Paras pyöräilykypärä – panosta tähän

Jaa artikkeli

Parhaiden pyöräilykypärien käyttö on kirjaimellisesti elämän ja kuoleman kysymys. Vuonna 2019 62 prosenttia kuolleista pyöräilijöistä ei käyttänyt kypärää Yhdysvaltain liikenneministeriön kuolemantapausanalyysin raportointijärjestelmän mukaan. Pyöräilykypärään liittyvissä tutkimuksissa on havaittu, että lähes kaikki onnettomuuksissa kuolleet pyöräilijät (97 %) eivät käyttäneet kypärää.

Parhaat pyöräilykypärät antavat sinulle siis runsaasti suojaa, ja monet niistä eivät myöskään ole liian kalliita.

Tästä huolimatta voi itsellesi parhaan pyöräilykypärän löytäminen olla vaikeaa. Tärkeitä seikkoja kypärän valinnassa ovat esimerkiksi sen istuvuus ja tyylikkyys. Lisäksi on tärkeää huomioida minkälaista pyöräilyä varten kypärä ollaan ostamassa.

Tässä artikkelissa esittelemmekin mielestämme parhaan pyöräilykypärän maastoon sekä parhaan pyöräilykypärän maantielle. Tässä artikkelissa esitellyt kypärät olemme valinneet tarkan arviointiprosessin perusteella, mihin kuuluu esimerkiksi kuluttajakokemusten lukeminen ja kypärien kokeileminen.

Jos esittelemämme kypärät eivät kuitenkaan miellytä sinua, opit tämän artikkelin lukemalla, miten voit tehdä tämän valinnan itse.

 • 1. GIRO SYNTAX MIPS
  Paras kypärä maantiepyöräilyyn

  Paras pyöräilykypärä
  • Maantielle
  • Virtaviivainen muotoilu
  • Mukava istuvuus
 • 2. POC KORTAL RACE MIPS
  Paras kypärä maastoon

  Paras pyöräilykypärä
  • Maastoon
  • Ennennäkemätön suojaus
  • Sopii hyvin myös sähköpyöräilyyn

Mikä on paras pyöräilykypärä?

Paras pyöräilykypärä on sellainen, joka on turvallinen. Jotta pyöräilykypärä olisi turvallinen tulisi sen istua hyvin ja tarjota riittävän kattava suoja. Onneksemme suurin osa kypäristä on tällaisia. Mahdollisesti tärkein kypärän turvallisuutta lisäävä ominaisuus on osaan kypäristä kuuluva MIPS-teknologia. Artikkelin lopussa kerromme mitä tämä ominaisuus tarkoittaa.

Alta löytyvät kypärät ovat mielestämme parhaat vaihtoehdot maastoajoon sekä maantiellä tapahtuvaan pyöräilyyn. Testiemme perusteella ensimmäiseksi mainittu on paras pyöräilykypärä maantieajoon ja toiseksi mainittu on paras pyöräilykypärä maastoajoon.


1. GIRO SYNTAX MIPS

Paras pyöräilykypärä

– Uutuusmalli maantielle tosiharrastajalle!
– Hieman tavallista matalammalle ulottuva suojaus
– Uudenlainen virtaviivainen muotoilu
– Istuvuus äärimmäisen mukava
– Mipsiin integroitu kiristyspanta
– Coolfit antimikrobiset pehmusteet
– Erittäin hyvä tuuletus


2. POC KORTAL RACE MIPS

Paras pyöräilykypärä


Täysin uusi Kortal Race MIPS tarjoaa ennennäkemätöntä suojausta Trail- ja Endurohenkiseen ajoon. Sopii erinomaisesti myös sähköpyöräkäyttöön!

Parita POC Devour ajolasien kanssa täydellisen yhteensopivuuden saavuttamiseksi!

Race MIPS mallissa käytössä on täysin uusi MIPS Integra rakenne huipputason suojauksella. NFC Medical ID kypärässä varmistaa että onnettomuuden sattuessa ensihoitajat saavat kriittiset tiedot suoraan kypärästä.


Miten valita oikea pyöräilykypärä?

Ennen kaikkea on tärkeää varmistaa, että hankit kypärän, joka istuu kunnolla: Huono istuvuus voi haitata kypärän suojaavutta (ja halua käyttää kypärää), joten valitse oikea koko ja säädä se oikein.

Etsi pyöräilykypärä, joka sopii ajotyyliisi: kypäräluokat yksinkertaistavat valintaprosessia ohjaamalla sinut tarpeisiisi sopiviin vaihtoehtoihin (huomioi kuitenkin, että maantiekypärää voidaan käyttää likapolulla ja maastopyöräkypärää voi silti käyttää maantiellä). Pyöräilykypärät jaetaan yleensä kahteen perustyyppiin:

Maantie pyöräilykypärät ovat taloudellinen valinta ja tarjoavat perussuojan satunnaiseen ajoon.


Maantiepyöräkypärät on suunniteltu kevyiksi, hyvin ilmastoiduiksi ja aerodynaamiksi.


Maastopyöräilykypärät ovat hyvin tuuletettuja, ja useimmat mallit tarjoavat pidemmän takapään peiton, koska maastopyöräilijä putoaa todennäköisemmin taaksepäin kuin maantiepyöräilijä.

Mahdollisesti tärkein kypärän turvallisuutta lisäävä ominaisuus on osaan kypäristä kuuluva MIPS-teknologia. Alla kerromme mitä tämä ominaisuus tarkoittaa.

MIPS pyöräilykypärä

MIPS on lyhenne sanoista Multi-directional Impact Protection System, joka on johtava kypärän sisällä oleva liukutasotekniikka, joka on suunniteltu vähentämään tietyistä iskuista johtuvia pyörimisvoimia. Johtavat aivokirurgit ja tiedemiehet ovat kehittäneet MIPS:n vähentämään aivoihin kohdistuvia pyörimisvoimia, jotka aiheutuvat tietyistä iskuista pään eri kulmiin.

MIPS käyttää liukutasojärjestelmää, joka liikkuu kypärän sisällä jäljitellen aivojen omaa suojajärjestelmää. Tämä kerros on suunniteltu pyörimään kypärän sisällä tarkoituksena mahdollisesti hidastaa tai vähentää päähän tai päästä siirtyvän energian määrää. Tutkimustulokset osoittaneet, että jos voimme vähentää pyörimiskiihtyvyyteen liittyviä rasituksia, saatamme vähentää aivovamman riskiä ja vakavuutta.

MIPS-varustettu kypärä näyttää lähes identtiseltä kuin MIPS-varusteeton kypärä. Ainoa ero on kypärän sisällä oleva ohut keltainen vuoraus pehmusteiden alla. Ulkopuolelta ainoa osoitus siitä, että kypärä eroaa muista kypäristä on se, että joissakin merkeissä on pieni keltainen MIPS-logo. Et edes tunne eroa, kun käytät MIPS-kypärää.

Tyylikäs pyöräilykypärä

Toinen tärkeä ominaisuus kypärässä on sen miellyttävyys itsellesi. Kypärän valinnassa kannattaakin siis ajatella itsesi se päässä. Tyylikästä ja omaa silmää miellyttävää kypärää on varmasti mieluisampaa pitää päässä, kuin oudon ja koomisen näköistä.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli