Paras Ashwagandha (2023) – Kokemuksia

Jaa artikkeli

Ashwagandha on yksi Ayurvedan keskeisistä yrtteistä ja se pohjautuu intialaisiin perinteisiin luonnonmukaisen parannuksen menetelmiin.

Tätä yrttiä on hyödynnetty tuhansia vuosia stressin lievittämiseen, energiatason nostamiseen ja keskittymiskyvyn parantamiseen.

Ashwagandha on pienikokoinen pensas, joka kasvattaa keltaisia kukkia ja kasvaa luonnostaan Intiassa sekä Kaakkois-Aasiassa.

Yleisesti ashwagandhan juurista tai lehdistä valmistettuja uutteita tai jauheita käytetään monien vaivojen, kuten ahdistuksen ja unettomuuden, hoitoon.

 • 1. Ultimate Ashwagandha

  Paras ashawaganda
  • Kapselimuoto
  • Parantaa unenlaatua
  • Kestävyyskunnon ja lihasmassan kasvu
 • 2. Puhdistamo Luomu Ashwagandha KSM66

  paras ashawagandha
  • Jauhemuoto
  • unenlaadun paraneminen
  • lihasmassa ja kestävyys kunnon kasvu

Paras Ashwagandha joita suosittelemme

Kahden kuukauden kokeilujaksolla kokeilin molempia tuotteita.

Saamissani hyödyissä en huomannut varsinaisesti eroa tuotteiden välillä, mutta kapselimuodon vuoksi Ulltimate ashwagandha on mielestäni paras ashwagandha-tuote.


1. Ultimate ashwagandha

Paras ashawagandha

Star Nutritionin Ultimate Ashwagandha on tiivis ashwagandhaa sisältävä ravintolisä.

Se on suunniteltu tukemaan lihasten kasvua, parantamaan unen laatua ja auttamaan stressinhallinnassa.

Lisätietoa:

Tämä ravintolisä sisältää erityisen korkean pitoisuuden withanolideja, jopa 10 prosenttia.

Tuotteeseen on lisätty piperiiniä, joka edistää parempaa imeytymistä elimistössä.

Ultimate Ashwagandha on Star Nutrition -merkin laadukas ravintolisä, joka sisältää Sensoril®-nimistä ashwagandha-raaka-ainetta.

Sensoril® on markkinoiden tiivistetyimpiä ashwagandha-valmisteita ja se on suosittu valinta erityisesti lihasmassan kasvattamiseen, unen laadun parantamiseen ja stressin lievittämiseen.

Sensoril® on suojattu tavaramerkki, joka sisältää sekä ashwagandhan juuren että lehden uutteita.

Eri osien yhdistelmä tarjoaa monipuoliset vaikutukset, ja Sensoril® sisältääkin runsaasti aktiivisia ainesosia, kuten 10 prosenttia withanolideja ja 0,5 prosenttia withaferiini A:ta.

Käyttöohjeiden mukaan suositellaan nauttimaan kaksi kapselia yhdestä kahteen kertaan päivässä.


2. Puhdistamo Luomu Ashwagandha KSM66

Paras ashawagandha

Puhdistamon Luomu Ashwagandha on sataprosenttisesti kliinisesti tutkittua KSM66 ashwagandhaa, joka on maailmanlaajuisesti tunnettu tutkituimpana, puhtaimpana ja tehokkaimpana ashwagandha-tuotteena

Lisätietoja:

Sen vaikuttavien aineiden pitoisuus ylittää perinteisen ashwagandha-jauheen kymmenkertaisesti.

Puhdistamon Ashwagandha-jauhe ei ole vain kuivattua ja jauhettua juurta, vaan se on valmistettu erityisellä menetelmällä, jossa juuresta uutetaan ja kuivataan uutejauhe.

Käyttöohjeet:

Sekoita päivittäin 1/4 teelusikallista jauhetta esimerkiksi kahviin, teehen, smoothieen tai proteiinijuomaan.

Jauhe sekoittuu parhaiten kuumaan nesteeseen.

Päiväannos, 500 mg, sisältää 25 mg withanolideja, mikä vastaa 50 grammaa tuoretta juurta.


Ashwagandha kokemuksia

Olen päättänyt itse kokeilla ashwagandhaa, sillä olen kuullut sen monista mahdollisista eduista, erityisesti kestävyysurheilun parantamisessa.

Kahden kuukauden testijakson jälkeen huomasin useita ashwagandhan käytön yleisiä etuja.

Kestävyysurheilussa suorituskykyni kasvoi, ja onnistuin rikkomaan henkilökohtaisen ennätykseni viiden kilometrin juoksussa.

Lisäksi huomasin, että unenlaatuni parani huomattavasti.

Yleensä nukun huonosti, mutta ashwagandhan ansiosta iltaisin tunsin itseni rauhallisemmaksi ja rentoutuneemmaksi.

Seuraavaksi kerron tarkemmin muista ashwagandhan mahdollisista hyödyistä.

Vaikka en itse kokenut muita mainittuja etuja, uskon, että muut voivat kokea ne, sillä jokainen reagoi lisäravinteisiin eri tavalla.

Ashwagandhan hyödyt

Käyn nyt läpi useita hyötyjä joita ashwagandhan käytöstä voi saada.

1. Stressin ja ahdistuksen vähentyminen

Ashwagandha on tunnettu kyvystään lievittää stressiä ja on luokiteltu adaptogeeniksi, joka auttaa kehoa selviytymään stressistä.

Se voi auttaa hallitsemaan stressihormoneja, kuten kortisolia.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ashwagandhan käyttö voi vähentää stressiä ja ahdistusta.

2. Urheilusuoritusten parantuminen

Tutkimukset viittaavat siihen, että ashwagandha voi parantaa fyysistä suorituskykyä, voimaa ja hapenkäyttöä harjoituksen aikana.

Se voi myös olla yhteydessä parempaan VO2 max -arvoon, mikä on tärkeää sekä urheilijoille että ei-urheilijoille.

3. Verensokerin ja rasvojen alentaminen

Joissakin tutkimuksissa on havaittu, että ashwagandha voi alentaa verensokeria ja veren rasvoja, mikä voi olla hyödyllistä erityisesti diabeetikoille.

4. Muistin ja keskittymiskyvyn parantaminen

Ashwagandha voi auttaa parantamaan kognitiivisia toimintoja ja motorisia reaktioita.

Se on osoittanut parantavan keskittymiskykyä ja muistia.

5. Unenlaadun parantaminen

Ashwagandhaa käytetään usein unen edistämiseen, ja tutkimukset viittaavat siihen, että se voi auttaa parantamaan unen laatua ja vähentämään unettomuutta.

Ashwagandhan haitat

Ashwagandha on yleensä turvallinen lisäravinne useimmille ihmisille. Tutkimukset ovat osoittaneet, että se on turvallinen ja tehokas useiden terveysongelmien, kuten stressin ja unettomuuden hoidossa.

Itse en ole kokenut mitään sivuvaikutuksia ashwagandhan käytöstä ja aion jatkaa sen käyttöä tulevaisuudessakin.


Kuinka ashawagandhaa tulisi käyttää?

Ashwagandhan suositeltavat päiväannokset vaihtelevat, ja tutkimukset osoittavat, että päivittäiset annokset 250–1 250 mg voivat olla hyödyllisiä.

Aloin itse käyttää pienintä suositeltua määrää, noin 250 mg, joka ilta ennen nukkumaanmenoa.

On hyvä pitää mielessä, että tutkimusten mukaan ashwagandhan vaikutusten ilmeneminen voi kestää jonkin aikaa, joten jos välittömiä hyötyjä ei näy, ei kannata luopua sen käytöstä liian nopeasti.


Yhteenveto – Paras ashwagandha

Kokemukseni ashwagandhan käytöstä ovat olleet pääosin positiivisia, ja olen huomannut sen tuovan konkreettisia hyötyjä niin unenlaatuun kuin kestävyysliikuntaankin.

Vaikka kaikki eivät välttämättä koe samoja vaikutuksia, on ashwagandha monipuolinen yrtti, jolla voi olla monia terveyshyötyjä eri ihmisille.

On tärkeää muistaa, että lisäravinteiden vaikutukset voivat olla yksilöllisiä ja niiden teho voi ilmetä vasta pidemmän käytön myötä.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan ashwagandhaa, suosittelen aloittamaan pienellä annoksella ja seuraamaan kehosi reaktioita.


FAQ

Ashwagandha ei sovellu raskaana oleville tai imettäville naisille, ihmisille, joilla on autoimmuunisairauksia, tai niille, jotka käyttävät tiettyjä lääkkeitä (kuten kilpirauhaslääkkeitä), ilman lääkärin kuulemista.

KSM-66 on patentoitu, korkealaatuinen ashwagandha-uute, joka on standardoitu sisältämään tietty prosenttiosuus withanolideja, jotka ovat yhdisteitä, joita pidetään ashwagandhan aktiivisina ainesosina.

Ashwagandha on yleisesti ottaen turvallinen suurimmalle osalle aikuisia, kun sitä käytetään suositelluissa annoksissa. Kuitenkin, kuten kaikkien lisäravinteiden kanssa, on suositeltavaa keskustella lääkärin kanssa ennen käytön aloittamista.

Monet ihmiset käyttävät ashwagandhaa jatkuvasti, mutta pitkäaikaisen käytön turvallisuudesta ei ole laajaa tieteellistä näyttöä. On suositeltavaa pitää taukoja käytössä ja noudattaa valmistajan tai terveydenhuollon ammattilaisen ohjeita.

Ashwagandhaa voi ottaa milloin tahansa päivästä, mutta monet suosivat sen ottamista illalla, koska se voi edistää rauhallista unta.

Ashwagandhan vaikutukset voivat tuntua muutamien päivien tai viikkojen kuluessa säännöllisestä käytöstä, mutta joillekin ihmisille vaikutusten huomaaminen voi kestää kauemmin.

Suositeltu päiväannos vaihtelee valmisteesta ja valmistajasta riippuen, mutta yleensä se on 250–1 250 mg.

Ashwagandhaa käytetään stressin ja ahdistuksen vähentämiseen, unenlaadun parantamiseen, energiatasojen nostamiseen, keskittymiskyvyn parantamiseen ja yleisen hyvinvoinnin edistämiseen. Jotkut tutkimukset viittaavat myös sen mahdollisiin hyötyihin lihaskasvun ja urheilusuorituskyvyn osalta.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli