Paras pre-workout juoksijalle ja treenaajalle (2023)

Jaa artikkeli

Olet todennäköisesti nähnyt juoksijan juovan Redbullia, kupin kahvia tai oudolta näyttävän värillisen juoman ennen juoksua tai jopa juoksunsa aikana. Nämä ovat kaikki treeniin valmistautumisen muotoja, joita käytetään parantamaan suorituskykyä harjoituksen kuten juoksemisen aikana.

Jos sinäkin haluat lisä potkua, mikä auttaa sinua rikkomaan henkilökohtaiset ennätykset, sinun kannattaa ehkä harkita pre-workoutin käyttöä tai ainakin kokeilemista. Tässä aertikkelissa keskustelemme kaikesta, mitä sinun on tiedettävä suositusta lisäravinteesta eli pre-workoutista, mukaan lukien sivuvaikutukset, onko se turvallinen vai ei, ja paljon muuta. Lisäksi olemme testanneet paras pre-workout juoksijalle!

Mikä on pre-workout?

Treeniä edeltävät lisäravinteet, kuten pre-workoutit ovat useista ainesosista koostuvia lisäravinteita, jotka on suunniteltu lisäämään energiaa ja parantamaan urheilullista suorituskykyä, olipa kyseessä sitten juoksu, kuntosali tai kehonrakennus.

Kuten aiemmin mainittiin, on olemassa lukemattomia tyyppejä pre-workoutteja kahvista energiajuomioon ja jauhemaisiin lisäravinteisiin jotka sekoitetaan veteen ja nautitaan ennen treeniä. Jokainen näistä lisäravinteista toimii samalla tavalla, pääasiassa käyttämällä kofeiinia väsymyksen vähentämiseen ja muita lisäravinteita lihasvoiman lisäämiseen. Useat tutkimukset osoittavat kofeiinin tuovan monia etuja, minkä takia tämä on suosittu lisäravinne kaikenlaisille urheilijoille.

Muut edut riippuvat valitsemasi pre-workputin sisältämistä ainesosista. Jotkut lisäävät esimerkiksi voimaa ja tehokkuutta, kun taas toiset voivat myös parantaa kestävyyttä. Pre-workoutit ovat siis täydellisiä urheiluun, kuten juoksuun ja pyöräilyyn.

Paras PWO

1. Bodylab Pre-workout

paras-pre-workout

Bodylabin Pre Workout -tuotetta on ehditty odottaa kauan – mutta emme Bodylabilla lanseeraa mitään ennen kuin tuotteen maku ja sisältö ovat ensiluokkaisia. Upouusi Pre Workout -tuotteemme ei ole tässä suhteessa poikkeus – olemme saaneet aikaan uskomattoman konsentroidun sisällön, joka koostuu lukuisista stimuloivista ainesosista, kuten beta-alaniinista, kofeiinista, sitrulliinimalaatista ja luonnollisesti L-tyrosiinista.

Olemme vieneet tuotteen uudelle tasolle lisäämällä kokonaisuuteen vielä 2 grammaa BCAA:ta hyödyllisessä 2:1:1 -suhteessa. Saat siksi tuotteen mukana täydellisen pre workout -kickin lisäksi leusiinia, isoleusiinia ja valiinia – mausta tinkimättä. Tuotteet maistuvat nimittäin fantastisilta ja niissä ei ole lainkaan lisättyä sokeria!

Uusi Pre Workout sisältää siis kaiken tarvittavan yhdessä tuotteessa. Suosittelemme pre workout -tuotettamme käytettäväksi kaikissa vaativissa fyysisissä aktiviteeteissa, joissa tavoitteena on maksimaalisen potentiaalin hyödyntäminen – esim. erittäin rankan treenin yhteydessä tai uuden henkilökohtaisen ennätyksen rikkomisyrtyksessä. Voit myös käyttää tuotetta, jos tarvitset motivaatiota ennen rankan harjoituksen aloittamista.

Huomaa, että tuote sisältää elintarvikeviraston määrittelemän maksimaalisen sallitun määrän kofeiinia ja beta-alaniinia, joten sinun on kokeiltava itse, kuinka tuote sopii sinulle. Emme suositteleme, että tuotetta käytetään yhtäjaksoisesti yli 14 päivän ajan. Jokaisen käyttöjakson jälkeen on pidettävä 1 viikon tauko, jotta kehon toleranssi voi palautua.

Kaikki mitä tarvitset elämäsi parhaaseen suoritukseen

• L-Leusiini
• L-Isoleusiini
• L-Valiini
• L-Arginiini
• Sitrulliini
• Beta-alaniini
• Kofeiniin
• L-Tyrosiini


2. Off the Hook (myyntimenestys)

paras-pre-workout

Off the Hook – Suureen suosioon nopeasti noussut Pre-Workout Chained Nutritionilta! Tämä PWO on suunniteltu kovaa treenaaville ja kokeneille urheilijoille.

 • Suosituimpia Pre-Workout-tuotteitamme
 • Suuri määrä tehokkaita ainesosia
 • Edistää räjähtävää lihasvoimaa, pumppia ja kestävyyttä
 • Lisää keskittymiskykyä
 • Todellinen hardcore-PWO!

Chained Nutritionin Off The Hook on kaikkien aikojen tehokkain ja suunnitelmallisin Pre-Workout-tuotteemme. Ylivoimaisesti. Tuotteen kehittelyssä on noudatettu spartalaista yhtälöä ”tehokkaat ainesosat + suuret annokset = kova teho”.

Off The Hook -PWO perustuu hyviksi todettuihin ainesosiin, joista on tullut treenaajien suosikkeja. Kreatiiniglukonaatti ja beeta-alaniini vaikuttavat yhdessä lihasvoiman ja maitohappokestävyyden lisäämiseen.

L-sitrulliinimalaatin, AAKG:n, L-arginiinin ja betaiinin yhdistelmä tehostaa pumppia ja parantaa kestävyyttä. Jotta henkinen suorituskyky pysyisi samalla tasolla fyysisen kanssa, tuotteeseen on lisätty suosituimpia vireyden lisääjiä: kofeiini, L-tyrosiini, tauriini ja Panax ginseng.

Off The Hook edustaa sitä tinkimätöntä ja rohkeaa asennetta, josta Chained Nutrition tunnetaan. Se ei kuitenkaan ole aloittelijoiden PWO. Off The Hook on kehitetty yhteistyössä kokeneiden, kovaa treenaavien urheilijoiden kanssa, joten sen koostumus on suunnattu kyseisen kohderyhmän tarpeisiin.


3. Supreme PWO

paras-pre-workout

Star Nutritionin Supreme PWO on tehokas suorituskyvyn lisääjä testatuilla aineksilla, runsaina annoksina.

Nosta treenisi uudelle tasolle Star Nutritionin Supreme PWO:lla – tehokas suorituskyvyn lisääjä testatuilla aineksilla, runsaina annoksina.

 • Lisää voimaa, pumppia ja kestävyyttä
 • Piristää ja lisää keskittymiskykyä
 • Vähentää maitohapon muodostumista
 • Luotettaviksi osoittautuneita ainesosia
 • Suorita paremmin -> saa parempia tuloksia

Tehokkaat aineosat tehokkaina annoksina. Yksinkertainen menestysresepti hyvälle suorituskyvyn kohottajalle on juuri sitä, mitä Star Nutritionin Supreme PWO tarjoaa: Luotettaviksi osoittautuneet ainesosat juuri oikeassa määrässä – ei enempää, ei vähempää.

Kuinka Supreme PWO toimii?

Supreme PWO sisältää huolellisesti valikoidun ainesosien yhdistelmän, joka vaikuttaa antaen reilun energiapotkunparantaen samalla kestävyyttä sekä lisäten voimaa. Ainesosat, jotka vastaavat kustakin vaikutuksesta ovat:

 • Kreatiini ja beeta-alaniini vuorovaikutuksessa lisäävät voimaa ja kestävyyttä sekä vähentävät maitohapon muodostumista.
 • Kofeiini on testattu stimulantti, joka piristää ja lisää fokusta, kun taas ruusunjuuriuute edistää keskittymiskyvyn ylläpitämistä koko treenin ajan.
 • L-sitrulliininL-arginiinin ja punajuuriuutteen yhdistelmä edistää veren virtausta lihaksiin, mikä 1) lisää pumppia ja 2) vahvistaa kestävyyttä paremmalla ravinnonkuljetuksella työskenteleviin lihaksiin.

4. C4

paras-pre-workout

C4 luo joitakin urheilijoille yleisimmin käytetyistä ravintolisistä, eikä tämä tuote ole poikkeus. Sisältää 150 mg kofeiinia, 1,6 g CarnoSyn beeta-alaniinia, 1,5 g kreatiinimonohydraattia ja 1 g arginiini AKG:tä, tämä on äärimmäinen pre-workout kaikille urheilijoille.

C4 – Cellucorin suosittu Pre-Workout antaa räjähtävää energiaa, intensiivisen fokuksen ja vahvan lihaspumpin!

 • Kovaa treenaaville urheilijoille
 • Energiaa, fokusta ja pumppia!
 • Sisältää patentoitua TeaCor™:ia
 • Palkittu tuotemerkki
 • Todella hyvänmakuinen

5. Psychotic pre-workout

paras-pre-workout

Psychotic Pre-Workout, ravintolisä Insane Labzilta, on tehonlisääjä joka sisältää innovatiiviset ainesosat ja suuret annostukset tunnettuja aktiivisia ainesosia. 

 • Suuret annostukset ainesosia ja vahvat pitoisuudet
 • Huikeat 400 mg kofeiinia per annos
 • Sisältää: Cocoteanol, AMPiberry, Cordyceps ja Centella asiatica

Psychotic Pre-Workout tuotemerkiltä Insane Labz ei peittele sitä, mitä se on. Psychotic Pre-Workout on tehonlisääjä, joka perustuu suuriin annosmääriin piristeitä. Ainutlaatuinen koostumus on tarkoitettu käytettäväksi noin 30 minuuttia ennen fyysistä aktiviteettia, eikä sitä tule nauttia lähellä nukkumaanmenoaikaa.  

Psychotic Pre-Workout sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat mennä salille ja antaa kaikkensa. Tuotteen korkea kofeiinipitoisuus (400 mg per annos) takaa lisääntyneen suorituskyvyn lihaskestävyysharjoittelussa sekä paremman lihaskestävyyden. Lisäksi sen avulla olet virkeämpi ja pystyt keskittymään paremmin.  

Psychotic Pre-Workout yhdistää innovatiiviset ainesosat, kuten Cocoteanol, AMPiberry, Cordyceps ja Centella Asiatica, tunnettuihin ainesosiin, kuten beeta-alaniini ja kreatiini. Kreatiini on ehdoton aine todelliselle urheilijalle. Kreatiini parantaa fyysistä suorituskykyä sekä toistuvassa voimaharjoittelussa että lyhytkestoisessa ja korkeatehoisessa treenissä, kun sitä otetaan päivittäin 3 g. 

Psychotic Pre-Workout ei ole tavallinen tehonlisääjä, joten aloita käyttö vain 0,5 mitallisella voidaksesi arvioida sen vaikutusta. 

Mikä pre-workout on paras?

Olemme selvittäneet parhaat pre-workoutit tiimimme kanssa ja listanneet ne alle! Listasta löydät meidän mielestä hyödyllisimmät ja parhaat pre-workoutit treenaamiseen ja juoksuun. Suosittelemme aloittaamaan pre-workoutin käyttämisen puolella annoksella niiden suuren kofeiini-pitoisuuden vuoksi.

Mistä koostuu hyvä pre-workout?

Kun valitset harjoittelua edeltävää pre-workouttia, on tärkeää ottaa huomioon harjoitustyyppi, jota tavallisesti teet, esimerkiksi juokseminen tai kuntosalilla treenaaminen. Sinulle paras treeniä edeltävä pre-workout riippuu siitä, minkä tyyppisiä tuloksia yrität saavuttaa. Harjoitusta edeltävät pre-workoutin ainesosat parantavat suoritustasi tiettyjä puolia, ja erilaiset ainesosat keskittyvät eri alueisiin, kuten kestävyyteen ja jaksamiseen. Ainesosien ymmärtäminen auttaa sinua valitsemaan sinulle parhaan pre-workoutin. Tässä huomioitava lista:

Beta-alaniini

Perusainesosa, joka auttaa sinua kestämään polttavaa tunnetta lihaksissasi ja suorittamaan muutaman toiston lisää, jolloin saat kaiken irti jokaisesta sarjasta. Jos ihosi alkaa niin sanotusti pistelemään se johtuu tästä.

Kofeiini

Antaa sinulle energiapotkua, jota voit käyttää sekä kestävyysharjoitteluun että HIIT-harjoitteluun ja juoksuun. Se voi auttaa lisäämään voimaasi ja kestävyyttä

Kreatiini

Auttaa lisäämään voimaasi, auttaa lihaksia palautumaan nopeammin ja lisää lihasmassaa pitkässä juoksussa.

L-sitrulliini

Auttaa avaamaan suonet ja valtimot parantamaan verenkiertoa ja alentamaan verenpainetta. Lisääntynyt verenkierto mahdollistaa ravinteiden ja hapen pääsyn lihakseesi nopeammin, mikä tekee harjoituksestasi tehokkaampaa ja hyödyllisempiä.

BCAA:t 

BCAA:t eli haaraketjuiset aminohapot koostuvat leusiinista, valiinista ja isoleusiinista. BCAA:t edistävät lihasten kasvua ja minimoivat proteiinien hajoamista. BCAA:ta käytettäessä on tärkeää varmistaa, että leusiinin, isoleusiinin ja valiinin suhde on 2:1:1. Jos sinulla on esimerkiksi 7 g leusiinia, sinulla pitäisi olla 3,5 g isoleusiinia ja valiinia. Tämä suhde näyttää olevan tehokkain tapa kuluttaa BCAA:ita sen sijaan, että ottaisi jokaista aminohappoa erikseen tai eri suhteissa. Tähän ei kuitenkaan kannata käyttää liikaa aikaa.

D-vitamiini

 Hyvä 1 000–2 000 IU D-vitamiinia voi auttaa parantamaan palautumistasi raskaasta harjoituksesta ja parantamaan huomattavasti sydän- ja verisuonitoimintaasi ja lihasvoimaa. Useimmilla ihmisillä on itse asiassa D-vitamiinin puutos, mikä tekee D-vitamiinista entistä tärkeämmän osan ruokavaliossasi.

Magnesium

Monilla ihmisillä on myös magnesiumin puutos. Suositeltu päiväannos on 200-400 milligrammaa. Magnesiumilla on merkittävä vaikutus lihasten kasvuun, lihasten supistuksiin ja muihin tärkeisiin kehon toimintoihin.

Kannattaako PWO:ta ottaa ennen juoksemista

Pre-workout ennen juoksua pitäisi parantaa suorituskykyäsi, juotpa sitten energiajuoman tai kunnollista pre-workout lisäravinnetta.

Saadaksesi PWO:n suurimman hyödyn, käytä sitä kun tunnet itsesi väsyneeksi tai uupuneeksi ennen juoksua, ennen intensiivistä intervalliharjoitusta tai ennen kilpailua saadaksesi parhaat tulokset ja hyödyt. Pre-workoutin (sisältää kofeiinin) pitäisi vähentää väsymystä, lisätä valppautta, kivun havaitsemista ja jopa lisätä rasvanpolttoa harjoituksen aikana, minkä takia se on erittäin hyödyllinen, jos haluat laihtua. Lue rasvanpolttajista tästä!

Parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi suosittelemme ottamaan valitsemasi harjoittelua edeltävä lisäravinteen 30-60 minuuttia ennen harjoittelua.

Onko pre-workoutista hyötyä juoksemiseen?

Vaikka pre-workout oli alun perin tarkoitettu painonnostoilijoille ja kuntosalilla kävijöille, on monia etuja, jotka siirtyvät kardioharjoitteluun, mukaan lukien juoksuun.

 • PWO:n etuja ovat muun muuassa:
 • Lisääntynyt valppaus
 • Parempi kestävyys ja energiavarastot
 • Vähentynyt kivun käsitys
 • Ja muut!

Useimmille tämä lisäosa on täysin turvallista riippumatta siitä, otetaanko se ennen juoksua, piiriharjoitusta tai raskasta intervalliharjoitusta radalla.

Jos et ole kuitenkaan koskaan käyttänyt pre-workouttia ennen, suosittelemme aloittamaan paljon pienemmällä annoksella ja kasvattamalla sitä hitaasti ajan myötä.

Yhteenveto paras PWO

Useimpien juoksijoiden pitäisi hyötyä pre-workoutista ennen treeniä, valitsitpa sitten seospohjaisen tai jauhemaisen pre-workoutin. Hyötyjä on lukuisia, mutta merkittävin on heikentynyt kivun havaitseminen, lisääntynyt kestävyys ja jopa lisääntynyt rasvanpoltto treenin aikana.

Emme kuitenkaan voi tarpeeksi korostaa sitä, että pre-workout ei sovi kaikille – etenkään niille, jotka ovat herkkiä kofeiinille. Viime kädessä tämä on yrityksen ja erehdyksen tilanne, jossa selvitetään, mikä toimii parhaiten sinulle.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut kirjoittaja ja olen intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Juokseminen ja pyöräileminen on ollut intohimonani aina kuntosalilla treenaamisen ohella.

Jaa artikkeli