Paras Ashawagandha (2023) – Kokemuksia

Jaa artikkeli

Ashwagandha on yksi tärkeimmistä yrteistä Ayurvedassa ja perustuu intialaisiin luonnollisen parantamisen periaatteisiin.

Ihmiset ovat käyttäneet ashwagandhaa tuhansien vuosien ajan lievittämään stressiä, lisäämään energiatasoa ja parantamaan keskittymiskykyä.

Ashwagandha-kasvi on pieni pensas, jolla on keltaiset kukat ja joka on kotoisin Intiasta ja Kaakkois-Aasiasta. Kasvin juurista tai lehdistä saatuja uutteita tai jauhetta käytetään useiden sairauksien hoitoon, mukaan lukien ahdistuneisuus ja unettomuus.

 • 1. Ultimate Ashwagandha

  Paras ashawaganda
  • Kapselimuoto
  • Parantaa unenlaatua
  • Kestävyyskunnon ja lihasmassan kasvu
 • 2. Puhdistamo Luomu Ashwagandha KSM66

  paras ashawagandha
  • Jauhemuoto
  • unenlaadun paraneminen
  • lihasmassa ja kestävyys kunnon kasvu

Ashawagandha kokemuksia

Lukuisten mahdollisten hyötyjen lisäksi päätin myös itse lähtä kokeilemaan tuotetta. Isoin syy halulleni kokeilla tuotteen käyttöä oli siitä mahdollisesti saatavat hyödyt kestävyysliikuntaan.

Parin kuukauden kokeilujakson jälkeen totesin muutamia tavallisia ashawagandhin käytöstä saatavia hyötyjä. Ensinnäkin tulokseni kestävyysliikunnan suhteen paranivat ja sain tehtyä uuden ennätyksen 5 kilometrin juoksuaikaani.

Toinen huomaamani hyöty oli yöunien parantuminen. Olen itse aina ollut melko huono nukkumaan, mutta käyttäessäni tuotetta aina iltaisin tunsin oloni rauhallisemmaksi ja rentoutuneemmaksi, kuin yleensä.

Alla käyn kattavasti läpi myös muut käytöstä mahdollisesti saatavat hyödyt. Itse en kahden edellä mainitsemani hyödyn lisäksi kokenut varsinaisesti muita alla esiteltäviä hyötyjä. Koska jokainen on kuitenkin oma uniikki yksilönsä ja reagoi lisäravinteisiin eri tavoin, olen melko varma siitä, että jotkut muut käyttäjät voivat saada myös näitä muita hyötyjä tuotteen käytöstä.

Ashawagandha hyödyt

Yleisiä ashwagandhan käytöstä saatavia hyötyjä ovat tutkimusten mukaan muun muassa:

Stressin ja ahistuksen vähentyminen:

Ashwagandha tunnetaan ehkä parhaiten kyvystään vähentää stressiä. Se on luokiteltu adaptogeeniksi, aineeksi, joka auttaa kehoa selviytymään stressistä.

Ashwagandha näyttää auttavan hallitsemaan stressin välittäjiä, kuten kortisolia

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että ashwagandha-lisäaineet voivat auttaa lievittämään stressiä ja ahdistusta.

Toisessa 60 ihmisen tutkimuksessa havaittiin, että niillä, jotka ottivat 240 mg ashwagandha-uutetta päivässä 60 päivän ajan, ahdistuneisuus väheni merkittävästi verrattuna lumelääkettä saaneisiin

Näin ollen varhaiset tutkimukset viittaavat siihen, että ashwagandha voi olla hyödyllinen lisä stressiin ja ahdistukseen.

Urheilusuoritusten parantuminen:

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ashwagandhalla voi olla myönteisiä vaikutuksia urheilulliseen suorituskykyyn ja se voi olla hyödyllinen lisä urheilijoille.

Yksi tutkimusanalyysi sisälsi 12 tutkimusta miehillä ja naisilla, jotka ottivat ashwagandha-annoksia 120–1 250 mg päivässä. Tulokset viittaavat siihen, että yrtti voi parantaa fyysistä suorituskykyä, mukaan lukien voiman ja hapen käyttöä harjoituksen aikana.

Optimaalinen VO2 max on tärkeä urheilijoille ja ei-urheilijoille. Matala VO2 max liittyy lisääntyneeseen kuolleisuusriskiin, kun taas korkeampi VO2 max liittyy pienempään sydänsairauksien riskiin.

Lisäksi ashwagandha voi auttaa lisäämään lihasvoimaa.

Yhdessä tutkimuksessa miespuoliset osallistujat, jotka söivät 600 mg ashwagandhaa päivässä ja osallistuivat vastustusharjoitteluun 8 viikon ajan, lisääntyivät merkittävästi enemmän lihasvoima ja lihasten koko kuin lumeryhmässä.

Verensokerin ja rasvan alentaminen:

Muutamassa pienessä kliinisessä tutkimuksessa havaittiin, että ashwagandha auttaa vähentämään veren glukoositasoja ja triglyseridejä (yleisin veren rasvatyyppi). Eräässä tutkimuksessa ashwagandhan verensokeria alentavia vaikutuksia verrattiin tyypin 2 diabetekseen määrättyjen lääkkeiden vaikutuksiin.

Muistin ja keskittymiskyvyn kasvaminen:

Ashwagandha voi auttaa parantamaan mielen toimintaa, muistia ja kykyä suorittaa motorisia vasteita opetuksen jälkeen. Pienet tutkimukset ovat osoittaneet, että lumelääkkeeseen verrattuna ashwagandha paransi merkittävästi osallistujien reaktioaikoja kognitio- ja psykomotorisissa testeissä jotka mittaavat kykyä vastata ohjeisiin ja suorittaa määrätty tehtävä.

Eräässä tutkimuksessa jopa havaittiin, että ashwagandha paransi merkittävästi osallistujien keskittymiskykyä sekä välitöntä ja yleistä muistia useissa testeissä.

Paremman yöunen tukeminen ja unettomuuden vähentäminen:

Monet ihmiset ottavat ashwagandhaa edistääkseen rauhallista unta, ja jotkut todisteet viittaavat siihen, että se voi auttaa unihäiriöissä.

Esimerkiksi yhdessä viiden korkealaatuisen tutkimuksen katsauksessa havaittiin, että ashwagandhalla oli pieni mutta merkittävä positiivinen vaikutus yleiseen unen laatuun.

Ashwagandhan ottaminen alensi ihmisten ahdistustasoa ja auttoi heitä tuntemaan olonsa valppaammaksi herätessään.

Ashawagandha haitat

Ashwagandha on turvallinen lisäravinne useimmille ihmisille.

69 tutkimuksen katsauksessa todettiin, että ashwagandha-juuri näyttää olevan turvallinen ja tehokas tiettyjen terveystilojen, mukaan lukien stressin, ahdistuneisuuden ja unettomuuden, hallinnassa.

Yksi tutkimus 80 terveellä miehellä ja naisella osoitti, että 600 mg ashwagandhan nauttiminen päivittäin 8 viikon ajan oli turvallista eikä aiheuttanut haitallisia terveysvaikutuksia osallistujille.

Itse en ole oman käyttöni aikana kokenut minkäänlaisia sivuvaikutuksia. Ajatuksena onkin jatkaa tuotteen käyttöä vielä pitkän aikaa.

Paras Ashawagandha joita suosittelemme

Kahden kuukauden kokeilujaksolla kokeilin molempia tuotteita.

Saamissani hyödyissä en huomannut varsinaisesti, mutta kapselimuodon vuoksi Ulltimate ashawagandha on mielestäni paras ashawandha-tuote.


1. Ultimate ashawagandha

Paras ashawagandha

Star Nutritionin Ultimate Ashwagandha on erittäin tiivistetty ashwagandha-ravintolisä. Lihaskasvuun, unenlaatuun ja stressin vähentämiseen.

Lisätietoa:

 • Erittäin tiivistetty ashwagandha-ravintolisä (10 % withanolideja)
 • Lisätty piperiiniä paremman imeytymisen saavuttamiseksi
 • Lisää lihaskasvua
 • Parantaa unen laatua
 • Suosittu stressin vähentämiseksi

Ultimate Ashwagandha on korkealaatuinen ashwagandha-ravintolisä merkiltä Star Nutrition. Ashwagandha on peräisin raaka-aineesta Sensoril®, joka on yksi tiivistetyimmistä ashwagandha-raaka-aineista, joita on saatavilla. Ashwagandha on suosittu ravintolisä lihaskasvun lisäämiseksiunen parantamiseksi sekä stressin vähentämiseksi.

Sensoril® on tavaramerkkisuojattu ashwagandha-muoto, joka koostuu sekä juuren että lehden uutteesta. Ashwagandhan eri osilla on osittain eri vaikutuksia ja yhdistämällä juuren ja lehden saat kahden maailman parhaat puolet. Sensoril® sisältää myös suuren määrän aktiivisia aineita (10 % withanolidi-glykosideja ja 0,5 % withaferiini A:ta).

Annostusohjeet: Ota 2 kapselia 1–2 kertaa päivittäin.


2. Puhdistamo Luomu Ashwagandha KSM66

Paras ashawagandha

Puhdistamon Luomu Ashwagandha on 100 % kliinisesti tutkittua KSM66 ashwagandhaa, joka on tutkituin, puhtain sekä voimakkain ashwagandha maailmassa. Siinä on kymmenen kertaa enemmän vaikuttavia aineita kuin tavallisessa ashwagandha-jauheessa

Lisätietoja:

Helppokäyttöinen Puhdistamon Ashwagandha jauhe ei ole vain pelkkää kuivattua ja jauhettua juurta vaan erityisellä tavalla uutettua ja kuivattua uutejauhetta.

Annostusohjeet:

1/4 teelusikkallista päivässä esimerkiksi kahvin, teen, smoothien tai proteiinijuoman sekaan. Jauhe liukenee parhaiten lämpimään nesteeseen. Päiväannos (500 mg) sisältää 25 mg withanolideja vastaten 50 g tuoretta juurta


Kuinka ashawagandhaa tulisi käyttää?

Ashwagandhan annossuositukset vaihtelevat. Esimerkiksi 250–1 250 mg:n vuorokausiannosten on osoitettu olevan tehokkaita hyötyjen saavuttamiseksi.

Itse päätin aloittaa pienimmällä suositellulla eli noin 250 mg vuorokausiannoksella, jonka otin aina ennen nukkumaanmenoa.

Tuotteen käytössä on tärkeää muistaa, että tutkimusten mukaan hyötyjen saamisessa voi kestää hetki. Tämän takia ei kannata heti luovuttaa ashawagandhan kanssa, vaikka hyötyjä ei heti saisikaan.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli