Paras painoliivi juoksuun (2023)

Jaa artikkeli

Painoliiveistä on tullut viime aikoina suosittuja juoksemisessa. Näitä liivejä näyttää olevan kaikkialla Suomessa, ja niitä voi ostaa urheiluvälineliikkeistä ja verkosta.

Painoliivin kanssa juoksemista käytetään joissain armeijan taisteluharjoittelun muodoissa, joten sitä kutsutaan joskus “sotilastyyliseksi” treeniksi. Mikä ei tarkoita kuitenkaan sitä etteikö siitä olisi hyötyä normaalissakin juoksemisessa.

Esimerkiksi tämän tutkimuksen mukaan painoliiveista on ollut hyötyä juoksemisessa monilla osa-alueilla.

Painoliivin hyödyt juoksemisessa

Painoliivin kanssa juokseminen voi parantaa juoksuasentoa. Se voi myös auttaa sinua lisäämään nopeuttasi. Aikaisemmin mainittu tutkimus osoitti myös huippunopeuden kasvun painoliivin kanssa juoksemisen jälkeen.

Painoliivit treenaavat kehoasi kohdistamaan enemmän voimaa juoksemiseen harjoitusten aikana. Tämän vuoksi voit juosta kovempaa kun et käytä lisäpainoja. Monet juoksijat sanovatkin, että tämä on erittäin tehokas tapa kasvattaa juoksunopeuttasi.

Tällä harjoitusmenetelmällä on paljon potentiaalia juoksemisen kehittämisessä, kun olet harrastanut sitä jo jonkin aikaa.

Painoliivin kanssa juoksemista ei kuitenkaan suositella aloittelijoille. Aloittelijoille normi juokseminen riittää hyvin kehittymiseen.

Mikä on paras painoliivi?

Testimme parhaaksi painoliiviksi paljastui Bodylabin Weight Vest. Se on helppokäyttöinen ja sopii suurimmalle osalle juoksijoista, miehille ja naisille.

Materiaali tässä painoliivissä on erittäin kestävä Dacron ja siinä on kaksi irrotettavaa 5 kg:n painoista metallilevyä.

1. Bodylab Weight Vest

paras-painoliivi
  • Helposti säädettävä painoliivi vahvasta Dacron-kankaasta.
  • Sopii kaiken kokoisille kehoille.
  • 10 kg (2 x 5 kg)

Bodylab Weight Vest on säädettävä painoliivi, joka on valmistettu vahvasta Dacron-kankaasta. Painoliivissä on kaksi irrotettavaa 5 kg:n (4,5 kg) painoista metallilevyä, yksi edessä ja yksi takana, jotta tasapainopisteesi pysyisi mahdollisimman samana.

Dacron on yksi markkinoiden vahvimmista ja kulutusta kestävimmistä polyesterimateriaaleista. Liivi on säädettävissä sivuilta ja helposti sovitettavissa vahvojen tarranauhojen avulla, mikä takaa miellyttävän istuvuuden.

Arvostelut: Liivi on saanut useita positiivisia arvosteluja käyttäjiltään. Eräs käyttäjä kommentoi, että liivi on niin hyvä, että hän harkitsee toisen hankkimista. Toinen pitää liiviä täydellisenä treenivälineenä. Säätömahdollisuudet olivat myös käyttäjien ja meidän mielestä hyvät.


2. Master Fitness painoliivi

paras-painoliivi

Painoliivi Master 10 kg on suunniteltu niille, jotka haluavat lisätä intensiivisyyttä treeniinsä.

Liivi on helppo kiinnittää ja se antaa lisäkuormitusta toiminnallisessa harjoittelussa. Painoliivin maksimipaino on 10 kg, mutta sitä voidaan säätää välillä 1-10 kg.

Painot koostuvat rautahiekalla täytetyistä pusseista. Uusi ja paranneltu istuvuus tekee liivistä mukavan käyttää.

Master Fitness 10 kg painoliivi tarjoaa hieman enemmän painoa kuin Bodylabin painoliivi. Se ei ole kuitenkaan yhtä säädettävissä.


3. Star Gear Weighted Vest

paras-painoliivi

Star Gear Weighted Vest painoliivi mahdollistaa tehokkaamman harjoittelun lisäämällä käyttäjän omaa painoa ja näin ollen polttamalla enemmän kaloreita.

Painon säätö mahdollisuudet ovat tässä parhaat.

Liivissä on 30 taskua, joihin voit lisätä haluamasi määrän painoja, juuri sinulle sopivan painon saavuttamiseksi.

Taskut sijaitsevat sekä liivin etu- että takaosassa, mikä takaa tasapainoisen painonjaon. Taskut suljetaan tarranauhalla, joten painot pysyvät tukevasti paikoillaan treenin aikana.

Lisäksi liivissä on topatut olkapäät ja säädettävä solki vyötäröllä, mikä lisää käyttömukavuutta ja istuvuutta.


4. Titan Life 30kg painoliivi

paras-painoliivi

Titan LIFE 30 kg Painoliivi on valmistettu kosteutta hylkivästä corduranailonista, joka on tunnettu kestävyydestään ja kulutuksenkestävyydestään.

Liivissä on 30 taskua, joihin voit lisätä haluamasi määrän 1 kg:n painoisia painoja, jolloin voit säätää liivin painoa tarpeesi mukaan. Taskut sijaitsevat sekä liivin etu- että takaosassa, mikä takaa tasapainoisen painonjaon.

Taskut suljetaan tarranauhalla, joten painot pysyvät tukevasti paikoillaan treenin aikana. L

Liivissä on myös topatut olkapäät, mikä lisää käyttömukavuutta huomattavasti.


5. Nordic Fighter Painoliivi

paras-painoliivi

Nordic Fighter painoliivi on suunniteltu niille, jotka haluavat lisätä hieman lisäpainoa harjoituksiinsa, kun oma kehon paino ei riitä.

Liivissä on pienet taskut, joihin painot sijoitetaan. Painot koostuvat pienistä pusseista, jotka ovat täynnä metallipurua.

Jokainen painopussi voidaan myös irrottaa liivistä.


Miten valita paras painoliivi?

On tärkeää, että valitset itsellesi sopivimman painoliivin sen koon, mukavuuden, säädettävyyden ja painon mukaan.

Mukava painoliivii pysyy pitkään käytössä ja takaa sinulle parhaan mahdollisen hyödyn.

Lisäksi se myös kannustaa treenaamaan ja juoksemaan yhä kovemmin! Olemme eritelleet, mitä ottaa huomioon painoliivia valittaessa:

Mukavuus päällä

Etsitpä sitten juoksukenkiä, tuulitakkia tai painotettuja juoksuliivejä, tämä on usein kaikkein tärkeä huomioitava seikka. Vaikka tuote olisi tehokas ja edullinen, jos se ei ole mukava et tule käyttämään sitä pitkään.

Materiaalit ja muotoilu sekä suurimmat asiat, jotka auttavat määrittämään painoliivin mukavuuden, ja täydellisen tuotteen löytäminen voi olla vaikeampaa kuin luulet.

Tässä miksi:

Painoliivit tukevat niiden sisältämää painoa samalla kun ne kuluvat ajan mittaan. Painoliivit on yleensä valmistettu materiaaleista, kuten lycrasta ja nailonista.

Nämä ovat suhteellisen kovia synteettisiä materiaaleja, jotka eivät ole välttämättä pehmeitä kosketuksessa ja ne voi olla jonkin verran hankaavia ihoa vasten eikä hengittäviä.

Tämän vuoksi tarkastelimme, onko liivissä minkäänlaista sisävuoria, joka auttaa suojaamaan ihoasi kun käytät sitä. Vuori on hyvä tapa lisätä painoliivin mukavuutta.

Nämä painoliviit saivat vertailussamme ehdottomasti korkeammat pisteet kuin ilman tätä ominaisuutta.

Istuvuus

On tärkeää löytää painotettu liivi, jolla on oikea istuvuus. Vaikka useimmat painotetut liivit ovat “yksi kokoisia”. Useimmat painoliivit sisältävät muutaman kokovaihtoehdon.

Markkinoilla on joitain, jotka tarjoavat erilaisia ​​kokovaihtoehtoja tai sopivat paremmin esimerkiksi naisille pienen koon vuoksi.

Joissakin liiveissä on useita mitoitushihnoja, kun taas toisissa vain yksi olkapäillä tai poikki menevä keskellä.

Tärkeä asia on otettava huomioon, kuinka leveä liivi on hartioiden yläosassa. Kapea istuvuus on paras, koska se tuottaa sinulle helpon liikkuvuuden eikä heilu käytössä.

Nämä mallit sopivat erityisesti juoksuun. Suurempi liikkumisvapaus juoksijoille ja kaikille käyttäjille yleensä on ominaisuus, mikä kannattaa ottaa huomioon.

Erityisesti naiset haluavat katsoa tuotteen suunnittelusta sekä käyttäjien arvioista varmistaaksesi, että tämä on oikea valinta heidän vartalotyypille.

Painon määrä

Painotetun liivin avainelementti on selvästi itse painot. Painoliiveissä on monia erivaihtoehtoja painoille. Joissakin liiveissä on painot, jotka on valmistettu hiekkamaisesta materiaalista, joka mukautuu liivien muotoon ja vartaloon, mikä lisää mukavuutta käyttäjälle.

Yleinen suositus on, että painoliivin painon tulisi olla korkeintaan 10% kehonpainostasi. Tätä mekin suosimme.

Monissa painoiliiveissä on pienet taskut, joihin mahtuu 2-5 kiloa painoja. Tämän tyyppisessä mallissa painoa voidaan lisätä ja ottaa pois tarpeiden mukaan, mikä on todella hyvä ominaisuus käyttäjille.

Tämä on hyvä vaihtoehto juoksijalle, joka haluaa lisätä painoa ajan myötä tai käyttää painoliiviä erilaisiin aktiviteetteihin, kuten juoksuun, kyykkyyn, vaellukseen jne.

Joissakin liiveissä ei ole säätömahdollisuuksia. Tämä kannattaa erityisesti ottaa huomioon, jos et ole varma tarvittavasta painon määrästä.

Jotkut juoksijat kuitenkin tietävät haluamansa painomäärän, jolloin heidän ei tarvitse välittää painon säädettävyydestä.

Säädettävyys

Tämä sopii yhteen mukavuuden ja istuvuuden kanssa, ja se on erittäin tärkeä huomioitava asia. Jokaisen ihmisen keho on erilainen ​​ja mikä toimii yhdelle ei välttämättä toimi toiselle. Kehosi voi jopa muuttua vuodesta toiseen, jos esimerkiksi laihdutat tai hankit lihasmassaa.

Joinakin päivinä saatat myös olla hieman turvonnut kuin toisina. Painoliivit eivät kuitenkaan ole kalleimpia tuotteita, mutta ne eivät myöskään ole halpoja pois heitettäväksi.

Tästä syystä suosittelemme ostamaan liivin, jonka avulla voit helposti ja nopeasti säätää kokoa ja istuvuutta.

Hengittävyys

Vaikka painotettu liivi juoksuun on loistava tapa lisätä juoksujen ja harjoitusten vaikeutta, jotta saat paremman kuntoiluvasteen. Huomioitava seikka on kuitenkin se, että ne voivat olla myös erittäin kuumia päällä.

Tästä syystä halusimme tutkia, onko liivissä ominaisuuksia, jotka voisivat minimoida epämukavuuden ja mahdolliset terveyshaitat, joita voivat aiheutua ylikuumenemisesta raskaan harjoituksen aikana.

Vaikka painotetulla liivillä ei tietenkään koskaan ole yhtä hyvä kosteudensiirtokykyä tai ilmanvaihtoa kuin topissa tai T-paidassa, jotkin liivit kuitenkin auttavat sinua pysymään ainakin suhteellisen viileinä. Suunnittelu on tässä suurin tekijä.

Yhteenveto

Olemme esitelleet sinulle nyt 5 erinlaista painoliiviä ja merkkinneet meidän mielestä parhaan painoliivin.

Kun valitse itsellesi hyvää painoliiviä ota huomioon mukavuus, istuvuus, painon määrä, säädettävyys sekä hengittävyys. Nämä huomioilla tulet löytämään juuri sinulle sopivan liivin, jolla tulet saamaan hyvää kehitystä.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut kirjoittaja ja olen intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Juokseminen ja pyöräileminen on ollut intohimonani aina kuntosalilla treenaamisen ohella.

Jaa artikkeli