Paras monivitamiini treenaajalle & juoksijalle

Jaa artikkeli

Parhaat vitamiinit ovat ne, jotka pitävät sinut terveenä ja hyvän oloisena. Tarjolla on paljon erilaisia ​​merkkejä, joten voi olla hämmentävää valita oikea.

Tämän artikkelin tavoitteena on auttaa sinua löytämään paras monivitamiini tuote juoksijan tarpeisiisi. Selitämme, mikä tarkalleen tekee monivitamiinista hyvän juoksijalle sekä treenaajlle ja miten valitset itsellesi sopivan!

1. Bodylab Bodymin

Bodylabin tuottama laadukas monivitamiini. Sopii urheilijoille ja juoksijoille!

2. SmartSupps MULTI

SmartSupps MULTI sisältää yhdistelmän vitamiineja ja mineraaleja kropan normaalitoimintojen tukemiseksi.

3. Opti-Women

Optimum Nutritionin Opti-Women sisältää tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja sekä yrttejä ja muita erityisesti naisille sopivia aineosia. Sopii erityisesti naisille!

Mikä on monivitamiini?

Monivitamiini on yhdistelmä vitamiineja ja kivennäisaineita, joita saat ruokavaliostasi. Niitä suositellaan usein ihmisille, jotka eivät syö tasapainoisesti sekä monet ihmiset valitsevat monivitamiinivalmisteen, koska ne ovat käteviä, edullisia, koska ne voivat auttaa varmistamaan, että kaikki kehomme tarvitsemat välttämättömät ravintoaineita ovat saatavilla riittävästi. 

Vitamiinit ovat orgaanisia yhdisteitä, jotka ovat olennainen osa ihmisen ruokavaliota, koska ne tarjoavat elimistölle ravintoaineita, joita se tarvitsee toimiakseen kunnolla, välttämättömiä terveydelle, kasvulle ja kehitykselle sekä energiantuotannolle, hermoimpulssien välittämiselle ja normaalille näkemiselle. 

Jos emme saa tarpeeksi näitä välttämättömiä ravintoaineita säännöllisellä ravinnollamme (eli vihanneksilla), kehomme ei pysty valmistamaan niitä yksinään. Tästä syystä on tärkeää ottaa monivitamiinivalmisteita päivittäin osana tasapainoista ruokavaliota!

Vitamiineja on 13, joista jokaisella on oma erityinen roolinsa auttamassa kehoamme suorittamaan erilaisia ​​​​toimintoja. Esimerkiksi D-vitamiini auttaa ylläpitämään terveitä luita ja C-vitamiinia tarvitaan haavojen paranemiseen.

Vitamiinit ovat myös loistava tapa vahvistaa immuunijärjestelmää, mikä on erityisen tärkeää, jos olet vaarassa vilustua ja saada flunssan. Vitamiinit ovat eräänlainen ravintoaine. Monien vitamiinien on osoitettu estävän tiettyjä sairauksia ja tiloja, mukaan lukien syöpää ja sydänsairauksia. Tämän lisäksi vitamiinien on myös osoitettu lisäävän energiatasoa ja auttavan kehoa toipumaan sairauksista nopeammin.

Jos sinulla on terveellinen ruokavalio, on epätodennäköistä, että joudut ottamaan monivitamiinivalmisteita, mutta niistä on hyötyä ihmisille, jotka eivät syö hyvin, syövät säännöllisesti roskaruokaa tai paljon treenaavilla voi olla lisätarvetta. Pitää kuitenkin muistaa, monivitamiini ei ole taikapilleri tai terveellisen ruokavalion korvike.

On olemassa monia erilaisia ​​vitamiineja, mukaan lukien A, B6 ja C. Nämä vitamiinit ovat välttämättömiä kehosi terveydelle, koska ne auttavat muuttamaan ruoan energiaksi. Ne auttavat myös ylläpitämään tervettä ihoa, hiuksia ja näköä.

VINKKI: Jos haluat saada kaiken irti monivitamiinista, on tärkeää välttää liiallista rasvan ja sokerin käyttöä ruokavaliossasi.

Mikä on paras monivitamiini?

Bodylab Bodymin monivitamiini on upea tuote ja vertailumme testivoittaja! Se on erittäin helppokäyttöinen monivitamiini, joka ei kaipaa sen suurempia erityiskäyttöohjeita.

Kapseleita otetaan kaksi päivässä eli se takaa kaikki päivittäiset vitamiinit. Suosittelemme ottamaan kapselin ruokailun yhteydess.


1. Bodylab Bodymin

bodylab-monivitamiini

Bodymin sisältää nimittäin 22 erilaista vitamiinia ja mineraalia, mukaan luettuina vitamiinit C, B12 ja D sekä sinkki ja magnesium, jotka tukevat hyvin toimivaa immuunipuolustusta ja lihasten normaalia toimintaa sekä torjuvat väsymystä ja uupumusta ja ovat hyödyllisiä monilla muillakin tavoilla.

Paras monivitamiini sekoittuvuuden ja imeytymisen kannalta

Bodymin
Päiväannos (2 kapselia) Sisältää
vitamiinitMäärä% ADT*
Vitamiini A800 µg100%
Vitamiini D5 µg100%*
Vitamiini E12 µg100%*
Vitamiini K75 µg100%*
Vitamiini C80 µg100%*
Tiamiini / Vitamiini B11,1 mg100%*
Riboflaviini / Vitamiini B21,4 mg100%*
Niasiini16 mg100%*
Vitamiini B67 mg500%*
Foolihappo200 µg100%*
Vitamiini B122,5 µg100%*
Biotiini50 µg100%*
Pantoteenihappo6 µg100%*
Magnesium233 mg60%*
Rauta14 mg100%*
Sinkki8 mg80%*
Kupari1 mg100%*
Mangaani2 mg100%*
Seleeni55 µg100%*
Kromi110 µg275%*
Molybdeeni50 µg100%*
Jodi83 µg55%*

2. SmartSupps MULTI

smartsupps-monivitamiini

SmartSupps MULTI sisältää yhdistelmän vitamiineja ja mineraaleja kropan normaalitoimintojen tukemiseksi.

1 tabletti päivässä sisältää 20 tärkeää mikroravintoainetta.

– Kropan perustoimintojen tukemiseen.
– 1 tabletti päivässä.
– 100 tablettia pakkauksessa.

 1 tabletti% RDA:sta
A-Vitamiini500 μg62,5 %
B1-Vitamiini1,1 mg100 %
B2-Vitamiini1,4 mg100 %
B3-Vitamiini (Niasiini)16 mg100 %
B5-Vitamiini (Pantoteenihappo)6 mg100 %
B6-Vitamiini (Pyridoksiini)1,4 mg100 %
B7-Vitamiini (Biotiini)50 μg100 %
B9-Vitamiini (Foolihappo)200 μg100 %
B12-Vitamiini5 μg100 %
C-Vitamiini40 mg50 %
D3-Vitamiini5 μg100 %
E-Vitamiini2 mg15 %
Kromi40 μg100 %
Kupari1 mg100 %
Jodi150 μg100 %
Rauta14 mg100 %
Magnesium100 mg27 %
Mangaani2 mg100 %
Seleeni55 μg100 %
Sinkki10 mg100 %

3. Opti-Women

optiwomen

Paras naisille

Optimum Nutritionin Opti-Women sisältää tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja sekä yrttejä ja muita erityisesti naisille sopivia aineosia.
– Välttämättömiä vitamiineja ja mineraaleja
– Sisältää rautaa
– Helposti nieltävät kapselit
– Yli 30 ainesosaa

Vitamiinit ja mineraalit ovat urheilijoille erittäin tärkeitä aineita. Kehon on saatava runsaasti erilaisia ravintoaineita jaksaakseen suorittaa maksimaalisesti.

Sisältö per päivittäinen annos, 2 kapselia

A-vitamiini800 mcg
D-vitamiini10 mcg
E-vitamiini30 mcg
K-vitamiini80 mcg
C-vitamiini225 mg
Tiamiini4.0 mg
Riboflaviini4.0 mg
B6-vitamiini5.4 mg
Foolihappo400 mcg
B12-vitamiini9.0 mcg
Biotiini180 mcg
Pantoteenihappo18 mg
Kalsium150 mg
Magnesium75 mg
Rauta12 mg
Sinkki12 mg
Kupari2.0 mg
Mangaani3.5 mg
Seleeni70 mcg
Kromi80 mcg
Molybdeeni75 mcg
Jodi100 mcg
Alfaliponihappo20 mg
Lykopeeni260 mcg
Luteiini260 mcg
Viinirypäleuute10 mg
Valkosipuliuute10 mg
Citrus bioflavonoidit 3.5 mg

Pitäisikö minun syödä vitamiineja juoksijana? Milloin minun pitäisi ottaa vitamiinit?

Jos olet juoksija, vitamiinien ottaminen on hyvä idea. Monivitamiini on yksi parhaista ravintolisistä juoksijoille. Ne auttavat sinua palautumaan nopeammin, voi auttaa kehoasi toipumaan vammoista ja parantaa sen suorituskykyä pitkien lenkkien aikana, pysymään terveenä ja keskittyneenä. Juoksijana tarvitset enemmän vitamiineja kuin tavallinen ihminen kaiken rasittavan toiminnan vuoksi, jota kehosi käy läpi.

Saadakseen kaikki nämä hyödyt ja saada ne elimistössä riittävän nopeasti, jotta niistä olisi jotain hyötyä, juoksijoiden tulisi ottaa monivitamiinivalmisteensa tunnin tai kahden sisällä harjoituksen jälkeen. Jos sinulla ei ole siihen aikaa heti harjoittelun jälkeen ja sinun on odotettava myöhempään päivään, jotta voit ottaa ne, varmista vain, että se on 30 minuutin sisällä fyysisen toiminnan lopettamisesta.

Jos joku, joka on ollut fyysisesti aktiivinen, lopettaa harjoittelun pitkäksi aikaa (esimerkiksi yli 6 kuukaudeksi), hänen elimistönsä ei ehkä enää ime tiettyjä ravintoaineita yhtä tehokkaasti, mikä tarkoittaa, että hän ei ehkä hyödy tietyistä vitamiineista yhtä paljon kuin ennen harjoituksen lopettamista. 

Jos olit aiemmin juoksija, mutta olet pysähtynyt pidemmäksi aikaa, saattaa olla parasta aloittaa pienemmällä annoksella monivitamiinia ennen kuin vitamiinit kehittyvät hitaasti. Tällä tavalla kehosi voi sopeutua ja reagoida asianmukaisesti sen sijaan, että saisit liikaa kerralla.

Kun ostat parasta monivitamiini tuotetta, etsi sellaisia, jotka sisältävät seuraavia: 

  • D3-vitamiinia (tai kolekalsiferolia) 
  • kalsiumia ja D-vitamiinia yhdessä – ne vahvistavat luita yhdessä!
  • Magnesium-auttaa stressiin ja ahdistuneisuuteen 
  • Sinkki-tehostaa immuunijärjestelmää ja vähentää aknea
  • Seleeni-ikääntymistä estävä ja auttaa aivojen toiminnassa
  • Kupari-auttaa vähentämään kehon tulehdusta 
  • K2-vitamiini – toimii kalsiumin kanssa luiden vahvistamisessa

D-vitamiini

D-vitamiini on tärkeä vitamiini juoksijoille, koska se auttaa kalsiumin ja magnesiumin imeytymisessä, jotka ovat välttämättömiä terveille lihaksille. D-vitamiinin puutos on yhdistetty juoksijoiden alhaisempaan luun tiheyteen sekä lisääntyneeseen loukkaantumisriskiin (1). Tavoitteena 2000 IU D-vitamiinia päivässä voi auttaa estämään näitä ongelmia (2).

C-vitamiini

C-vitamiini auttaa estämään lihasheikkoutta tukemalla kollageenisynteesiä lihaksissa koko kehossa (3). Tämä tekee siitä erityisen tärkeän kestävyysurheilijoille, jotka harjoittavat pitkän matkan harjoittelua tai useita tunteja kestäviä kilpailuja. Itse asiassa tutkimukset ovat osoittaneet, että suurten C-vitamiiniannosten nauttiminen ennen intensiivistä harjoittelua voi vähentää harjoituksen jälkeistä lihaskipua 25 %!

C-vitamiini on myös voimakas antioksidantti, joka auttaa estämään liikunnan aiheuttamia vapaiden radikaalien vaurioita (4). Tämä voi auttaa vähentämään oksidatiivisen stressin riskiä, ​​joka liittyy moniin terveysongelmiin, kuten syöpään ja sydänsairauksiin.

Magnesium

Magnesium on välttämätön kivennäisaine, jolla on rooli yli 300 eri prosessissa kehossa (5). Magnesium auttaa ylläpitämään terveitä verenpainetasoja ja tukee luuston terveyttä, mikä on erityisen tärkeää juoksijoille, koska sillä on suuri vaikutus niveliin. Itse asiassa tutkimukset ovat osoittaneet, että niillä, jotka käyttävät runsaasti magnesiumia sisältävää ruokavaliota, on vähemmän luukatoa kuin ihmisillä, jotka saavat vähän tätä ravintoainetta (6).

Magnesium auttaa myös säätelemään lihasten supistuksia ja rentoutumista, minkä vuoksi se on tärkeää juoksijoille. Ihmiset, joiden veressä on alhainen magnesiumpitoisuus, kokevat todennäköisemmin kouristuksia harjoituksen aikana kuin ne, jotka kuluttavat riittävästi (7).

Miksi juoksijat tarvitsevat vitamiineja? 

Useimmat ihmiset saavat riittävästi vitamiineja ruoastaan, mutta juoksijoilla on usein ravitsemuksellisia puutteita. Juokseminen voi rasittaa kehoasi ja saada sen tarvitsemaan tavallista enemmän ravintoaineita. Lisäksi monet juoksijat ovat niin keskittyneet harjoittelun fyysisiin puoliin, että he unohtavat oikean ravinnon merkityksen. Lisäravinteiden käyttö voi siis olla hyödyllistä.

Vitamiinit auttavat kehoasi toimimaan kunnolla auttamalla sinua toipumaan kovista harjoituksista tai vammoista ja pitämään sinut vireänä pitkien lenkkien aikana.

Olitpa vasta aloittamassa tai olet jo kokenut juoksija, tässä on joitakin vitamiinilisän ottamisesta: 

1. C-vitamiini Tämä antioksidantti auttaa kehoa torjumaan vilustumista ja flunssaa vahvistamalla immuunijärjestelmää.

2. E-vitamiini Tämä rasvaliukoinen vitamiini toimii yhdessä muiden antioksidanttien kanssa suojellakseen soluja vapailta radikaaleilta.

3. D-vitamiini Tämä rasvaliukoinen vitamiini auttaa ylläpitämään luun tiheyttä ja ehkäisee lihaskrampit parantamalla kalsiumin imeytymistä. 

4. Kalsium Tämä mineraali on välttämätön vahvoille luille ja hampaille sekä lihasten supistuksille.

5. Rauta Tämä mineraali auttaa kehoasi tuottamaan punasoluja ja lisää energiatasoasi. auttaa kuljettamaan happea kehon soluihin. Raudanpuute voi aiheuttaa väsymystä, heikentynyttä kestävyyttä ja huonoa palautumista harjoittelusta.

6. Magnesium Tämä välttämätön kivennäisaine auttaa ylläpitämään terveitä lihaksia, hermoja, luita ja hampaita.

7. Sinkki Tämä mineraali on tärkeä kehon kudosten kasvulle ja korjaamiselle sekä haavojen paranemiselle. 

8. A-vitamiini Tämä antioksidantti suojaa silmiäsi haitallisilta UV-säteiltä ja lisää vastustuskykyä suojaamalla soluja vapailta radikaaleilta. 

9. B6-vitamiini Tämä vitamiini auttaa tehostamaan aineenvaihduntaa ja ehkäisemään anemiaa, joka voi johtua raudan puutteesta.

Yhteeveto parhaasta monivitamiinista

Paras aika ottaa vitamiinit on tunnin tai kahden sisällä harjoituksen jälkeen, jos mahdollista. Tämä antaa tarpeeksi aikaa imeytyä kehoosi ja tehdä työnsä. Niiden ottaminen aterioiden aikana ei välttämättä ole yhtä tehokasta, koska ne imeytyvät ensin vatsassasi oleviin muihin ruokiin.

FAQ Paras monivitamiini

Tutkimukset ovat osoittaneet, että monivitamiinit, C- ja D-vitamiinivalmisteet ovat olleet hyödyllisiä ihmisten terveyden kannalta. Ne eivät kuitenkaan ole välttämättömiä, jos ruokavalio on muuten kunnossa.

Vähentynyt sairastelu on tietenkin erittäin hyödyllistä, etenkin urheilijoille. Suurin hidasta kehittymisen kannalta on sairastuminen.

Paras monivitamiini urheilijalle oli testimme mukaan Bodylabin Bodymin monivitamiini. Se sisältää kaikki tärkeimmät vitamiinit ja mineraali urheiilijalle.

Ne tukevat ja täydentävät ravintoasi vitamiinien osalta. On tärkeää saada päivittäin tarpeeksi erilaisia vitamiineja. Jos niitä ei saa omasta ruokavaliostaan tarpeeksi, on suositeltavaa ottaa käyttöön esimerkiksi monivitamiini.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut kirjoittaja ja olen intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Juokseminen ja pyöräileminen on ollut intohimonani aina kuntosalilla treenaamisen ohella.

Jaa artikkeli