Paras juoksumatto kotiin – Top 7

Jaa artikkeli

Juoksumatolla kävely tai juokseminen on yksi parhaista tavoista polttaa kaloreita nopeasti ja tehokkaasti. Pukemalla päällesi painoliivin tai nostamalla maton kaltevuutta lisäät kalorien kulutustasi entisestään. Sykemittari on myös loistava hankinta juoksumaton kanssa.

Juoksumaton käyttö on myös hyvä vaihtoehto aktiivisille juoksun harrastajille. Kylmällä säällä Suomessa tai ajanpuutteen vuoksi voi ulos lähteminen tuntua erityisen haastavalta.

Tässä artikkelissa käymme läpi ne asiat mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun ajatuksenasi on hankkia itsellesi juoksumatto. Otamme huomioon kaikki ostoon vaikuttavat tekijät, jotta jokainen löytää itselleen varmasti sopivan juoksumaton.

1. Reebook treadmill SL 8.0- Laadukkain

SL 8.0 on erityisen miellyttävä juoksumatto treeneihin sen SubLite-teknologian ansiosta. Tämä tekniikka mahdollistaa jokaisen askeleen iskunvaimennuksen, jotta käyttömukavuus ja tukevuus ovat niin hyviä, kuin mahdollista.

2. Titan Life Athlete T73 – Myyntimenestys!

TITAN LIFE Athlete T73 -juoksumatossa on tehokas DC-moottori, joka takaa tasaisen juoksuvauhdin ja monia mahdollisuuksia intervalli- ja mäkiharjoitteluun. TITAN LIFE Athlete T73 on hyvä valinta kokeneimmallekin juoksijalle.

3. Titan Life Athlete T82 – Kaikki tarvittava

Titan life T82:n tarkasti suunniteltu konstruktio takaa hyvän juoksumukavuuden. Vahva moottori takaa miellyttävän ja tasaisen tunteen voimansiirrossa. Treadmill T82:lla saat paljon variaatiomahdollisuuksia treeniin.

Juoksumattovertailu

1. Reebook treadmill SL 8.0

Paras juoksumatto kotiin

Laadukkain

Plussat:
+pitkät takuut
+hyvänkokoinen juoksualusta
+lukuisat eri ohjelmat
+nopeus jopa 20 km/
+integroitu mediahubi
+kaltevuuden lisäyksellä 18 eri tasoa
+Sub lite 8.0-teknologia, joka mahdollistaa iskunvaimennuksen jokaisella askeleella

Miinukset:
-Ei kokoontaitettava
-Hintava

Tarkat tiedot:

SL 8.0 on erityisen miellyttävä juoksumatto treeneihin sen SubLite-teknologian ansiosta. Tämä tekniikka mahdollistaa jokaisen askeleen iskunvaimennuksen, jotta käyttömukavuus ja tukevuus ovat niin hyviä, kuin mahdollista. Juoksumatto on varustettu vahvalla, 3HV moottorilla ja maksiminopeus on 20 km/h. Kallistusta voi säätää 18 eri tason välillä, haasta itsesi todella rankaan treeniin. Treadmill SL 8.0 on yhteensopiva Reebok Fitness App -sovelluksen kanssa, sen kautta saat helposti suutaroitua treenisi ja seurata virtuaalisesti reittiäsi oikeassa maailmassa.

Tässä juoksumatossa on 24kpl valmiiksi asennettua treeniohjelmaa, jotka tuovat paljon vaihtelua treeniisi. Se on varustettu integroidulla mediahubilla, jonka kautta voit kuunnella musiikkia 5W kaiuttimen kautta ja myös ladata puhelimesi. SL 8.0 sisältää telineen, johon voit turvallisesta asettaa myös tabletin.

Tekniset tiedot:

 • Mitat kasattuna (PxLxK): 190 x 83 x 160 cm
 • Paino: 107 kg
 • Max käyttäjäpaino: 150 kg
 • Takuu: 25 vuoden takuu rungolle, 10 vuoden takuu moottorille ja 2 vuoden takuu tietokoneelle, muoviosille.

2. Titan Life Athlete T73

paras juoksumatto kotiin

Myyntimenestys

Plussat:
+kokoontaitettava
+korkean kuvanlaadun näyttö, jolla voit katsoa esimerkiksi videoita
+huippunopeus 22 km/h
+24 esiastettua ohjelmaa

Miinukset:
-pitää voidella 300 km välein
-takuut eivät yhtä hyvät Reebookin mallissa

Tarkat tiedot:

TITAN LIFE Athlete T73 -juoksumatossa on tehokas DC-moottori, joka takaa tasaisen juoksuvauhdin ja monia mahdollisuuksia intervalli- ja mäkiharjoitteluun. TITAN LIFE Athlete T73 on hyvä valinta kokeneimmallekin juoksijalle.
Juoksualan leveys on 51 cm ja pituus 140 cm. Juoksualaan on integroitu lisäiskunvaimennus. Integroitu ilmajousitus takaa miellyttävän juoksukokemuksen ja minimoi kehoon kohdistuvan rasituksen.

Juoksumattoon kuuluu TFT-näyttö, jossa on korkealuokkainen kuvanlaatu. Voit katsoa juoksutreenin aikana videoita. Juoksumaton Bluetooth-yhteyden avulla voit tallentaa treenitietosi iOS-mobiililaitteesi sovellukseen. iPad-teline tulee mukana. Juoksumatossa on 24 esiasetettua ohjelmaa ja 3 erillistä käyttäjäprofiilia, joten se sopii erittäin hyvin perhekäyttöön.

Äänitaso:

 • 6 km/h: noin 60 dB
 • 12 km/h: noin 70 dB
 • 16 km/h: noin 75 dB
 • 18 km/h: noin 78 dB

3. Titan Life Athlete T82

paras juoksumatto kotiin

Kaikki tarvittava

Plussat:
+Näyttö, johon voi ladata omia ohjelmia, kuten Spotifyn tai Youtuben
+huippunopeus 22 km/h
+kallistuksessa 22 eri tasoa
+kokoontaitettavuus
Miinukset:
-Melko hintava, ei kuitenkaan yhtä kallis kuin Reebookin malli

Tarkat tiedot:

Titan life T82:n tarkasti suunniteltu konstruktio takaa hyvän juoksumukavuuden. Vahva moottori takaa miellyttävän ja tasaisen tunteen voimansiirrossa. Treadmill T82:lla saat paljon variaatiomahdollisuuksia treeniin. Juoksumaton nopeus on säädettävissä 22km/h ja asti kallistusta voi säätää 22 eri intervallin välillä.

Suurelta TFT 10.1 näytöltä voit seurata jotain jo valmiiksi asennetuista ohjelmista. Voit myös asentaa omia sovelluksia: katso leffoja tai sarjoja Netflixistä, kuuntele suosikkilistaasi Spotifysta. Voit myös kirjautua Facebookin tai Youtubeen treenisi aikana, tai miksipä et nauttisi treenistä itse suunnittelemasi ohjelman kanssa – sinä päätät!

Treadmill T82 tarjoaa mahdollisuuden käyttää virtuaalista juoksusovellusta, jonka kautta voit ladata dataa Fitshowiin. Saat näin päivitettyä infoa treenin kulkemisesta ja näyttö ilmoittaa sykkeesi ja tietoa suorituksesta.

Titan Life Treadmill T82 toimitetaan 80% valmiiksi koottuna.

Toiminnot

 • Moottori: 3 HV/DC
 • Näyttö: TFT 10.1
 • Nopeusintervalli: 1 – 22 km/h
 • Kallistusintervallit: 22 tasoa
 • Juoksupinta: 145 x 50 cm

Tekniset tiedot:

 • Mitat käyttövalmiina (PxLxK): 192 x 86 x 140 cm
 • Mitat kasattuna (PxLxK): 145 x 86 x 152 cm
 • Korkeus (lattia-juoksumatto): 17 – 22 cm
 • Paino: 93 kg
 • Max käyttäjäpaino: 150 kg

4. Adidas Treadmill T19x

Luksus luokan matto

Plussat:
+ NRG-tekniikka
+ Internetyhteys ja valmiiksi asennetut sovellukset
+ Touchscreen-konsoli
+ 24 treeniohjelmaa
+ 3 stimuloivaa luontoreittiä


Tarkat tiedot:

Adidas Treadmill T19x on muotoiltu olemaan hellä nivelille ja jaloille, juoksumatto on varustettu NRG-tekniikalla, joka vaimentaa iskut treenin aikana. Tässä juoksumatossa on myös voimakas 4 hv moottori, joka soveltuu erityisen hyvin intervallitreeniin.

Tämän juoksumaton kanssa pääset todella testaamaan kestävyytesi ja näet, missä voit vaatia itseltäsi vielä enemmän. Adidas Treadmill T19x maksiminopeus on 20 km/h ja siinä on 15 eri kallistustasoa.

24 treeniohjelmaa ja 3 käyttäjäprofiilia, koko perhe voi käyttää juoksumattoa. Riippumatta siitä haluatko tehdä pienen kävelyn vai kunnon intervallitreenin, Adidas Treadmill T19x selviytyy tehtävästä. Näyttö näyttää selkeästi mm. matkan, ajan, kallistusintervallit, sykkeen ja kalorit.

Adidas Treadmill T19x on varustettu myös Ultrax-konsolilla, jossa on internetyhteys ja valmiiksiasennettuja sovelluksia, kuten Netflix, Facebook ja Youtube, jotka viihdyttävät sinua treenisi aikana.

Juoksumatossa on myös 5W kaiutin ja Touchscreen-konsoli, joka tarjoaa sinulle ”Virtual Active”-toiminnon, joka vie sinut kolmelle stimuloivalle luontoreitille. Treadmill T19x tarjoaa sinulle sen kautta tunteen, kuin olisit ulkona kävelyllä tai juoksulenkillä, vaikka ulkona olisi kurja keli ja haluat pysyä sisällä.

Tekniset tiedot:

 • DC Moottori 4 hv
 • 0.5-20km/h
 • Juoksupinta: 150×51 cm
 • 15 eri kallistustasoa
 • LCD-näyttö
 • 3 käyttäjäprofiilia
 • 24 treeniohjelmaa
 • Teknologia: Bluetooth, WIFI
 • Paino: 98 kg
 • Mitat koottuna (KxLxP): 154,5 x 87,5 x 197 cm
 • Mitat kokoon taitettuna (KxLxP): 166,5 x 87,5 x 126,5 cm
 • Max käyttäjäpaino: 150 kg
 • Toiminnot: Pulloteline, taitettava, kuljetuspyörät
 • Näyttö: Taustavalistus, kalorit, matka, käsisykesensorit, sykesensorit, kallistusintervallit, LCD, LED, MP3, kaiutin, nopeus, aika, touch, käyttäjäprofiilit

5. Treadmill GT 1.0

Edullinen

Plussat:
+ Kompakti koko
+ Nopeus 0,8-12 km/h
+ 9 valmiiksi asennettua ohjelmaa
+ Hylly tabletille tai puhelimelleTarkat tiedot:

Treadmill GT 1.0 tarjoaa miellyttävän juoksukokemuksen ja monia eri toimintoja tehokkaaseen treenaamiseen, kompaktissa koossa. Saat säädettyä nopeuden paneelin pikanappien avulla. Tämän lisäksi näet elegantilta LED-näytöltä kaikki relevantit tietosi. Juoksupinnassa on iskunvaimennus, matto joustaa hieman jokaisella askeleella, tämä vähentää loukkaantumisia ja nivelten kuormitusta.

Jotta saat lisättyä hieman haastetta, voit säätää juoksumaton kallistusta kahdessa tasossa. Täydellisen tasaisesta menosta hieman ylämäkeen.

Tukeva runko, pidennetyt kahvat ja turvaliina pitävät huolen siitä, että treenisi tällä juoksumatolla ovat niin turvallisia, kuin mahdollista.

Treenin päätteeksi saat juoksumaton helposti siirrettyä pois tieltä kuljetuspyörien avulla.

Tekniset tiedot:

 • 0,8 hv tasavirtamoottori (max 1,25 hk)
 • Juoksupinta: 120 x 40 cm
 • Virtalähde: Verkkovirta
 • LED-näyttö
 • Mittaritoiminnot: Aika, nopeus, matka, syke, kalorit ja kehonrasva.
 • Ohjelmat: 9 valmiiksi asennettua ohjelmaa
 • Sykkeenmittaus kahvoista tai 5 kHz sykevyöllä (ei sisälly)
 • Max käyttäjäpaino: 100 kg

6. FitNord Diamond Dash 2

Ammattilaiselle sopiva

Plussat:
+Markkinoiden paras ja tyylikkäin juoksumatto
+Huipputason huoltovapaa juoksumatto
+Selkeä ja monipuolinen näyttö

Ammattilaistasoinen juoksumatto sisältää huiman 3 hv:n AC-moottorin, jolla on 6 hv:n hetkellinen huipputeho, sekä erittäin tarkan Siemensin invertterin.

Raskaan yli 200-kilogrammaisen rakenteensa ja huikean 25 km/h huippunopeuden ansiosta se sopii erityisen hyvin vaativiin olosuhteisiin.

Kaltevuutta voi muuttaa -2% ja 18% välillä, ja sen vetohihna on suunniteltu erityisen pitkäikäiseksi kestävällä vahauksella.

FitNord Diamond Dash 2 on ihanteellinen valinta niin haastavaan kotikäyttöön, yhteisökäyttöön kuin liiketoiminnallisiin tarkoituksiin asti.


7. Fitnord Sprint 100

Halpa ja hyvä juoksumatto

Plussat:
+Erinomainen juoksuominaisuus suhteessa hintaan ja vankka muotoilu
+Pienikokoinen, sopii useimpiin koteihin
+Taitettava design, helppo varastoida ja liikutella
+Intuitiiviset toiminnot ja kirkas näyttö
+Poikkeukselliset toiminnot edullisella hinnalla

FitNord Sprint 100 -juoksumatossa yhdistyvät tilaa säästävä muotoilu, intuitiivinen käyttöliittymä ja huippulaadukas, laaja juoksualusta ottaen huomioon sen hintaluokan.

Tämän juoksumaton sydämenä toimii 0,8 hevosvoiman DC-moottori (jossa on 1,5 hv:n hetkellinen teho), joka pystyy saavuttamaan useimmille kotikuntoilijoille sopivan 12 km/h huippunopeuden.

Nopeuden säätäminen on tehty vaivattomaksi kuuden pikavalintanäppäimen sekä kahvan säätöpainikkeiden avulla, jotka mahdollistavat nopeuden muuttamisen 0,8-12 km/h välillä.

FitNord Sprint 100:n kaltevuutta voi muokata manuaalisesti maton takaosassa olevan säätimen avulla.

Tämän kolmiportaisen säädön ansiosta treeniin saa lisäintensiteettiä ja monipuolisuutta.

Vaikka Sprint 100 on kompakti, sen juoksualusta on huomattavan leveä – 43 cm leveydellä ja 120 cm pituudella se tarjoaa mukavasti tilaa normaaliin hölkkäharjoitteluun.

Tästä huolimatta se on suunniteltu helposti taitettavaksi ja siirrettäväksi pyörillään. Jos olet erityisen pitkä, suosittelemme harkitsemaan juoksumattoa, jossa on pidempi juoksualusta.


Kuinka valita paras juoksumatto?

Kun markkinoilla on valtava valikoima brändejä, malleja ja tarjouksia, juoksumaton ostaminen voi tuntua ylivoimaiselta. Kevyt tutustuminen auttaa sinua rajaamaan vaihtoehtoja ja antaa sinulle selkeämmän käsityksen siitä, mitä etsit. Toiseksi yritykset pelaavat hinnoittelulla. Jos et tunne sääntöjä, saatat tuntea itsesi huijatuksi sen sijaan, että olisit tyytyväinen päätökseesi. Opi ostamaan juoksumatto viisaasti näiden yksinkertaisten vinkkien ja temppujen avulla.

1. Valitse juoksumaton koko

Kuinka paljon tilaa voit tarjota juoksumatolle kotonasi ja mihin aiot sijoittaa sen? Säästä aikaa ennen ostosten tekemistä mittaamalla lattiapinta-ala, jolle aiot laittaa juoksumaton. Jos harkitset kokoontaitettavaa juoksumattoa, mittaa myös säilytystila. Kokoontaitettava juoksumatto on hyvä hankinta silloin, kun asut pienemmässä asunnossa.

Juoksumaton mitat julkaistaan ​​yleensä, ja näiden tietojen pitäminen käsillä tekee sinusta tehokkaamman ostajan. Hyvänä nyrkkisääntönä juoksumaton vähimmäiskoolle voi pitää 140 cm pituutta ja 50 cm leveyttä.

2. Juoksumattotreeni

Kuvitteletko rentouttavia kävelylenkkejä, intensiivistä juoksua tai jotain siltä väliltä? Tähän kysymykseen vastaaminen auttaa sinua rajaamaan juoksumaton valintasi moottorin tehon mukaan. Mitä raskaampaa harjoitusta odotat, sitä tehokkaamman moottorin tarvitset.

3. Juoksumatto hinta – aseta itsellesi budjetti

Alle 500 euroa

Alle 500 euron juoksumatot ovat erittäin edullisia, joten vaikka 499 euroa olisi suuri alennus, toimisimme erittäin varovaisesti. Tässä hintaluokassa takuut raukeavat usein jo 90 päivän kuluttua. Nämä juoksumatot voivat olla käteviä satunnaiseen kävelyyn tai lenkkeilyyn huonolla säällä, mutta jos käytät niitä säännöllisesti tai intensiivisesti, ne voivat hajota muutamassa kuukaudessa. Yleisiä puutteita ovat huojuvat kehykset, meluisat alustat, erittäin pienet harjoitusalueet, välkkyvät datanäytöt ja minimaalinen harjoitusohjelmointi.

Alle 800 euroa

Pieni vähemmistö alle 800 euron juoksumatoista saa huippupisteitä arvosteluissamme. Useimmat noin 799 euron hintaiset koneet voivat toimia vaivattomasti vähintään vuoden ajan, varsinkin kun niitä käytetään vain kävelyyn, mutta on vaikeaa tarjota kaiken kaikkiaan korkeaa laatua tähän hintaan. Yleensä ostajien on valittava kestävyyden ja kiinnostavien ominaisuuksien välillä. Tässä voisi olla esimerkiksi manuaalinen kaltevuus, mutta ei ehkä voimakasta kaltevuutta. Voit hankkia kontaktisykemittarin, mutta et tarkempaa langatonta pulssinlukijaa. 

Alle 1000 euroa

Kävelijä tai lenkkeilijä voi tehdä mahtavia löytöjä tällä budjetilla.  Parhaissa ostoksissa vaatimattomat tehon nousut ja hyvä valikoima harjoitusohjelmia. Mitä tulee näyttöihin, klassiset LCD-näytöt ovat yleisimpiä alle 1000 euron juoksumatoilla, mutta joskus on saatavilla myös 7 tuuman kosketusnäyttöjä. Näissä juoksumatoissa on yleensä kaiuttimet, joissa on AUX-portti musiikin suoratoistoa tai podcastien kuuntelua varten, ja ne ovat joskus yhteensopivia langattomien sykelähettimien kanssa. 

Alle 1500 euroa

Suosituimmat juoksijoiden ja kävelijöiden kotijuoksumattojen täydet hinnat ovat noin 1 999 euroa ja ylöspäin, mutta voit tilata sellaisen hintaan 1 499 euroa alennusmyyntien aikana. Verrattuna alle 1000 euron juoksumattoihin, nämä matot ovat tehokkaampia ja mukavampia käyttää. Niissä on myös parempia ominaisuuksia, kuten jyrkemmät rinteet, suuremmat kosketusnäytöt, parannetut harjoitusvaihtoehdot, kuten sykeohjatut harjoitusohjelmat, ja joskus langattomat rintahihnat. 

Alle 2000e

Alle 2 000 euron arvostetuissa kotijuoksumatoissamme on vaikuttava suorituskyky, huippuluokan elektroniikka ja kaikki kuntoklubin juoksumattojen mukavuudet. Tämän hintaluokan parhaat juoksumatot sopivat ihanteellisesti innokkaille juoksijoille ja kotitalouksiin, joissa on useampi kuin yksi harjoittelija. 

Jotkut näiden juoksumattojen arvokkaimmista ominaisuuksista löytyvät kulissien takaa. Hieman halvemmat koneet saattavat näyttää samanlaisilta (esimerkiksi 10 tuuman kosketusnäytöillä) mutta ne eivät välttämättä kestä yhtä kauan tai toimi yhtä hyvin. Parhaissa alle 2 000 euron juoksumatoissa on yleensä korkealaatuisemmat matot jotka kestävät pidempään kuin muut hintaluokassaan. Nämä laadukkaammat matot voivat myös olla huoltovapaita toisin kuin muut satunnaista vahausta vaativat hihnat. 

Nämä juoksumatot on yleensä varustettu myös paremmilla pehmustusjärjestelmillä, joilla on suuri ero mukavuuteen ja kestävyyteen ja joiden on jopa osoitettu lisäävän kalorien polttoa.

Jos haluat hankkia juoksumaton nopeasti, eikä rahaa riitä juoksumaton kerralla maksamiseen, niin moni verkkokauppa tarjoaa juoksumatoille osamaksurahoitusta. Kannattaa huomata, että näissä rahoituksissa on usein suuret kulut ja korot. Siksi tällaisten suhteellisten pienienkin lainojen ja osamaksujen korot kannattaa kilpailuttaa. Nordic Bankin lainavertailussa voi yhdellä lainahakemuksella kilpailuttaa noin 30 pankin ja rahoitusyhtiön lainat ja kulutusluotot. Tällä tavalla tulet säästämään paljonkin rahaa.

4. Mieti itsellesi välttämättömät ominaisuudet

Useimmissa juoksumatoissa on erityisominaisuuksia. Tällaiset ominaisuudet eivät ole välttämättömiä kardioharjoitteluun, mutta ne voivat parantaa harjoittelukokemusta ja auttaa pitämään motivaatiota. Esimerkkejä ovat esiasetetut harjoitusohjelmat, Bluetooth-kaiuttimet ja televisiot. Sinun tulee arvioida, mitkä juoksumaton lisävarusteet todella auttavat sinua saavuttamaan kuntotavoitteesi ja mitkä jäävät käyttämättä. Rehellinen opastuksen ja häiriötekijöiden tarpeista kertominen harjoituksen aikana on tärkeä osa sinulle sopivan juoksumaton selvittämisessä.

Tässä on joitain käytännöllisimmistä erikoisominaisuuksista, joita juoksumaton ostajien tulisi ottaa huomioon:

Kallistusominaisuus

Kaltevuuden lisääminen tekee harjoituksesta mielenkiintoisempaa. Niillä on myös kolme erittäin käytännöllistä etua: ne helpottavat juoksumattoharjoittelua nivelissäsi, nopeuttavat kalorienpolttoa ja tukevat lihaksen parempaa määrittelyä.

Saatat ajatella, kuinka paljon kaltevuutta käyttäisit juoksumatollasi ja kuinka paljon kaltevuutta sinun tulisi käyttää maksimoidaksesi kalorien kulutuksen. Useimmissa kotijuoksumatoissa on nykyään maksimikaltevuus 10, 15 ja 20 %.:  Näiden avulla voit polttaa kaloreita juoksijan tahdissa yksinkertaisesti kävelemällä.

Harjoitusohjelmat

Useimmat kotijuoksumatot tarjoavat nykyään sisäänrakennettuja harjoitusohjelmia, jotka säätelevät niiden nopeutta ja kaltevuutta. Muista, että halvimmat juoksumatot toimivat vain manuaalisessa tilassa ja että juoksumaton harjoitusvalikot vaihtelevat kooltaan ja vaihtelevasti. Usein tämä ohjelmointi oikeuttaa hinnankorotuksen, joten varmista, että hyödynnät lisäharjoitteluohjeita ennen kuin uhraat ylimääräisiä euroja

Ymmärrä juoksumattosi ominaisuuksia

Juoksumattoja mainostetaan luetteloilla niiden teknisistä tiedoista. Olivatpa nämä ominaisuudet loistavia, voit saada paremman vastineen muualta vaikka markkinoijat onnistuvat saamaan ne kaikki kuulostamaan melko hyvältä. Lue tämä osio saadaksesi paremman käsityksen siitä, kuinka ostaa juoksumatto, jonka elementit sopivat rehellisesti tarpeisiisi.


Alustan pehmustus 

Juoksualustan vaimennus auttaa suojaamaan niveliäsi harjoituksen vaikutuksilta. Verrattuna maantiejuoksuun, pehmustettu juoksualusta juokseminen vähentää tyypillisesti vaikutusta noin 15-40 %.

Vaikka pehmustus on juoksijoille tärkeintä, se vähentää vaikutusta kenen tahansa kehoon minimoimalla loukkaantumisriskin ja edistämällä kestävyyttä. Joissakin juoksumatoissa on säädettävä pehmustus, jotta juoksijat voivat valita haluamansa tukitason. Kehittyneissä juoksumattoissa on tasausvaimennus, jossa saat tukevan tuen työntäessäsi pois radalta ja lisää iskunvaimennusta laskeutuessasi.


Juoksumatto takuu

Juoksumaton takuu on valmistajan erinomainen vihje juoksumaton kestävyydestä. Tyypillinen juoksumaton takuu sisältää neljä osaa: rungon, moottorin, osat ja työn.

Runko: Monien juoksumattojen (mukaan lukien jotkut halvat juoksumatot) kehyksillä on elinikäinen takuu.

Moottori: Useimmilla juoksumattomoottoreilla on elinikäinen takuu. Halvemmilla malleilla on paljon lyhyempi moottoritakuu (kaikista 2–25 vuoden takuu)

Osat: Suurin vaihtelu juoksumaton takuissa koskee osia ja elektroniikkaa. Tyypillisesti erittäin halvalla juoksumatolla ei ole takuuta tai se on vain 90 päivää. Hieman luotettavammat juoksumatot saavat yhden vuoden osatakuun. Parhailla kotijuoksumatoilla on yleensä vähintään viiden vuoden osatakuu. 

Huolto: Huolto ei sisälly halvimpiin juoksumatot. Toiset tarjoavat yleensä yhden tai kahden vuoden ilmaista työvoimaa. Huollon takuun laatu kuitenkin vaihtelee. 


Juoksumaton nopeus 

16 km/h huippunopeuksia tukevat juoksumatot sopivat useimmille harjoittelijoille, mutta juoksijat, jotka harjoittelevat 5 minuutin kilometria, haluavat koneita, joilla on suurempi huippunopeus. Kodin juoksumatot, joiden nopeus on 20 mph, on yhä enemmän saatavilla yllättävän edullisestikin.


Painorajoitus

Suosittelemme, että valitset juoksumaton, joka kestää vähintään 50 kiloa enemmän kuin kehosi paino, jotta voit varmistaa, että et rasita moottoria. Jos painat tätä enemmän, saatat joutua investoimaan kalliimpaan tuotteeseen. 


Säilytys ja kuljetus

Löydät nyt taitettavat juoksumatot jokaisesta kotijuoksumattojen hintaluokasta. Näillä juoksumatoilla voit taittaa juoksumattotason ylöspäin harjoituksen jälkeen vapauttaaksesi lattiatilaa. Tehoaputekniikka, joka sisältyy joihinkin taittuviin juoksumatot, tekee tästä prosessista helppoa fyysisestä voimastasi riippumatta.

Jotkut pienimmistä juoksumatoista ovat kannettavia; ne ovat kevyitä ja niissä on kuljetuspyörät. Kannettava juoksumatto voidaan tyypillisesti säilyttää sängyn alla, oven takana tai kaapissa. Yleensä nämä ovat huonolaatuisia tuotteita, mutta meillä on joitain suosituksia parhaista juoksumatoistamme.


Turvallisuus

Automaattinen pysäytys on tärkeä turvallisuusominaisuus monille vanhuksille tai vammaisille juoksumaton ostajille tai niille, joilla on lemmikkejä tai pieniä lapsia.

Automaattista pysäytystä ohjataan yleensä avaimella. Kun harjoittelet, avain on kiinnitetty vartaloosi kaulanauhalla ja jos liukastut, avain irtoaa ja juoksumatto sammuu. Lisäksi avain voidaan poistaa jokaisen harjoituksen jälkeen, jotta estetään juoksumaton vahingossa aktivoituminen.

FAQ – Paras juoksumatto

Osta juoksumatto tarpeesi, budjettisi ja tilasi mukaan. Esimerkiksi FitNord Diamond Dash 2 on hyvä valinta ammattikäyttöön, kun Fitnord 100 Sprint on hyvä valinta pienempään budjettiin.

Juoksumattojen paino vaihtelee, mutta esimerkiksi FitNord Diamond Dash 2 painaa yli 200 kiloa.

Juoksumatot voivat olla erinomaisia, kunhan valitset laadukkaan mallin ja sen, joka vastaa tarpeitasi.

Valitse juoksumatto huomioimalla moottorin teho, juoksualustan koko, hinta ja mahdolliset lisäominaisuudet.

Juoksumaton hinta vaihtelee sadoista euroista tuhansiin, riippuen sen ominaisuuksista ja merkistä.

Kyllä, kävely juoksumatolla voi olla tehokasta ja se edistää kuntoa ja kalorien kulutusta.

Juoksumaton äänitaso riippuu mallista ja rakenteesta, mutta yleensä korkealaatuisemmat juoksumatot ovat hiljaisempia. Kuitenkin, kun juokset suuremmilla nopeuksilla, ääni voi korostua.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli