Paras kävelymatto kotiin Top 3

Jaa artikkeli

Kävely pitää kehon terveenä ja yleiskuntoa yllä. Valitettavasti Suomessa hyviä kävelykelejä on vain harvoin ja lähinnä kärsimme liukkaista, sateisista ja liian kylmistä olosuhteista kävelylenkeille. Tästä johtuen kävelymatto kotiin on ratkaisu kaikkiin ongelmiisi! 

Kotiin hankittu kävelymatto saa kenet vain liikkumaan, koska se on heti valmis kävelylenkkiä varten. Et joudu pukeutumaan sateenkestäviin tai talvilenkille sopiviin varusteisiin tai lähtemään kotoa kuumaan kesäkeliin. Jos siltä tuntuu, voit astua suoraa sohvalta löhöämästä kävelymatolle, kävellä tunnin lenkin ja kaatua sitten takaisin sohvalle palkinnoksi hyvästä treenistä. 

Miksi hankkia kävelymatto kotiin?

Jos etsit helppoa liikuntamuotoa, joka onnistuu poistumatta kotoa, kävelymatto kotiin voi olla sinulle oikea valinta. Kävely on niin aloittelijoille kuin paljonkin liikkuville sopiva liikuntamuoto. Aloittelija voi aloittaa kävelyllä ja hiljalleen siirtyä raskaampiin liikuntamuotoihin tai yksinkertaisesti pitää yllä peruskuntoa poistumatta kotoa. Urheilijat ja paljon liikkuvat taas voivat käyttää kävelymattoa lämmittelyyn ja palautumiseen ennen tai jälkeen raskaamman liikunnan.

Toisaalta kävelymatto sopii myös satunnaiseen käyttöön tai talvikäyttöön, kun kävely ulkona ei onnistu, on vaarallista liukkauden takia tai olisi epämukavaa. Lisäksi kävelymattoa voidaan käyttää kuntoutumiseen. 

1. Gymstick WalkingPad Treadmill Pro

Gymstick WalkingPad Pro on ultimaattinen juoksumatto sinulle, joka haluat pysyä aktiivisena samalla, kun teet töitä ja haluat lisätä arkeesi helposti liikuntaa. Tämä on meidän testiemme mukaa paras kävelymatto kotiin!

2. Gymstick WalkingPad Treadmill – Edullinen

Innovatiivinen ja moderni kävelymatto toimistokäyttöön, joissa halutaan panostaa työntekijöiden liikuntaan sekä hyvinvointiin. Upea moderneja suuntaviivoja mukaileva muotoilu yhdistettynä monipuolisiin ominaisuuksiin tekevät Gymstick kävelymatosta varman ja kannustavan maton aktiiviseen toimistotyöskentelyyn. Paras edullinen kävelymatto meidän mukaan.

3. TITAN LIFE TREADMILL OFFICE 2Hyvä vaihtoehto

Vietä aktiivinen päivä TITAN LIFE -kävelymatto Office 2:lla. Kävelymattoa voi käyttää päivittäisiin kävelylenkkeihin kotona tai työpöydän alla työskennellessäsi. Sen lisäksi, että kävelymatto edistää kuntoa, se parantaa myös tasapainoa ja koordinaatiota. Sisältää selkeät ohjeet.

Mikä on paras kävelymatto kotiin?

Testasimme useita erilaisia kävelymattoja kodin eri tilanteissa. Otimme huomioon niiden kestävyyden, hinnan ja erityisesti toimivuuden. Helppokäyttöisyys oli myös suuressa roolissa vertailussamme. Paras kävelymatto testiemme mukaan oli Gymstick WalkingPad Treadmill Pro. Siinä yhdistyy kaikki parhaat kävelymaton ominaisuudet hyvään hintaan.


1. Gymstick WalkingPad Treadmill Pro

kävelymatto

IGymstick WalkingPad Pro on ultimaattinen juoksumatto sinulle, joka haluat pysyä aktiivisena samalla, kun teet töitä ja haluat lisätä arkeesi helposti liikuntaa.

– Kompakti ja kokoon taittuva – helppo säilyttää
– Täydellinen työpaikalle stimuloimaan päätä ja tehostamaan työskentelyä
– Kaksi treenimahdollisuutta; juoksu ja kävely

Gymstick WalkingPad Pro seuraa helposti mukana, minne menetkin, kevyen painonsa ja kuljetuspyörien ansiosta. Ota se mukaan työpaikalle, kotiin tai vaikka kesämökille ja lisää helposti liikuntaa arkeesi.

Tässä juoksumatossa on kaksi treenimahdollisuutta; juoksu tai kävely. Juoksuasetus aktivoituu, kun kahvat käännetään vertikaaliseen asentoon, tämä mahdollistaa 10 km/h maksiminopeuden. Kun kahvat on taitettu alas, on matto kävelyasetuksessa ja mahdollistaa 6 km/h maksiminopeuden.

Mikä tästä juoksumatosta tekee niin hyvän? Voit aktivoida ja kehittää alakropan lihaksia samalla, kun stimuloit verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Kaikki tämä samalla, kun voit jatkaa työskentelyä tietokoneella tai vaikka katsellessa lempisarjaasi telkkarista. WalkingPad Prolla kävely on myös täydellinen tapa pitää itsesi hereillä ja pää selvänä, minkä tuloksena on tehokkaampi ja parempi työskentely.

WalkingPad Pro toimitetaan kaukosäätimen kanssa, se tekee esimerkiksi nopeuden säädöstä yksinkertaista. Kaukosäätimestä löydät start- ja stopnapit, nopeuden ja asetuksen säädön. Juoksumatossa on myös hylly, johon voit asettaa puhelimen tai tabletin

Turvallisuuden lisäämiseksi WalkingPad Prossa on turvaliina, joka pysäyttää maton helposti onnettomuuden sattuessa. Treenin päätteeksi voit helposti siirtää juoksumaton pystyasennossa säilytykseen säästääksesi tilaa.

Gymstick WalkingPad Pro toimitetaan kasattuna ja heti käyttövalmiina.

Tuotetietoa:

 • 1,25 hv harjaton tasavirtamoottori (thuipputeho 2,5 hk)
 • Noepus: 0,5 – 10,0 km/h
 • Juoksupinta: 120 x 44 cm
 • Taitettava alumiinirunko yhdestä osasta
 • LED -matriisinäyttö integroitu runkoon
 • Toiminnot: Aika, nopeus, matka, kalorit ja askeleet
 • Max käyttäjäpaino 110 kg
 • Mitat käytössä 150 x 72 x 90 / 13,5 cm (kahvat ylhäällä/alhaalla)
 • Mitat taitettua: 98 x 72 x 15,5 cm
 • Paino 33 kg

2. Gymstick WalkingPad Treadmill

kävelymatto-gymstick

Edullinen

Innovatiivinen ja moderni kävelymatto toimistokäyttöön, joissa halutaan panostaa työntekijöiden liikuntaan sekä hyvinvointiin. Upea moderneja suuntaviivoja mukaileva muotoilu yhdistettynä monipuolisiin ominaisuuksiin tekevät Gymstick kävelymatosta varman ja kannustavan maton aktiiviseen toimistotyöskentelyyn. Se soveltuu myös hyvin kotikäyttöön, sillä se on taitettavissa ja sujautettavissa vaikka sohvan tai sängyn alle.

Jos haluat edullisen vaihtoehdon tämä sopii sinulle!

Gymstick Kävelymatto on varustettu hiljaisella DC-moottorilla, joten se ei häiritse muita ympärillä olevia. Laite on taitettavissa keskeltä, joten sen voi kätevästi taittaa kasaan työpöydän alle kun sitä ei käytetä. Erittäin ohut runko mahdollistaa maton säilyttämisen melkein missä vain.

Kävelymattoa voidaan hallita joko mukana tulevalla näppärällä kaukosäätimellä tai puhelimeen ladattavalla mobiilisovelluksella. Mobiilisovellus mahdollistaa laitteen hallinnan lisäksi harjoittelun monipuolisen seurannan, joka tekee liikkumisesta kannustavaa sekä helposti seurattavaa. Sovellus sisältää lukuisia kielivaihtoehtoja kuten suomi ja ruotsi. Sovelluksen avulla laitetta voi käyttää myös useampi käyttäjä.

Automaatti -tila on Innovatiivinen nopeuden säätö -tila, joka mahdollistaa adaptiivisen kävelynopeuden säädön automaattisesti. Laite tunnistaa missä kohtaa mattoa käyttäjä on ja säätää nopeutta automaattisesti sen mukaan. Jos askellus on lähempänä maton takaosaa hiljentää kävelymatto automaattisesti nopeutta, jos taas askellus lähempänä etuosaa nostaa se nopeutta.

Helppokäyttöisten toimintojen ja tukevan rungon lisäksi turvallisuutta harjoitteluun saa erikseen myytävän tukikaaren avulla. Laite on pakkauksessaan valmiiksi kasattu ja heti käyttövalmis.

WalkingPad lyhyesti

 • Maksimi käyttäjä paino 110kg
 • Kävelymatto itsessään painaa vain 31kg ja on helposti liikuteltava pyöriensä ansiosta
 • Helppokäyttönen kaukosäädin tai mobiilisovellus laitteen käyttöön
 • Minimi nopeus 0.5 km/h ja maksimi nopeus 6 km/h
 • Lapsilukko
 • Ylikuumenemiselta suojattu

Kävelymaton edut toimistokäytössä

Pitkäaikainen paikallaan istuminen kuormittaa yksipuolisesti kehoa ja passivoi lihaksia. Työasentojen vaihtelu, työn tauottaminen ja työpäivän aikana liikkuminen lievittävät yksipuolisten työasentojen aiheuttamia oireita. Gymstick kävelymatolla kävely kehittää alavartalon lihaksia, vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä energian kulutusta – samalla kun työskentelet. Käytön myötä myös mieli pysyy virkeämpänä, jolloin töissä jaksaa paremmin ja työteho nousee.


3. TITAN LIFE TREADMILL OFFICE 2

kävelymatto-titan-life

Hyvä vaihtoehto

Vietä aktiivinen päivä TITAN LIFE -kävelymatto Office 2:lla. Kävelymattoa voi käyttää päivittäisiin kävelylenkkeihin kotona tai työpöydän alla työskennellessäsi. Sen lisäksi, että kävelymatto edistää kuntoa, se parantaa myös tasapainoa ja koordinaatiota.

Nopeutta voi säätää 0,8-6 km/h, ja erittäin selkeä näyttö näyttää nopeuden, matkan, ajan ja kalorit.
Pyörässä on kuljetuspyörät, ja sitä on helppo siirtää ympäri kotia tai toimistoa.

Juoksumaton paksuus1,4 mm
Korkeus lattiasta15 cm
Paino30 kg
Käyttäjän enimmäispaino100 kg
Pituus130 cm
Leveys56 cm
Korkeus15 cm
Langaton SykevastaanottoEi
Alin nopeus0,8 km/h
Korkein nopeus6 km/h
Moottori1 hk
AC/DC MoottoriDC
Juoksuala pituus102 cm
Juoksuala leveys40 cm

Mitä huomioida kävelymattoa ostaessa?

Kävelymatot näyttävät lähes samalta kuin perinteiset juoksumatot. Niitä on kahta päätyyppiä: pelkkä maantasossa oleva matto ja matto, jossa on kädensijat ja rinnan tasolla oleva näyttö. Kun ostat kävelymattoa, kiinnitä huomiota seuraaviin osiin ja niiden ominaisuuksiin.

Moottori

Mitä suurempi moottorin teho, sitä parempi kävelymatto. Moottorin tehtävä on pyörittää matto-osaa ja mitä parempi moottori sitä paremmin matto liikkuu jalkojen painon alla. 

Kiinnitä huomiota, onko moottori AC vai DC. Näistä DC-moottorit on yleensä tarkoitettu kotikäyttöön. AC-moottorit puolestaan kestävät jatkuvaa käyttöä ja siksi niitä suositellaan kaupalliseen käyttöön kuntosaleille. DC-moottori on halvempi vaihtoehto ja riittää hyvin, jos kävelymattoa käytetään muutamia kertoja viikossa. Jos haluat käyttää kävelymattoa päivittäin tai innokkaita käyttäjiä on useita, harkitse AC-moottoria. 

Teho ilmaistaan hevosvoimilla (hv tai hp) ja se on yleensä väliltä 0,5–4,5 hv. Kävelymatolle riittää myös alle 1hv teho, mutta suurempi teho on tietenkin parempi. Lisäksi sinun kannattaa harkita suurempaa tehoa, jos painat yli 100 kiloa tai käytät kävelymattoa paljon. 

Matto

Matto eli kävelyhihna on alusta, jolla käveleminen tapahtuu. Moottori pyörittää sitä ympäri rullien avulla ja luo näin liikkuvan kävelytason. 

Mitä useampi kerros kävelyhihnassa on, sitä kestävämpi se on. Hihnat ovat yleensä yksi-, kaksi- tai nelikerroksisia. Kiinnitä huomiota myös rullien kokoon ja materiaaliin. Suuret rullat, joiden halkaisija on noin 5 cm, eivät aiheuta yhtä paljon kulutusta moottorille. 

Maton sulava liike varmistetaan sen alusen voitelulla. Kävelymatto kotiin on yleensä itse voideltava ja sinun tulee lisätä voiteluainetta käyttömäärästä riippuen noin kerran kuukaudessa. Tarkista, kuinka voitelu tapahtuu ja sen olevan mahdollisimman helppoa. Voit myös harkita ostavasi hiukan kalliimman kävelymaton, jota ei tarvitse voidella itse. Näitä kutsutaan yleensä huoltovapaiksi kävelymatoiksi. 

Turva-avain tai muut turvalaitteet

Kävelymatossa voi olla turvallisuuden takaava laite, joka pysäyttää maton tai hiljentää sen vauhtia, kun kävelijä ei pysy enää vauhdin mukana. Turva-avain on mekanismi, jossa kävelijän edessä kävelymaton telineessä on avain ja siinä kiinni oleva nauha kiinnitetään kävelijään. Kun kävelijä on liian kaukana matosta, avain irtoaa ja matto pysähtyy.

Miten valita kävelymatto kotiin?

Koska kävelymatot eivät ole mikään halvimmasta päästä oleva hankinta, tulee ostopäätös tehdä tarkkaan harkiten. Älä vain vertaile hintoja ja tartu halvimpaan! Pahimmassa tapauksessa maksat satoja euroja laitteesta, jota et tule koskaan käyttämään. 

Tässä lista, jonka avulla pääset alkuun kävelymaton hankinnassa kotikäyttöön:

1. Kävelymatto vai juoksumatto

Aloita kävelymaton osto pohtimalla, haluatko todella kävelymaton. Markkinoilla on monenlaisia malleja, joista osa on suunniteltu nimenomaa kävelyyn. Toiset mallit taas sopivat juoksijoille ja osa malleista juoksuun sekä kävelyyn. Koska kuntoilulaitteet eivät ole koskaan halpa sijoitus, mieti tarkkaan jo etukäteen, millaista treeniohjelmaa aiot seurata nyt ja tulevaisuudessa.

Moottorin koko, sivukaiteet ja maton leveys ovat erilaisia kävely- ja juoksumatoilla

2. Päätä hintaluokka

Kävelymatot myydään monissa eri hintaluokissa. Halvimmatkin laitteet maksavat useamman sataa euroa, eikä niitä ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön vaan esimerkiksi korvaamaan satunnaiset kävelykerrat sadepäivinä. Halvan kävelymaton käyttöikä on lyhyempi, se ei ole yhtä vakaa ja se saattaa pitää kovaa ääntä.

Jos haluat kunnollisen juoksu- ja kävelymaton, joudut maksamaan siitä muutaman tonnin. Nämä juoksumatot ovat jykeviä ja turvallisia, mutta lisäksi niissä on monia eri ominaisuuksia kaltevuuden säätämisestä valmiisiin treeniohjelmiin. Pelkkää kävelyä varten sopivat yleensä myös hiukan halvemmat tuhannen euron hintaluokassa olevat laitteet. Niistä saattaa puuttua kaiteet tai laaja ohjelmien kirjo, mutta ne on suunniteltu nimenomaa kävelyä varten. 

3. Valitse haluamasi lisäosat kävelymattoosi

Eri kävelymatot tarjoavat erilaisia ominaisuuksia, joiden avulla voit säätää treeniohjelman vaikutusalueita ja raskautta tai helpottaa treenin aloittamista. Kävelymatto kotiin voi esimerkiksi sisältää seuraavat ominaisuudet:

Treeniin vaikuttavat ominaisuudet: Juoksukulma nostaa ja laskee mattoa, joka luo tunteen ylämäessä kävelystä. Nopeuden säätämisen kautta voit pakottaa itsesi kävelemään nopeampaa tahtia tai jopa hölkkäämään. Nopeuden vaihteluohjelmat varmistavat monipuolisen treenin.

Käyttökokemuksesta mukavamman tekevät ominaisuudet: Valmiit treeniohjelmat ja treeniohjelmien luominen joko laitteen näytöllä tai puhelimen sovelluksella. Sykkeen, verenpaineen ja veren happipitoisuuden mittarit. Pidikkeet puhelimelle ja juomapullolle. Kosketusnäyttö painikkeiden sijaan. 

4. Kävelymaton sijoituspaikka kotona

Älä osta varomattomasti väärän kokoista kävelymattoa! Mittaa käytössä oleva tila ja vertaile eri kävelymattoja. 1×2 metriä on keskimääräinen arvio kävelymaton koolle, mutta mitat riippuvat mallista. Kävelymatot voivat olla pienempiä ja sirompia kuin myös juoksuun tarkoitetut kuntoilulaitteet. 

Muista, että kävelymatto tarvitsee myös ympärilleen tilaa. Normaalisti suositus on 2 metriä kävelymaton taakse ja 1 metri sen kummallekin sivulle. Tosin suositeltavat turvavälit riippuvat mallista. Jotkin kävelymatot voidaan laittaa edestä seinän viereen, kun taas toiset vaativat metrin vapaan tilan myös eteensä. 

Vaikka asuisit pienessä asunnossa, ei se ole aina ongelma. Osa kävelymatoista on suunniteltu helposti siirrettäväksi ja säilöttäväksi. Voit esimerkiksi työntää kävelymaton sängynalle, kun se ei ole käytössä. Muista vain siivota huoneessasi tarpeeksi vapaata tilaa kävelymaton ympärille sen käytön aikana. 

5. Käyttäjäkohtaiset vaatimukset

Jokainen kävelymaton käyttäjä on erilainen ja siksi on tärkeää miettiä heti alkuun, kuka tai ketkä kävelymattoa tulevat käyttämään. Jos käyttäjiä on useita, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, onko kävelymattoon mahdollista tehdä omat käyttäjäprofiilit jokaiselle kävelijälle. 

Kävelymattoa ostettaessa tulisi myös tarkistaa painorajat, koska käyttäjän paino vaikuttaa suoraan moottorin toimintaan. Kannattaa myös miettiä, tarvitseeko kävelijä turvakaiteet, jotka estävät kaatumisen, tai turva-avaimen, joka pysäyttää maton hätätilanteessa. 

Mitä hyötyä kävelymatolla kävelystä on?

Kävelymatolla treenaaminen on helppoa ja yksinkertaista aloittaa. Laitat laitteen päälle ja alat kävellä. Tietenkin saat enemmän irti kävelytreenistä, kun suunnittelet sen kunnolla. Pelkkä säännöllinen kävely ilman sen tarkempaa suunnitelmaa on kuitenkin parempi kuin ei mitään. 

Reipas kävely parantaa vireystilaa, verenkiertoa ja jalkojen turvotusta. Lisäksi kävely vahvistaa luustoa, niveliä ja lihaksia sekä yleiskuntoa. Olet varmasti kuullut, että päivässä pitäisi kävellä vähintään 10 000 askelta. Harva meistä kuitenkaan saa aikaiseksi kävellä joka ikinen päivä näin paljoa. Kävelymatto kotiin on ratkaisu ongelmaan. 

Puolesta tunnista tuntiin kävelyä joka päivä säästä riippumatta parantaa kuntoa ja pitää sinut terveenä vuosia. 

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli