Paras pyöräilyreppu – Top 5

Jaa artikkeli

Olitpa sitten pyöräilemässä töihin tai lähdössä pitkälle vuoristoretkelle, on paras pyöräilyreppu olennainen osa jokaista matkaasi.

Hyvä pyöräilyreppu voi auttaa sinua säilyttämään ylimääräisiä varusteita, kuten nesteytystarvikkeita, korjaussarjan, ylimääräisiä vaatteita, pehmusteita, välipaloja ja ensiapulaukun. On kuin kaikki kodin välttämättömät tavarat olisivat selässäsi.

Nykyaikaiset pyöräilyreput on suunniteltu pitämään paino alhaisena ja lähellä kehoa, minimoiden reppujen liikkeet vaikuttamatta ajajien liikkuvuuteen. Useimmat pyöräreput on myös suunniteltu siten, että takapaneelissa on ainakin jonkin verran tuuletusta, mikä auttaa vähentämään hikoilua kuumina kesäpäivinä.

Vertasimme kaikkia teknisiä tietoja, arvioimme kaikki ominaisuudet ja valitsimme asiakkaiden ja arvioijien suosikit löytääksemme parhaat pyöräilyreput.


Mikä on paras pyöräilyreppu?

Tällä hetkellä meidän mielestämme paras pyöräilyreppu on Proviz Reflect 360 Explorer. Kyseessä on hyvin tilava ja kohtuuhintainen pyöräilyreppu.

1. Proviz Reflect 360 Explorer

paras pyöräilyreppu

Paras pyöräilyreppu 2023

REFLECT360 Explorer -reppu on todellinen monipuolinen päiväreppu, jonka tilavassa 30 litran pää- ja sivulokerossa sekä useissa sisä- ja ulkotaskuissa on runsaasti säilytystilaa kaikille varusteillesi. Tämä reppu tarjoaa kaikki tarvittavat lisävarusteet sekä runsaasti säilytystilaa varusteille ja muille tarvikkeille, kuten kannettavalle tietokoneelle.

Rinta- ja vyötäröhihnat yhdessä täysin hengittävän, ergonomisesti muotoillun selkätuen kanssa pitävät repun vakaana ja mukavasti selässäsi. Repussa on useita hihnoja, joiden avulla voit säätää istuvuutta juuri haluamallasi tavalla. Mukana tulee myös nesteytysrakko, jossa on putkikiinnikkeet etuhihnoissa ja piilotettu aukko putkea varten pääosastoon, jotta voit käyttää juomarakkoa helposti.

Reppu on valmistettu korkealaatuisesta, erittäin kevyestä ja repeytymistä estävästä 600D Nylonista. Materiaali on vedenpitävä, joten se auttaa pitämään tavarasi kuivina sateessa. Lisäksi repussa on täysin vedenpitävä sadesuoja, joka on sijoitettu helposti saavutettavaan ulkoiseen sadesuojataskuun. Tämä varmistaa, ettei vesi pääse tunkeutumaan vetoketjujen läpi ja sisälle reppuun, mikä on erityisen hyödyllistä rankkasateessa tai jatkuvalle sateelle altistuessa.

Plussat

  • Tilava (30L)
  • Monikäyttöinen

Miinukset


2. ORTLIEB SOULO

Paras reppu työmatkapyöräilyyn

Paras reppu työmatkapyöräilyyn


Tämä reppu on suunniteltu erityisesti työmatkakäyttöön, sillä vaikka sivulaukut ovat monessa tilanteessa käteviä, joskus reppu on ainoa oikea valinta. Ortlieb on kehittänyt tämän repun huolellisesti materiaalien ja suunnittelun osalta. Laadukkaat materiaalit ja huolella hitsatut saumat takaavat repun pitkäikäisyyden ja täydellisen tiiviyden. Tämä reppu onkin siis vedenpitävä reppu työmatkapyöräilyyn.

Plussat

  • Vedenpitävä
  • Tasku tabletille ja tietokoneelle

Miinukset

Urban-sarjan Ortlieb-tuotteet käyttävät siistiä Cordura-pohjaista pintakangasta, joka on päällystetty 100% vedenpitävällä polyuretaanikerroksella sisäpuolella. Tämä tarkoittaa, että reppu on täysin vedenpitävä eikä vaadi erillisiä sadesuojia.

Repun sisällä on pehmustettu läppäosasto, joka sopii 39 x 27 x 2,5 cm:n kokoisille laitteille, kuten kannettaville tietokoneille. Ergonomisesti muotoillut olkahihnat ja selkämyksessä olevat tyynyt tarjoavat mukavuutta ja ilmanvaihtoa käyttäjälle. Repun etupaneelissa on vettäpitävä pikkutasku, jossa voit säilyttää pientarvikkeita helposti saatavilla.

Repussa on myös kiinnikkeet LED-valolle ja pyörän U-lukolle. Heijastava logo parantaa näkyvyyttä pimeällä. Repun suuaukko on yksinkertainen ja kestävästi rullattava, ja pohja on vahvistettu kestävyyden lisäämiseksi. Lisäksi repussa on irrotettava rintaremmi ja lantioremmi, jotka tarjoavat lisätukea ja vakautta käytön aikana.

Tämä reppu on IP64-luokiteltu, mikä tarkoittaa, että se on pölytiivis ja kestää roiskeveden kaikista suunnista. Materiaalina käytetään PS55C:ksi kutsuttua polyuretaanikäsiteltyä Cordura-seoskangasta, joka ei sisällä haitallisia aineita, kuten BPA:ta, PVC:tä tai FOA:ta.


3. ORTLIEB ATRACK BP

paras maastopyöräilyreppu

Paras maastopyöräilyreppu

Atrack BikePacking on 25 litran reppu, joka yhdistää Atrack-sarjan parhaat ominaisuudet pyöräilyyn. Repussa on täyspitkä vetoketju selän puolella, joka mahdollistaa kätevän ja helpon pääsyn repun sisältöön sporttikassityyliin. Lisäksi repussa on tehokkaat kompressiohihnat, jotka pitävät tavarat tukevasti paikoillaan.

Plussat

  • Sporttikassin tavoin aukeava
  • Erittäin tilava

Miinukset

  • Hieman hintava

Atrack BikePackingin alaselän ja lantion kohdalla olevat toppaukset ovat hieman kapeammat kuin perus-Atrackissa, mikä takaa paremman istuvuuden pyöräilyssä. Repussa on myös kypäräpidike, joka mahdollistaa kätevän kypärän kiinnittämisen repun ulkopuolelle.

Tämä reppu on täysin vedenpitävä, kiitos sen vesitiiviin materiaalin ja TiZip-vetoketjun. Se täyttää IP67-suojaustason vaatimukset, eli se on pölytiivis ja kestää jopa 30 minuutin upotuksen 1 metrin syvyyteen. Voit siis luottaa siihen, että tavarasi pysyvät kuivina kaikissa olosuhteissa.

paras pyöräilyreppu

Atrack BikePackingissa on monipuolisia säilytysratkaisuja. Repussa on neljä kompressiohihnaa, jotka auttavat pitämään kuorman tiiviisti paikoillaan. Lisäksi repussa on kaksi verkkotaskua ulkopuolella ja neljä vetoketjullista pikkutaskua sisäpuolella, jotka tarjoavat helpon ja järjestellyn säilytysmahdollisuuden pienemmille tavaroille. Etupaneelissa on myös kiinnityspisteet irtohihnoille, joten voit kiinnittää lisävarusteita repun ulkopuolelle tarpeen mukaan.

Atrack BikePackingin päämateriaali on kestävä nailonkangas, joka takaa pitkäikäisyyden ja kestävyyden. Repun selkäpaneelin pituutta voi säätää tarpeen mukaan, jotta se istuu mukavasti eri käyttäjille. Lisäksi repussa on vedenpitävä läpivienti juomapussin letkulle, joka takaa juomaveden helpon saatavuuden kaikissa olosuhteissa.

Atrack BikePacking on täydellinen valinta pyöräilijöille, jotka tarvitsevat monikäyttöisen ja kestävän repun seikkailuihinsa.


4. Evoc FR Lite Race

Paras pyöräilyreppu

Paras pyöräilyreppu selkäpanssarilla

EVOC FR Lite Race on markkinoiden kevyin selkäpanssarilla varustettu pyöräilyreppu. Sen keveys tekee siitä erinomaisen valinnan myös muihin käyttötarkoituksiin. FR Lite Race painaa alle kilogramman ja siinä on hyvin ilmastoitu selkäosa. Tämä repun keveys ja toiminnallisuus tekevät siitä täydellisen valinnan enduro- ja pyöräilyseikkailuihin.

Plussat

  • Todella kevyt
  • Hyvin ilmastoitu selkäosa

Miinukset

Uudistetussa Evoc FR Lite Race -repussa on hieman lyhyempi selkäosa, mikä parantaa sen yhteensopivuutta kypärän kanssa erityisesti jyrkimpiä alamäkiä ajettaessa. Selkäosan ilmastoitu rakenne varmistaa mukavan ja viileän tuntuman pitkilläkin pyöräretkillä. Repussa on myös joustava lantiovyö, joka tarjoaa sekä mukavuutta että pitää repun tukevasti paikoillaan.

EVOC FR Lite Race -repun monipuoliset ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen valinnan kaikille pyöräilijöille, jotka arvostavat keveyttä, toiminnallisuutta ja mukavuutta.


5. DEUTER TRANS ALPINE 28

Paras pyöräilyreppu

Paras naisten pyöräilyreppu

Tämä erityisesti naisille suunniteltu reppu on suunniteltu pyöräilyyn ja maastopyöräilyyn. Uudistettu Trans Alpine jatkaa menestyksekkään reppusarjan perinnettä tarjoten täydellisen ratkaisun pitkiin ja lyhyempiin pyöräilyreissuihin.

Plussat

  • Naisille suunniteltu

Miinukset

Reppu on varustettu SL-mallilla, joka on suunniteltu erityisesti naisten mitoituksen ja muodon mukaan. Airstripes-selkäosa on pehmustettu ja siinä on ilmakanava keskellä, mikä estää repun liimaantumisen selkään ja mahdollistaa ilmanvaihdon.

Lantiovyö on valmistettu hengittävästä verkkomateriaalista, joka takaa mukavan istuvuuden ja ilmavuuden. Repussa on pääosasto ja alaosasto, jotka tarjoavat runsaasti tilaa tavaroiden järjestelyyn. Lisäksi repussa on erillinen tasku puhelimelle, joustavat sivutaskut, ajolasipidike ja joustava sisätasku.

Sadesuoja sisältyy vakiovarusteisiin, joka pitää tavarat suojassa sateelta. Etutaskussa on pientarvikkeille tarkoitettuja organisointitaskuja. Repussa on myös säädettävä rintaremmi, joka tarjoaa lisätukea ja vakautta. Repun yhteensopivuus enintään 3 litran juomapussin kanssa tekee siitä täydellisen kumppanin pitkille pyöräretkille.

paras pyöräilyreppu

Trans Alpine -repussa on myös sisällä erillinen tasku arvotavaroille, istuinalusta, mahdollisuus kiinnittää kypärä etupaneeliin, olkahihnoissa load lifter -hihnat, jotka pitävät repun yläosan napakasti kiinni olkahihnoissa, pumppuosasto, heijastava printti ja kompressiohihnat.

Repun kankaat ovat kestävää 210 denierin nailonia ja 600 denierin polyesteriä, jotka takaavat kestävyyden ja pitkän käyttöiän.

Tämä Trans Alpine -reppu on täydellinen valinta naisille, jotka haluavat pyöräillä mukavasti ja kätevästi pitkillä maastoretkillä.

Kuinka valita pyöräilyreppu?

Vaikka pyöräilyrepussa on monia huomioitavia ominaisuuksia, tärkeintä on ottaa huomioon, kuinka käytät sitä eniten. Tarvitsetko pienen nestepakkauksen minimivarusteita varten tai suuremman pakkauksen pitkiä päiväretkiä varten? Käytätkö sitä pyöräillessäsi töihin vai maastossa?

Käydään nyt läpi tärkeimpiä ominaisuuksia jotka kannattaa ottaa huomioon valitessasi itsellesi pyöräilyreppua.

1. Repun tarjoama kapasiteetti

Suurin osa pyöräilijöistä, kuljettavat mukanaan tavaroita, kuten kannettavaa tietokonetta, varavaatteita ja arvoesineitä, tarvitsevat yleensä noin 20–30 litraa tilaa. Pidemmille matkoille lähtevät saattavat tarvita jopa 40 litraa, mutta se on luultavasti liikaa useimmille ihmisille.

Talvella työmatkat tarvitsevat hieman enemmän tilaa isompien takkien ja vastaavien kantamiseen.

Kaiken kaikkiaan on luultavasti parasta, että tilaa on hieman enemmän kuin luulet tarvitsevasi – on aina hyödyllistä, jos sinulla on tarpeeksi tilaa, jotta voit poiketa kaupoissa kotimatkalla.

Harkitsemme pyöräilyreput jakautuvat karkeasti kolmeen eri kokoon: päiväreppuun, pieneen reppuun ja isoon reppuun.

1.1 Pieni reppu

Pienimmissä repuissa, on vain 8 litraa kapasiteettia; nämä on suunniteltu lyhyempiin päiviin polulla tai lyhyille työmatkoille. Mutta näissä pakkauksissa voi silti olla tarpeeksi kapasiteettia pehmusteiden ja jopa kypärän kuljettamiseen, kun ne on suunniteltu hyvin.

1.2 Päiväreppu

Päiväreppukokoiset pakkaukset, ovat noin 14 litran reppuja. Niissä on riittävästi tilaa tuulitakille, välipaloille, lisäkerrokselle ja muulle. Silti ne tarjoavat paljon enemmän volyymia kuin lantioreppu. Jos etsit monipuolista reppua, tätä kokoa voi käyttää myös kaupunkipyöräilyyn tai työmatkareppuna.

1.3 Iso reppu

Maastopyöräilyyn on tehty myös suuria reppuja. Suurin osa niistä on kuitenkin suunniteltu muihin tarkoituksiin, kuten retkeilyyn. Ne voivat kuitenkin sopia hyvin myös esimerkiksi pitkiin maastopyöräilypäiviin.

2. Repun hengittävyys

Mitä enemmän pyöräilyreppu on irti vartalostasi, sitä enemmän kehosi voi hengittää eikä hikoilla. Kaikissa repuissa tällä paras pyöräilyreppu listalla on ainakin jonkinlainen tuuletus. Monissa pakkauksissa on kuitenkin edistynyt ilmanvaihto.

Avoin verkko vähentää sitä, kuinka paljon reppun takaosa koskettaa ratsastajan selkää ja lisää ilmaa, joka voi virrata hartioiden ja alaselän välillä, mikä vähentää hikoilua.

3. Repun olkahihnat

Useimmissa repuissa on myös kevyesti pehmustetut, mutta tuuletetut olkahihnat, joita on helppo säätää. Useimmissa on myös vyötäröhihnat, jotka auttavat kiinnittämään isommat reput vyötärön ympärille.

4. Järjestelymahdollisuudet

Pienemmillä repuilla sinulla on yleensä luonnollisesti vähemmän järjestelymahdollisuuksia Hyvin suunniteltuna on silti hyviä säilytysmahdollisuuksia pienemmissäkin pyöräilyrepuissa.

Suuremmissa pakkauksissa on enemmän taskuja ja organisointimahdollisuuksia. Saatat huomata, että sinun ei tarvitse käyttää jokaista taskua jokaisella matkalla, mutta se on kuitenkin mukava, kun tarvitset ylimääräistä tilaa pakkauksen etuosassa.

5. Selkäpanssari

Useimmissa artikkeleissa esitetyistä reepuista ei ole tätä vaihtoehtoa, mutta jos aiot ajaa paljon alamäkeä, kilpailla tai ajaa monilla vaikeilla poluilla, joissa on merkittäviä pudotuksia ja ominaisuuksia, harkitse selkäpanssarin kanssa yhteensopivaa pyöräilyreppua. Selkäpanssarit voivat auttaa vähentämään tai ehkäisemään selkäydinvammoja kaatuessa.


Tarvitsetko oikeasti pyöräilyreppua?

Jos haluat vain ponnahtaa aurinkoisiin paikkoihin paikallisen puistosi ympärillä, pärjäät todennäköisesti minkä tahansa vanhan repun kanssa.

Ne, jotka pyöräilevät säännöllisesti tai mutkaisilla teillä, arvostavat kuitenkin melkein varmasti pyöräilykohtaisten reppujen lisäominaisuuksia. Näitä ovat yleensä vedeneristys, tuuletettu takapehmuste, parempi näkyvyys sekä lukkojen ja valojen kiinnikkeet.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli