Hyvä maantiepyörä (2023) – Top 3

Jaa artikkeli

Jos etsit hyvää maantiepyörää, tarjolla on koko ajan enemmän erilaisia, jokaisessa eri hintaluokassa.

Maantiepyörien hinnat ovat kokeneet paljon inflaatiota muutaman viime vuoden aikana, ja huippuluokan mallien vähittäismyyntihinta on nyt usein yli 2000 euroa.

Maantiepyöräsektori on monivivahteisempi kuin koskaan, ja runkomateriaalit, aero-ominaisuudet, pyörän rakenne ja renkaiden leveys tarjoavat runsaasti valinnanvaraa.

 • 1. TREK EMONDA SL 6 ETAP 

  Paras maantiepyörä
  • Paras maantiepyörä analyysiemme perusteella
  • Nopea runkomalli
  • SRAM Rival AXS -tehomittari
 • 2. TREK EMONDA SL 5 DISC

  hyvä maantiepyörä
  • Hyvä hinta-laatu suhde
  • Trekin elinikäinen takuu
  • Hydrauliset levyjarrut
 • 3. Bianchi Arcadex GRX 600

  • Muotoiltu hiilikuiturunko
  • Hyvä pyörä monenlaiseen ajoon

Mikä on hyvä maantiepyörä?

Maantiepyörät ovat suosittuja urheilu- ja vapaa-ajan pyöriä, jotka on suunniteltu erityisesti maantiellä ajamiseen. Niiden keveys, tehokas vaihteisto ja aerodynaaminen muotoilu tekevät niistä täydellisen valinnan pitkiä pyöräilymatkoja varten. 

Mutta mikä tekee oikeastaan maantiepyörästä hyvän? Tässä artikkelissa tarkastelemme niitä kaikkia tärkeimpiä tekijöitä, jotka sinun kannattaa huomioida, kun haussa on hyvä maantiepyörä.

Mikä on paras maantiepyörä?

Olemme todenneet vuoden 2023 parhaaksi maantiepyöräksi Trek merkkisen Emonda SL 6 Etap pyörän. Valintamme teimme oman kokemuksen ja lukuisten arvostelujen lukemisen jälkeen.

Kyseinen pyörä vaikuttaisi siis olevan myös erittäin suosittu muiden ihmisten joukossa.


1. TREK EMONDA SL 6 ETAP 

Paras maantiepyörä

Paras maantiepyörä 2023

Émonda SL 6 Disc tarjoaa ultrakevyen hiilikuituisen maantiepyörän kaikkien ajoetujen lisäksi aerodynaamisen putkimuotoilun, joka antaa lisänopeutta tasaisilla osuuksilla ja nousuissa. Huippuälykäs ja sulavasti toimiva, langaton, elektroninen SRAM Rival eTap AXS -voimansiirto, kevyet hiilikuitukiekot ja tehomittari tekevät tästä pyörästä erinomaisen vaihtoehdon nopeille maantiepyöräilijöille, jotka haluavat kaikki suorituskykyedut.

Lisätiedot:

Tämän pyörän runko ja haarukka on tehty kevyestä 500-sarjan OCLV-hiilikuidusta ja muotoiltu aerodynaamisiksi. Pyörässä on 2×12-vaihteinen langaton elektroninen SRAM Rival eTap AXS -voimansiirto, Rival AXS -tehomittari sekä Aeolus Elite 35 Tubeless Ready -hiilikuitukiekot.

Ominaisuuksia:

 1. Aerodynaamisen putkimuotoilun ansiosta se on kaikkien aikojen nopein Émonda SL -runkomalli niin tasamaalla kuin nousuissa
 2. Langaton SRAM Rival eTap AXS -voimansiirto ei tyhjennä lompakkoasi, ja voit muokata vaihteensiirron logiikasta juuri sellaisen kuin haluat AXS-sovelluksen avulla
 3. Rataspakan 12 vaihdetta mahdollistavat tarkemman kadenssin hallinnan
 4. Tämä pyörä selviytyy ykkösenä niin suurimmista ylämäistä, jyrkimmistä alamäistä kuin nopeimmista spurteistakin
 5. Varustettu SRAM Rival AXS -tehomittarilla, joka auttaa harjoittelemaan tehokkaammin heti alusta alkaen

2. TREK EMONDA SL 5 DISC

Hyvä hinta-laatusuhde maantiepyörä

Émonda SL 5 Disc on kevyt hiilikuituinen maantiepyörä. Se on ajotuntumaltaan tasapainoinen ja ajo-ominaisuuksiltaan ylivertainen sekä varustettu lisänopeutta antavilla, aerodynaamisesti muotoilluilla runkoputkilla. Tämä pyörä sopii erinomaisesti kuntoajotapahtumiin, jotka sisältävät mäkistä maastoa, tuulisia tasaisia osuuksia ja vauhdikkaita laskuja.

Lisätiedot:

Émonda SL 5 Disc on kevyt hiilikuituinen maantiepyörä. Se on ajotuntumaltaan tasapainoinen ja ajo-ominaisuuksiltaan ylivertainen sekä varustettu lisänopeutta antavilla, aerodynaamisesti muotoilluilla runkoputkilla. Tämä pyörä sopii erinomaisesti kuntoajotapahtumiin, jotka sisältävät mäkistä maastoa, tuulisia tasaisia osuuksia ja vauhdikkaita laskuja.

Tämän pyörän runko ja haarukka on tehty kevyestä 500-sarjan OCLV-hiilikuidusta ja muotoiltu aerodynaamisiksi. Pyörässä on 11-vaihteinen Shimano 105 -voimansiirto, tehokkaat hydrauliset Shimano-levyjarrut flat mount -kiinnityksellä, ulkomuotoa virtaviivaistava sisäinen vaijerireititys sekä Bontrager Paradigm Comp Tubeless Ready -kiekot.

Ominaisuuksia:

 1. Tästä pyörästä saat rahoillesi paljon vastinetta: Émonda SL 5 Disc on kevyt, nopea ja valmis kilpailuihin, ja sillä on hauska ajaa
 2. Aerodynaamisen putkimuotoilun ansiosta se on kaikkien aikojen nopein Émonda SL -runkomalli niin tasamaalla kuin nousuissa
 3. Se on hinta-laatusuhteeltaan täydellinen ratkaisu ajajille, jotka haluavat siirtyä alumiinisesta maantiepyörästä seuraavalle tasolle
 4. Hydrauliset levyjarrut pysäyttävät tehokkaasti ja parantavat hallintaa kaikissa sääolosuhteissa ja kaikilla teillä
 5. Kaikkien Émonda-mallien tavoin tämä pyörä on luotu luokkansa kevyimmäksi ja nopeimmaksi, ja sillä on Trekin elinikäinen takuu

3.  Bianchi Arcadex GRX 600

hyvä maantiepyörä

Hyvä maantiepyörä

Arcadex-sorapyörässä yhdistyvät täydellisesti tunnepitoinen yhteys luontoon ja Bianchin kilpa-DNA:n riemastuttava kiire. Se tarjoaa erinomaista suorituskykyä nykyaikaiselle soraratsastajalle.

Lisätietoja:

Muotoiltu hiilikuiturunko on uskomattoman herkkä, joten Arcadex on valmis suorittamaan heti, kun painat polkimia – olipa kyseessä sitten tutkimusmatkailu tai kilpailuhenkinen pyöräily. Ota maastokelpoisuus ja yhdistä se nopeuteen ja esteettisyyteen, joita rakastat maantiepyörässäsi, niin saat arcadexin.

Integroitu ulkoasu


Pyörän puhtaat linjat on säilytetty, ja kaikki hydraulikaapelit on johdettu sisäisesti, ja erityinen seosmetalli-istuintolppa on kehitetty täydellisen virtaviivaisen, integroidun ulkoasun aikaansaamiseksi. Virtaviivaistamisesta puheen ollen, Bianchi on luonut metalliseosvarren ja välikappaleet parempaa pääputken liitosta varten. 1 1/8″ – 1,5″ pääputki tarjoaa vakautta nopeudessa ja jarrutuksessa.


Pyörän ominaisuudet säilyvät kaikissa runkokokoluokissa. runkojen 415 mm:n ja suurimpien 47-57cm ja mallien 420 mm:n ketjupituus tarkoittaa, että pyörä käyttäytyy samalla tavalla riippumatta siitä, minkä koon valitset.


Rungon muotoilu on optimoitu aerodynaamisesti suorituskykyä ajatellen, ja 700 42- tai 650 47 -renkaille on varattu riittävästi tilaa, jotta voit selviytyä mistä tahansa karkeasta maastosta.

pyöräilyn-aloittaminen

Kuinka valita maantiepyörä?

Kun mietit, miten löydät itsellesi hyvän maantiepyörän on tärkeää keskittyä moneen eri asiaan. Ensinnäkin, mieti tarkkaan, mihin tarkoitukseen tarvitset pyörää. Haluatko käyttää sitä kilpailuihin vai pääasiassa vapaa-ajan ajamiseen? Entä aiotko ajaa enimmäkseen sileällä maantiellä vai myös maastossa? Nämä tekijät vaikuttavat siihen, millaiset renkaat, satulan ja ohjaustangon valitset pyörääsi.

Toinen tärkeä asia, joka kannattaa ehdottomasti huomioida on oma budjetti. Maantiepyörien hinnat voivat vaihdella huomattavasti, ja halvemmat mallit saattavat tulla ilman tiettyjä lisävarusteita tai niiden laatu saattaa olla huomattavasti huonompaa. Sen vuoksi on tärkeää muistaa kuitenkin, että halvin ei välttämättä tarkoita parasta, ja investointi laadukkaampaan pyörään voi olla hyvä sijoitus pitkällä aikavälillä.

Jos haluat löytää hyvän maantiepyörän on tärkeää suorittaa vertailu eri pyörien malleista ja tarkastella niiden eri ominaisuuksia sekä hintaa. On suositeltavaa, että tutustut eri merkkeihin ja malleihin. Varsinkin monilla eri maastopyöriä valmistavilla merkeillä on omat erityispiirteensä ja teknologiassa, ja jokaiselle merkille on saatavilla useita erilaisia malleja. On suositeltavaa vertailla eri vaihtoehtoja ja lukea arvosteluja ennen päätöksen tekemistä.

Yksi tärkeimmistä asioista maantiepyörän valinnassa on myös sen sopivuuden varmistaminen. Maantiepyörät ovat yleensä suhteellisen kevyitä ja aerodynaamisia, mutta ne voivat vaihdella huomattavasti koossa ja muotoilussa. Koeajolla voit selvittää, mikä pyörä tuntuu mukavimmalta ja helpoimmalta ajaa.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, muista kiinnittää huomiota pyörän laatuun, kestävyyteen ja ominaisuuksiin. Hyvällä huollolla ja oikeilla varusteilla pyöräsi kestää pidempään ja toimii paremmin. Tärkeitä huoltotoimenpiteitä ovat esimerkiksi renkaiden ilmanpaineen tarkistaminen, jarrujen ja vaihteiston säätäminen sekä ketjun voitelu. Lisäksi on tärkeää huolehtia tarpeellisista varusteista, kuten kypärästä, lukoista ja valoista. Muun muassa nämä varusteet auttavat sinua ajamaan turvallisemmin ja helpommin.

Kun tarkastelet näitä maantiepyörän valintakriteereitä voit huomata, miten maantiepyörän valinnasta tulee huomattavasti helpompaa. Näillä vinkeillä löydät itsellesi maantiepyörän, joka vastaa tarpeitasi ja vaatimuksiasi. Muista, että se paras maastopyörä on usein monelle mielipiteeseen perustuva päätös, ja sinun tulee valita se pyörä, joka tuntuu kaikista mukavimmalta ja parhaalta ajaa. Muista myös kysyä neuvoja esimerkiksi pyöräkaupasta tai kokeneemmalta pyöräilijältä, sillä he voivat auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan pyörän.

Maantiepyörien tyypit

Maantiepyörien tyypit eli mallit vaihtelevat paljon keskenään. Osa malleista on suosituimpia esimerkiksi kilpaurheiluun, kun taas osa malleista soveltuu paremmin rennompaan vapaa-ajan ajamiseen. Kokonaisuudessaan maantiepyörät tarjoavat keveän ja tehokkaan vaihtoehdon pitkien matkojen ajamiseen, ja niiden aerodynaaminen muotoilu auttaa säästämään kehon energiaa. Maantiepyörien valikoima on kuitenkin todella laaja, ja eri tyypeillä on omat erityispiirteensä ja käyttötarkoituksensa. Esittelemme alapuolella niitä kaikista yleisimpiä maantiepyörien tyyppejä ja vertailemme niiden ominaisuuksia.

Maantiepyöristä puhuessa monelle tulee kaikista ensimmäisenä mieleen perinteiset maantiepyörät, jotka on suunniteltu nimenomaan maantieajoon. Näissä pyörissä yhdistyvät maantiepyörien tehokkuus ja mukavuus. Nämä pyörät ovat yleensä kevyitä ja aerodynaamisia, ja niissä on tehokas vaihteisto ja kapeat renkaat. Perinteiset maantiepyörät sopivat parhaiten sileälle maantieajoon ja kilpailuihin.

Mikäli haluat harrastaa pyöräilyä ammattimaisemmin kannattaa katsoa urheilu- ja kilpamaantiepyörät, jotka on suunniteltu erityisesti kilpailuihin. Nämä pyörät ovat yleensä niitä kaikista kevyimpiä ja aerodynaamisimpia maantiepyöriä, ja niissä on kaikista tehokkain vaihteisto sekä todella kapeat renkaat. Kilpamaantiepyörät ovat usein myös hintavampia, sillä niissä käytetään laadukkaampia materiaaleja ja parempaa teknologiaa.

Jos haluat yhdistää kilpapyörän ja maantiepyörän hyvät puolet kannattaa kääntyä hybridipyörien puoleen. Nämä hybridimaantiepyörät käytännössä yhdistävät maantiepyörien ja hybridipyörien parhaat puolet. Näissä pyörissä on usein maantiepyörien tehokas vaihteisto, mutta leveämmät renkaat ja mukavammat istuimet. Hybridimaantiepyörät sopivat hyvin niin maantieajoon kuin maastoon, ja ne ovat monipuolisia valintoja vapaa-ajan pyöräilyyn.

Viimeisenä on sähkömaantiepyörät, jotka ovat nimensä mukaisesti sähköavusteisia maantiepyöriä. Näissä pyörissä on sähkömoottori, joka auttaa pyöräilijää polkemaan pyörää eteenpäin. Sähkökäyttöiset maantiepyörät ovat suosittuja valintoja esimerkiksi pitkien matkojen ajamiseen tai korkeiden ylämäkien ajamiseen. Siksi ne ovatkin erityisen suosittuja Sveitsin vuoristoissa maisemassa. Sähköllä toimivat pyörät ovat yleensä hieman hybridimaantiepyöriä painavampia, sillä ne sisältävät lisävarusteena sähkömoottorin ja siihen kuuluvat akut.

Pyörän istuvuus

Pyörän istuvuus on tärkeä osa pyöräilykokemusta. Oikein istuva pyörä takaa mukavan ja turvallisen ajon, ja se auttaa sinua saavuttamaan parhaat suoritukset. Huonosti istuva pyörä taas voi aiheuttaa epämukavuutta, väsymistä ja jopa vammoja. Siksi on tärkeää valita pyörä, joka sopii omiin mittoihisi ja tarpeisiisi. Käydään nyt lyhyesti läpi tärkeimpiä tekijöitä, jotka sinun kannattaa huomioida pyörän istuvuuden valitsemisessa.

Pyörän istuvuuden kannalta asia, johon on syytä kiinnittää huomiota on pyörän ohjaustanko ja satula, koska ne määrittää pitkälti pyörän ajoasennon ja mukavuuden. Esimerkiksi pyörän ohjaustangon ja satulan välinen etäisyys vaikuttaa siihen, kuinka mukavasti pystyt istumaan pyörällä ja kuinka hyvin pystyt hallitsemaan pyörää. Pyörän tangot vaihtelee eri malleissa, ja siksi on tärkeää valita pyörä, joka sopii omiin mittoihisi ja ajoasentoosi.

Pyörän satulan ja ohjaustangon lisäksi myös kengät ja vaatteet vaikuttavat pyörän istuvuuteen. Oikein istuvat varusteet takaavat mukavan ajon ja auttavat sinua saavuttamaan parhaat suoritukset. Huonosti istuvat varusteet taas voivat aiheuttaa epämukavuutta ja väsymistä. Siksi on tärkeää valita varusteet, jotka sopivat päälle mukavasti ja hyvin.

Maantiepyörän koko

Maantiepyörän koko on tärkeä tekijä pyörän istuvuuden ja suorituskyvyn kannalta. Oikean kokoisen pyörän valitseminen on tärkeää, jotta pystyt ajamaan pyörällä turvallisesti ja mukavasti sekä saavuttamaan parhaat suoritukset. Valitettavasti ei ole yhtä oikeaa pyörän kokoa kaikille, vaan pyörän kokoon vaikuttavat useat eri tekijät, kuten oma pituus ja käyttötarkoitus. Käydään nyt lyhyesti läpi asiat, jotka vaikuttavat pyörän kokoon ja joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun valitsee pyörän kokoa.

Oman pituuden ja leveyden selvittäminen on tärkeää, kun etsii hyvää maantiepyörää. Pyörän rungon koko määrää pyörän kokonaiskoon ja istuvuuden. Rungon pituuden tulee olla sopiva sinulle, jotta pystyt ajamaan pyörällä turvallisesti ja mukavasti. Rungon leveyden tulee olla riittävän leveä, jotta pystyt istumaan pyörällä mukavasti, mutta ei liian leveä, jotta pystyt liikkumaan pyörällä helposti. Voit mitata oman pituutesi ja leveytesi esimerkiksi pyöräkaupassa tai pyöräilyasiantuntijan avulla.

Pyörän koko vaihtelee sen mukaan, mihin tarkoitukseen pyörää käytät. Esimerkiksi kilpailuihin suunnitellut maantiepyörät ovat yleensä kevyempiä ja aerodynaamisempia, kun taas vapaa-ajan pyörät ovat hieman painavampia ja mukavampia. Myös pyörän tankojen muoto vaihtelee hieman eri käyttötarkoitusten mukaan. Siksi on tärkeää miettiä, mihin tarkoitukseen tarvitset pyörää ja valita sopiva koko sen mukaan.

Jos epäröit pyörän koon kanssa niin pyöräilyasiantuntijalta saat apua pyörän koon valinnassa. He voivat auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan pyörän ja neuvoa sinua juuri sen oikean koon valinnassa.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli