Paras pyörän lukko – 3 parasta lukkotyyppiä

Jaa artikkeli

Parhaan pyörän lukon valinta voi yllättävänkin hämmentävää. Lukkoja on saatavilla markkinoilla hyvin erilaisia tyyppejä ja erilaisilla hinnoilla.

Näiden erilaisten hintaluokkien sekä lukkotyyppien vuoksi päätimme kertoa meidän mielestämme parhaat markkinoilla olevat lukkotyypit.

Parhaat lukot pyörään

Käymme nyt läpi parhaat lukot pyöriin. Jokaisessa lukkotyypissä on omat hyvät ja huonot puolensa, joten valinnan kanssa kannattaa olla tarkka.

Olemme tätä artikkelia varten, kuitenkin arvioineet tarkasti useita eri lukkoja eri lukkotyypeistä ja hintaluokista ja valinneet niistä parhaat.

1. U-lukot

Paras pyörän lukko

U-lukot ovat yleisin polkupyörän lukkotyyppi. Niitä kutsutaan usein U-lukoksiksi yhden osan erottuvan muodon vuoksi lukitsemattomana.

Ne ovat kuin iso riippulukko, ja niitä pidetään erityisen vahvoina ja luotettavina.

Nämä sopivat erinomaisesti päivittäiseen käyttöön.

Plussat

 • Vahva ja luotettava

Miinukset

 • Painava
 • Ei välttämättä tarpeeksi iso tiukkoja paikkoja varten

Ne ovat kuin iso riippulukko, ja niitä pidetään erityisen vahvoina ja luotettavina. Nämä sopivat erinomaisesti päivittäiseen käyttöön.


U-lukot koostuvat kahdesta osasta. Siinä on U:n muotoinen terässakkeli ja piipun muotoinen lukituslaite. Näitä lukkoja pidetään erittäin hyvänä ja luotettavana lukkotyyppinä.

Esimerkiksi Hämeen sanomien julkaisemassa jutussa kerrotaan, että u-lukko oli ainoa lukko jota ei saatu murrettua taskukokoisilla sivuleikkureilla eikä keskikokoisilla voimapihdeillä.

On kuitenkin selvää, että tällaisella kiinteällä mekanismilla on kiinteät käyttörajat, mutta niitä voidaan käyttää pyörien, pikalukituskomponenttien tai jopa mukanasi olevien osien kiinnittämiseksi runkoon.

Mikä on paras u-lukko?

Meidän mielestä paras u-lukko on tällä hetkellä ZOVII Sankalukko varashälyttimellä. Siinä yhdistyy u-lukon paras ominaisuus ja lisäksi varashälytin.

Tämän lukon avulla pyörä on erittäin vaikea varastaa.


2. Ketjulukko

Ketjulukot ovat yleisiä moottoripyörien käyttäjien keskuudessa, ja ne ovat täysin hyväksyttäviä samaan tarkoitukseen polkupyörien kanssa.

Plussat

 • Helppo kiinnittää ulkona oleviin esineisiin, kuten tankoihin

Miinukset

 • Painava
 • Ei yhtä luotettava, kuin u-lukko

Ketjulukon lenkki on yhdistetty yhteen riippulukon kaltaisella mekanismilla.

Ketjulukot tarjoavat hieman enemmän joustavuutta kuin u-lukot tai vaijerilukot, joten ne ovat yleensä kalliimpia, mitä painavammastaa lukosta on kyse.

Ketjulukot pärjäävät hyvin vasaratestissä. Ne eivät kuitenkaan kaikki toimi yhtä hyvin kuin u-lukot voimapihtejä vastaan.


3. Linkkulukot

Paras pyörän lukko

Linkkulukot on valmistettu sarjasta yhdistettyjä teräslevyjä, jotka voidaan muotoilla tarjoamaan lukuisia lukitusvaihtoehtoja. Linkkulukot saadaan taitettua kompaktiksi pakkaukseksi, jota on todella helppo kuljettaa mukana.

Plussat

 • Helppo kiinnitttää esteisiin
 • Yhtä vahva kuin u-lukko
 • Voi taitella pieneksi säilytystä varten

Miinukset

 • Hidas taitella auki ja kiinni

Taitettavat polkupyörän lukot ovat yleensä hieman raskaampia kuin u-lukot, jotka tarjoavat saman sisäisen lukitustilan ja saman suojatason.

Mutta koska linkkulukkoja voidaan muotoilla (taittamalla levyt yhteen tai toiseen), ne tarjoavat sinulle paljon enemmän lukitusmahdollisuuksia kuin mikään toinen u-lukko.

Ja koska ne taittuvat niin kompaktiksi pakkaukseksi, taitettavat polkupyörän lukot ovat myös erittäin helppo kuljettaa mukana.

Laukussa tai repussa ne vievät paljon vähemmän tilaa kuin mikään u-lukko.

Vaikka taitettavat polkupyörän linkkulukot ovat käytännöllisempiä kuin u-lukot ja ketjut, pyörän lukitseminen tai lukituksen avaaminen voi kestää hieman kauemmin, kun siirrät levyjä paikoilleen.


Kuinka valita paras pyörän lukko?

Pyörän lukon valintaa kannattaa lähestyä kolmen vaiheen kautta:

 1. Valitse tarvitsemasi vähimmäissuojaustaso.
 2. Valitse budjettiisi ja tarpeisiisi sopiva lukon tyyppi.
 3. Lukon lopullinen valinta.

1. Tarvitsemasi vähimmäissuojaustaso

95 % pyöristä varastetaan järjestäytymättömästi tilaisuuden tullen Kuitenkin, kun valitset kunnollisen lukon (ja lukitset pyörän kunnolla), pulttileikkurit ovat opportunistien vahvin ase, jonka lukko kohtaa.

Kun tämä pidetään mielessä, ainakin jonkinlaisen turvatason saavuttamiseksi on kysyttävä: vastustaako lukkosi pulttileikkurin hyökkäystä? Vastaukseen liittyy pari tekijää (pulttien koko, lukon materiaali, kriittisen osan muoto jne.), mutta nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että paksuus on ratkaiseva.

Tavoitteena tulee aina olla yli 13 mm – sen kokoiset lukot ovat jo erittäin vaikeita katkaista pulttileikkureilla. Paras paksuus on 15 mm ja enemmän – varkaat tarvitsevat jo ammattityökaluja tällaisten lukkojen murtamiseen.

2. Lukkotyypin valinta

Lukkojen hinnoissa on suuria eroja. Kaikessa tässä lukkotyypit ovat luultavasti parhaita tason kertojia. Kaikilla lukoilla ei ole reilua hintaa, mutta jos valitset tunnollisesti, se on epäilemättä ja ehdottomasti hintansa arvoinen investointi.

Hyvälle lukolle hinta on usein vähintään 30 €, mutta riippuen haluamastasi turvatasosta, se voi olla paljon suurempikin. Hintaan vaikuttaa erityisesti lukon tyyppi.

Jokainen niistä tarjoaa erilaisia ​​etuja. U-lukot ovat loistava yhdistelmä turvallisuutta ja hintaa, mutta niitä on vaikeampi säilyttää mukavasti ja jopa hieman vaikeampi kiinnittää mihinkään. (tarvitset ohuen pylvään lähelle runkoasi).

Ketjulukot, varsinkin paksummat, ovat yleensä erittäin vaikeita katkaista ja melko helposti lukittavia, mutta myös erittäin raskaita (etenkin paksummat).

Taitettavat lukot ovat helppo kuljettaa, ja ne on helppo lukita, mutta ne ovat yleensä kalleimpia vaihtoehtoja.

3. Parhaan pyörän lukon lopullinen valinta

Lopullisessa lukon valinnassa kannattaa pohtia seuraavia kysymyksiä:

 • Millainen pyörä sinulla on? Onko se kilpapyörä (joten luultavasti arvostat kevyttä, kompaktia lukkoa) vai kaupunkipyörä, johon mahtuu hieman raskaampi lukko?
 • Kuinka usein käytät pyörää (lukkoa)? Jos lukitset pyörän 4+ kertaa päivässä, saatat arvostaa yksinkertaisempaa järjestelmää, ja jos matkustat eri paikkoihin, joissa ei ole aina valmiina pyörätelinettä, saatat haluta ostaa muun kuin U-lukon. Toisaalta, kun käytät työmatkapyörää kolmesti viikossa, U-lukko voi olla sinulle loistava hinta/laatu suhteeltaan. Jos taas esimerkiksi säilytät sähköfatbikeasi vain kotona lukittujen ovien takana, et välttämättä tarvitse lukkoa ollenkaan.
 • Mihin pysäköit/jätät pyöräsi tilapäisesti yöksi? Keskustan/yliopistokampukset tai suuret kaupunkikadut yleensä vaativat turvallisempia vaihtoehtoja – vahvan U-lukon tai ketjun tulisi tällöin olla valintasi.
 • Kuinka paljon olet valmis sijoittamaan pyörän suojaamiseen?

FAQ pyörän lukko

Sähköpyörän lukkoon kannattaa mielestämme investoida kunnolla, koska niiden hinnat ovat usein hyvin korkeita.

Tästä syystä kannattaa sähköpyörää varten hankkia siis esimerkiksi u-lukko tai linkkulukko.

Yleisesti ottaen u-lukkoa pidetään parhaimpana valintana pyörän lukitsemiseen. Kyseistä lukkoa on hyvin vaikea murtaa ja sitä suositellaan myös poliisien toimesta.

Pyörää lukitessa kannattaa pyörä kiinnittää lukolla johonkin kiinteään kohteeseen. Näitä kiinteitä kohteita ovat esimerkiksi tolpat ja kaiteet.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli