Helkama SE10 kokemuksia ja arvostelu

Helkama SE10 kokemuksia

Helkama SE10

Arvosana 5/5

Helkama SE10 on suosittu hybridi sähköpyörä, joka on tehty viemään sinut nopeasti ja vaivattomasti paikasta toiseen.

Pyörä on erittäin kätevä niin kaupunkiolosuhteissa kuin maastossakin, sillä sen tehokas moottori ja kestävä rakenne mahdollistavat turvallisen ja helpon pyöräilyn erilaisissa ympäristöissä

Helkama SE10 kokemuksia

Seuraavaksi tutustumme tarkemmin pyörän ominaisuuksiin, kuten akkuun, moottoriin, vaihteistoon ja jarruihin. Kerromme myös testaajien Helkama SE10 kokemuksia, jotta saat kokonaisvaltaisen kuvan sen toimivuudesta ja käytettävyydestä erilaisissa käyttötilanteissa.


Runko

SE10 on varustettu kevyellä ja kestävällä alumiinirungolla, jonka ansiosta pyörä on kokonaispainoltaan kohtalaisen kevyt. Keveys tekee siitä ketterän ja helpon hallita.

Alumiinirunko sietää hyvin kulutusta. Tämä tekee pyörästä pitkäikäisen. Rungon kestävyyttä on myös parannettu lisäämällä vahvikkeita kriittisiin kohtiin, minkä ansiosta se kestää hyvin erilaisia rasituksia.

SE10 kokonaispaino on 27 kg, mikä tekee siitä sopivan kaupunkipyöräksi, mutta myös kevyen liikuteltavan sähköpyöräksi. Rungon keveys ja pyörän tasapainoinen painojakauma tekevät siitä helpon ja miellyttävän ajettavan.


Akku ja moottori

Helkama SE10 on varustettu tehokkaalla akulla ja moottorilla, jotka tarjoavat erinomaista suorituskykyä ja ajomukavuutta.

Akun kapasiteetti on 504 Wh, mikä mahdollistaa jopa 180 km matkan yhdellä latauksella. Akku on helppo irrottaa ja ladata, mikä tekee pyörän käytöstä entistäkin kätevämpää. Akun latausaika on noin 4-6 tuntia, ja sen voi ladata joko pyörän ollessa käytössä tai irrotettuna pyörästä.

Shimano moottorin teho on 250 W, mikä on riittävä myös jyrkissä ylämäissä, tarjoaahan moottori jopa 60 Nm maksimiväännön ja 25 km/h maksiminopeuden. Moottori on sijoitettu pyörän keskelle, minkä ansiosta tasapainopiste on rungon keskivaiheilla.


Vaihteet ja voimansiirto

Pyörässä on Shimano Deore kymmenvaihteinen vaihteisto. Se mahdollistaa sulavan ja nopean vaihtamisen eri vaihteiden välillä. Vaihteiston avulla voit säätää pyörän nopeutta ja tehokkuutta erilaisiin olosuhteisiin sopivaksi. Esimerkiksi ylämäissä voit käyttää pienempiä vaihteita saavuttaaksesi paremman väännön ja voiman, kun taas tasaisella maalla suuremmat vaihteet tekevät pyöräilystä nopeampaa ja kevyempää.

SE10:n voimansiirrosta huolehtii erittäin kestävä KMC-ketju.


Jarrut ja renkaat

Helkama SE10 on varustettu erittäin tehokkailla jarruilla ja laadukkailla renkailla.

Pyörässä on Clarks Clout Hydraulinen  180mm levyjarru, joka tarjoaa erinomaisen pysäytysvoiman ja tarkan hallinnan kaikissa tilanteissa. Levyjarrut ovat erittäin kestävät ja pitkäikäiset, ne ovat myös helppoja huoltaa ja säätää tarvittaessa.

Helkama SE10:n mustat Schwalbe Energizer Plus -renkaat ovat myös laadukkaat. Ne ovat erittäin pitävät ja kestävät. ETRTO 40-622 koon renkaat ovat myös hyvin iskunvaimennetut, mikä tekee pyöräilystä mukavampaa ja myös epätasaisella reitillä ja pidemmillä matkoilla.


Näyttö

Näyttönä on Shimano SC-E6100 näyttö, joka on helppo käyttää pyöräillessä. Näytön avulla vaihdetaan mm. pyörän avustustasojen välillä, jotka ovat ECO, NORMAL ja HIGH.

Näytössä on myös erilaisia mittareita, jotka auttavat seuraamaan ajonopeutta, ajoaikaa ja ajetun matkan etäisyyttä. Se näyttää myös akun varaustason, joka on erittäin tärkeä tieto pitkillä pyöräretkillä.

Näytön voin myös yhdistää Bluetooth-yhteydellä toimivaan sykemittariin, jolloin voit seurata kätevästi sykettä pyöräilyn aikana.

Lisäksi Shimano SC-E6100 -näytössä on USB-latausportti, joka mahdollistaa esimerkiksi älypuhelimen tai navigaattorin lataamisen pyöräilyn aikana. Tämä on erittäin kätevä ominaisuus pitkillä pyöräretkillä, jolloin voi pitää puhelimen tai navigaattorin ladattuna koko matkan ajan.


Varusteet

Helkama FE10 kokemuksia

Helkama SE10 on erittäin hyvin varusteltu sähköpyörä, joka toimitetaan kaikilla tarvittavilla varusteilla ja saatavana on myös joukko lisävarusteita.

Valaistuksesta huolehtivat erittäin tehokas LED-ajovalo ja -takavalo, jotka takaavat erinomaisen näkyvyyden liikenteessä ja lisäävät turvallisuutta pyöräillessä.

Satulana on musta Selle Royal Ariel Skingel Athletic, jolla on mukava istua pidempiäkin matkoja.

Pyörässä on kätevä tavarateline, joka mahdollistaa esimerkiksi matkatavaroiden ja ruokakassien kuljettamisen pyöräillessä. Tavarateline on myös erittäin kestävä ja käytännöllinen, ja sen avulla voit kuljettaa suurempiakin kuormia helposti.

SE10:ssä on myös kätevä lukitusjärjestelmä, joka mahdollistaa pyörän turvallisen säilyttämisen ja lukitsemisen esimerkiksi kaupungilla käydessä. Lukitusjärjestelmä on helppo käyttää.

Lisäksi Helkama SE10:een on saatavilla monia lisävarusteita, kuten esimerkiksi erilaisia polkimia ja tavaralaukut. Nämä lisävarusteet tekevät pyöräilystä vieläkin kätevämpää ja mukavampaa.


Helkama SE10 kokemuksia testaajilta

Helkama SE10 on kerännyt paljon positiivisia arvioita pyöräilijöiltä ympäri maailman. Pyöräilijät ovat kiitelleet erinomaista suorituskykyä ja sen helppokäyttöisyyttä. Lisäksi moottori ja akku ovat keränneet erityistä kehua niiden tehokkuudesta ja kestävyydestä.

Alla testitiimimme omakohtaisia Helkama SE10 kokemuksia:

”Kokemukset Helkama SE10 -sähköpyörästä ovat kokonaisuudessaan hyviä. Se on helppokäyttöinen ja sillä on helppo kulkea paikasta toiseen. Käytin sitä päivittäin työmatkoilla ja jäin hieman ikävöimään pyörää testijakson päätyttyä. Testasin testata SE10 suorituskykyä myös mäkisemmässä maastossa ja olin erittäin yllättynyt sen tehokkuudesta. Pyörä jaksoi kuljettaa minut vaivatta jyrkkiäkin mäkiä ja sen jarrut toimivat erinomaisesti. Tein myös pidempiä matkoja ja akku riitti mainiosti. Olen erittäin tyytyväinen Helkama SE10 hybridipyörään ja suosittelen sitä kaikille, jotka haluavat helppokäyttöisen, kevyen ja tehokkaan sähköpyörän päivittäiseen käyttöön tai vaikkapa pidemmille pyöräretkille.”

”Olen testannut useita eri sähköpyöriä, ja Helkama SE10 on ehdottomasti yksi parhaista. Sen mukavuus, suorituskyky ja kestävyys ovat huippuluokkaa. Lisäksi satula on erittäin mukava istua ja pyörä todella kätevä käsitellä. Suosittelen varauksetta.”

Helkama SE10 on kerännyt paljon positiivisia arvioita pyöräilijöiltä ympäri maailman. Pyöräilijät ovat kiitelleet erinomaista suorituskykyä ja sen helppokäyttöisyyttä. Lisäksi moottori ja akku ovat keränneet erityistä kehua niiden tehokkuudesta ja kestävyydestä.


Helkama SE10 arvostelu

Plussat

  • Maastoon sekä tielle sopiva hybridi
  • Tehokas moottori
  • Hyvä akku pidemmillekin matkoille

Miinukset

Helkama SE10 on erittäin hyvä sähköpyörä, joka tarjoaa erinomaisen pyöräilykokemuksen. Ajaminen on erittäin helppoa ja intuitiivista näppärän Shimano SC-E6100 näytön ansiosta. Moottori on enemmän kuin riittävän tehokas, samoin akku, jossa riittää virtaa pidemmillekin matkoille. Jarrut ovat luotettavat ja renkaat takaavat hyvän pidon erilaisissa olosuhteissa.

SE10 on kevyt ja helppo käsitellä, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan erilaisiin käyttötarkoituksiin. Se onkin ns. hybridi, joka sopii yhtä hyvin niin kaupunkiajoon, työmatka-ajoon kuin maantieajonkin.

Helkama SE10 suorituskyky, mukavuus ja käytettävyys ovat kaikki erittäin korkealla tasolla, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan käyttöön kuin käyttöön.