Maastopyöräilijän voimaharjoittelu – 5 parasta liikettä

Jaa artikkeli

Paras yksittäinen harjoitus, jonka voit tehdä pyöräilysuorituskyvyn parantamiseksi, on pyöräillä enemmän ja kovemmin hyvin suunnitellun harjoitusohjelman puitteissa, joka on jaksotettu ja joka lisää vähitellen kestoa ja intensiteettiä. Tämä tekee sinusta paremman pyöräilijän.

Kuitenkin myös voiman kehittämisellä voit parantaa esimerkiksi lihastesi kestovoimaa ja tätä kautta myös pyöräilyäsi. Yleinen lihastesi kokema rasitus vähenee myös voiman kasvaessa. Maastopyöräilijän voimaharjoittelu koostuu koko vartaloa harjoittavista liikkeistä, jotta maastopyörän tai sähkömaastopyörän hallinta onnistuisi mahdollisimman vaivattomasti.

Maastopyöräilijän voimaharjoittelu

Käydään nyt läpi 5 parasta liikettä maastopyöräilijälle suorituksen kehittämiseksi. Alla olevien perusliikkeiden lisäksi voit tehdä myös samassa harjoituksessa myös keskivartalon kehittämiseen keskittyviä liikkeitä.

1. Bulgarialainen askelkyykky käsipainoilla

Bulgarian askelkyykky kyykky vahvistaa lantion koukistajia, etureisiä, pakaralihaksia ja takareisilihaksia, joiden kehittyminen lisäävät pyörän polkemiseen voimaa.

Pidä toinen jalka lattialla ja aseta toinen jalkasi penkille taaksesi. Taivuta etujalkaa kunnes saavutat 90 astetta, ja työnnä sitten takaisin ylös suoraksi.

2. Punnerrukset

Punnerrukset ovat erinomainen valinta työntölihasten, joihin kuuluvat ojentajat, olkapäät ja rintalihakset voiman parantamiseen. Liikkeen tekemiseen on myös paljon erilaisia variaatioita.

punnerruksen perusasento alkaa korkeasta lankkusta, kädet suorana hartioiden alla. Hitaasti laskeutuessamme rintakehämme tulee laskea alas ja olla käsiemme kanssa linjassa. Punnerruksen perusliike on sama vaihtelusta riippumatta.

Punnerrukset voidaan suorittaa pienemmällä vastuksella aloittamalla niiden tekeminen polvilta.

3. Maastaveto

Todennäköisesti paras liike raakavoimalle ja erinomainen vaihtoehto kehittää vahvat takareisilihakset.

Tärkeintä on hyvän tekniikan ylläpitäminen. Jos sinusta tuntuu, että selkäsi jollakin tavalla tekee osan nostosta, tarkista tekniikkaasi, kunnes tunnet vain reisilihaksesi ja pakaralihaksesi.

4. Vipunostot sivulle käsipainoilla

Käsipainoilla tehtävät vipunostot harjoittavat ylävartaloasi, erityisesti olkapäitä, epäkkäitä ja keskivartaloa.

Seiso jalat lantion leveydellä toisistaan ​. Nosta käsiäsi suoraan ulos, kunnes muodostat T-kirjaimen, keskittyen vetämään lapaluita yhteen. Laske hitaasti alas. Varmista, ettet kohauta olkapäitäsi.

5. Kulmasoutu

Vetolihakset auttavat myös hallitsemaan pyörää. Esimerkiksi pyörän rengasta nostaessa tai ylämäkiä kiivetessä aktivoituvat myös vetävät lihakset.

Kulmasoutu voidaan suorittaa tangolla tai käsipainoilla. Vetävien lihaksien, kuten hauiksen ja selän lisäksi kehittää kulmasoutu myös kyynärvarsiasi ja puristusvoimaasi tangon roikottamisen yhteydessä.


Miten maastopyöräilijän voimaharjoittelu tulisi toteuttaa?

Voimaharjoittelua voit tehdä kaksi kertaa viikossa. Yhtenä viikonpäivänä kannattaa tehdä 3-4 sarjaa 8-12 toistoa. Toisena päivänä voit tehdä voimaohjelman, jossa voit tehdä noin 6 toistoa sarjassa raskaammalla kuormalla. .

Raskaammat painot ovat sinulle pyöräilijänä hyödyllisempiä, koska ne auttavat parantamaan voiman ja painon suhdettasi, mikä on erittäin tärkeää, kun on kyse pyöräilysuorituskyvystä.


Miksi maastopyöräilijän kannattaa voimaharjoitella?

Yleisten voimaharjoittelusta saatavien hyötyjen, kuten tehon lisäksi kannattaa huomiota kiinnittää erityisesti vanhenemiseen.

Kestävyysurheilijana vanhetessasi, haluat ehdottomasti sisällyttää voimaharjoittelun ohjelmaasi.Tämä voi auttaa lihasmassan menetystä iän myötä. Joten jos teet voimaharjoittelua vanhetessasi, kaksi päivää viikossa, pystyt jatkamaan hyviä suorituksia verrattuna sellaiseen, joka ei tee voimaharjoittelua.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli