Helkama FE10 kokemuksia ja arvostelu

fitnord-ava-300

Helkama FE10

Arvosana 4.5/5

Helkama FE10 sähköpyörä on sähköfatbike pyörien ykkösluokkaa. Voimme suositella tätä pyörää lämpimästi.

Helkama on tunnettu suomalainen pyörämerkki, joka on valmistanut laadukkaita pyöriä jo yli 100 vuoden ajan. Uusi sähköpyörä, Helkama FE10, on herättänyt paljon huomiota ja mielenkiintoa, joten päätimme kokeilla sitä itse nähdäksemme, mitä se tarjoaa.

Helkama FE10 on tyylikäs ja moderni sähköpyörä, jonka kevyt ja vankka runko on valmistettu alumiinista. Akku on tehokas ja virtaa riittää hyvin Boschin keskimoottorille, joka antaa pyörälle hyvin vauhtia.

Pyörän ensivaikutelma on erittäin hyvä, sillä se on koottu laadukkaista osista. Helkama FE10:n tyylikäs ulkonäkö ja moderni muotoilu miellyttävät silmääkin.

Pyörässä on mukava step-through runko, joka helpottaa pyörän selkään nousemista, ja se sopii hyvin myös kaupunkikäyttöön.

Jarrut ovat tehokkaat, niillä pyörä pysähtyy nopeasti ja turvallisesti. Ajaminen Helkama FE10:llä on erittäin helppoa ja mukavaa, sillä se liikkuu kevyesti kaikenlaisessa maastossa.

Helkama FE10 kokemuksia

Halusimme testata Helkama FE10:n käytettävyyttä maastoajon lisäksi kaupungissa, joten ajoimme pyörällä ulkoilureittien lisäksi kaupungin vilinässä saadaksemme siitä mahdollisimman kattavia kokemuksia.

Pyörän vaihteisto toimii erittäin hyvin, mikä helpottaa mäkien nousemista ja nopeuden säätelyä. Ajoasento on mukava, etujousituksen ja ergonomisen satulan ansiosta. Tämä tekee ajamisesta miellyttävää myös pidemmillä matkoilla ja epätasaisilla kaduilla.

Yksi Helkama FE10:n parhaista ominaisuuksista on sen helppokäyttöisyys. Pyörässä on selkeä Shimano SC-E7000 näyttö, joka kertoo akun varauksen, ajonopeuden ja muita tärkeitä tietoja. Pyörän käynnistys ja sammutus on myös helppoa, ja sen käyttöliittymä on suunniteltu erittäin intuitiivisesti.

Myös tärkeät yksityiskohdat on huomioitu kiitettävästi, kuten kirkas LED-valaistus ja erittäin kätevä tavarateline.

Helkama FE10 vaikuttaa myös erittäin kestävältä. Se onkin erinomainen valinta niille, jotka etsivät monikäyttöistä, laadukasta ja luotettavaa sähköpyörää. Se on erittäin mukava ja helppo ajettava. Se on myös erittäin tyylikäs, mikä saa pyörän erottumaan kivasti harmaasta massasta.

Seuraavaksi käymme läpi hieman tarkemmin Helkama FE10 kokemuksia ja ominaisuuksia.


Akku ja moottori

Helkama FE10 sähköpyörässä on tehokas keskimoottori. Moottorin teho on 250 W ja maksimivääntö 60 Nm, mikä mahdollistaa nopean ja mukavan ajokokemuksen. Pyörä kulkee maksiminopeudella 25 km/h, mikä on Suomen sähköpyörille asetettu lakisääteinen rajoitus.

Yksi mielenkiintoinen asia, jonka huomasimme Helkama FE10:ssä, oli sen äänettömyys. Pyörän sähkömoottori on erittäin hiljainen, ja pyörä kulkee kevyesti ja äänettömästi kaupungin kaduilla. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan niille, jotka arvostavat mukavaa ja hiljaista ajokokemusta.

Akun kapasiteetti Helkama FEE10:ssä on 504 Wh, joka on enemmän kuin tarpeeksi päivittäisiä työmatkoja tai pidempiäkin maastolenkkejä varten. Akun kesto on erittäin hyvä, se kestää käytännössä noin 60 – 80 kilometriä yhdellä latauksella. Lataaminen vie noin 3 – 4 tuntia. Akun kennojen valmistaja on tunnettu Shimano, mikä kertoo laadukkaasta ja kestävästä akusta. Akku sijaitsee viistoputkessa, minkä ansiosta se on suojassa iskuilta sekä kolhuilta.


Vaihteet ja voimansiirto

Helkama FE10 sähköpyörässä on 10 vaihdetta, mikä mahdollistaa monipuolisen käytön vaihtelevassa maastossa ja eri nopeuksilla. Vaihteiden vaihtaminen on helppoa ja vaivatonta Shimano Deore -vaihtajan ansiosta, joka on tunnettu kestävyydestään.

Pyörän voimansiirto toimii kitkattomasti ja tehokkaasti KMC-ketjumallin ansiosta. Ketju on laadukas ja sen pitäisi kestää käyttöä pitkään.


Jarrut ja renkaat

Helkama Fe10 on varustettu Clarks Clout Hydraulisilla levyjarruilla, joiden jarrulevyn koko on 180 mm. Laadukkaat jarrut takaavat turvallisuuden kaikissa tilanteissa ja nopeuksissa, pyörän jarrutus onkin tehokas ja tarkka.

Renkaan malli on Schwalbe Jumbo Jim ja koko ETRTO 120-559, joka takaa erinomaisen pidon ja mukavan ajokokemuksen.

Pyörässä ei ole takajousitusta, joten se sopii erityisesti käytettäväksi tasaisessa maastossa. Etuhaarukka on kiinteä ja valmistettu alumiinista, joka tekee siitä kevyen ja kestävän. Etuhaarukassa ei ole lukitusta, joten senkin ansiosta pyörä sopii parhaiten tasaisille ajoreiteille.


Varusteet

Helkama FE10 kokemuksia

Helkama FE10 sähköpyörässä on useita varusteita, jotka tekevät pyöräilystä mukavampaa ja käytännöllisempää.

Pyörässä on Selle Royal Essenza Athletic -satula, joka tarjoaa hyvän istuvuuden ja mukavuuden pitkillekin pyöräilylenkeille maastoon. Lisäksi pyörään on mahdollista asentaa tavarateline, johon saa kätevästi kiinni esimerkiksi laukun tai kassin. Pyörään on myös saatavilla lokasuojat, jotka suojaavat pyöräilijää roiskeilta sateisina päivinä.

Ohjainkannatin on kiinteä 35mm, ja sen avulla ohjaustanko saadaan säädettyä juuri sopivaan asentoon. Runkolukko on myös saatavilla lisävarusteena.


Helkama FE10 kokemuksia testaajilta

Helkama Fe10 sähköpyörä keräsi testaajilta paljon positiivisia kokemuksia ja palautetta. Monet pyörää kokeilleet kehuvat sen helppokäyttöisyyttä ja mukavaa ajokokemusta, myös sen tyylikäs ulkonäkö ja tehokas sähkömoottori saivat kehuja.

Alla muutamia testaajien kokemuksia Helkama Fe10 pyörästä.

”Olen erittäin tyytyväinen Helkama Fe10 sähköpyörään. Käytin sitä päivittäin työmatkoillani. Se osoittautui erittäin luotettavaksi ja kestäväksi. Mukava istuin ja hyvä ajotuntuma ansaitsevat erityisesti kehuja. Akun kesto on yllättävän hyvä, pystyin ajamaan helposti useamman päivän ilman lataamista. Kaiken kaikkiaan Helkama Fe10 on mielestäni erinomainen valinta niille, jotka etsivät laadukasta ja luotettavaa sähköpyörää päivittäiseen käyttöön.”

”Olen käyttänyt Helkama Fe10 -sähköpyörää jo useamman kuukauden ajan ja voin sanoa, että olen todella tyytyväinen sen suorituskykyyn. Erityisesti Boschin sähkömoottori on osoittautunut erittäin voimakkaaksi, ja se antaa pyörälle hyvän lisävauhdin. Kevyt ja nopea liikkuminen maastossa onkin helppoa ja mukavaa.

Olen myös huomannut, että pyörä on erittäin vakaa ja luotettava. Ajaminen tuntuu turvalliselta, sillä jarrut toimivat tehokkaasti ja renkaat pitävät hyvin. Lisäksi pyörän mukava istuin ja hyvä ajotuntuma ovat tehneet matkanteosta miellyttävää.

Akun kesto on myös yllättänyt minut positiivisesti. Olen pystynyt ajamaan useamman päivän ilman lataamista, mikä on erittäin kätevää ja helpottaa arkea huomattavasti. Yhteenvetona voin sanoa, että Helkama Fe10 on erinomainen valinta kaikille, jotka etsivät luotettavaa, kestävää ja mukavaa sähköpyörää.”


Helkama FE10 arvostelu

Plussat

  • Hyviä kokemuksia
  • Tehokas keskimoottori
  • Hyvät varusteet maastoajoa varten

Miinukset

Yhteenvetona voidaan todeta, että Helkama Fe10 sähköpyörä on erittäin positiivinen kokemus. Se on luotettava ja kestävä pyörä, joka tarjoaa mukavan ajokokemuksen. Lisäksi pyörä on varustettu käytännöllisillä lisävarusteilla, jotka tekevät pyöräilystä helpompaa ja mukavampaa.

Helkama Fe10 sopii erinomaisesti niille, jotka etsivät laadukasta ja helppokäyttöistä sähköpyörää työmatka-ajoon tai vapaa-ajan pyöräilyyn erittyisesti kaupunkiympäristössä.

Voimme lämpimästi suositella Helkama Fe10 sähköpyörää kaikille, jotka arvostavat laatua luotettavuutta, kestävyyttä ja mukavaa ajokokemusta.