Paras juoksuvyö urheiluun – Top 5

Jaa artikkeli

Sillä ei ole väliä oletko uusi juoksuharrastaja tai kokenut maratoonari. Riippumatta siitä, kuinka pitkälle tai kuinka nopeasti pystyt juoksemaan, tärkeiden tavaroiden kantamisessa on aina haasteita juoksijoilla.

Älypuhelimesta avaimiin, lompakkoon, geeleihin ja hätälaastareihin, voi olla hyvin haastavaa löytää tärkeille varusteille säilytyspaikka juoksun ajaksi. Hyvä uutinen on, että vyöt ovat saatavilla kaikentyyppisille juoksijoille ja on mahdollista löytää oikea kantohihna, joka ei vääntele tai hiero liikkeellä ollessasi. Lukemalla tämän artikkelin löydät sinulle sopivan juoksuvyön.

Mikä on juoksuvyö?

Juoksuvyö on pakollinen lisävaruste kuntoilijoille, jotka tarvitsevat jotain pitämään varusteet helposti saatavilla. Mutta vyöt sopivat parhaiten juoksulajiin, koska useimmat merkit ovat suunnitelleet ne erityisesti eteenpäin suuntautuvaa liikettä varten, minimoiden pomppimisen, hankauksen ja nousemisen voimakkaan harjoituksen aikana. Juoksuvyöt kiinnittyvät vyötärön ympärille, jotta tavarat pysyvät mukana treenatessasi. Vaihtoehtoja on lukemattomia, mutta useimmat juoksuvyöt ovat hyvin samanlaisia. Niissä on yleensä useita eri malleja, ne voidaan valmistaa eri materiaaleista ja niitä on eri kokoisia riippuen siitä, mihin sitä tarvitset.

1. New Balance venyvä juoksuvyö – Kevyt


Juoksuvyö joustavalla hihnalla. Tämä juoksuvyö oli meidän valintamme sen edullisuuden ja käytännöllisyyden vuoksi. Vyö on helppo ja nopea laittaa päälle sekä sen pois ottaminen on vaivatonta.

2. Nathan The Hipster


Nathan Hipster-juoksuvyössä kuljetat kätevästi kaiken tarvittavan mukana missä tahansa. Tässä juoksuvyössä on testiemme mukaan parhaat taskut. Jos tarvitset siis paljon säilytysilaa suosittelemme tätä juoksuvyötä.

3. Salomon PULSE BELT


Minimalistinen juoksuvyö, joka sopii erinomaisesti juoksuun, hiihtoon ja patikointiin. Useita käytännöllisiä taskuja ja kätevä kiinnike kävelysauvoille. Tämä juoksuvyö sopii siis muihinkin urheilulajeihin, joissa tarvitset suorituksen aikana säilytystilaa.

4. Compressport Free Belt


Urheilijoiden kanssa ja urheilijoita varten kehitetty Freebelt Pro sai keväällä 2018 aikaan minivallankumouksen. Sen jälkeen se on nähty polkukilpailuissa ympäri maailmaa. Tässä vyössä on erittäin pehmeä kangas, mikä takaa mukavuuden tunteen.

5. Asics RUNNERS BOTTLEBELT


Juoksuvyö, jossa on taskut kahdelle vesipullolle ja lisätasku esimerkiksi avaimille tai puhelimelle. Jos haluat nauttia juoksusi aikana vettä juomapullosta niin tämä juoksuvyö on luotu sinulle. Taskut kahdelle juomapullolle on tämän vyön tärkein ominaisuus.

Mikä on paras juoksuvyö?

Valisimme testiemme perusteella parhaaksi juoksuvyöksi New Balance juoksuvyö sen ominaisuuksien ja istuvuuden vuoksi. Tämä juoksuvyö ei hölsky juostessasi ja pysyy lantiollasi hyvin kovissakin sprinteissä.

Juoksuvyössä on myös hyvät taskut, jossa kuljetat helposti puhelimen, lompakon ja avaimet. Taskut ovat myös huippulaatua, minkä takia ne eivät repeä eikä kulu käytössä.


1. New Balance venyvä juoksuvyö

paras-juoksuvyö

Kevyt

Juoksuvyö joustavalla hihnalla. Jouksuvyössä pidät tärkeät tavarat mukana lenkillä. Heijastavat yksityiskohdat parantavat näkyvyyttä.

Vyössä on myös neljä pienempää lenkkiä, joihin voit kiinnittä eri esineitä.
Materiaali: 80% nailon, 20% elastaani


2. Nathan The Hipster

paras-juoksuvyö

Nathan Hipster-juoksuvyössä kuljetat kätevästi kaiken tarvittavan mukana missä tahansa. Hipster-vyö sisältää useita taskuja, joihin mahtuvat esim. puhelin, avaimet ja pankkikortit.

Vyön tasku on tilava ja sinne mahtuu jopa iPhone 7 puhelin. Vyö on pehmeää venyvää materiaalia ja vyö pysyy tiukasti lantion ympärillä koko juoksulenkin ajan.

Koko-opas: 
XS = 66 cm – 72 cm
S = 73 cm – 80 cm
M = 81 cm – 87 cm
L = 88 cm – 94 cm
XL = 96 cm – 102 cm


3. Salomon PULSE BELT

paras-juoksuvyö

Minimalistinen juoksuvyö, joka sopii erinomaisesti juoksuun, hiihtoon ja patikointiin. Useita käytännöllisiä taskuja ja kätevä kiinnike kävelysauvoille. Mukava ja tarkka istuvuus.

Salomonin Puls Belt -vyö on valmistettu neljään suuntaan joustavasta materiaalista, joka takaa tiukan ja tarkan istuvuuden lantiollasi, joten juoksuvyö pysyy paikallaan intensiivisen juoksun aikana.

Juoksuvyössä on kaksi vaakasuoraa taskua, joissa on tilaa Salomonin 500 ml:n pehmeille pulloille. Lisäksi vyössä on salaiset taskut henkilökohtaisten tavaroiden kätevään varastointiin.

Tuotetiedot:
– Käyttäjäryhmä: Unisex
– Taskut: Kyllä
– Malli: Vartalonmyötäinen

Muita yksityiskohtia:
– Kaksi vaakasuoraa taskua
– Hengittävä joustava materiaali
– Piilotaskut arvoesineille


4. Compressport Free Belt

paras-juoksuvyö

Pehmeä

Urheilijoiden kanssa ja urheilijoita varten kehitetty Freebelt Pro sai keväällä 2018 aikaan minivallankumouksen. Sen jälkeen se on nähty polkukilpailuissa ympäri maailmaa.

Yhdessä erittäin joustavassa verkkolokerossa on tilaa kaikille varusteille, ravinnolle ja henkilökohtaisille tavaroille jopa 6 tunnin polkuseikkailuja varten ilman takaisinkytkentävaikutusta tai sotkua.

Ergoflaskit, patukat, puhelin, pohjamaali, sadetakki ja paljon muuta, kaikki mahtuvat Freebelt Pro -vyön sisään. Taitetut sauvat voidaan kiinnittää vyöllä oleviin kahteen silikonilenkkiin.

Integroitujen kilpailunumerokiinnikkeiden ansiosta sinun ei tarvitse enää koskaan huolehtia hakaneuloista tai rei’istä juoksupaidassasi. Ergonominen, huomaamaton muotoilu ja joustava kangas sopivat kaikille vartalon muodoille, joten Freebelt istuu tiukasti lantion päälle ja mahdollistaa ylävartalon täyden liikkuvuuden.

Jos haluat kilpailla ultramatkakilpailuissa, Freebelt voidaan helposti yhdistää Ultrun S Pack -reppuun, jolloin paino jakautuu tasaisesti ja isompia, raskaampia reppuja ei tarvita.

Yksityiskohdat
Seamless 360° pocket with ultra-lightweight quick-release fastener for the race number
Silicone loops for poles


5. Asics RUNNERS BOTTLEBELT

Juomapullotaskut

Juoksuvyö, jossa on taskut kahdelle vesipullolle ja lisätasku esimerkiksi avaimille tai puhelimelle.

Säädettävä istuvuus pitää vyön mukavasti paikallaan.

Juoksuvyö
– Aikuisten koko; one size
– 100% nailonia


Mitä ottaa huomioon juoksuvyötä ostaessasi?

Kun etsit itsellesi sopivaa vyötä, ota huomioon seuraavat seikat ennen ostoa:

Koko

jos tarvitset kaikki olennaiset tarvikkeet, etsi vyö, joka on tarpeeksi suuri puhelintasi varten (jotkin isommat iPhonet eivät ole vakiokokoisia, joten tarkasta ne) ja muita osia.

Istuvuus

Pyri vyöhön, jonka voit vetää tiukasti vyötäröllesi niin, että se on selkääsi vasten, koska tämä minimoi sen liikkumisen juoksun aikana. Paino: useimmat juoksuvyöt ovat kevyitä, mutta jos olet erityisen pieni juoksija tai aiot käyttää vyötä pitkällä matkalla, kuten maratonilla, mitä kevyempi sen parempi.

Kangas

Jos olet erityisen hikinen juoksija tai treenaat kuumassa ilmastossa, kankaan valintaa kannattaa harkita tarkasti. On tärkeää, että materiaali on hengittävää eikä pidä kosteutta. Tarvitset materiaalia, jotta lämpö pääsee karkaamaan, jotta et ylikuumene. – Pääsy: Mikään ei ole pahempaa kuin yrittää avata vyön vetoketju päästäksesi geeliin 20 mailin kohdalla. Etsi vyö, johon on helppo päästä käsiksi liikkeellä ollessaan. Lisävarusteet, kuten geelilenkit vyötärönauhassa, ovat aina käteviä.

Vesisäiliöt

Joissakin juoksuhihnoissa on taskut minivesipulloille. Tästä voi olla hyötyä pitkillä harjoituslenkeillä tai jos olet ilmoittautunut kilpailuun, jossa sinun täytyy kantaa vettä.

FAQ Paras juoksuvyö

Jotkut juoksuvyöt myydään yhtenä kokona, kun taas toiset mainostavat eri kokoja XXS:stä aina XXL:ään. Tietyn kokoisia juoksuvöitä varten on yleensä tarjolla koko-opas, jossa voit määrittää tarvitsemasi juoksuvyön vyötärön koon perusteella.

Joten jos tiedät, minkä kokoisia housuja käytät, voit löytää helposti oikean kokoisen juoksuvyön niiden koon perusteella.

Kun käytät juoksuvyötäsi, se imee varmasti jonkin verran hikeä, puhumattakaan liasta ja roskista. Siksi sinun on pestävä se ennemmin tai myöhemmin. Useimmat juoksuvyöt voidaan pestä turvallisesti pesukoneessa. Monet juoksijat suosittelevat kuitenkin niiden ilmakuivaamista kuivausrummun sijaan. Puhdistus- ja hoito-ohjeiden tulee olla selkeät tuotesivuilla. Huomaa, että jotkut juoksuvyöt on tarkoitettu vain käsin puhdistettavaksi, mutta ne eivät ole kuitenkaan kovin yleisiä.

Voit halutessasi kokeilla juoksuvyötä eri kohdissa vartaloasi, koska kyse on oikeastaan vain siitä, mikä sopii sinulle. Tämän sanottua useimmat juoksijat huomaavat, että paras paikka käyttää vyötä on lantion levein osa.

Varoitamme kuitenkin, että jos käytät vyötä liian matalalla, se voi häiritä vauhtiasi ja juoksemisasentoasi. Lisäksi juoksuvyön käyttäminen liian alhaalla voi lisätä sen tippumisen riskiä.

On olemassa useita tekijöitä, jotka voivat tehdä juoksuvyöstä hyvän, mukaan lukien edellä mainitsemamme keskeiset tekijät, kuten kangas tai istuvuus.

Haluat vyön, joka istuu mukavasti, tarjoaa riittävästi säilytystilaa ja on valmistettu kestävästä ja hengittävästä materiaalista. Vedenkestävyys voi olla myös suuri etu, samoin kuin heijastavat yksityiskohdat, jotka parantavat näkyvyyttäsi ja turvallisuuttasi juoksemisen aikana. Äläkä unohda ottaa huomioon hintaa ja tyyliä.

Vyön kanssa juokseminen on hyödyllistä, jos sinulla on kantamiseen tarvittavia tavaroita etkä halua kantaa niitä fyysisesti käsissäsi, esimerkiksi puhelin. Tietenkin jotkut juoksijat ovat täysin valmiita kantamaan lompakkoaan tai puhelintaan taskussaan, mikä on ok.

Jos kuitenkin huomaat tavaroiden heilumisen taskussasi häiritsevän tai heikentävän suorituskykyä, kevyeen juoksuvyöhön sijoittaminen voi todella auttaa sinua parantamaan juoksukokemustasi.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli