Paras lihashuoltovasara juoksijalle (2023)

Jaa artikkeli

Lihashuoltovasarat ovat kuntoilualan uusin trendi, joka tunnetaan myös nimellä hieromavasarat. Useimmille virkistys- ja ammattiurheilijoille hierontaaseet ovat palautumisväline, jota käytetään yhdessä muiden itsehierontamenetelmien, kuten vaahtorullauksen ja venytyksen kanssa edistämään palautumista treeneistä.

Nämä kannettavat laitteet  sopivat erinomaisesti juoksijoille ja muille urheilijoille, ne voidaan helposti säilyttää sarjalaukussasi ja valmiina käytettäväksi heti harjoituksen tai harjoituksen päätyttyä. Niiden helppokäyttöisyys tekee niistä erittäin tehokkaita.

Lihashuoltovasarat käyttävät voimakasta tärinää vähentämään lihaskipuja, lisäämään verenkiertoa tietyille kehon alueille ja tarjoavat myös paljon syvemmän hieronnan kuin perinteiset palautusmisvälineet, kuten vaahtomuovirulla tai piikkipallo. Lihashuoltovasarat ovatkin loistava vaihtoehto näille perinteisemmille menetelmille.

Tämä artikkeli on katsaus paras hierontapistooliin, koska markkinoilla on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Parhaat hierontapistoolit sisältvät paljon eri ominaisuuksia, mitkä kannattaa ottaa huomioon ostopäätöstä tehdessä. Olemme tiimimme kanssa valinneet parhaat lihashuoltovasarat, jotta sinun ei tarvitse.

Miten valita hyvä lihashuoltovasata

Kun ostat lihashuoltovasaraa, sinun kannattaa ottaa huomioon useita tekijöitä, kuten:

 • Intensiteetti. Haluatko intensiivisen syväkudoshieronnan? Vai tarvitsetko vähemmän intensiteettiä herkemmille alueille? Etsi hierontalaite, joka tarjoaa optimaalisen tehon tarpeisiisi.
 • Akun kesto. Vaikka useimmat kädessä pidettävät hierontalaitteet ovat ladattavia, on mukavaa, että sinulla on sellainen, jonka akkukesto on vakaa, varsinkin jos aiot käyttää sitä tien päällä. Lisäksi jatkuva lataaminen voi pidemmän päälle käydä hermon päälle
 • Paino. Jos aiot kantaa sitä mukanasi koko päivän, sinun kannattaa valita kompakti ja kevyt hierontapistooli, joka vastaa tarpeitasi
 • Käytettävyys. Jotkut laitteet ovat helpompia ja mukavampia käyttää kuin toiset. Etsi lyömähierontalaitteita, joissa on pyörivä tai toimiva kahva ja kahva.
 • Kustannus. Koska lyömähierontalaitteiden hinnat voivat vaihdella suuresti, on tärkeää harkita, kuinka paljon olet valmis maksamaan. Laadukkaimmat hierontavasarat tuovat hyviä ominaisuuksia, mutta ne myös nostavat hintaa.

Kun etsimme parhaita hierontaaseita, otimme huomioon myös seuraavat kriteerit:

 • Tehoa. Etsimme tuotteita, joiden kierrosnopeus on 2 000 kierrosta minuutissa (RPM) tai enemmän.
 • Lisäominaisuudet. Harkitsemme hierontapistooleja, joissa on erityisominaisuuksia, kuten kiinnitettävät päät, kantolaukut, kevyt muotoilu ja useita hierontatiloja.
 • Asiakkaiden arvostelut. Kaikilla tämän luettelon tuotteilla on enimmäkseen positiivisia asiakasarvioita.

Alta löydät parhaat lihashuoltovasarat ja tarkemmat arviot niistä:

Gymstick hierontavasara


Gymstick-hierontapistooli on loistava työkalu koko kehon lihasten jännityksen lievittämiseen. Hierontapistoolin käyttö auttaa lihasta rentoutumaan, mikä johtaa nopeampaan palautumiseen ja parempaan suorituskykyyn. Gymstick-hierontapistooli sisältää 5 erilaista päätä, jotka sopivat tietyille lihaksille ja hierontatarkoituksiin.

GESS Revolver lihashuoltovasara


GESS Revolver syvälihasten hierontavasara
Tehokas hierontalaite kaikille kehon osille. 6 vaihetta, joilla voit helposti treenata kaikkia kehosi lihaksia ja lievittää jännitystä, stressiä ja kipua intensiivisen harjoittelun jälkeen. Hierontaohjelmat ja hierontasuuttimien muodot on suunniteltu erityisesti kunkin lihasryhmän yksilöllisten ominaisuuksien, koon ja toiminnan mukaan. Voit mukauttaa yksittäisiä tiloja kätevän kosketusnäytön avulla.

Gymstick hierontapistooli CAIRO PRO


Gymstick CairO Pro massage gun -lihashuoltovasara on kehitetty vaativampaan käyttöön erityisesti urheilijoille sekä aktiivisesti liikkuville henkilöille. Se on loistava apu lihasten huoltamiseen ennen harjoittelua ja sen jälkeen.

Paras hierontavasara

1. Gymstick hierontavasara

paras-lihashuoltovasara

Gymstick-hierontapistooli on loistava työkalu koko kehon lihasten jännityksen lievittämiseen. Hierontapistoolin käyttö auttaa lihasta rentoutumaan, mikä johtaa nopeampaan palautumiseen ja parempaan suorituskykyyn. Gymstick-hierontapistooli sisältää 5 erilaista päätä, jotka sopivat tietyille lihaksille ja hierontatarkoituksiin.

Tehokas moottori ulottuu syvälle lihakseen, lisää verenkiertoa ja lievittää jännitystä. Sarjan mukana tulee kätevä kantolaukku, joten hierontapistooli on helppo ottaa mukaan kuntosalille tai matkalle. Sopii kaikille!

-2000 mAh / 16,8 V akku
– Akun kesto 3,5 – 5 tuntia
– moottori ilman hiiliharjaa
– 20W moottori
– lyömäsoittimien pituus 8 mm
– 3 nopeutta (1200 rpm – 2000 rpm ja 2800 rpm)
– 5 erilaista päätä
– Materiaali: abs, teräs, silikoni, eva
– Mukana: kotelo, ohjekirja ja laturi
– 1 vuoden takuu


2. GESS Revolver lihashuoltovasara

paras-lihashuoltovasara

GESS Revolver syvälihasten hierontavasara

Tehokas hierontalaite kaikille kehon osille. 6 vaihetta, joilla voit helposti treenata kaikkia kehosi lihaksia ja lievittää jännitystä, stressiä ja kipua intensiivisen harjoittelun jälkeen. Hierontaohjelmat ja hierontasuuttimien muodot on suunniteltu erityisesti kunkin lihasryhmän yksilöllisten ominaisuuksien, koon ja toiminnan mukaan. Voit mukauttaa yksittäisiä tiloja kätevän kosketusnäytön avulla.

6 Hierontasuutinta. Litteät, kartiomaiset, spiraalit, haarukan muotoiset, pienet ja suuret hierontasuuttimet erilaisiin terveystarkoituksiin. Valitse se, joka sinusta tuntuu parhaimmalta.

Koko kehon sähköinen hierontapistooli. Lihashierontapistooli on monikäyttöinen kaikkien kehon osien lämmittämiseen. Sitä käytetään selässä, niskassa ja hartioissa, käsissä, lantiossa, jaloissa ja jopa jalkapohjissa. Hierontapistooli istuu mukavasti käteen ja sillä on helppo myös säätää puristusvoimakkuutta ja kulmaa.

Langaton. Sisäänrakennetun akun ansiosta voit hieroa missä ja milloin tahansa. Akun kapasiteetti on 2400 mAh. Toimii jopa 4 tuntia.


3. Gymstick hierontapistooli CAIRO PRO

paras-hierontapistooli

Gymstick CairO Pro massage gun -lihashuoltovasara on kehitetty vaativampaan käyttöön erityisesti urheilijoille sekä aktiivisesti liikkuville henkilöille. Se on loistava apu lihasten huoltamiseen ennen harjoittelua ja sen jälkeen. Lihashuoltovasaran aktiivinen käyttäminen ehkäiseen lihasvammoja sekä avaa tehokkaasti lihasjumit tehostaen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.

Paras lihashuoltovasara ammattiurheilijoille tai kokeneille treenaajille!

Innovatiivisen muotoilun ansiosta se soveltuu erinomaisesti omatoimiseen hierontaan sillä sen anatomisesti muotoiltu kahva on optimaalisessa kulmassa tarjoten hyvän ulottuvuuden myös selän lihaksiin, joihin ei muutoin ylettäisi. Muotoilu mahdollistaa myös ergonomisen ja pitävän otteen hierojalle.

CairO Pro on yksi markkinoiden tehokkaimmista lihashuoltovasaroista antaen maksimitehoksi jopa 80W. Sen laadukkaasti valmistettu moottori kestää kovemmassakin käytössä, joten se on pitkäikäinen ja luotettava hierontavasara myös ammattiurheilijoille. 5 eri hierontanopeutta mahdollistavat CairO Pron käytön kaiken tyyppisiin hierontatarpeisiin. Oli sitten tarve hellemmälle verenkiertoa parantavalle Relax nopeudelle (1400rpm) tai sitten kovemmalle lihasten murjomiselle extreme nopeudella (3200rpm) – soveltuu CairO pro kaikkiin käyttötarkoituksiin ja kaiken tasoisille käyttäjille.

2600mAh Li-ion akku 24V järjestelmällä mahdollistaa käyttöajaksi jopa 5h kerrallaan. Pikalatauksen ansiosta sen saa ladattua täyteen noin 2 tunnissa.

Tyylikkäältä ja helppokäyttöiseltä kosketusnäytöltä valitset halutun nopeuden sekä seuraat lyöntien määrää. Kahvan alaosassa on lisäksi erillinen näyttö, josta seuraat akun varauksen määrää.

5 erillaista hierontapäätä mahdollistavat niin suurien kuin pienempienkin lihasryhmien hieronnan. Suosittelemme kullekin käyttäjälle omaa hierontapääsettiä, erityisesti jos lihasvasaraa käytetään suoraan iholle. Alapuolella listattuna tarkemmin eri hierontapäiden tarkoitukset.

 • Pallo – Soveltuu koko vartalolle. Erityisesti suurille lihasryhmille kuten hartiat, jalat, selkä ja pakarat.
 • U-Hierontapää – Soveltuu olkapäille ja selkärangan alueelle sekä erityisalueiden hierontaan.
 • Ilmatyynypää – Soveltuu koko vartalolle, etenkin herkimmille lihaksille kuten hauislihaksille ja ojentajille.
 • Tasapää – Soveltuu koko vartalon hierontaan. Erityisesti vyötärölle, rintalihaksille sekä jalan sisä- ja ulkosivuille.
 • Luotipää – Sopii pienempiin lihasryhmiin kuten jaloille, kämmeniin, käsivarsiin, akilles jänteen alueelle sekä selän lihaksille.


Gymstick CairO Pro lihashuoltovasaran mukana saat myös kätevän ja modernin telineen, joten voit säilyttää sitä kätevästi käden ulottuvilla.

Hyödyt:

 • Avaa tehokkaasti lihasjumit.
 • Parantaa verenkiertoa.
 • Auttaa palautumaan nopeammin.
 • Ehkäisee lihasvammoja.
 • Helppo kantaa mukana.

Tekniset tiedot:

 • 2600 mAh / 24V akku.
 • Akun kesto 6,5 – 15h.
 • Maksimiteho 80W (jatkuva 35W).
 • 10mm iskuväli.
 • 5 hierontanopeutta (1200rpm-3200rpm).
 • 5 erilaista hierontapäätä.
 • Anatomisesti muotoiltu kulma.
 • Kosketusnäyttö.
 • Lyöntilaskuri.
 • Kahvassa akkuvarauksen ilmaisin.
 • Vaihdettava akku.

Nopeudet:

 • Relax – 1200rpm
 • Soft – 1800rpm
 • Medium – 2400rpm
 • Hard – 2800rpm
 • Extreme – 3200rpm

Lihashuoltovasaran hyödyt

Vaikka tutkimukset lihashuoltovasaroiden hyödyistä ovat melko rajallisia, nykyiset todisteet osoittavat meidät varmasti positiiviseen suuntaan. Eli lihashuoltovasaroista on siis ollut hyötyä palautumisessa juoksijoilla ja muilla treenaajilla.

Esimerkiksi vuoden 2014 tutkimuksessa havaittiin, että tärinähoito ehkäisee tai vähentää tehokkaasti DOMS-kipua (viivästynyt lihaskipu). Tämä tarkoittaa, että urheilija olisi vähemmän kipeä jokaisen harjoituksen jälkeen, jolloin hän palautuisi nopeammin ja harjoittelee kovemmin jokaisessa harjoituksessa. Tämä edistää kehittymistä huomattavasti, koska niin sanotut ”huonot päivät vähenesivät.

Tätä tukee myös toinen vuoden 2014 tutkimus, johon osallistui 45 tervettä naista (ei-urheilijaa). Tulokset löysivät lihashuoltovasaran ehkäisemään DOMS:ia ja vähentämään lihaskipuja harjoituksen jälkeen.

Tutkimuksien nojalla lihashuoltovasaroiden lisäetuja ovat:

 • Lisääntynyt lihasten palautuminen harjoituksen jälkeen
 • Lihasten rentoutuminen
 • Parempi joustavuus
 • Mahdollisuus lisätä lihasvoimaa
 • Lisääntynyt verenkierto
 • Säännöllisen tärinähoidon/hierontapistoolin käytön sisällyttäminen harjoitteluun tai juoksupalautusrutiiniin lyhentää palautumisaikaasi, parantaa rentoutumista ja saattaa myös estää loukkaantumisia ja lisätä joustavuutta.

Lihashuoltovasaran käyttämisessä on siis paljon eri hyötyjä, jotka edistävät treenaamista. Tämän takia tiimimme suosittelee jokaista ainakin kokeilemaan.

Milloin käyttää lihashuoltovasaraa?

Lihashuoltovasaraa voi käyttää kahdella päätavalla – ennen harjoittelua ja harjoituksen jälkeen. Voit myös käyttää hierojaa ennen nukkumaanmenoa rentoutumisen edistämiseen tai koko päivän ajan poistamaan jumeja kipuja tai kireitä kohtia, esimerkiksi hartiaseudulla.

Tiimimme käytti hierontavasaraa lähinnä aamulla ja treenin jälkeen. Hierontajaksomme olivat lyhyitä (niin kuin niiden pitääkin olla), mutta sisälsivät ehdottomasti tarkoituksen ja menetelmän – tästä lisää myöhemmin. Varsinkin treenin jälkeen käytettäessä huomasimme parhaan hyödyn.


Ennen treeniä tai juoksemista

Hierontapistoolin yleinen käyttötarkoitus on aktivoida ja “herättää” lihakset välittömästi ennen harjoittelua. Tämä koostuu 30 sekunnin enimmäiskäytöstä, joka kohdistuu tiettyihin lihaksiin.

Lihashuoltovasaralla ennen treeniä kannattaa hieroa niitä lihaksia, jota tulet käyttämään treenissäsi. Esimerkiksi, jos olet lähdössä juoksemaan suosirtelemme hieromaan reisiä ja pohkeita. Tällä tavalla saat niin sanotusti ”herätettyä” lihaksiasi ennen treeniä.

Katso hyvä treeniohjelma aloittelijalle!

Herättääksesi nämä lihakset, käytä hierontapistoolia jopa 30 sekuntia kussakin kohdelihaksessa ja enintään 90 sekunnin kokonaishierontaan ennen harjoittelua.

Vaikka et olesikaan täysin varma harjoittelua edeltävän hieronnan kokonaisvaikutuksesta, voimme vakuuttaa, että tunnet itsesi valmistautuneemmiksi, “vyöhykkeellä” ja hieman pumppaantuneeksi aloittaaksesi jokaisen harjoituksen.


Treenin jälkeen

Voit käyttää lihashuoltovasataa myös harjoituksen tai juoksun jälkeen. Mikään ei ole samanlaista kuin nopea hieronta kovan ja uuvuttavan harjoituksen jälkeen… siitä tulee melkein kuin kelluisit pilvissä. Suosittelemme hierontavasaran käyttöä erityisesti juoksutreenin jälkeen.

Jälleen kerran, on tärkeää käyttää hierontapistoolia vain lyhyitä aikoja. Harjoittelun jälkeen rajoittaisin käytön vain muutamaan minuuttiin. Tänä aikana keskittyisimme kipeisiin ja kireisiin kohtiin, olipa kyseessä sitten pohkeet, hartiat tai rintakehä.


Kuinka käyttää lihashuoltovasaraa

Lihashuoltovasaran käyttäjille löytyy netistä paljon erilaisia rutiineja, jotka on suunnattu ongelma-alueille, joihin haluat ehkä keskittyä, kuten alaselkäsi, tai urheilulajisi, kuten pyöräilyyn tai juoksuun, perusteella. Näiden käyttö on yleensä ilmaista, ja sen lataaminen kannattaa varmistaa, ettet keskity yhteen alueeseen liian kauan.

On olemassa joitain yleisiä sääntöjä, joita sovelletaan käytettäessä kaikkia hierontaaseita kotona. Ensinnäkin, vähän on enemmän, kun kyse on hierontapistoolin käytöstä. Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että 1-2 minuuttia suurella lihasryhmällä on enemmän kuin tarpeeksi ja haluat todennäköisesti käyttää matalampaa taajuusasetusta, ellet ole rakentanut paljon lihaksia (painonnostajat, katsomme sinua).

Toiseksi, vaikka uusi hierontaase olisi kuinka jännittävä tahansa, sinun ei pitäisi käyttää sitä joka päivä. Urheilufysioterapeutit suosittelevat lyömäterapian käyttöä muiden palautumisvälineiden, kuten vaahtorullauksen tai Epsom-suolakylpyjen rinnalla. Muutaman päivän välein riittää, jos haluat, että hierontaase on edelleen tehokas.

Lopuksi, ole varovainen käyttäessäsi hierontapistoolia kireisiin tai loukkaantuneisiin lihaksiin, koska se voi pahentaa kireyttä tai tulehduksia. Jos olet juossut puolimaratonin etkä ole varma, onko pohkeesi vain kireällä, kannattaa odottaa 48 tuntia ja lyödä se RICE-tekniikalla (lepo, jää, puristus, nousu) ennen kuin kurkotat hierontavasaraan. Sinun tulee myös välttää hierontapistoolin käyttöä nyrjähdyksiin tai tulehdusvammoihin, kuten jännetulehdukseen ja fasciittiin. On sanomattakin selvää, älä koskaan käytä hierontapistoolia murtuneisiin luihin. Hierontapistoolit ovat tehokkaita työkaluja, joten jos olet epävarma, tarkista asiantuntijalta ennen niiden käyttöä.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut kirjoittaja ja olen intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Juokseminen ja pyöräileminen on ollut intohimonani aina kuntosalilla treenaamisen ohella.

Jaa artikkeli