Hyvä fatbike aloittelijalle – Top 3

Jaa artikkeli

Fat bike pyörä on täydellinen ajokauden pidentämiseen, jos asut siellä, missä on lunta tai märkää tai missä tavallisella maastopyörällä ajaminen on turhaa, ei hauskaa ja saattaa vahingoittaa polkuja.

Fat biket ovat myös erittäin toimivia pyöräilyyn ja hiekalla ajamiseen, koska pienellä paineella ajettavat isommat renkaat toimivat pehmeillä pinnoilla. Ne myös tasoittavat ajoa jopa ilman jousitusta.

 • 1. NISHIKI DURANGO 26 FATBIKE

  Paras fatbike
  • Paras fatbike aloittelijalle
  • Kohtuuhintainen
 • 2. TUNTURI EMAX ME SÄHKÖFATBIKE

  hyvä sähköfatbike
  • Tehokas sähkömoottori
  • Kevyt polkea
 • 3. Louke Fat pyörä

  Hyvä fatbike
  • Edullinen
  • Hyvä takuu

Mikä fatbike kannattaa ostaa?

Paras fatbike on usein se, jonka renkaiden koko sopii sinun tarkoituksiisi. Huomiota kannattaa kiinnittää myös muun muassa pyörän runkoon sekä hintaan.

Analyyseissamme totesimme aloittelijalle parhaan fatbiken olevan Nishiki Durango 26. Ajon laadun suhteen meidän mielestämme paras fatbike sähköpyörä on Tunturi Emax Me.


1. NISHIKI DURANGO 26 FATBIKE

Paras fatbike

Polkaise matkaan Nishiki Fatbike Durangolla, jos kaipaat vaihtelua tavanomaisille maastopyörälenkeille.

Kauden uusi Nishiki Durango 26″ Fatbike sopii haastavaankin maastoon. Voit polkea tällä hiekalla, lumessa tai liukkailla kallioilla.

Leveiden renkaiden pito on erinomainen.

Ominaisuuksiensa vuoksi se on suosittu pyörä myös ympärivuotisessa ajossa. Nishikin Fatbike Durangossa on Schwalbe Jumbo Jim 26×4.0 -renkaat. Keveyttä pyörään tuo alumiinirunko ja -etuhaarukka. Sram NX 11 -voimansiirto ja tehokkaat Shimanon hydrauliset levyjarrut takaavat luotettavia ajokilometrejä.

Tekniset ominaisuudet:

Runko: Alumiini
Etuhaarukka: Alumiini
Vanteet: Alumiini fat 26″
Renkaat: Schwalbe Jumbo Jim 26×4.0 (100-559)
Paino: 14,7 kg


2. TUNTURI EMAX ME SÄHKÖFATBIKE

Sähklfatbike

Tunturi eMAX ME sähköfatbike RockShox Bluto -joustohaarukalla joka on varustettu Shimanon tehokkaalla EP8 sähkömoottorilla.

Tehokkaan moottorin 85 Nm vääntö pitää isotkin mäet kevyen tuntuisina, ja Shimano BT-E8010 Lithium-ion 36 V, 14 Ah / 504 Wh -akku takaa, että voit lähteä pidemmällekin pyörälenkille.

Sähköavustuksen voit valita kolmesta tehoalueesta: Boost, Trial ja Eco. eMAX ME on alumiinirunkoinen, Sram NX11 -vaihteisto huolehtii voimansiirrosta ja Shimano MT-410 hydrauliset levyjarrut tuovat varmuutta maastolenkeille.

Leveissä Schwalbe Jumbo Jim 26×4.8” -renkaissa on pitoa haastavillakin alustoilla, kuten hiekalla, lumessa tai liukkailla kallioilla.

Tekniset tiedot:

Runko: Alumiini
Moottori: Shimano STEPS EP8 85Nm
Akku: Shimano BT-E8010 Lithium-ion 36 V; 14 Ah / 504 Wh
Vanteet: Alexrims Cherokee 80
Renkaat: Schwalbe Jumbo Jim 26×4.8
Paino: 23 kg


3. Fat Bike Insera Muffle

hyvä fatbike

Tämä tyylikäs maastopyörä mekaanisilla levyjarruilla ja hyvillä vaihteilla on ihanteellinen hauskanpitoon ja vapaa-aikaan.

Pyörän hintakaan ei ole päätähuimaava ja sopii sen takia hyvin aloittelijoille.

Tekniset tiedot:

Runko: teräs 18

Renkaan halkaisija: 26”

Renkaat:– Kumi, QILIN 26X4

Paino: 16 kg


Mikä on fatbike?

Fatbike (kutsutaan myös läskipyöräksi, läskirenkaaksi tai lumipyöräksi) on maastopyörä, joka on rakennettu ylimitoitettuihin fatbike renkaisiin, jotka ovat tyypillisesti 3,8 tuumaa (97 mm) tai suurempia ja vanteisiin 2,16 tuumaa (55 mm) tai leveämpiä.

Fatbiket on suunniteltu alhaiselle paineelle, jotta niillä voidaan ajaa pehmeässä, epävakaassa maastossa, kuten lumessa, hiekassa, soissa ja mudassa.

Fatbike-pyörät on rakennettu runkojen ympärille, joissa on leveät haarukat ja kannattimet, jorka tarvitaan näiden leveiden vanteiden ja renkaiden asentamiseen.

Leveitä renkaita voidaan käyttää niinkin alhaisilla täyttöpaineilla kuin 340 hPa; 0,34 baaria (5 psi), mikä mahdollistaa sujuvan ajon epätasaisten esteiden yli. Teho 550–690 hPa; 0,55–0,69 bar (8–10 psi) sopii useimmille ajajille.

Fatbike-pyörät on kehitetty käytettäväksi lumessa tai hiekassa mutta ne pystyvät kulkemaan erilaisissa maastotyypeissä, mukaan lukien lumi, hiekka, autiomaa, suo, mutaa jalkakäytävä tai perinteiset maastopyöräilyreitit.

Fatbike hinta

Jos ostat lähtötason läskipyörän, voit odottaa käyttäväsi pyörään noin 500–1000 euroa.

Tämän hintaluokan fatbike-pyörät ovat usein myös kohtuullisen laadukkaitta ja niissä on kohtuulliset komponentit ja joitain lisävarusteita, kuten valot ja lukot.

Jos haluat päivitetyn mallin huippuluokan komponenteilla, kuten levyjarruilla ja jousituksella, hinta voi olla jopa 2000 euroa tai jopa enemmän tarpeidesi mukaan.


Kannattaako ostaa fatbike?

On olemassa useita syitä sille, miksi sinun kannattaisi ostaa fatbike. Näitä syitä ovat esimerkiksi:

 1. Läskipyörillä voit ajaa syvässä lumessa, hiekassa ja mudassa.
  Tämä on mahdollista, koska leveät renkaat jakavat sinun, pyöräsi ja varusteesi painon suuremmalle pinta-alalle. fatbiken renkaat aiheuttavat vähemmän painetta maahan. Näin renkaat pääsevät pyörimään lumen, hiekan ja mudan yli sen sijaan, että ne uppoutuisivat ja jäisivät kiinni. Lisäksi erittäin leveät renkaat muodostavat suuremman kosketusalueen maan kanssa, mikä luo erinomaisen pidon liukkaalla lumella, jäällä ja hiekalla. Läskipyörä ei siis katoa altasi, kun osut liukkaaseen paikkaan. Voit lisätä pitoa jäällä entisestään asentamalla nastarenkaat. Voit ajaa läskipyörällä minne mikään muu pyörä ei pääse. Tästä syystä läskipyörät ovat loistava valinta niille, jotka asuvat hiekkaisessa autiomaassa tai lumisella alueella.
 2. Voit ajaa fatbikella ympäri vuoden kaikissa sääolosuhteissa.
  Jos asut lumisessa ilmastossa, säilytät pyöräsi todennäköisesti talven ajan ensimmäisen lumen sateen jälkeen. Läskipyörällä voit ajaa 12 kuukautta vuodessa 7-8 kuukauden sijaan. Fatbike pyörät kestävät lunta ja jäätä uskomattoman hyvin.
 3. Fatbike pyöräily on hyvää liikuntaa. Isot renkaat vievät enemmän energiaa vierimään ja ylläpitämään nopeutta. Rasvapyörällä ajaminen vaatii enemmän vaivaa kuin maastopyöräily. Poltat jopa 1000 kaloria tunnissa. Tämä tekee rasvapyöräilystä erinomaisen harjoituksen painonpudotukseen tai yleisesti fyysisen kuntosi parantamiseen. Lihapyöräily voi parantaa huomattavasti voimaasi ja kestävyyttäsi.
 4. Fatbike-pyöristä on tulossa suosittuja pyöräreppuilijoiden ja pyöräturistien keskuudessa, koska niiden avulla voit tutkia enemmän syrjäisiltä poluilta olevia paikkoja, joihin tavallinen maastopyörä ei voi viedä. Niillä selviää helposti kivisistä vaellusreiteistä, purojen ylityksistä ja hiekkaisista osista.
 5. Voit ajaa polun ulkopuolella. Läskipyörällä et rajoitu pyörätiellä pysymiseen. Voit luoda oman polkusi. Fatbike pyörillä ajat helposti suurilla kivillä, hiekkaisilla ​​osilla, irtonaisella soralla.

FAQ Hyvä fatbike

Fatbike on hieman raskaampi polkea, kuin normaali maastopyörä.

Fatbiken etu maastossa tulee kuitenkin sen renkaiden leveydestä ja matalasta paineesta, minkä vuoksi se on kiistatta usein paras vaihtoehto maastoon.

Fatbike sopii erityisesti niille ihmisille, jotka pitävät haastavassa maastossa ajamisesta.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli