Paras painoliivi juoksuun ja treeneihin (2023)

Jaa artikkeli

Painoliiveistä on tullut viime aikoina suosittuja juoksemisessa. Näitä liivejä näyttää olevan kaikkialla Suomessa, ja niitä voi ostaa urheiluvälineliikkeistä ja verkosta.

Painoliivin kanssa juoksemista käytetään joissain asevoimien taisteluharjoittelun muodoissa, joten sitä kutsutaan joskus “sotilastyyliseksi” treeniksi. Mikä ei tarkoita kuitenkaan sitä etteikö siitä olisi hyötyä normaalissakin juoksemisessa.

Tutkimusten mukaan kuitenkin painoliiveista on ollut hyötyä juoksemisessa monilla osa-alueilla.

Painoliivin hyödyt juoksemisessa

Painoliivin kanssa juokseminen voi parantaa juoksuasentoa. Se voi myös auttaa sinua lisäämään nopeuttasi. Yksi pieni tutkimus yhdelletoista pitkän matkan juoksijalle osoitti 2,9 prosentin huippunopeus lisäyksen painoliiviharjoittelun jälkeen.

Painoliivit treenaavat kehoasi kohdistamaan enemmän voimaa juoksemiseen harjoitusten aikana. Tämän avulla voit juosta kovempaa kun et käytä lisäpainoja. Jotkut juoksijat sanovat, että tämä on erittäin tehokas tapa kasvattaa vauhtiasi nopeasti.

Mutta se, mitä tiedämme painoliivien eduista juoksijoille, on rajallista. Luotettu lähde on tarpeeksi kliinistä näyttöä, joka viittaa siihen, että tällä harjoitusmenetelmällä on paljon potentiaalia juoksemisen kehittämisessä.

Mikä on paras painoliivi?

Testimme parhaaksi painoliiviksi paljastui Bodylabin Weight Vest. Se on helppokäyttöinen ja sopii suurimmalle osalle. Materiaali tässä on erittäin kestävä Dacron.

1. Bodylab Weight Vest

paras-painoliivi
  • Säädettävä painoliivi vahvasta Dacron-kankaasta.
  • Helppo sovittaa kaiken kokoisille kehoille
  • 10 kg (2 x 5 kg)

Painoliivissä on kaksi irrotettavaa, 5 kg:n painoista metallilevyä – yksi edessä ja yksi takana, jotta tasapainopisteesi pysyisi samana.

Liivi on valmistettu Dacronista, joka on eräs markkinoiden vahvimmista ja kulutusta kestävimmistä polyesterimateriaaleista. Se on säädettävissä sivuilta ja helposti sovitettavissa vahvojen tarranauhojen avulla, joten saat sen aivan kiinni kehoosi sen koosta riippumatta. Toisin sanottuna, sen istuvuus on hyvin miellyttävä ja pysyy päälläsi, vaikka riuhtoisit kuinka.

Voit käyttää painoliiviä aina silloin, kun käytät kehosi painoa kuormana – siis harjoituksissa kuten pull-ups, push-ups, dips ja lunges. Painoliivi on samalla nerokas treeniväline, jos halut treenata sekä sisällä että ulkona, olipa lajisi sitten voimatreeni, crossfit, kuntojuoksu tai jotain aivan neljättä. Voit ottaa sen mukaasi jopa metsään, jos haluat lisää rasitusta juoksulenkillesi.

Mukana saat irrotettavan Bodylab-logon (ikään kuin haluaisit irrottaa sen).


2. Master Fitness painoliivi

paras-painoliivi

Kestävä painoliivi pehmeästä synteettisestä materiaalista, jossa on hyvät säätömahdollisuudet hyvän istuvuuden takaamiseksi. Vahvat tarranauhakiinnikkeet pitävät liiviä paikallaan. Tämä liivi sopii pienempi kokoisille ja erityisesti naisille! Suosittelemme tätä liiviä, jos olet esimerkiksi vasta aloittanut juoksemisen ja treenaamisen.

Paljon taskuja ja painonsäätömahdollisuus. Tämä on laadukas painoliivi, joka sopii erinomaisesti crossfit-harjoitteluun ja muihin koviin harjoittelumuotoihin.

20 kg:n painoliivi on samankokoinen kuin vastaava 10 kg:n Large.

Painot sisältyvät hintaan.


3. FitNord painoliivi 5kg

paras-painoliivi

Painoliivi 5 kg, FitNord sopii lisäpainoksi kehonpainolla tehtävään harjoitteluun. Painoliivi pysyy muodossaan ja on mukava päällä kun hypit, juokset, kiipeilet tai teet muunlaisia vauhdikkaita harjoituksia, joissa suuret painoliivit olisivat vain haitaksi. Tämä painoliivi on hyvä painoliivi, jos et esimerkiksi ole varma kestätkö raskaita ja kömpelöitä isoja painoliivejä.

Tämä painoliivi lisää harjoitteisiin vastusta haittaamatta itse suoritetta, mikä on erittäin tärkeää treenien tehokkuuden kannalta. Tässä painoliivissä on kuitenkin painoa vain 5kg, mikä saattaa olla joillekkin juoksijoille turhan vähän. Tämä kannattaa ottaa huomioon päätöstä tehdessä.


4. Titan Life 30kg painoliivi

paras-painoliivi

Kosteutta hylkivästä corduranailonista valmistettu painoliivi. Liivin painoa voidaan säätää nopeasti ja helposti 1 kg:n painoisilla painoilla. Pitkä tarranauha varmistaa, että liivi pysyy paikallaan, jotta käyttäjä voi hyvin juosta, hypätä ja tehdä muita toiminnallisia harjoituksia.

Cordura on nailonmateriaali, joka on tullut laajalti tunnetuksi kestävyydestään. Siksi materiaalia käytetään varusteissa, jotka vaativat paljon kulutusta.


5. Nordic Fighter Painoliivi

paras-painoliivi

Painoliivi, jolla saat hieman lisäpainoa, kun kehon paino ei riitä harjoituksiisi. Liivissä on pienet taskut, joihin painot sijoitetaan. Jokainen paino koostuu pienestä pussista, joka on täynnä metallipurua. 

Mitä kevyempi liivi, sitä pienemmät pussit. Jokainen pussi voidaan myös irrottaa liivistä, jotta voit säätää painoa itse jälkikäteen. Liivin vyötäröllä on tarranauhakiinnitys, jonka avulla saat juuri haluamasi istuvuuden.


Miten valita paras painoliivi?

On tärkeää, että valitset itsellesi sopivimman painoliivin sen koon, mukavuude, säädettävyyden ja painon mukaan. Mukava painoliivii pysyy pitkään käytössä ja hyvänä. Lisäksi se myös kannustaa treenaamaan ja juoksemaan yhä kovemmin! Olemme eritelleet, mitä ottaa huomioon painoliivia valittaessa:

Mukavuus päällä

Etsitpä sitten juoksukenkiä, tuulitakkia tai painotettuja juoksuliivejä, tämä on usein kaikkein tärkeä huomioitava seikka. Vaikka tuote on tehokas ja edullinen, jos se ei ole mukava et tule käyttämään sitä pitkään. Materiaalit ja muotoilu sekä suurimmat asiat, jotka auttavat määrittämään painoliivin mukavuuden, ja täydellisen tuotteen löytäminen voi olla vaikeampaa kuin luulet. Tässä miksi:

Painoliivit tukevat niiden sisältämää painoa samalla kun ne kuluvat ajan mittaan. Painoliivit on yleensä valmistettu materiaaleista, kuten lycrasta ja nailonista. Nämä ovat suhteellisen kovia synteettisiä materiaaleja, jotka eivät ole välttämättä pehmeitä kosketuksessa ja ne voi olla jonkin verran hankaavia ihoa vasten. Mutta se ei ole niin yksinkertaista kuin T-paita alla laittaminen, koska rasittava harjoitus tuottaa lämpöä ja paita painoliivin alla saattaa estää sen hengittävyyttä. Tämä sinulle tulee todennäköisesti tutuksi, koska painoliivin alla on todella kuuma ja saatat haluta mennä paidan alle, ainakin jos olet mies.

Tämän vuoksi tarkastelimme, onko liivissä minkäänlaista sisävuoria, joka auttaa suojaamaan ihoasi kun käytät sitä. Vuori on hyvä tapa lisätä painoliivin ja sellaisia ​​tuotteita sisältävien tuotteiden mukavuutta. Nämä painoliviit saivat vertailussamme ehdottomasti korkeammat pisteet kuin ilman tätä ominaisuutta.

Istuvuus

On tärkeää löytää painotettu liivi, jolla on oikea istuvuus. Vaikka useimmat painotetut liivit ovat “yksi kokoisia”. Useimmat painoliivit sisältävät muutaman kokovaihtoehdon. Markkinoilla on joitain, jotka tarjoavat erilaisia ​​kokovaihtoehtoja tai sopivat paremmin esimerkiksi naisille pienen koon vuoksi.

Joissakin liiveissä on useita mitoitushihnoja, kun taas toisissa vain yksi olkapäillä tai poikki menevä keskellä. Jotkut liivit asetetaan pään päälle, kun taas toiset voidaan pukea olkapäiden kautta. Tärkeä asia on otettava huomioon, kuinka leveä liivi on hartioiden yläosassa. Kapea istuvuus on paras, koska se tuottaa sinulle helpon liikkuvuuden eikä hankaa paljoa.

Nämä mallit sopivat erityisesti juoksuun. Suurempi liikkumisvapaus juoksijoille ja kaikille käyttäjille yleensä on ominaisuus, mikä kannattaa ottaa huomioon. Erityisesti naiset haluavat katsoa tuotteen suunnittelusta sekä käyttäjien arvioista varmistaaksesi, että tämä on oikea valinta heidän vartalotyypille.

Meillä on listalla pari tuotetta, jotka on suunniteltu erityisesti naisille, mutta ne ovat myös kevyempiä kuin muut. 

Painon määrä

Painotetun liivin avainelementti on selvästi itse painot. Painoliiveissä on monia erivaihtoehtoja painoille. Joissakin liiveissä on painot, jotka on valmistettu hiekkamaisesta materiaalista, joka mukautuu liivien muotoon ja vartaloon, mikä lisää mukavuutta käyttäjälle. Joissakin liiveissä on pienet taskut, joihin mahtuu 2-5 kilogrammaa painoja. Tämän tyyppisessä mallissa painoa voidaan lisätä ja ottaa pois tarpeiden mukaan, mikä on todella hyvä ominaisuus käyttäjille. Tämä on hyvä vaihtoehto henkilölle, joka haluaa lisätä painoa ajan myötä tai käyttää painoliiviä erilaisiin aktiviteetteihin, kuten juoksuun, kyykkyyn, vaellukseen jne.

Toinen huomioitava asia on liivin mukana tuleva paino. Joidenkin liivien mukana tulee vain muutama paino ja lisäpainoilla, jotka myydään erikseen. Joidenkin liivien mukana tulee tietty määrä painoa ja sitä ei voi säätää. Jotkut juoksijat etsivät painoliiviä, joka kasvaa heidän kuntonsa mukaan, mikä johtaa parempaan kehitykseen. He haluaisivat löytää painoliivin säädettävillä painovaihtoehdoilla. Muista, koska liiviin mahtuu 40 kiloa ei tarkoita, että sinun pitäisi alkaa treenata sillä painolla.

Jotkut juoksijat kuitenkin tietävät varman haluamansa painomäärän, jonka haluaa suorittaa ja etsii liiviä, jonka painon lisäämisestä ja vähentämisestä ei tarvitse huolehtia.

Säädettävyys

Tämä sopii yhteen mukavuuden ja istuvuuden kanssa, ja se on erittäin tärkeä huomioitava asia. Jokaisen ihmisen keho on erilainen ​​ja mikä toimii yhdelle ei välttämättä toimi toiselle. Kehosi voi jopa muuttua vuodesta toiseen, jos esimerkiksi laihdutat tai hankit lihasmassaa Joinakin päivinä saatat olla hieman turvonnut kuin toisina. Nämä eivät ole kalleimpia tuotteita, mutta ne eivät myöskään ole halpoja pois heitettäväksi.

Tästä syystä suosittelemme ostamaan liivin, jonka avulla voit helposti ja nopeasti säätää kokoa ja istuvuutta.

Useimmat painoliviit käyttävät jonkinlaista hihnajärjestelmää, jonka avulla käyttäjä voi säätää liivin kokoa ja istuvuutta. Jotkut olkaimet on kiinnitetty tarranauhalla ja osa muovisoljilla. Arvioimme jokaisen tuotteen tässä kategoriassa suunnittelusta ja kuinka tehokasta ja helppoa se oli käyttää ammattimaisten varusteiden arvioijien kokemuksemme perusteella.

Otimme myös huomioon yli 100 arvostelua todellisilta käyttäjiltä ja heidän kokemuksensa mukauttamisesta painoliiveissä. Toinen huomioon otettava osa tätä tekijää on voiko käyttäjä poistaa liivistä painoa tai lisätä siihen painoa mukauttaakseen kokemustaan. Jotkut tuotteet tästä artikkelista sallii sinun tehdä sen ja jotkut eivät, joten tarkista huolellisesti, jos se on sinulle erittäin tärkeää.

Hengittävyys

Vaikka painotettu liivi juoksuun on loistava tapa lisätä juoksujen ja harjoitusten vaikeutta, jotta saat paremman kuntoiluvasteen. Huomioitava seikka on kuitenkin se, että ne voivat olla myös erittäin kuumia päällä.

Tästä syystä halusimme tutkia, onko liivissä ominaisuuksia, jotka voisivat minimoida epämukavuuden ja mahdolliset terveyshaitat, joita voivat aiheutua ylikuumenemisesta raskaan harjoituksen aikana.

Vaikka painotetulla liivillä ei tietenkään koskaan ole yhtä hyvä kosteudensiirtokykyä tai ilmanvaihtoa kuin topissa tai T-paidassa, jotkin liivit kuitenkin auttavat sinua pysymään ainakin suhteellisen viileinä. Suunnittelu on tässä suurin tekijä.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut kirjoittaja ja olen intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Juokseminen ja pyöräileminen on ollut intohimonani aina kuntosalilla treenaamisen ohella.

Jaa artikkeli