Paras proteiinijauhe liikkujalle (2023)

Jaa artikkeli

Jos olet juoksija, olet luultavasti kuullut proteiinijauheesta. Se on yksi niistä terveyden ja kuntoilun maailman perustuotteista, joka näyttää jakavan ihmiset: joko he rakastavat sitä tai vihaavat sitä. Mutta miksi? Ja kuinka tämä aine voi auttaa kuntotavoitteidesi saavuttamisessa?

1. Bodylab Whey-100

Bodylab oli vertailussamme paras proteiinijauheen sen hintalaatu suhteen vuoksi.

2. Star Nutrition Whey-80

Whey-80® – Star Nutritionin korkealaatuinen proteiinijauhe urheilijalle, joka haluaa paremman palautumisen, lisää lihasmassaa ja tehokkaamman rasvanpolton!

3. Naturecan Heraproteiini

Tämä heraproteiini sisältää yli 23 grammaa proteiinia annosta kohti, ja se on valmistettu uusiseelantilaisista lypsylehmistä, jotka käyttävät 96 % ravinnostaan ruohoa. Maku on hyvä!

4. Optimum Nutrition Whey

100% Whey Gold Standard – Optimum Nutritionin proteiinijauhe, joka on maailman myydyimpiä. Todella hyvä maku ja erittäin laadukkaat raaka-aineet!

Mitä on proteiinijauhe?

Proteiinijauhe on ravintolisä, joka sisältää proteiinia. Sitä käyttävät kaikenikäiset ihmiset, mutta se on erityisen suosittu urheilijoiden ja kehonrakentajien keskuudessa. Proteiinijauheita voidaan valmistaa useista eri lähteistä, mukaan lukien maitotuotteet, kasvit ja eläinlähteet, kuten hera.

Proteiinijauheita myydään yleensä yksittäisissä annospakkauksissa tai bulkki astioissa, jotka sekoitetaan veteen tai maitoon ennen käyttöä. Sitä käytetään ensisijaisesti smoothieissa, koska se on yleensä mautonta sellaisenaan, joten voit lisätä minkälaisia ​​hedelmiä/vihanneksia haluat murehtimatta maun muuttumisesta liikaa. Voit myös käyttää sitä leipomiseen, jos haluat!

Saatavilla on monia erilaisia ​​proteiinijauheita. Jotkut on suunniteltu erityisesti urheilijoille ja kehonrakentajille, kun taas toiset on tarkoitettu niille, jotka haluavat laihtua tai säilyttää nykyisen painonsa. Lisäksi jotkut lisäravinteet sisältävät vain yhden tyyppistä proteiinijauhetta, kun taas toiset ovat sekoituksia, joissa yhdistyvät useita proteiinin lähteitä.

Mikä on paras proteiinijauhe?

Vertailun voittajaksi paljastui Bodylab Whey-100 proteiinijauhe. Se on helposti sekoittuva ja siitä monia eri makuja, mikä tekee siitä helposti nautittavan. Se on myös valmistettu laadukkaasti.


1. Bodylab Whey-100

proteiinijauhe

Bodylab Whey 100 on tuotettu Tanskassa. Jauhe on valmistettu lehmänmaidosta moderneja ja hellävaraisia suodatusmenetelmiä käyttäen.

Bodylab Whey 100 koostuu puhtaan denaturoimattoman heraproteiini-konsentraatin ja korkealaatuisen heraproteiini-isolaatin sekoituksesta.

Bodylab oli vertailussamme paras proteiinijauheen sen hintalaatu suhteen vuoksi.

Monista muista proteiinilähteistä poiketen Bodylab Whey 100 -jauheella on korkea biologinen arvo ja se sisältää jopa 22,9 % haaroittuneita aminohappoja (BCAA). Tuote on siksi optimaalinen lisäproteiinin lähde.

Bodylab Whey voidaan sekoittaa veteen, maitoon tai mehuun. Paras tulos saavutetaan käyttämällä Bodylab Shakeria.

Tuote maistuu hyvältä ja siihen ei ole lisätty ylimääräisiä sokereita. Jauhe sisältää ainoastaan muutaman gramman luonnollista maitosokeria.


2. Star Nutrition Whey-80

proteiinijauhe

Whey-80® – Star Nutritionin korkealaatuinen proteiinijauhe urheilijalle, joka haluaa paremman palautumisen, lisää lihasmassaa ja tehokkaamman rasvanpolton!

– Edistää lihasmassan kasvua
– Erinomainen tapa täydentää päivittäistä proteiinin saantia
– Parantaa lihasten palautumista
– Todella hyvä maku ja liukenevuus
– Suomen suosituin proteiini!

Whey-80® on korkeapitoinen proteiinijauhe, jossa on todella hyvä maku ja liukenevuus. Tuote koostuu 100% ultrasuodatetusta ja instantoidusta heraproteiinikonsentraatista, jonka avulla voit lisätä lihasmassaa ja parantaa lihasten palautumista.

Elimistön olisi hyvä saada proteiinia noin joka kolmas tunti, jotta kropan joutuminen kataboliseen tilaan (lihasproteiinin purku) voidaan välttää. Proteiinia on esimerkiksi eläinperäisissä elintarvikkeissa, soijassa ja proteiinijauheessa. Kana, punainen liha ja kanamunat ovat hyviä esimerkkejä tyypillisistä proteiinin lähteistä.

Urheilijan tavoitellessa selkeitä tuloksia ja lihasmassan kehittymistä, voi riittävän proteiinimäärän saaminen ruoasta tuntua hankalalle. Rajallinen aika, stressi, rahatilanne ja monet muut tekijät voivat hankaloittaa optimaalista ravinnonsaantia.

Juuri tässä Whey-80®:n erinomaisuus tulee esille: kätevä ja yksinkertainen tapa täyttää päivittäinen proteiinin tarve normaalin ruokavalion ohella!

Yksi annos Whey-80®:ä antaa noin 25 g – määrä vaihtelee hieman makujen välillä – proteiinia ja se valmistuu hetkessä. Makuvaihtoehtoja ja variaatioita on lukemattomia – proteiinijuoma, smoothie, aamupuuron sekaan, leivontaan ja niin edelleen. Vain mielikuvituksesi asettaa rajat!

Star Nutritionin Whey-80® on nopea ja erittäin korkealaatuinen proteiinijauhe. Viimeisimmän valmistusteknologian avulla olemme saaneet aikaan puhtaan ja vahingoittumattoman proteiinin korkealla biologisella arvolla, täynnä lihaskasvua edistäviä aminohappoja.


3. Naturecan Heraproteiini

Heraproteiini sisältää yli 23 grammaa proteiinia annosta kohti, ja se on valmistettu uusiseelantilaisista lypsylehmistä, jotka käyttävät 96 % ravinnostaan ruohoa ja viettävät 97 % lypsyn ulkopuolisesta ajastaan laitumella.

– 23g/24g proteiinia per annos
– Proteiini edistää lihasten kasvua¹
– Herkulliset suklaan ja vaniljan maut
– Hormonivapaa
– Sopii kasvissyöjille

Ruohokasvatettu heraproteiini tarjoaa monia etuja tavalliseen heraan verrattuna. Lehmät, jotka syövät maissin tai viljan sijasta kasviperäistä ainesta, pystyvät muuntamaan ruokansa maidoksi, jossa on runsaasti rasvaa, proteiineja ja makroravintoaineita.

Lisäksi lehmät, jotka viettävät päivänsä avolaitumilla, elävät laadukkaammin kuin rehulaitumilla pidetyt lehmät, mikä vähentää stressitasoa ja johtaa ravinteikkaamman heran tuotantoon.

Ruoholla ruokittu hera ei myöskään tarvitse yhtä paljon lannoitteita ja torjunta-aineita kuin viljanviljelyssä, mikä vähentää saasteita ja minimoi hiilijalanjäljen.


4. Optimum Nutrition Whey Gold

proteiinijauhe

100% Whey Gold Standard – Optimum Nutritionin proteiinijauhe, joka on maailman myydyimpiä. Todella hyvä maku ja erittäin laadukkaat raaka-aineet!

– Maailman suosituimpia proteiinijauheita
– Useaa heraproteiinia: isolaatti, konsentraatti ja hydrolysaatti
– Edistää lihaskasvua ja palautumista
– Nopea imeytyminen
– Todella hyvänmakuinen

Pitkälle kehittyneiden menetelmien avulla hera voidaan erottaa raaka-aineen ei-toivotusta sisällöstä kuten rasvasta, kolesterolista ja laktoosista. Tällöin saadaan tuotettua yli 90% heraproteiini, jota kutsutaan isolaatiksi (WPI).

Optimum Nutritionin 100% Whey Gold Standard sisältää suurimmaksi osaksi heraproteiini-isolaattia. Isolaatin lisäksi proteiinin lähteitä ovat konsentraatti ja hydrolysoitu heraproteiini.

Tuotteen sisältämät proteiinin lähteet imeytyvät erittäin nopeasti, minkä ansiosta 100% Whey Gold Standard on todella hyvä valinta treenin jälkeiseen palautumiseen.

100% Whey Gold Standard liukenee äärimmäisen hyvin nesteeseen ja saat nauttia sileästä ja herkullisesta proteiinijuomasta!


Proteiinijauheen hyödyt juoksijalle ja urheilijalle

Proteiinijauheen edut:

  • Lihasten palautuminen ja kasvu. Jos harjoituksesi ovat intensiivisiä tai pitkiä, on tärkeää varmistaa, että kehollasi on ravintoaineet, joita se tarvitsee lihaskudoksen korjaamiseen harjoituksen jälkeen. tässä proteiinijauheet ovat hyödyllisiä.
  • Energiatasot. Proteiini antaa meille energiaa lisäämällä insuliiniherkkyyttämme, mikä tarkoittaa, että se auttaa meitä tuntemaan kylläisyyttä pidempään kuin muut ruoat yksinään tekisivät. Tämä tarkoittaa, että proteiinijauheen käyttö voi auttaa pitämään verensokeritasot vakaana koko päivän, mikä on erityisen hyvä juoksijoille, jotka etsivät vaihtoehtoista hiilihydraattien saantia sen lisäksi, mitä he saavat syömällä pastaa tai perunoita joka ilta!

Proteiinijauhe on yksi nopeimmista ja tehokkaimmista tavoista saada lisää proteiinia ruokavalioosi, ja siksi on täydellinen juoksijoille. Ne auttavat pitämään kehomme vahvana ja kunnossa. Kun juoksemme, tarvitsemme kaikki mahdolliset ravintoaineet pysyäksemme liikkeellä, varsinkin kun on kyse riittävän proteiinin saannista ruokavaliossamme.

Proteiinijauheet ovat ne myös hyviä vaihtoehtoja, jos et halua syödä lihaa koko ajan. Paras proteiinijauhe juoksijoille on sellainen, jossa on vähän sokeria, runsaasti proteiinia, joka sisältää joitain B-vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten kalsiumia ja rautaa. Lue artikkelimme parhaasta monivitamiinista!

Mikä proteiinijauhe sopii erityisesti juoksijalle?

Saatavilla on useita erilaisia ​​proteiineja. Mikä on paras juoksijoille?

Heraproteiinijauhe

Tämä on yleisin proteiinijauheen tyyppi, ja se on valmistettu maidosta. Sitä voidaan käyttää joko ennen harjoittelua tai sen jälkeen lihasten palautumisen ja kasvun edistämiseen.

Kaseiiniproteiinijauhe

Kaseiinia löytyy myös yleisesti maidosta, ja se sulautuu hitaammin kuin hera, joten se tarjoaa kestävämpää energiaa koko päivän ajan – erityisen tärkeää pitkän matkan juoksijoille! Lisäbonuksena kaseiini sisältää myös muita ravintoaineita, kuten kalsiumia, kaliumia, fosforia ja A- ja D-vitamiineja, jotka auttavat tukemaan terveitä luita ja immuunijärjestelmän toimintaa (tärkeää niille ärsyttäville vilustumissairauksille).

Herneproteiinijauhe (vegaaneille)

Tämä kasvipohjainen vaihtoehto sisältää kaikki välttämättömät aminohapot sekä kuitua, joka auttaa hidastamaan imeytymistä, jotta et koe nälkäkipuja niin nopeasti nauttimisen jälkeen!

Hamppuproteiinijauhe

Tämä kasvipohjainen vaihtoehto sisältää kaikki välttämättömät aminohapot sekä kuitua, joka auttaa hidastamaan imeytymistä, jotta et koe nälkäkipuja niin nopeasti nauttimisen jälkeen! 

Herne- ja hamppuproteiinijauhe sisältävät myös vähän rasvaa, kolesterolia ja natriumia, mikä tekee siitä erinomaisen painonpudotusta yrittäville juoksijoille.

Heraproteiinin on tutkimuksissa osoitettu olevan yksi tehokkaimmista proteiinityypeistä vähärasvaisen lihasmassan rakentamisessa. Tämä tarkoittaa, että se auttaa sinua vahvistumaan sekä lisää nopeutta ja ketteryyttä pitkillä lenkeillä. Löydät heraa myös monista harjoittelua edeltävistä lisäravinteista, jotka on suunniteltu erityisesti meidän kaltaisillemme urheilijoille! Hera sopii erinomaisesti lihasten palautumiseen.

Kaseiini lisää voimaa ja kestävyyttä. Kaseiiniproteiini on hitaasti sulava proteiini muoto, joka sopii täydellisesti juoksijoille, jotka haluavat kasvattaa lihasmassaa. Vaikka hera imeytyy nopeasti elimistöön, kaseiini kestää kauemmin, mikä tarkoittaa, että se voi pitää sinut kylläisenä pidempään koko päivän ajan. Se auttaa myös estämään lihasten hajoamista pitkien lenkkien aikana, mikä tarkoittaa, että lihaksesi vahvistuvat heikentämisen sijaan.

Miksi juoksijoiden kannattaa käyttää proteiinijauhetta?

Proteiini on välttämätöntä lihasten rakentamiselle ja korjaamiselle, joten ei ole yllätys, että juoksijat tarvitsevat sitä enemmän kuin keskiverto ihmiset. Juoksu polttaa enemmän proteiinia kuin muut urheilulajit.

Aminohapot ovat proteiinin rakennuspalikoita ja ne auttavat monissa asioissa. Useimmissa tapauksissa voit löytää näitä aminohappoja ruoasta, mutta jos et syö tarpeeksi tai olet rajoittavassa ruokavaliossa, sinun kannattaa harkita täydentämistä heraproteiinijauheella (tai muun tyyppisillä proteiinijauheilla).

Heraproteiinijauheen lisäämisellä ruokavalioon on monia etuja. Se voi auttaa sinua rakentamaan lihaksia ja palautumaan nopeammin, sekä tarjota nopean energialähteen, kun sitä eniten tarvitset (kuten pitkän juoksun jälkeen). Voit myös saada enemmän aminohappoja ruokavalioosi, mikä auttaa kaikenlaisissa asioissa, kuten ruoansulatuksessa ja hormonien tuotannossa.

Heraproteiini on myös helposti sulava, joten se sopii erinomaisesti laktoosi-intoleranteille tai muulle ruoka-aineyliherkkyydelle. Lisäksi se on täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka voivat auttaa pitämään kehosi terveenä. Joten mitä tarkalleen heraproteiinijauhe tekee?

  • Kohottaa energiatasoa 
  • Auttaa rakentamaan lihaksia ja palautumaan nopeammin 
  • Tarjoaa nopean energianlähteen silloin kun sitä eniten tarvitset (kuten pitkän lenkin jälkeen) 
  • Antaa kehollesi enemmän aminohappoja, mikä auttaa ruuansulatuksessa ja hormonien tuotannossa

Milloin proteiinijauhetta käytetään?

Proteiinijauheen ottamista kannattaa harkita muutaman eri ajankohdan mukaan: ennen juoksua, juoksun jälkeen, yöllä ja harjoittelun aikana.

Ennen juoksua: Proteiinijauheen ottaminen ennen harjoittelua voi olla loistava tapa antaa kehollesi ylimääräistä energiaa. Sitä suositellaan myös niille, jotka etsivät nopeampaa palautumisaikaa juoksunsa jälkeen.

Juoksun jälkeen: Proteiinijauheen ottaminen harjoituksen jälkeen voi auttaa sinua palautumaan nopeammin ja hallitsemaan lihaskipuja. 

Harjoittelun aikana: Jos pidät proteiinipirtelöistä harjoitusten aikana, varmista ennen juomista, että jauhe on liuennut hyvin veteen tai maitoon.

Harjoittelun aikana on tärkeää pysyä nesteytyksessä. Jos proteiinijauheesi ei liukene helposti, kokeile lisätä hieman nestettä ennen juomista. 

Yöllä: Proteiinijauheen ottaminen ennen nukkumaanmenoa voi auttaa sinua nukkumaan paremmin ja tuntemaan olosi levänneemmäksi aamulla.

Siitä voi olla apua myös, jos sinulla on vaikeuksia nukahtaa tai nukkua. Jos otat proteiinijauhetta yöllä, varmista, että siinä on hyvä tasapaino välttämättömiä aminohappoja ja muita ravintoaineita, joita tarvitaan lihaskudoksen korjaamiseen ja kasvun edistämiseen.


Yhteenveto parhaasta proteiinijauheesta

Proteiinijauhe on loistava tapa lisätä hieman ylimääräistä proteiinia ruokavalioosi, ja se voi olla erityisen hyödyllinen juoksijoille. On tärkeää pitää mielessä, että liialliseen proteiinin nauttimiseen kerralla liittyy joitakin sivuvaikutuksia, joten on parasta ottaa pieniä määriä koko päivän sen sijaan, että lataat sitä kerralla suuren määrän!

FAQ Proteiinijauhe

On tärkeää saada riittävästi proteiinia, jos haluat rakentaa lihaksia, mutta on myös tärkeää, että syöt oikeanlaista proteiinia. Proteiinijauheet voivat auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi ilman, että sinun tarvitsee luottaa isoihin aterioihin, joiden sulaminen kestää liian kauan ja saa vatsasi tuntumaan siltä, ​​että se räjähtää.

Proteiini on välttämätöntä lihasten kasvulle ja korjaamiselle, joten sen riittävä nauttiminen on tärkeää juoksijoille, jotka haluavat painonsa luonnollisesti nousevan ajan myötä (tai laskevan). Hyvä uutinen on, että proteiinijauhe tarjoaa juoksijoille kätevän tavan nauttia ylimääräisestä energiasta treenien aikana auttamalla heitä palautumaan intensiivisen juoksun tai muun urheilullisen toiminnan jälkeen.

Markkinoilla on useita proteiinijauhetyyppejä, ja jokaisella on omat ainutlaatuiset etunsa. Jotkut on suunniteltu kehonrakentajille, jotka haluavat kasvattaa lihasmassaansa, kun taas toiset ovat ihanteellisia juoksijoille, jotka tarvitsevat lisäenergiaa ennen harjoittelua tai sen jälkeen.

Proteiini on välttämätön makroravinne juoksijoille ja urheilijoille. Proteiini auttaa korjaamaan lihaksia harjoituksen jälkeen, lisää energiatasoa ja voi estää lihasten hajoamisen intensiivisen harjoittelun aikana. Ilman sitä saatat tuntea olosi väsyneeksi, heikoksi ja ärtyneeksi.

Jos et saa tarpeeksi proteiinia ruokavaliostasi – ja ei ole harvinaista, että juoksijat kuuluvat tähän kategoriaan –, huomaat epämiellyttäviä sivuvaikutuksia: väsymystä, alhaista energiatasoa, keskittymisvaikeuksia (etenkin pitkien matkojen aikana), päänsärkyä tai migreenit sekä ärtyneisyys ja mielialan vaihtelut.

Vaikka proteiinijauhe on loistava tapa lisätä proteiinia ruokavalioosi, varmista, että käytät sitä oikein. Oikea annoskoko riippuu painostasi ja aktiivisuustasostasi. Jos olet juoksija, sinun tulee pyrkiä vähintään 1 gramman proteiinia painokiloa kohti päivittäin.

Lihaksen rakentamisen lisäksi proteiinilla on merkitystä myös kudosten korjaamiselle ja terveiden luiden ylläpitämiselle. 

Jos olet erittäin aktiivinen, saatat tarvita enemmän kuin suositeltu päiväannos (RDA). Toisaalta, jos et liiku ollenkaan, saattaa olla viisasta rajoittaa proteiinin saantia, jotta kehosi ei varastoi ylimääräisiä kaloreita rasvaksi.

Lisää proteiinia harjoitusrutiiniin, mutta muista tehdä se vastuullisesti.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut kirjoittaja ja olen intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Juokseminen ja pyöräileminen on ollut intohimonani aina kuntosalilla treenaamisen ohella.

Jaa artikkeli