Paras juoksureppu juoksijalle (2023)

Jaa artikkeli

Kun tulee valita paras juoksureppu, vaihtoehtoja on loputtomasti eri tarpeidesi mukaan. Jos kyseessä on maraton, tarvitset kevyen sekä minimalistisen juoksurepun geelejä, energiajuomia, välipaloja ja vettä varten.

Jos aidot taas juosta, esimerkiksi töihin tarvitset juoksurepun johon mahtuu vaihtovaatteet ja työläppäri

Suosittelemme siis miettimään mihin tarkoitukseen olet hankkimassa juoksureppua ja valita sen mukaan.

Mikään ei tietenkään estä erilaisten juoksureppujen ostamista, jotta voit käyttää niitä eri tilanteissa.

Mikä on juoksureppu?

Juoksureppu on fiksu ja kätevä vaihtoehto nesteiden ja muiden juoksutarpeiden kuljettamiseen juoksiessasi. Kaikista ärsyttävintä on pitää, esimerkiksi juomapulloa kädessä.

Monien vaihtoehtojen ansiosta voi olla vaikea löytää tarpeisiisi ja budjettiisi sopivaa juoksureppua. Jos juokset poluilla, juokset töihin tai etsit kevyitä kilpavarusteita, me tarjoamme sinulle apua niiden valinnassa.

Juoksureppu helpottaa juoksemaan lähtemistä ja tekee siitä paljon mukavempaa. Toinen vaihto juoksurepulle on painoliivi, jolla voit viedä juoksuharjoituksesi seuraavalle tasolle.

 • 1. SALOMON ADV SKIN 12 SET

  paras-juoksureppu
  • Sopii kaikkeen
  • Istuvuus
  • Testimme paras juoksureppu
 • 2. Salomon ACTIVE SKIN 8

  paras-juoksureppu
  • Erityisesti polkujuoksuun
  • Kevyt
  • Sopii hyvin naiselle
 • 3. Nike M TRAIL VEST 2.0

  juoksureppu-nike
  • Kevyt
  • Edullisin
  • Mukavan tuntoinen materiaali

Mikä on paras juoksureppu?

Tämän hetken paras juoksureppu on meidän testiemme mukaan SALOMON ADV SKIN 12 SET. Tässä juoksurepussa kulkee helposti säältä suojaavat vaatteet, energiageelit ja nesteet.

Repussa pystyy kantamaan teleskooppisten sekä taitettavien sauvojen lisäksi 1,5 litraista juomapussia.

Suosittelemme siis ainakin kokeilemaan tätä vaihtoehtoa! Olemme myös vertailleeet muita juoksureppuja. Kaikissa näissä on omat hyvät puolensa sekä eri ominaisuuksia.


1. SALOMON ADV SKIN 12 SET

paras-juoksureppu

Liivimäisesti istuva reppu juoksuun ja multisport-käyttöön.
12-litraisessa Adv Skin 12 Setissä kulkevat juotavan lisäksi myös energiageelit ja säältä suojaavat vaatteet.

Istuvuus on todella hyvä liivimäisen kantojärjestelmän ansiosta.

Valitse koko kuin valitsisit itsellesi teepaitaa.

– Etupuolen pullotaskuissa on myös pientarviketaskut
– Kaksi 5 dl Soft Flask -pehmopulloa sisältyy hintaan
– Takana suurempi osasto
– Kompressiohihnat
– Yhteensopiva 1,5-litraisen juomapussin kanssa, eristetty juomapussiosasto
– Teleskooppisten ja taitettavien suavojen kantomahdollisuus


2. Salomon ACTIVE SKIN 8 with flasks

paras-juoksureppu

Kevyt

Mukava juomaliivi, jonka kanssa olet valmis ensimmäisiin pitkiin polkujuoksuihisi.

Liivi on kehitetty käyttämällä inspiraationlähteenä johtavia polkujuoksijoita ja sopii hyvin aloitteleville juoksijoille.

Pehmeä, miellyttävä ja myötäilevä liivi on mukautettu naisen vartalolle muun muassa tavallista matalammilla pullotaskuilla ja juomista helpottavalla pillillä.

Kahden rintataskun ja kahden 500 ml:n Salomon-pullon ansiosta voit sammuttaa janon helposti pysähtymättä.

– Tilavuus: 8 l
– Koko: 37x32x1 cm
– Mukana kaksi pehmeää 50 cl:n pulloa
– SensiFit-muotoilu tarjoaa pitkäkestoista käyttömukavuutta
– Yhteensopiva juomarakon kanssa
– Polyesteri, polyamidi ja elastaani


3. Nike M TRAIL VEST 2.0 PRINTED

paras-juoksureppu

Edullinen

Loistava juoksureppu Nikeltä, joka on kevyt ja edullinen. Sisältää paljon eri ominaisuuksia.
Ominaisuudet:

– Mieskohtainen muotoilu optimaalisen istuvuuden takaamiseksi
– Muotoon istuva, vaatteiden kaltainen muotoilu kevyestä kankaasta maksimaalisen hengittävyyden ja mukavuuden saavuttamiseksi

– Säädettävät rinta- ja sivuhihnat mukautetun ja vakaan istuvuuden takaamiseksi
– 4 turvallista etutaskua, joissa on vettä ja henkilökohtaisia tavaroita
Vedenpitävä takatasku, jossa sisäinen avainpidike
– Turvapilli liivin edessä


Miten valita paras juoksureppu?

Et todellakaan halua lähteä polulle missä tahansa repussa. Parhaat juoksureput on suunniteltu nopeatempoisiin treeneihin, ja niissä on mukavat hihnat, jotka estävät niitä pomppimasta ympäriinsä selässäsi.

Myös hengittävä muotoilu ja kangas, joka antaa sinun hengittää on loistava ominaisuus.

Juoksurepussa on myös oltava riittävä määrä sisäistä säilytystilaa takkisi ja muiden vaatteidesi kuljettamiseen. Erillinen tasku ja muut säilystysmahdollisuudet nesteille ja puhelimellesi kannattaa ottaa huomioon.

Joten miten valitset juoksurepun? Kaikki riippuu lenkkiesi pituudesta ja luonteesta sekä odotetuista olosuhteista. Oletko lähdössä puolen päivän lenkille, koko päivän juoksulle vai monipäiväiselle vaellukselle? Millainen sää tulee olemaan? Tarvitseeko sinun kantaa lisää kerroksia vaatteita lämpömukavuuden vuoksi?

“Juoksureppujen valitseminen riippuu juoksettavasta matkasta ja mukanasi tarvittavien varusteiden määrästä.” – RICKEY GATES
Trail runners

Tilavuus

Ilmeisesti mitä pidempi matka, sitä enemmän varusteita tarvitset sitä suuremman juoksurepun tulee olla.

Se on kuitenkin herkkä tasapaino, koska sinun on kannettava se kaikki selässäsi, joten yritä olla ylittämättä kapasiteetin rajoitusta. Myös jos täytät reppusi hirveällä määrällä painoa se vaikuttaa myös juoksemiseesi. Pidä siis määrät kohtuullisena.

Juoksureppujen ja liivien tilavuus on jopa noin 20 litraa.

Reput ovat parempia, kun kuorma hiipii yli 20 litran luokkaan monipäiväisiin omavaraisiin lenkkeihin ja pikareppuvaelluksiin.


Sukupuolen vaikutus valintaan

Kuten monet ulkoiluvarusteet, juoksureput sopivat paremmin yleensä sukupuolen mukaan. Naisten mallit sijoittavat usein rintalastan hihnat eri tavalla rintojensa mukaiseksi, ja ne voivat tarjota erilaista muotoa selkä- ja lantiovyölle.

Nämä yleistykset eivät kuitenkaan välttämättä sovi kehosi mittasuhteisiin, joten suosittelemme kokeilemaan niitä sen sijaan, että valitset vain sukupuoleesi sopivan.

Vältä huonoja merkkejä, jotka vain ottavat tuotteen sekä värjäävät sen vaaleanpunaiseksi ja pienentävät sitä. Tämän jälkeen ne vain merkitsevät sen naisten tuotteeksi.


Nestemäärän tilavuus

Nesteen saantisi ylläpitäminen on luonnollisesti erittäin tärkeää pitkällä juoksulenkillä. Tämän takia liivin tai juoksureppusi suunnittelun on tehtävä säännöllinen juominen mahdollisimman helpoksi.

Vettä voi kantaa juoksun aikana eri tavoin, ja jos haluat siemailla pillistä, juoksurepussasi tulee olla erillinen tasku, jossa on koukku vesisäiliötä varten, sekä pidikkeitä pillien kiinnittämiseksi haluamaasi paikkaan.

Jos haluat kantaa vesipulloja, sinun on tiedettävä, haluatko yhden vai kaksi pulloa sekä varmistaa, että pidikkeet sijaitsevat siellä, missä niitä tulet tarvitsemaan. Yleensä ne ovat pystysuorassa olkahihnassa, mutta katso kuitenkin kuinka korkealla ne sijaitsevat.

On hyvä etsiä taskuja, joissa on hihnat pehmeän pullon tai pullon yläosan kiinnittämiseksi ja varmistaa, että niihin mahtuu samanlainen pullo, joka sinulla on (moniin juoksureppuihin mahtuu vain pehmeät pullot).


Taskut

Kyky ottaa helposti ja nopeasti taskun sisältö esille, erityisesti ruokatarvikkeita, kuten geelejä ja välipaloja on erittäin tärkeä. Mitä vaikeampaa on saada välipaloja, sitä epätodennäköisemmin vaivaudut kurkottamaan niitä.

Tämä voi aiheuttaa sinulle kovan kalorivajeen ja saada aikaan heikotusta. Vetoketjulliset tai joustavat taskut, joita voidaan käyttää juoksemisen aikana ja jotka eivät vaadi olkapäiltäsi paljoa päästääksesi niihin käsiksi, auttaa sinua tankkaamaan säännöllisemmin.

Pääset lopulta paljon paremmin, energiatehokkaammin juoksemaan tämän ansiosta.

Joskus vetoketjut voivat olla hankalia, mutta ne myös kiinnittävät varusteesi paljon paremmin, kun taas joustavat taskut ovat usein kapasiteetiltaan suurempia. Parhaissa juoksurepuissa on yhdistelmä molempia, joissa kunkin taskun käyttö on harkittu huolellisesti ja sovitettu vetoketjun tai joustavan taskun etuihin.

Huomaa, että vetoketjut usein tukkeutuvat ja jumiutuvat käyttökertojen välillä kuivuneesta hiestä ja kosteudesta, joten muista pestä vetoketjut puhtaalla vedellä jokaisen käyttökerran jälkeen.


Vyö

Vöitä liiveissä ei yleensä ole tai niitä tarvitse, mutta isommissa juoksurepuissa se yleensä on. Tarkista, miten ne on rakennettu ja sopivat vyötärösi ympärille.

Ne voivat olla taipuvaisia luomaan hankausalueita, jos ne eivät ole sopivia kehollesi. Paksummat nauhat ovat parempia kuin ohuemmat, mutta ne voivat myös lisätä reppuun painoa. Vyötärövyöt, joissa on taskut, voivat olla käteviä edellä mainittuun helposti saavutettavaan säilytystilaan.


Kiristyshihnat

Kuten useimpien juoksureppujen kohdalla, tasapaino muodon, istuvuuden, toiminnan ja painon välillä on aina hyvän repun perustekijä.

Kiristyshihnat, jotka auttavat säätämään ja kiinnittämään repun vartaloosi ja pitämään kantamasi painon mahdollisimman alhaalla, ovat tärkeitä. Mutta et myöskään halua, että hihnat lentelevät kaikkialla. Yksinkertainen on paras.

Tärkeää on, että parempien pussien avulla voit säätää ja puristaa niitä, kun rahti pienenee. Kun kehosi kutistuu veden kulutuksen myötä tai otat pois huonon sään varusteet, sinun on voitava kiristää juoksureppusi uudelleen, jotta se ei ala heilumaan selässäsi ja muuttumaan ärsyttäväksi, epämukavaksi ja hankaavaksi liikkeen lisääntyessä vartaloasi vasten.

Varmista, että kokeilet pakkaustasi eriasteisesti kuormitettuna varmistaaksesi, että voit säätää mukavuutta kaikissa vaatekerroksissa, isoissa tai pienissä.

Kirjoittaja

Olen motivoitunut kirjoittaja ja olen intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Juokseminen ja pyöräileminen on ollut intohimonani aina kuntosalilla treenaamisen ohella.

Jaa artikkeli