hydrauliset jarrut ovat eräänlainen jarru, joka käyttää nestettä paineen kohdistamiseen jarrupaloihin. Näitä jarruja käytetään usein maastopyörissä, ja ne ovat hyvä valinta sähköpyörille, koska ne tarjoavat erinomaisen pysäytysvoiman ja niitä on helppo säätää. Lisäksi hydrauliset jarrut kestävät pidempään kuin mekaaniset jarrut.

Hydraulisissa jarruissa on usein parempi pysäytysvoima ja kestävyys kuin mekaanisissa levyjarruissa. Ne ovat kuitenkin myös kalliiimpia.

9. Sähköpyörän vaihteet

Joissakin sähköpyörämalleissa on vain kaksi tai kolme vaihdetta ja toisissa kahdeksan tai yhdeksän vaihdetta vaihdejärjestelmän rakenteesta riippuen.

Mitä enemmän vaihteita sinulla on, sitä helpompi on kiivetä mäkiä ylös ja ajaa nopeammin suuremmilla nopeuksilla. Jos et kuitenkaan tarvitse kaikkia näitä vaihteita, ne voivat lisätä pyörääsi painoa ja monimutkaisuutta, mikä ei välttämättä ole sen arvoista omiin tarpeisiisi nähden.

10. Sähköpyörän näyttö

Useimmissa sähköpyörissä on näyttö, joka on sijoitettu pyörän etuosaan, yleensä ohjaustangon keskelle. Tämä näyttö on pohjimmiltaan sähköpyöräsi aivot, ja se näyttää tärkeitä tilastoja ja tietoja pyöräilystäsi. Näitä tietoja ovat esimerkiksi käyttämäsi vaihde, vauhtisi sekä akun tila. Näytöissä on sähköpyörien välillä usein hyvin vähän eroa.

11. Sähköpyörän käyttötarkoitus

Hankkiessasi sähköpyörää kannattaa lopuksi vielä ajatella sitä, mihin tarkoitukseen olett sitä hankkimassa.

Jos olet esimerkiksi hankkimassa sähköpyörää maastoon, kannattaa valita siihen tarkoitukseen sopiva sähköfatbike tai sähkömaastopyörä.

Tämä on kannattavaa siksi, että näissä pyörissä on niiden runko, renkaat ja moottorin sijainti suunniteltu niin, että pyörä sopii mahdollisimman hyvin maastossa oleviin mäkiin ja töyssyihin. Vastaavasti taas kaupunkiin tai työmatkalle kannattaa hankkia niihin sopiva sähköpyörä, joka on vastaavalla tavalla suunniteltu tätä tarkoitusta varten.

FAQ Paras sähköpyörä

Yksinkertainen vastaus on kyllä. Sähköpyörä toimii samalla tavalla kuin tavallinen polkupyörä, kun moottoria ei käytetä, joko itse päätettäessä niin tai tyhjentyneen akun vuoksi.

Sähköpyörällä voi ajaa, jopa -20 asteen pakkasissa. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että akun virta voi tippua noin kolmanneksella kylmällä säällä ajettaessa.

Sähköpyörällä voi ajaa sateessa, kuten millä tahansa muullakin pyörällä. Vaikka pyörä unohtuisikin ulos sateeseen, ei tarvitse huolestua liiaksi, koska pyörä ei mene tästäkään rikki.

On kuitenkin suositeltavaa varmistaa pyörän pitäminen kunnossa säilyttämällä sitä lämpimässä sisätiloissa.

Sähköpyörä on hyvä huoltaa kerran vuodessa tai kun sillä on ajattu 1000 kilometriä tai kun se on ladattu 100 kertaa.

Riippuen huollon tyypistä maksaa huoltaminen 80 eurosta noin 200 euroon.

Kevyet sähköiset liikkumisvälineet, kuten sähköpyörät eivät tarvitse liikennevakuutusta niiden kulkiessa maksimissaan 25 km/h ja maksimitehon ollessa enintään 250 W

Sähköpyörän keskihinta on noin 2000 euroa. Lähtötason sähköpyörät maksavat noin 1000 euroa. Huippuluokan sähköpyörät voivat maksaa jopa 6 000 euroa tai enemmän. Vaikka voit löytää uusia sähköpyöriä alle 1000 eurolla, emme suosittele niitä

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli