Hyvät pyöräilylasit pyöräilyyn – Top 5

Jaa artikkeli

Hyvät pyöräilylasit näyttävät, joka vuosi olevan tärkeämpi osa pyöräilijän varustustusta. Parhaat pyöräilylasit eivät kuitenkaan ole pelkästään muotia – ne ovat välttämättömiä pyöräilijöille ympäri vuoden.

Aivan kuten parhaat pyöräilykypärät tai parhaat pyöräilykengät, pyöräilylasien on oltava sopivat siihen päivään tai ajotyyppiin, jolloin aiot pyöräillä.

Lämpiminä kuukausina ne toimivat odotetusti ja pitävät liian auringonvalon poissa silmistäsi suojaten samalla myös pölyltä ja hyönteisiltä.

Parhaat linssit sisältävät myös tekniikkaa, joka lisää näöntarkkuutta, jotta voit poimia edessäsi olevan helpommin ajaessasi. Talvikuukausina on vielä otettava huomioon aurinko, joka voi olla matalalla taivaalla ja häikäistä sinua.

Parhaat pyöräilylasit suojaavat myös lunta, sadetta, tuulta, tien roiskeita ja mutaa vastaan.

 • 1. JULBO SHIELD REACTIV 2-4 POLARIZED

  • Parhaat pyöräilylasit
 • 2. JULBO RUSH BLACK

  Hyvät pyöräilylasit
  • Huippulasit kohtuullisella hinnalla
 • 3. ENDURA GABBRO II

  pyörailylasit
  • Edulliset

Hyvät pyöräilylasit

Tällä hetkellä mielestämme parhaat pyöräilylasit ovat JULBO SHIELD REACTIV 2-4 POLARIZED. Näissä laseissa yhdistyy huippuominaisuudet kohtuulliseen hintaan, minkä vuoksi ne ovat mielestämme parhaat pyöräilylasit.


1. JULBO SHIELD REACTIV 2-4

Hyvät pyöräilylasit

Muodikkaat pyöräilylasit joka säähän sopivalla cat0 … cat3 -linssillä.
Nykyaikainen suuri linssikoko ja sopivasti retromalleista muotoa lainaava suunnittelu

Density on tyylikäs valinta erinomaisella optiikalla varustettuna. Julbon fotokromaattiset linssit reagoivat uv-säteilyyn, lämpötilasta riippumatta.

Kehysten ja mukana tulevan linssin oikea väri näkyy kolmessa ensimmäisessä kuvassa. Lisäkuvissa on esittelymielessä toinen yhdistelmä.

Lisätietoja:

 • Linssi on nopeasti ympäristöön reagoiva fotokromaattinen 135 x 59 mm Reactiv High Contrast -linssi, joka sopii käytännössä kaikkiin olosuhteisiin
 • Valonläpäisy vaihtuu välillä 15 … 87 % – kirkkaimmillaan linssi täyttäisi siis auton tuulilasin valonläpäisyehdot
 • Kontrastia parantava peilipinta
 • Leveä näkökenttä
 • Taipuisa nenätalla
 • Aisojen pituus 138 mm, materiaali on miellyttävä ja helposti muotoiltava
 • Paino uskomattoman kevyet 20 g

2. JULBO RUSH

hyvät pyöräilylasit

Cat3-linssit antavat hyvän häikäisysuojan ja Julbon linssien optinen laatu antaa maisemasta vääristymättömän kuvan

– Valonläpäisy 12%
– Erittäin laaja näkökenttä
– Muotoilu toimii hyvin pyöräilykypärän kanssa
– 3D-nenätalla
– Tuuletusaukot vähentävät huurtumista
– Fotokromaattiset Reactiv-linssit
– Flex3-sangat saa muotoiltua oman pään muotoihin sopiviksi


3. ENDURA GABBRO II

Hyvät pyöräilylasit

Monikäyttöiset, yksiosaiset, sylinterimäiset silmälasit

-Kevyt TR90 runko ja sangat
-Yksiosaiset, sylinterimäiset,
teräväpiirtoiset, tuuletetut polykarbonaattilinssit
-REVO värillinen peililinssi
-Linssissä on superhydrofobinen etupinnoite ja huurtumista estävä takapinnoite
-Ruiskuvaletut kumiset sangakärjet ja säädettävä kuminen nenäkappale
-Mukana Endura kohokuvioitu pehmeä mikrokuituinen kantolaukku
-Saatavana myös valokromaattinen vaihtoehto


4. Oakley Radar EV Path Sncty Swirl

hyvät pyöräilylasit


Vallankumouksellinen optinen teknologia, joka perustuu vuosikymmenien tutkimukseen.

Parantaa merkittävästi näkyvyyttä ja maksimoi kontrastin laajemmin eri valaistusolosuhteissa.


5. VIF One Black Ice Blue Polarized

hyvät pyöräilylasit

Pyöräilyyn sopivat VIF ONE lasit loistavat keveydessään ja ammattitaidossaan.

Kehyksen TR90-materiaalin ansiosta lasit painavat vain 29 grammaa.

Linssit on käsitelty erityisellä hydrofobisella suodattimella, joka on naarmuuntumaton ja vettä hylkivä, joten sateessakin linssit ovat täysin läpinäkyviä.

Lisätietoja:

Materiaali: Jokainen VIF-aurinkolasisarja sisältää linssin valitsemallasi värillä ja mustalla polarisoidulla linssillä, mikä vähentää epämiellyttävää häikäisyä voimakkaassa valossa.

Kehyksen yksinkertaisen järjestelmän ansiosta voit vaihtaa linssit alle 3 sekunnissa. Nenäkappaleen ja sankojen kumi pysyy pitävänä myös märkänä, joten lasit pysyvät nenässäsi kaiken urheilun aikana, ne takaavat mukavuuden myös silloin, kun laseja on käytetty pidempään ja mikä tärkeintä, mahdollisen kaatua.

VIF-aurinkolaseissa, joiden merkki on TR90, on Grilamidista valmistettu kehys. Grilamid TR90 on erittäin kevyt, joustava ja kestävä ja sen ominaisuudet ylittävät klassisen polykarbonaatin tai nailonin ja vaikuttavat merkittävästi koko lasien mukavuuteen, turvallisuuteen ja kestävyyteen.

TR90 on läpinäkyvä polyamidi, joka on valmistettu erilaisten synteettisten hartsien sekoituksista. Sille on ominaista pääasiassa erittäin alhainen paino, korkea joustavuus ja lujuus. Tätä materiaalia käytetään osittain Formula 1:ssä.

Polarisoidut linssit sisältävät kerroksen triasetaattia (TAC), joka vähentää häikäisyä, lisää kuvan selkeyttä ja lisää naarmuuntumista. TAC-linssit ovat erittäin kevyitä ja imevät myös vähemmän kosteutta, joten lasit eivät huurtu.


Kuinka valita hyvät pyöräilylasit?

Useista pyöräilylaseista voi olla vaikea valita itselle sopivat pyöräilylasit. Käymme nyt läpi tärkeimpiä ominaisuuksia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota pyöräilylaseja hankkiessaan.

Linssivaihtoehdot pyöräilylaseihin

Parhaiden pyöräilylasien tärkein osa on niiden linssit, sillä linssien sävy sanelee, missä olosuhteissa voit käyttää niitä. Monissa kalliimmissa laseissa on linssit, jotka sopivat erilaisiin valaistusolosuhteisiin.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse käyttää valtavia summia rahaa saadaksesi parhaat pyöräilylasit, joissa on vaihdettavat linssit, jotka voidaan vaihtaa sään mukaan.

Suurin osa parhaista pyöräilylaseista, joissa on vaihdettavat linssit, on varustettu kolmella eri vaihtoehdolla. Ensinnäkin sinulla pitäisi olla vakiovarjostettu linssi, joka tarjoaa 100 % UV-suojan ja auttaa himmentämään kirkasta auringonpaistetta ajettaessa kesällä. Niiden ei kuitenkaan pitäisi olla niin tummia, että sinulla on vaikeuksia Nähdä tien pinta, jos huomaat laskeutuvasi alas vahvasti metsäistä kaistaa.

Toisessa linssissä tulee olla keltainen sävy, joka kirkastaa hyvin pilvisissä olosuhteissa ajettaessa, mikä helpottaa epätasaisten tienpintojen havaitsemista tasaisessa valossa. Ja lopuksi niissä pitäisi olla kirkas linssi, kun ajat pimeän jälkeen.

Mitkä ovat fotokromaattiset pyöräilylasit?

Toinen vaihtoehto vaihtelevissa olosuhteissa ajamiseen on fotokromaattiset tai fotokromaattiset linssit, jotka muuttavat vaaleutta ja tummuutta olosuhteiden mukaan. Aikaisemmin nämä eivät ehkä olleet mahtavia pyöräilyyn, koska ne eivät vaihtuneet tarpeeksi nopeasti, jos ajoit esimerkiksi varjossa.

Uusimmissa ja parhaissa pyöräilylaseissa olevat ovat kuitenkin paljon parempia, ja ne tarjoavat nopean sävyn muutoksen lähes kirkkaasta riittävän tummaan kirkkaaseen kesäajoon. Valitse nämä, jos haluat ajaa erilaisissa olosuhteissa, mutta et halua nähdä linssien vaihtamisen vaivaa

Ne ovat erityisen hyödyllisiä, jos matkasi vie sinut kirkkaasta auringonvalosta voimakkaaseen varjoon.

Minkä kokoiset linssit ja minkä muotoiset pyöräilylasit ovat parhaat?

Linssin värin lisäksi on monia muita asioita, jotka on otettava huomioon, kun valitset parhaita pyöräilylasejasi.

Ensinnäkin haluat kunnollisen peiton. Auringonpaisteen lisäksi haluat linssisi pitävän hyönteiset, veden ja tuulen poissa silmistäsi (jälkimmäinen on erityisen tärkeää piilolinssejä käyttäville). Yksiosaiset linssit sopivat yleensä tähän parhaiten.

Linssien sivujen ja pohjan reunapeitto on tärkeää, koska tänne hiipivä häikäisy voi häiritä. Haluat myös varmistaa, että kehykset ovat mahdollisimman kaukana näkökentästäsi, koska ne voivat peittää esteet – tästä syystä nykyinen suuntaus suurempiin ja suurempiin linsseihin on nähtävissä useissa pyöräilylaseissa. Kehyksettomat mallit ovat hyödyllisiä tässä suhteessa.

Miten valita parhaat kehykset pyöräilylaseihin?

Kun maksat uusista pyöräilylaseistasi, suurin osa rahoista menee luultavasti kehyksen ostamiseen linssien sijaan, joten haluat varmistaa, että saat hyvän vastineen myös tällä alueella.

Tärkeintä on, että kehys istuu hyvin. Parhaiden pyöräilylasien sangat asettuvat tiukasti juuri korviesi yläpuolelle pitäen ne tukevasti paikoillaan, vaikka katsot alas tai käännät päätäsi puolelta toiselle, kun ryntäät satulasta. Et kuitenkaan halua niiden olevan liian tiukat, koska muuten niistä tulee nopeasti epämukavia.

Toinen tärkeä alue, jota on tarkasteltava sen varmistamiseksi, että kehys istuu kunnolla, on nenäkappale. Useimmissa pyöräilylaseissa on säädettävät kumiset nenäkappaleet, joita voidaan muotoilla nenäsi mittojen mukaan. Se on ratkaisevan tärkeää, koska et halua, että lasit liukuvat alas kasvoillesi, jos nenäkappale on liian leveä, tai istuvan liian korkealla ja putoavan kokonaan pois, jos se on liian kapea.

Kehyksen suhteen on olemassa kolme erilaista suunnittelutyyliä: täyskehys, puolikehys ja kehyksetön.

Kaikissa on samanlaiset toiminnot (vaikka joissakin täysikokoisissa pyöräilylaseissa saattaa olla ongelmia, jos kehyksen ylä- tai alaosa on silmärajassasi), joten valitsemasi tyyppi riippuu sinulle sopivasta lookista ja prioriteeteistasi.

Monet maantiepyöräilijät valitsevat kehyksettömät tai puolikehykset lasit, mutta muista, että kolarissa ne suojaavat kasvojasi vähemmän linssin teräviltä reunoilta.

Mitä muita ominaisuuksia kannattaa ottaa huomioon?

Itse pyöräilylasien lisäksi on monia muita pieniä asioita, joita sinun tulee etsiä ostaessasi pyöräilylasejasi.

Ensinnäkin on mukavaa, että sinulla on kovakuorinen kotelo, josta on hyötyä, jos heität lasit pussiin ja matkustat niiden kanssa. Laseihin kuuluu usein myös pehmeä mikrokuituliinaa, joka auttaa pitämään linssit puhtaina. Saatat myös löytää linssin puhdistusliinan tai jopa sumuttimen.

Lopuksi, tarkista aina värivaihtoehdot: jotkut merkit tarjoavat valtavan valikoiman kehyksiä, sankoja ja linssejä.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli