Paras fatbike sähköpyörä 2023 – Top 3

Jaa artikkeli

Sähköpyöristä on nopeasti tulossa uusi suosikki tapa liikkua kaupungin halki. Yksi sähköpyörien alaluokista on läskirenkaiset sähköpyörät. Ja tässä artikkelissa tarkastelemme parhaita fatbike sähköpyöriä, joita voi ostaa vuonna 2023. Alla olevat neljä pyörää ovat niitä, joita suosittelemme erilaisten budjettien ja tarpeiden perusteella.

Mikä on hyvä sähköfatbike?

Tällä hetkellä mielestämme paras sähköfatbike on Helkama FE12. Tässä pyörässä on voimakas moottori, yhdistettynä kompaktiuteen ja hyvään hintaan.

Helkama FE12

Paras fatbike sähköpyörä

Paras sähköfatbike 2023

Kotimainen Helkama FE12 Sähköfatbike on monipuolinen, kompakti ja tehokas pyörä, jonka voimakkaassa moottorissa on vääntöä 85 Nm verran.

Suuresta (630Wh) akkukapasiteetista riittää siis virtaa pidemmillekin pyöräseikkailuille. Boost, Trail ja Eco avustasot tarjoavat tilanteeseen sopivan tehon ja väännön. Sähköfatbiken tunnistettavin ominaisuus on suuret ja leveät renkaat, joilla pääsee etenemään hgaastavimmissakin maastoissa. Järeiden Schwalbe Jumbo Jim -renkaiden leveys on jopa 4,8″, joten ne tarjoavat runsaasti pitoa ja joustoa hankalaampaan maastoon. FE12 Sähköfatbike on tyylikkään punainen, siinä on vankka alumiinirunko sekä 12 vaihdetta. Lisävarusteena pyörän mukana tulee akun laturi.


2. Helkama FE10
Tyylikäs sähköfatbike

Sähklfatbike


Helkama FE10 10v sähköfatbike sopii niin kaduille, poluille kuin haastaviin maastoihin!
Helkama FE10 on varustettu hyvin vääntävällä ja energiatehokkaalla Shimano Steps E7000 60Nm moottorilla sekä semi-integroidulla akulla.

10-vaihteinen Shimano Deore-vaihteisto ja Shimanon hydrauliset MT200 levyjarrut. Rungossa ja etuhaarukassa paikat erilaisten tavaratelineiden kiinnitykseen, joten pyörä sopii hienosti myös retkeilyyn. Vakiona laadukkaat Schwalbe Jumbo Jim-renkaat 4.8″ versiona.


3. FitNord Rumble 300

Paras sähköfatbike

Edullinen

itNord Rumble 300 on huippuominaisuuksin varustettu Suomessa koottu ja suunniteltu sähköfatbike. Rumble 300 on varustettu erinomaisesti pitävillä ja rullaavilla 4” renkailla, joilla ajaminen onnistuu huolettomasti vuoden ympäri. Suurikapasiteettinen akku, moderni runko ja väkevä keskimoottori tekevät Rumble 300:sta erinomaisen sähköfatbiken arki- ja vapaa-ajan käyttöön.

Akun toimintamatka jopa 140 km 
Laadukkailla LG-kennoilla varustetusta 720 Wh akulla riittää virtaa avustustasosta, maastosta ja käyttäjän koosta riippuen jopa 140 km matkalle. Suurikapasiteettinen akku on huoleton pitkillä lenkeillä, eikä akkua tarvitse välttämättä ladata joka päivä. Suurikapasiteettinen akku soveltuu erinomaisesti myös talvipyöräilyyn. Osittain runkoon integroitu akku on avaimella irrotettavissa lataamista varten.

Viisi avustustasoa helpottamaan polkemista
Vahva 55 Nm TechDrive -takamoottori tekee polkemisesta helppoa ja kevyttä. Moottorin momenttitunnistin tunnistaa polkemisvoiman ja optimoi moottorin tehoa tilanteen mukaan. Moottorissa on viisi eri avustustasoa, joista voi itse valita, kuinka paljon moottori polkemista avustaa. Sopiva avustustaso valitaan helppokäyttöisen ohjausyksikön painikkeilla. Ohjausyksikön selkeä LCD-näyttö kertoo muun muassa vauhdin, ajetun matkan sekä akun tason.

Varmatoiminen Shimano 1×8 -vaihteisto ja tehokkaat levyjarrut
Yksinkertaisesta ja varmatoimisesta Shimano Acera 1×8 -vaihteistosta löytyy sopiva välitys niin jyrkkien mäkien nousemiseen kuin vauhdikkaaseen menoon tasaisella. Tehokkaat Shimanon hydrauliset levyjarrut pysäyttävät sähköpyörän turvallisesti maastosta ja kelistä riippumatta.

Koukuttavaa polkemista
FitNord Rumble 500 -sähköpyörän viimeistelee päivitetty, modernin kompakti runko, jossa ajoasento on rennon urheilullinen. Ajomukavuutta lisäävät CST:n leveät 4 tuuman BFT (Big Fat Tire) -renkaat, jotka tarjoavat varmaa pitoa hiekalla, lumessa, loskassa ja juurakossa, mutta rullaavat erinomaisesti myös asfaltilla.


Mikä on sähkofatbike?

Sähkköfatbike on sähkökäyttöinen maastopyörä, jossa on suuret renkaat sekä vanteet. Nämä renkaat ja vanteet ovat paljon suurempia kuin tavallisessa maastopyörässä tai sähköpyörässä.

Nämä läskipyörät ovat yleensä uskomattomia lumessa ja hiekassa ajamiseen: paljon parempia kuin perinteiset maasto- tai sorapyörät. Ajo on myös tasaisempaa paksujen renkaiden ansiosta. Lisätyn tehon ja voiman vuoksi nämä pyörät ovat paljon parempia jyrkkiä kulmia varten.

Sähköinen läskipyörä voi tehä ajamisesta myös yleensä muutenkin mielekkäämpää, kun sitä verrataan esimerkiksi normaalilla fatbikella ajamiseen.

Sähköfatbiken valinta

Sähköfatbiken valinnassa kannattaa huomiota kiinnittää erityisesti muutamaan tärkeään ominaisuuteen.

Runko

Sähköistä läskirengaspyörää valittaessa rungon koko on yksi tärkeimmistä näkökohdista. Etuhaarukan levennys ja takaistuimen tuki sopivat erittäin leveille renkaille, joten on tärkeää tietää tarkasti kehosi mitat, kuten korkeus ja käsivarsien pituus.

Sähköfatbike moottori

Moottorin tuottama teho vaikuttaa pyörän saavuttamaan huippunopeuteen ja siihen, kuinka helposti fatbike sähköpyörä kiihdyttää ja selviää nousuista. Sähköpyörän moottorin teho ilmaistaan ​​tyypillisesti watteina (W).

Kaiken kaikkiaan sähköpyörissä käytetään kolmea yleistä tehoa, jotka ovat 500 W, 750 W ja 1000 W. Ennen kuin käytät pyörää, on tärkeää määrittää, kuinka paljon moottoritehoa tarvitset

Sen lisäksi, että olet ensisijaisesti käyttänyt pyörää, sinun tulee myös harkita painetta, jolla odotat sähköpyörän liikkuvan. Jos esimerkiksi haluat pyörän kuljettavan sinut kouluun ja takaisin, sinun pitäisi selvitä 500 W moottorin kanssa.

Jos kuitenkin aiot ajaa maastossa jyrkemmillä ja mäkisemmillä poluilla, tarvitset moottorin, jonka teho on vähintään 600 W. Tämä on tyypillisesti teho mitä löydät sähköisistä maastopyöristä.

Akku

On tärkeää tarkistaa kunkin akun latausjaksojen määrä jokaisella latauksella, koska tämä voi vaikuttaa sen käyttöikään ajan myötä. On tärkeää säilyttää hyvä tasapaino kustannusten ja laadun välillä akkua valittaessa optimaalisen suorituskyvyn varmistamiseksi.

Nämä sisältävät pääasiassa jännitteen (ilmaistuna V) ja ampeeritunnit (ilmaistuna Ah). Molemmat ovat tärkeitä, koska ne voivat ohjata sinua akun kapasiteetin määrittämisessä. Jännite on yksinkertaisesti mitta siitä, kuinka paljon tehoa akku voi mahdollisesti lähettää moottoriin.

Useimmissa korkealaatuisissa läskirenkaisisa sähköpyörän akuissa jännite vaihtelee välillä 36V ja 48V. Mitä suurempi jännite, sitä enemmän tehoa akku voi lähettää moottorille. Muista kuitenkin, että jännitteen kasvaessa akun (pyörän) hinta kasvaa.

Kun valitset sähköpyörääsi, on tärkeää ottaa huomioon sen akun kantama. Tämä kantama ilmoitetaan tyypillisesti akun teknisissä tiedoissa, ja se vaihtelee yleensä 30 kilometristä 100 kilometriin latausta kohti.

Muita kantamaan vaikuttavia tekijöitä ovat ajajan paino ja maastotyyppi. Ajollesi sopivan kantaman määrittäminen voi auttaa sinua valitsemaan sinulle parhaan akun ja varmistamaan, että sinulla on tarpeeksi tehoa jokaisen ajon turvallista suorittamista varten.

Sähköfatbike hinta

Sähköiset fatbike-pyörät maksavat hieman enemmän kuin keskimääräinen pyöräsi käytetyn teknologian ja lisäominaisuuksiensa, kuten moottorin ja akun vuoksi

Yleensä huomaat, että hinta vaihtelee noin 1 500 eurosta ylöspäin. Kuten kaikkien pyörien kohdalla, hinnan yläpää voi olla hämmästyttävä summa rahaa ja voi vaihdella valtavasti.

Moottorit tarkoittavat, kuten aiemmin mainitsin, että minkä tahansa sähköpyörän hinta on korkeampi kuin keskimääräinen hybridi- tai maastopyöräsi. Etuna on tietysti kuitenkin se, että jaksat todennäköisesti ajaa pidempään moottori avusteisella fatbikella.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli