Paras kaupunkipyörä – Top 4 vertailussa

Jaa artikkeli

Kaupunkipyöräily on yksi parhaista tavoista liikkua kaupungissa, sillä se tarjoaa monia etuja verrattuna muihin liikkumismuotoihin.

Ensinnäkin, kaupunkipyörä on erittäin ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä se ei tuota lainkaan päästöjä. Tämä auttaa vähentämään ilmansaasteita ja edistää kestävämpää kaupunkiliikennettä.

Kaupunkipyöräily on myös edullinen tapa liikkua ympäriinsä. Sen sijaan että kuluttaisit rahaa bensaan tai julkisiin liikennevälineisiin, voit säästää merkittäviä summia valitsemalla pyörän liikkumisvälineeksi.

 • 1. Momas Jason Urban

  parhaat-juoksukengät-asfaltille
  • Paras kaupunkipyörä
  • Sähköavustin
  • Tehokas moottori
 • 2. FitNord Agile sähköpyörä

  • Edullisempi kaupunkisähköpyörä
  • Vaihteeton
  • Kevyempi
 • 3. Helkama S5000 20v

  /juoksukunkku/helkama-s5000-20v-polkupyora
  • Perinteinen kaupunkipyörä
  • 20-vaihdetta
  • Kevyt
  • Hyvä ergonomia
  • Kestävä

Mitä hyötyjä kaupunkipyöräilystä on?

Pyöräily yleisesti ottaen on erittäin terveellinen tapa liikkua. Se auttaa pitämään sinut fyysisesti aktiivisena, mikä on erittäin tärkeää pitkän istumisen ja työpäivän jälkeen. Lisäksi, pyöräily on matalan vaikutuksen liikuntamuoto, joka vähentää loukkaantumisriskiä verrattuna juoksuun tai muihin korkean vaikutuksen lajeihin. Pyöräilyn hyötyjä on siis useita.

Kaupunkipyöräily voi myös auttaa sinua välttämään ruuhkia ja liikenteen stressiä. Kun valitset pyörän liikkumisvälineeksi, voit välttää ajoittaiset liikenneruuhkat ja säästää aikaa matkalla. Tämä auttaa myös vähentämään stressiä, joka voi liittyä kaupunkiliikenteeseen ja julkisiin liikennevälineisiin. 

Kaikista tärkeintä on muistaa se, että kaupunkipyöräily on myös hauskaa! Se tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupunkiin uudella tavalla ja löytää uusia paikkoja, joita et välttämättä näkisi autolla tai julkisilla liikennevälineillä.

Pyöräily voi myös olla sosiaalinen aktiviteetti, joka auttaa sinua tapaamaan uusia ihmisiä ja liikkumaan yhdessä muiden kanssa.

Mutta mikä on paras kaupunkipyörä? Tässä artikkelissa käymme läpi neljä eri kaupunkipyörää ja arvioimme niiden ominaisuuksia.

Mikä on paras kaupunkipyörä?

Testimme mukaan paras kaupunkipyörä oli Momas Jason Urban+. Siinä yhdistyy sähköpyörän ja kaupunkipyörän parhaat ominaisuudet.

Siinä on hyvät jarrut ja voimakas sähkömoottori. ‘ Siinä on hyvät jarrut ja voimakas sähkömoottori.


1. Momas Jason Urban+

Lue vertailumme muista sähköpyöristä.

Sen voimakas sähkömoottori on suunniteltu helpottamaan ajamista erityisesti ylämäissä, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan niille, jotka haluavat välttää hikoilun ja ponnistelun pyöräilessään.

Lokasuojat, pakettiteline ja mukava istuin tekevät tästä optimaalisen kaupunkipyörän, mutta jousitushaarukan ansiosta se viihtyy myös soralla, metsäteillä ja epätasaisessa maastossa.

Suurella 540 Wh akulla saat optimaalisen 100 kilometrin kantaman. Elektronisella näytöllä näet nopeuden, akun ja matkan jne. Tasaisempaa ja luotettavampaa sähköpyörää tässä hintaluokassa on vaikea löytää. 

Momas Turbo on erityisesti suunniteltu sähkömoottori, joka on kehitetty yhteistyössä Momasin ja yhden maailman suurimmista sähkömoottoritehtan kanssa. Rakenne on mukautettu pohjoismaisiin olosuhteisiimme, joissa tarvitaan paljon voimaa rinteissä, mutta silti moottorin, joka kestää lunta, sohjoa, sadetta ja lumimyrskyjä. Moottori on myös erittäin hiljainen ja energiatehokas, mikä antaa pitkän kantaman ja huikeat 80 Nm. Hintaluokassaan se on Norjan markkinoiden vahvin laillinen moottori.


2. FitNord Agile sähköpyörä

FitNord Agile sähköpyörä on loistava valinta kaupunkipyöräilyyn.

Pyörä on varustettu voimakkaalla sähkömoottorilla, joka tarjoaa avustusta ajamiseen, jolloin matkan taittaminen on helpompaa ja vähemmän rasittavaa.

Lue tarkempi arvostelu.

Vaihteeton vaihtoehto!

Pyörässä on myös kevyt runko, mikä tekee siitä erittäin kätevän ja helppokäyttöisen.

Pyöräily on tärkeä osa terveellistä elämäntapaa ja FitNord Agile sähköpyörä mahdollistaa sen, että voit nauttia kaupunkiympäristöstä pyöräillen mukavasti ja vaivattomasti.

FitNord Agile sähköpyörä on suunniteltu huomioiden kaupunkiympäristön haasteet ja sen monipuolinen jousitusjärjestelmä tekee ajamisesta mukavaa ja tasaista, vaikka ajaisit epätasaisilla teillä tai yli kivisten katualueiden. Pyörässä on myös tehokkaat jarrut, joten voit luottaa turvallisuuteesi pyöräillessäsi. 

FitNord Agile sähköpyörä on monipuolinen valinta, joka sopii erinomaisesti kaikenlaiseen kaupunkipyöräilyyn. Olitpa sitten matkalla töihin, kauppareissulla tai vain nauttimassa pyöräilystä ystävien kanssa, FitNord Agile sähköpyörä tekee kaupunkipyöräilystä nautinnollisempaa ja helpompaa kuin koskaan ennen.

Pyörän sähköavustus mahdollistaa pidempienkin matkojen taittamisen helposti ja renkaat ovat suunniteltu kestämään monenlaisia kaupunkiympäristöjä. Lisäksi pyörän muotoilu on moderni ja tyylikäs, joka varmasti herättää positiivista huomiota kaupunkiliikenteessä.


3. Helkama S5000 20v

Helkama S5000 20v miesten polkupyörä on erinomainen valinta aktiiviselle kaupunkipyöräilijälle, joka haluaa yhdistää nopeuden ja tyylikkyyden.

Pyörässä on 20-vaihteinen järjestelmä, joka tarjoaa laajan vaihteiston ja mahdollistaa nopean sekä tarkan vaihtamisen kaikissa tilanteissa.

Helkama S5000:n hiilikuiturunko on erittäin kevyt ja kestävä, mikä tekee pyöräilystä vaivatonta ja helppoa. Rungon keveys auttaa myös nopeuttamaan pyörän kiihdytystä ja parantaa pyörän ketteryyttä.

Pyörässä on myös hyvä ergonomia, joka takaa miellyttävän ajokokemuksen. Pyörän ohut ja kevyt rengasprofiili tarjoaa erinomaisen rullausvastuksen ja vähentää kitkaa, mikä lisää pyörän nopeutta ja sujuvuutta.

Helkama S5000:n jarrujärjestelmä on erittäin tehokas ja tarkka. Pyörässä on levyjarrut edessä ja takana, jotka tarjoavat erinomaisen pidon ja pysäytyskyvyn kaikissa sääolosuhteissa. Jarrut ovat myös erittäin kestävät ja huoltovapaat, joten ne kestävät pitkään ja toimivat moitteettomasti.

Kaiken kaikkiaan Helkama S5000 on erittäin suorituskykyinen ja tyylikäs kaupunkipyörä, joka tarjoaa erinomaisen ajokokemuksen. Pyörän keveys, tehokas jarrujärjestelmä ja hyvä ergonomia tekevät siitä erinomaisen valinnan kaupunkipyöräilijöille, jotka haluavat nopean, sujuvan ja tyylikkään ajokokemuksen.


4. Helkama Oiva 7v polkupyörä

Helkama Oiva on klassinen ja kestävä kaupunkipyörä, joka tarjoaa mukavan ja sujuvan ajokokemuksen kaupungissa.

Pyörä on suunniteltu erityisesti kaupunkiolosuhteisiin, joten se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi työmatkapyöräilyyn tai kauppareissuille.

Oivan 7-vaihteinen järjestelmä mahdollistaa mukavan ajon myös ylämäissä tai vastatuulessa, joten pyöräilystä tulee huomattavasti kevyempää ja vaivattomampaa.

Oivan teräksinen runko on erittäin kestävä ja pitkäikäinen, mikä tekee pyörästä erinomaisen sijoituksen.

Pyörän paksut ja leveät renkaat tarjoavat erinomaisen vakauden ja tasapainon ajoon, joten ajokokemus on miellyttävä ja turvallinen. Lisäksi pyörässä on erittäin hyvä jousitusjärjestelmä, joka vaimentaa tehokkaasti epätasaisuuksia ja tekee ajamisesta entistä mukavampaa.

Kaiken kaikkiaan Helkama Oiva on erinomainen valinta kaupunkipyöräksi, joka tarjoaa kestävyyttä, luotettavuutta, mukavuutta ja suorituskykyä.

kaupunkipyöräily

Miksi aloittaa kaupunkipyöräily? 

Kaupunkipyöräily on erinomainen keino liikkua paikasta toiseen nopeasti ja vaivattomasti samalla nauttien terveellisestä harrastuksesta, joka tarjoaa lukuisia hyötyjä keholle ja mielelle.

Kaupunkipyöräilyn suosio kasvaa jatkuvasti, ja sen hyödyt ulottuvat paljon pidemmälle kuin pelkkään liikkumiseen. Alla on muutamia syitä, miksi kaupunkipyöräily kannattaa ottaa osaksi omaa elämäntapaa:

Helppo tapa liikkua

Kaupunkipyöräily on todella kätevä tapa liikkua paikasta toiseen. Pyöräillessä voi välttää liikenneruuhkia, mikä nopeuttaa matkaa huomattavasti ja tekee siitä mukavamman.

Pyörällä pääsee suoraan päämäärään, eikä tarvitse etsiä parkkipaikkaa tai maksaa pysäköintimaksuja. Kaupunkipyöräily on myös ympäristöystävällistä, sillä pyöräillessä ei synny lainkaan päästöjä, toisin kuin esimerkiksi autoillessa.

Pyöräily on siis hyvä valinta ympäristötietoiselle ja kiireiselle kaupunkilaiselle.

Terveysedut

Säännöllinen pyöräily tuo monia hyötyjä terveydelle ja hyvinvoinnille. Se vahvistaa sydäntä ja verenkiertoa, parantaa kestävyyttä ja kehittää lihaksia.

Pyöräily on erinomainen tapa ylläpitää terveellistä painoa, sillä se polttaa kaloreita tehokkaasti.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllinen pyöräily voi auttaa ehkäisemään sairauksia, kuten diabetesta ja verenpainetautia. Pyöräily on myös hyvä keino parantaa mielenterveyttä ja vähentää stressiä. Se auttaa rentoutumaan ja saamaan ajatukset pois arjen kiireistä.

Pyöräily voi myös parantaa unen laatua, mikä on tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Kun aloitat säännöllisen kaupunkipyöräilyn, saat nämä terveyshyödyt jo lyhyen ajan kuluessa. Pyöräily sopii monille eri ikäryhmille ja se on helppo tapa lisätä liikuntaa arkeen.

Kustannussäästöt

Kaupunkipyöräily on monelle houkutteleva vaihtoehto myös sen takia, että se voi olla huomattavasti edullisempaa kuin esimerkiksi autolla liikkuminen.

Pyöräily ei vaadi polttoaineen tai bussilippujen hankkimista, joten se voi säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Lisäksi pyöräily on joustavaa liikkumista, sillä pyörällä pääsee paikkoihin, joihin julkisilla liikennevälineillä tai autolla on vaikeampi tai kalliimpi päästä.

Tämä tekee kaupunkipyöräilystä käytännöllisen liikkumismuodon monissa kaupungeissa ympäri maailman.

Vapaus

Kaupunkipyöräily tarjoaa paljon vapautta liikkua kaupungissa juuri niin kuin itse haluaa. Pyörällä voi valita parhaat reitit, välttää ruuhkia ja jopa löytää nopeita oikoreittejä, jotka ovat muilta kulkuneuvoilta suljettuja.

Pyöräily onkin loistava tapa tutustua kaupunkiin ja sen eri kaupunginosiin. Pyörällä liikkuminen antaa mahdollisuuden pysähtyä halutessaan, ihastella ympärillä olevia maisemia, ottaa kuvia ja tutustua kaupungin eri kohteisiin tarkemmin.

Pyörällä voi myös löytää uusia paikkoja, joita ei muuten tulisi välttämättä huomanneeksi. Kaupunkipyöräily mahdollistaa siis joustavan, rentouttavan ja hauskan tavan nauttia kaupungista ja sen tarjoamista nähtävyyksistä.

Kaupunkipyöräilyn monipuoliset edut eivät rajoitu vain liikkumisen helppouteen, terveyshyötyihin ja vapauden tunnun tuomiin mielihyvän tunteisiin.

Kaupunkipyöräilijät myös säästävät merkittävästi rahaa polttoainekuluissa ja pysäköintimaksuissa. Lisäksi pyöräily on turvallisempi vaihtoehto liikenteessä, sillä pyörällä liikkuminen ei aiheuta yhtä suurta riskiä liikenneonnettomuuksissa kuin esimerkiksi moottoriajoneuvot.

Kaupunkipyörän valinnassa huomioitavat tekijät

Kun etsit sopivaa kaupunkipyörää, on tärkeää ottaa huomioon omat tarpeet ja toiveet. Onko tarkoituksesi ajaa pitkiä matkoja vai lyhyitä pyrähdyksiä kaupungin ympäristössä? Tarvitsetko pyörää, jota on helppo kuljettaa julkisilla kulkuvälineillä tai säilyttää pienessä asunnossa? Haluatko pyöräilykokemuksesta mahdollisimman mukavan ja vähän fyysisesti rasittavan vai haluatko haastaa itsesi kunnon kohottamiseksi?

Kaikissa artikkelissa mainituissa neljässä pyörässä on omat hyvät puolensa.

FitNord Ava 300 sähköpyörä on erinomainen valinta, jos tarvitset pyörää helposti ajamiseen ylämäissä. Sen sähköavustus auttaa sinua mäkien yli, mikä tekee pyöräilystä miellyttävän kokemuksen kaiken tasoisille pyöräilijöille.

FitNord Agile sähköpyörä puolestaan on monipuolinen ja mukava kaupunkipyörä, joka sopii hyvin lyhyempiin matkoihin ja arkikäyttöön. Sen kevyt runko ja säädettävä ohjaustanko tekevät siitä erittäin kätevän kuljettaa ja säilyttää.

Helkama S5000 20v miesten polkupyörä on nopea ja tyylikäs kaupunkipyörä, joka soveltuu hyvin pidempiin matkoihin. Sen 20-vaihteinen vaihteisto ja kevyt runko takaavat nopean ja tehokkaan pyöräilykokemuksen

Helkama Oiva 7v polkupyörä on kestävä ja helppokäyttöinen perinteinen kaupunkipyörä. Oiva soveltuu hyvin lyhyisiin matkoihin ja arkikäyttöön, mutta sen vankka rakenne ja laadukkaat komponentit takaavat, että se kestää käytössä vuosia.

Kun etsit sopivaa kaupunkipyörää, kannattaa ottaa huomioon omat käyttötarpeesi sekä pyörän ominaisuudet.

Hyvä kaupunkipyörä on mukava ja helppo ajaa, mutta sen tulisi myös olla kevyt ja helposti kuljetettava. Muista myös huomioida pyörän säilytysmahdollisuudet, sillä kaupunkiympäristössä varkausriski on aina olemassa.

Hyvällä pyörän lukolla ja turvallisella säilytyspaikalla voit välttää ikävät yllätykset. Kaupunkipyöräily on kaiken kaikkiaan erinomainen tapa liikkua ympäristöystävällisesti ja terveellisesti.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut kirjoittaja ja olen intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Juokseminen ja pyöräileminen on ollut intohimonani aina kuntosalilla treenaamisen ohella.

Jaa artikkeli