Juoksu laihdutus – miten laihduttaa reisiä ja vatsaa?

Jaa artikkeli

Jos mietit auttaako juokseminen sinua saavuttamaan ihannepainosi, vastaus on ehdottomasti kyllä. Laihdutuksessa etenkin juoksemalla tehtävässä painonpudotuksessa tulee kuitenkin pysyä järkevänä. Tässä artikkelissa käydään läpi kaikki mitä sinun tulee tietää juoksemalla ja kävelemällä tehtävästä laihdutuksesta.

Polttaako uinti kaloreita? Kyllä. Entä pyöräily? Kyllä. Entä painojen nostelu? Kyllä. Kaikki liikkuminen polttaa kaloreita.

Kaikki yllä mainitut liikunnanmuodot ovat hyviä painonpudotukseen, mutta näiden liikkumismuotojen toteuttaminen on monimutkaisempaa, kun sitä verrataan juoksemiseen. Tarvitset uima-altaan, pyörän ja tarpeeksi ison palkan kuukausi maksuja varten. Mutta jos sinulla on varaa juoksukenkiin (kuten näihin edullisiin aloittelijakenkiin), voit juosta. Voit juosta kuumalla säällä. Voit juosta kylmällä säällä. Voit juosta lumessa. Voit juosta sateessa. Voit juosta ystävän kanssa. Voit juosta itse. Voit jopa juosta joka ikinen päivä, jos olet älykäs palautumisen suhteen.

Juuri tällainen saavutettavuus tekee juoksemisesta yhden parhaista painonpudotuksen harjoituksista. Juoksemista varten tarvitset vain kunnolliset kengät, hieman luovuutta ja ehkä ystävän tai kaksi tai meidän nettisivustomme kehittääksesi kävely- tai juoksusuunnitelman. Juoksuharrastuksesta syntyvät kulut ovat selvästi pienemmät kuin kuntosaliharrastuksessa tai henkilökohtaisen valmentajan käyttämisessä.

Se on iso asia, kun otetaan huomioon, että aika ja mahdollisuudet ovat suurimpia esteitä, joita ihmiset kohtaavat yrittäessään asettaa kuntoilun etusijalle.

Onko juokseminen siis hyvä tapa laihduttaa? Ehdottomasti – ehkä enemmän kuin mikään muu harjoitus. Juokseminen on hyvä tapa polttaa kaloreita etenkin sen polttamien kalorien vuoksi. On kuitenkin muutama juttu, jotka sinun tulee tietää ennen kuin ryntäät asfaltille. Tässä artikkelissa kerromme kaiken mitä sinun tulee tietää juoksemisesta painonpudotusta varten.

Laihdutus ruokavalio – kiinnitä huomiota ruokavalioosi

Juoksemisella on miljardeja eri hyötyjä – mukaan lukien painonpudotus – mutta juokseminen ei ole syy jättää huomioimatta ruokavaliota, varsinkaan jos yrität laihtua. Itse asiassa saatat lihoa, jos tankkaat ruokaa juoksuasi varten liikaa.

Useimmat ihmiset yliarvioivat juoksemalla polttamansa kalorit. Hyvin yleisenä arviona poltat noin 100 kaloria puoltatoista kilometriä kohden. Joten jos juokset kolme tai viisi kilometriä, kulutat noin 200-300 kaloria – mikä on hyvä ja kelpo harjoitus.

Ongelmana on, että monet ihmiset lisäävät ruokavalioonsa 400 kaloria sisältävän brownien tai ylimääräisen pizzaviipaleen, koska he “ansaitsivat sen”. Vaikka me kaikki haluamme olla kunnossa sekä hyvännäköisiä, tosiasia on, että sinun on luotava yleinen kalorivaje laihtuaksesi.

Painonpudotuksessa on kyse kaloriepätasapainon luomisesta, jolloin käytät hieman enemmän kaloreita kuin kulutat. Tämä kalorivaje voi olla vaikkapa 200 kaloria päivässä. Joten vaikka on täysin normaalia haluta jotain makeaa tai hiilihydraattipitoista juoksun jälkeen, sinun on pidettävä hemmottelusi kurissa, jos haluat laihtua juoksemalla.

Sinutral laihdutusvalmistetta käyttämällä voit tehostaa laihduttamistasi. Saavutettuasi kalorivajeen kiinnittämällä huomiota ruokavalioosi voit luoda suuremman tehon kalorivajeesi vaikutuksiin Sinutral valmisteella ja laihtua entistä nopeammin.


Sinutral

rasvanpolttaja
 • 20–30 kg painonpudotus ilman raskasta liikuntaa
 • Polta rasvaa vuorokauden ympäri
 • Lisää energisyyttä
 • Pudota painoa muuttamatta ruokailutottumuksia
 • Saavuta unelmiesi vartalo ilman sivuvaikutuksia

Miksi rasvanpolttajat toimivat?

Rasvanpolttajilla tarkoitetaan lisäravinteita, jotka on kehitetty lisäämään rasvanpolttoasi. Koska rasvanpolttajat ovat lisäravinne, on se tarkoitettu nimenomaan terveellisen ruokavalion tueksi. Rasvanpolttajilla ei siis ole tarkoitus korvata mitään. Tärkeintä rasvanpolttamisessa on saavuttaa kalorivaje terveellisellä ruokavaliolla. Liikunnalla sekä rasvanpolttajilla voit lisätä kalorivajetta entisestään, jolloin myös laihdut nopeammin.

Rasvanpolttajien toimivuus perustuu niiden sisältämien aineiden vaikutukseen. Näiden aineiden tarkoituksena on kiihdyttää aineenvaihduntaasi. Kun aineenvaihduntasi on kiihtynyt rasvanpolttajien käyttämisen seurauksena, poltat enemmän kaloreita, mikä taas lisää laihtumisnopeutta entisestään. Tämä aineenvaihdunnan kiihtyminen perustuu lämmöntuoton lisääntymiseen. Lämmöntuoton lisääntyminen vaatii keholtasi enemmän energiaa, minkä vuoksi poltat enemmän kaloreita verrattuna tilanteeseen, jossa et käytä rasvanpolttajia.

Lisääntynyt lämmöntuotto näkyy useimmiten lisääntyneenä hikoiluna, jonka vuoksi suosittelemme käyttämään rasvanpolttajia ennen harjoitusta, jolloin tästä lisääntyneestä hikoilun määrästä ei ole haittaa. Rasvanpolttajat sisältävät usein myös piristäviä aineita, kuten tauriinia, kofeiinia tai guaranaa. Näiden aineiden käytön seurauksena syntynyt pirteämpi olotila luonnollisesti mahdollistaa myös kovemman treenitehon, mikä lisää kalorien käyttöä entisestään ja näin ollen myös rasvanpolttoa. Itseni mukaan lukien kokevat monet rasvanpolttajien käytön hyödyllisiksi laihduttamisen yhteydessä ja kokevat ne tehokkaiksi. Suosittelemme siis ainakin kokeilemaan tuotteen tehoa, sillä monet muut ovat saanet tuotteen käytöstä merkittävää apua laihduttamisen yhteydessä.

Juoksemisen aloittaminen – aloituspakkaus

Tähän alalukuun olemme koonneet tärkeimmät varusteet, joita tarvitset juoksemisen aloittamiseen. Suosittelemme sijoittamaan kerralla hyviin varusteisiin, jottei sinun tarvitse pian ostaa uusia. Hyvät varusteet takaavat myös miellyttävät harjoitukset.

Tärkein asia mitä tarvitset juoksemista varten, on hyväntuntuiset juoksukengät. Kenkien ostamisessa tulee ottaa huomioon, niiden istuvuus, pehmustus, tuki ja paino. Parhaat juoksukengät ovat kaikille erit. Artikkelista löydät myös neuvoja kenkien ostamiseen. Naisille suosittelemme ehdottomasti myös urheiluliivien käyttöä.

Näiden hankkimisen jälkeen suosittelemme myös juoksemiseen sopivia vaatteita. Juoksemiseen sopii tavanomaiset treenipaidat ja housut. Vaatteiden valinnassa tärkeitä huomioon otettavia asioita ovat hyvä istuvuus, mukavuus ja hengittävyys.

Viileitä sääolosuhteita varten on myös hyvä hankkia välikerrastoa sekä juoksemiseen sopiva takki, jotta pysyt harjoituksen aikana lämpimänä.

Juoksemista varten on kehitelty myös paljon apua tuottavia varusteita. Nämä varusteet eivät kuitenkaan ole välttämättömiä. Jos olet kuitenkin kiinnostunut apua tuottavista varusteista, ja niiden tuomista hyödyistä suosittelemme esimerkiksi juoksemiseen sopivaa sykekelloa. Kelloa käyttämällä voit esimerkiksi seurata vauhtiasi ja juoksemiasi kilometrejä. Näitä asioita seuraamalla on helpompi esimerkiksi seurata omaa kehityskaarta sekä motivoida itseä.

Myös juoksemiseen sopivat kuulokkeet voivat olla hyvä sijoitus. Oikeanlaisilla kuulokkeilla voit kuunnella esimerkiksi suosikki podcastejasi tai musiikkiasi ilman vaaraa siitä, että kuulokkeet putoaisivat.


Nike Air Zoom Pegasus 38

juoksukengät

Nike Air Pegasukset ovat todelliset luottokengät peruskestävyys lenkeille. Hengittävä verkkokankainen päällinen yhdistettynä pehmeään ja kimmoisaan vaimennukseen sekä tilavampaan varvasboksiin jatkaa tämän klassikkomallin voittokulkua.

React vaahtovaimennus välipohjassa on kevyt, kimmoisa ja säilyttää ominaisuutensa pitkään. Zoom Air -ilmatyyny päkiässä lisää kimmoisuutta jokaisella askeleella.

Kenkien keskiosassa päälliseen kudottu verkko yhdessä nauhoituksen kanssa tukee jalan tukevasti paikoilleen. Ilttiin lisätty pehmikettä helpottamaan jalkapöytään kohdistuvaa painetta.

Juoksuun sopivat vaatteet

Juoksutakki

juoksutakki

Todella kevyt tuulitakki on huomaamaton päällä. Sopii juoksulenkeille sekä asvaltilla että poluilla.

 • Tuulenpitävä, hengittävä polyesterikangas
 • Kevyt vettähylkivä käsittely
 • Vetoketjullinen sisätasku
 • Selässä tuuletusrei’itys

Odlo treenipaita

juoksutakki

Parhaiten kuumiin sääolosuhteisiin sopiva Axalp-paita on erittäin mukava päällä juoksussa ja muissa vauhtilajeissa.

 • Erittäin tehokkaasti kosteutta siirtävä materiaali
 • Sivuilla pienet taskut avaimelle ja esim. energiageelipussille
 • Pienet heijastavat yksityiskohdat
 • Fairwear-tuote: työntekijöiden työolosuhteista on pidetty huolta
 • Zeroscent-käsittely vähentää hajujen muodostumista
 • Ultraviolettisuojakerroin 20
 • Saumat on teipattu jotta ne eivät hiertäisi
 • Päämateriaali 100% polyesteriä
 • Selässä joustavaa 80% polyesterin ja 20% elastaanin seosta

Salomon juoksuhousut

juoksuhousut

Kevyet kuorihousut vaikka maastojouksuun.

 • Vedenpitävät, tuulenpitävät ja hengittävät
 • AdvancedSkin Dry -kalvomateriaali
 • Ei erillistä vuorikangasta
 • Paino 110g
 • Urheilullinen leikkaus
 • Lahkeissa olevat vetoketjut helpottavat pukemista
 • Vesipilariarvo: 10 000 mm
 • Hengittävyysarvo: 10 000 g/m²/24h

Hyvä juoksukello

Garmin Forerunner 55

juoksukello

Näe itsesi juoksijana

Tämä helppokäyttöinen GPS-älykello on tarkoitettu kaikentasoisille käyttäjille, jotka haluavat tarkkailla suoritustietojaan ja pyrkiä kuntoilutavoitteisiinsa. Katso myös muita urheilkelloja.

 • Sisäisen GPS-toiminnon ansiosta voit seurata aikaa, matkaa, tahtia ja nopeutta juoksun ja kävelyn aikana.
 • Voit seurata esimerkiksi yleistä terveyttä ja hyvinvointiasi rannesykemittarin1 avulla.
 • Nyt sinun ei tarvitse enää arvailla harjoitellessasi, kun älykello suosittelee sinulle räätälöityjä juoksulenkkejä.
 • Huippuluokan juoksuominaisuuksien avulla saavutat potentiaalisi miellyttävään hintaan.
 • Sisäisten suoritusprofiilien avulla voit seurata muitakin lajeja kuin juoksua.
 • Akun virta riittää jopa 2 viikoksi. Pitkä latausväli on aina hyvä asia.

Runners High – laihdutus motivaatio

Juoksijan huippu on todellinen: Journal of Experimental Biology -tutkimus osoittaa, että juokseminen vapauttaa endokannabinoideja, jotka liittyvät nautintoon ja voivat saada sinut palaamaan takaisin hakemaan lisää. Mutta älä huoli, jos ajatus juoksijan nousuista tuntuu kaukaisemmalta kuin maratonin maaliviiva. Tärkeintä on oppia tekemään liikkumisesta mahdollisimman siedettävää, jotta pystyt pitämään harrastustasi yllä Kehosi on tehty juoksemaan, mutta sinulla ei ole kuntoa, jos et koskaan tee sitä. Tee kunnostasi hyvä juoksemalla säännöllisesti. Viimeistäin kuukauden kuluttua tulee juokseminen tuntumaan luonnolliselta. Kun olet jäänyt koukkuun juoksemiseen, voi laihduttamistavoite myös jäädä taka-alalle keskittyessäsi muihin juoksemiseen liittyviin tavoitteisiin

Lihaskunto

Voimaharjoittelu on tärkeää muutamasta syystä: ensinnäkin se tekee sinusta vahvemman juoksijan ja vähentää loukkaantumisriskiäsi. Juokseminen on raskasta nivelillesi vain, jos sinulla ei ole lihaksia niitä tukemaan. Toiseksi lihaskunnon kehittäminen auttaa sinua myös laihtumaan. Tähän on syynä se, että mitä enemmän puhdasta lihasmassaa sinulla on kehossasi, sitä enemmän kaloreita poltat levossa. Aivan oikein, enemmän lihaksia tarkoittaa enemmän poltettuja kaloreita, kun vain istut. Se on yksi painonpudotusvinkki, joka usein unohdetaan – älä unohda kahvakuulaa tai käsipainoja, vahvistuminen ei tarkoita raskaammaksi tulemista vaan pikemminkin räjähtävämmäksi.

Pidä huolta nesteytyksestä

On melko yleistä sekoittaa janon tunteet nälän tunteisiin. Joten kun palaat lenkiltäsi, aloita isolla lasillisella vettä. Tämä auttaa sinua nesteytyksestä huolehtimisessa ja viemään tilaa vatsastasi, mikä voi auttaa sinua välttämään kaiken keittiössä houkuttelevan.

Juoksuohjelma aloittelijalle

Onnistuaksesi laihdutuksessa on sinulla hyvä olla juoksuohjelma, jota seuraamalla pystyt keskittymään olennaiseen. Sivustoltamme löydät tämän linkin kautta kaksi eri aloittelijalle ja laihduttajalle sopivaa ohjelmaa, joiden avulla poltat ylimääräiset kilot nopeasti ja vaivattomasti.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli