Paras kreatiini liikkujalle

Jaa artikkeli

Kreatiini on yksi markkinoiden suosituimmista ravintolisistä sen vaikuttavien suorituskykyä ja voimaa lisäävien etujen ansiosta. Kreatiinilla on myös paljon muita vaikutuksia, joita suosittelemme lukemaan.

Kreatiinia on laajalti saatavilla, ja yhdessä katsauksessa arvioitiin, että kreatiinilisät tuovat vuosittain noin 400 miljoonaa euroa myyntiä ympäri maailmaa.

Kaikkia kreatiinilisäravinteita ei kuitenkaan ole luotu yhtä hyvin, ja kun tarjolla on niin monia vaihtoehtoja, korkealaatuisen lisäravinteen löytäminen voi olla haastavaa.

Tässä artikkelissa esittelemme kolme parasta kreatiinilisää kestävyysurheilijalle ja voimaharjoittelijalle. Lisäksi kerromme, mitä kannattaa ottaa huomioon kreatiinia ostaessaan.

 • 1. Ultimate creatine

  Paras kreatiini
  • Kapselimuoto
  • Ei turhaa painon lisäystä
  • Yksi suosituimmista tuotteista
  • Juoksijoille sopiva erityisesti koviin sprintteihin
 • 2. Creatine Xplode

  Paras kreatiini
  • Tehokas kreatiiniseos
  • Erinomainen liukenevuus
  • Ei rasita vatsaa
 • 3. Creatine monohydrate

  Paras kreatiini
  • Hyvä ja kohtuuhintainen jauhemuodossa oleva kreatiini
  • Myyntimenestys

Mikä on paras kreatiini?

Tutkimustemme perusteella olemme valinneet parhaaksi kreatiiniksi kapselimuotoisen Ultimate creatine tuotteen. Valinnan syynä on sen heti tuoma teho treeniin. Erityisesti juoksijoille tuote on hyvä sen vuoksi, että se ei tavallisen jauhemaisessa muodossa olevan kreatiinin tapaan lisää harjoituksille mahollisesti vahinkoa aiheuttavaa painoa.


1. Ultimate Creatine (kapseli)

Paras kreatiini

Paras ja helpoin

Ultimate Creatine, 90 caps – Lisää voimaa ja räjähtävyyttä treeneihin Star Nutritionin kreatiinin avulla! pH-puskuroitu ja nopeasti vaikuttava.
Ei sido nestettä Lisää voimaa ja räjähtävyyttä. Lisää pumppia ja lihasvolyymia. Vaikuttaa nopeasti – ota 30 minuuttia ennen treeniä

Lisätietoja:

Kreatiinin teho lihasvoimaa ja räjähtävyyttä lisäävänä aineena on tunnettu jo pitkään. Kreatiinin toiminta perustuu lihasten kreatiinifosfaattivarastojen täyttämiseen. Kreatiinifosfaatti on lihaskudoksen neljänneksi suurin osa ja se toimii tehokkaana polttoaineena anaerobisessa ja räjähtävyyttä vaativassa suorituksessa kuten voimaharjoittelussa. Kreatiinifosfaattivarastojen täyttyminen johtaa myös voimakkaampaan pumppiin ja lihasvolyymin kasvuun.

Star Nutritionin Ultimate Creatine on suunniteltu erityisesti sinulle, joka et halua perinteisen kreatiinimonohydraatin mukanaan tuomaa nesteen kerääntymistä ja mahdollista painonnousua. Ultimate Creatinen kreatiinimolekyyli on stabiili, minkä ansiosta se ei hajoa toimimattomaksi kreatiniiniksi veteen sekoitettaessa. Näin saat suuremman vaikutuksen treenitehoon pienemmällä annoskoolla!


2. Creatine Xplode

Paras kreatiini

Räjähtävyyttä jauhemuodossa

Olimpin Creatine Xplode sopii kaikille urheilijoille jotka haluavat räjähdysmäistä tehoa treeneihin.

Lisätietoja:

Creatine Xplode on Olimpin tehokas kreatiiniseos, joka koostuu kuudesta eri kreatiinimuodosta! 

 • Ei rasita vatsaa
 • Erinomainen liukenevuus
 • Tasainen kreatiinin imeytyminen kiitos sen hitaan vapautumisen

Olimpin Creatine Xplode koostuu pääosin magnesiumkreatiinikelaatista, ”Magnapower” (amerikkalaisen Albion Laboratoriesin patentoitu kreatiinimuoto). Tämä kreatiinimuoto on hyvin alkaalinen ja ehkäisee hapon purkua suolistossa. Se on sidottu magnesiumiin ja kelaatti-molekyylin aminohappoon.


3. Creatine monohydrate

Paras kreatiini

Kohtuuhintainen ja hyvä

Creatine Monohydrate – Star Nutritionin 100% kreatiinimonohydraatti parantaa suorituskykyä ja edistää lihasmassan ja voiman kasvua!

Lisätietoja:

Creatine Monohydrate – Star Nutritionin 100% kreatiinimonohydraatti parantaa suorituskykyä ja edistää lihasmassan ja voiman kasvua!

 • Parantaa suorituskykyä
 • Lisää räjähtävää voimaa ja kestävyyttä
 • Edistää lihasmassan kasvua ja lihasten palautumista
 • Vegaaninen
 • 100% puhdasta ja hienojakoista kreatiinia

Kreatiini on suosituimpia ravintolisiä suorituskyvyn parantamisessa niin ammattiurheilijoiden kuin voimaharjoittelijoiden keskuudessa. Star Nutritionin Creatine Monohydrate on suosituin kreatiini.

Creatine Monohydrate sisältää 100% puhdasta, mikronisoitua kreatiinimonohydraattia erittäin laadukkaasta raaka-aineesta.

Kreatiini on luonnollinen aine kehon aineenvaihdunnassa. Sekä liha että kala sisältävät kreatiinia, mutta treenatessa paljon, voi kreatiinin optimaalinen saanti normaalista ruoasta olla hankalaa.

Star Nutritionin Creatine Monohydrate on yksinkertaisen toimiva ravintolisä erinomaisella hinta-laatusuhteella. Creatine Monohydrate on myös helppo yhdistää muihin lisäravinteisiin, esimerkiksi Whey-80 -proteiiniin tai Supreme Mass -gaineriin!


4. Naturecan Kreatiinimonohydraatti

Paras kreatiini

Paras sekoittuvuus

Ihanteellinen kaikkiin urheilulajeihin ja liikuntaan.
Helppokäyttöinen, jokapäiväinen lisäravinne.

Tämä kreatiini sopii myös vegaaneille.

Tämä helposti sekoitettava ja vegaaniystävällinen, luonnossa esiintyvä aine lisää tunnetusti fyysistä suorituskykyä korkean intensiteetin harjoituksissa, joten se on täydellinen päivittäinen lisäravinne, jolla voit viedä harjoittelusi seuraavalle tasolle.


Kuinka valitsimme suositeltavat kreatiinit

Valitsimme parhaat kreatiinilisät seuraavilla kriteereillä:

Laatu: Otimme mukaan tuotteita, jotka on valmistettu laadukkaista raaka-aineista ja jotka sisältävät vain vähän tai ei ollenkaan lisäaineita, täyteaineita tai keinotekoisia väri- tai makuaineita.


Annostus: Etsimme tuotteita, jotka tarjoavat urheilusuoritukseen sopivat annokset nykyisen tutkimuksen perusteella.


Hinta: Sisällytämme tuotteita erilaisiin budjetteihin.


Arvostelut: Alla olevilla tuotteilla on enimmäkseen myönteisiä online-arvosteluja.

Kuinka valita itsellesi sopivin kreatiini?

Valitessasi itsellesi parasta kreatiinia suosittelemme ottamaan huomioon yllä mainitut ominaisuudet. Näiden ominaisuuksien lisäksi on tärkeä miettiä, mitä tarkoitusta varten kreatiinia on hankkimassa.

Asioita joihin kannattaa kiinnittää huomiota hankkiessaan kreatiinia:

Kreatiinin laatu: Jokaisen kreatiinityypin koostumus, liukoisuus ja tehokkuus ovat erilaisia. Jotkut kreatiinit ovat liukoisempia kuin toiset, mikä puolestaan ​​​​lisää niiden tehokkuutta. Lisäksi vain oikea kreatiinilisä voi auttaa lisäämään massaa ja voimaa. Näistä syistä onkin tärkeää kiinnittää huomiota erityisesti kreatiinin laatuun.

Kreatiini hinta: Yleensä hinnat vaihtelevat välillä 0,10–3,13 euroa annosta kohti tai 8,21–56,37 euron välillä ​​pakkausta tai pulloa kohti, vaikka tämä voi vaihdella ostopaikan mukaan. On tärkeää huomioida, että tätä väliä kalliimmat tai halvemmat tuotteet voivat olla joko ylihinnoiteltuja tai niissä voi olla jotain muuta vikaa. Huomaa, että annoskoot vaihtelevat tuotteen mukaan.

Kreatiini maku: Kreatiini on lähes mautonta. Useimmat ihmiset huomaavat, että he voivat sekoittaa kreatiinijauhetta mihin tahansa, eikä se vaikuta makuun. Jotkut ihmiset raportoivat lievästä epämiellyttävästä mausta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että myynnissä on myös makukreatiineja, joiden käyttö voi olla helpompaa.

Kreatiini annostus: Kreatiinin latausvaiheen aikana otat 20–25 grammaa kreatiinia jaettuna neljään tai viiteen annokseen 5–7 päivän ajan. Suositeltu yksilöllinen annos kreatiinikuormitukseen on 0,3 grammaa painokiloa kohden joka päivä. Sen sijaan tutkimukset osoittavat, että noin kolmesta viiteen grammaa päivässä (14 mg painokiloa kohti tai 30 mg painokiloa kohti) kuluttaminen on kaikki mitä tarvitset varastojen ylläpitämiseen.

Kreatiinin eri muodot: Kreatiinimonohydraattilisät löytyvät kapseleina tai jauheena. Valitsemasi tyyppi riippuu mieltymyksistäsi. Kapselit voidaan ottaa suun kautta nesteen tai ruoan kanssa, kun taas jauheet sekoitetaan yleensä ravisteluun.

On myös muita kreatiiniyhdisteitä, kuten kreatiinipyruvaatti, kreatiininitraatti ja kreatiinietyyliesteri. Näitä aineita koskeva tutkimus ei kuitenkaan ole yhtä vankkaa kuin kreatiinimonohydraatin käyttöä tukeva tutkimus, ja saatavilla olevat tiedot kertovat, etteivät ne ole teholtaan ainakaan parempia kuin kreatiinimonohydraatti.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli