Helkama e-jopo kokemuksia & arvostelu

helkama e-jopo kokemuksia

Helkama e-jopo

Arvosana 4,5/5

Jos etsit sähköpyörää, joka ei ole suuri ja ruma, Helkaman e-Jopo on hyvä vaihtoehto.

e-Jopo näyttää klassiselta Jopolta, mutta siihen on liitetty akku ja moottori ajamisen avuksi. e-Jopo soveltuu erityisesti kaupunkiajoon, huviretkille ja työmatkoille, mutta myös kevyeeseen maastoajoon.

Kuten perinteinen Jopo-pyörä, sopii e-Jopo monenlaiseen arkeen.

Helkaman e-Jopo on paljon tehoa pienessä paketissa. Todellista suomalaista laatua! Helkama on useiden suomalaisten luottama brändi. Heidän sähköpyöränsä ovat viime vuosina olleet todella suosittuja ja arvostettuja.

Sähköpyörät ovat saapuneet suomalaiseen katukuvaan. Niitä näkee nykyään niin kaupungissa kuin maallakin. Eikä se ole ihme, koska sähköpyörät tarjoavat useita eri hyötyjä. e-Jopo-sähköpyörä erityisesti hurmaa pienellä koollaan ja kevyellä mallilla.

Helkama e-jopo ominaisuudet

Seuraavaksi tutustumme tarkemmin tähän tyylikkääseen sähköpyörään.


Akku ja moottori

Jopon runko on siro ja pieni, joten myöskään akku ja moottori eivät voi olla valtavan kokoiset, kuten sähköpyörissä yleensä.

Tämä näkyy tietenkin hiukan tehoissa, mutta ei huomattavasti. Pyörässä on moottorina Shimano E5000 250W-36V-40Nm. Siitä löytyy älykäs avustus, joka tukee pyöräilyäsi.

Avustustilat jakautuvat neljään osaan Walk (pyörän talutus), Eco, Trail, Boost. Niistä voi valita itselleen sopivan ajoi sitten kaupungissa tai maastossa. Avustustila sekä moottori ovat todella hiljaiset.

Akkuna toimii Shimano E6000 418Wh -litiumakku. Se on kiinnitetty pyörän takatelineeseen sulavan näköisesti.

Et joudu lyömään jalkojasi siihen polkemisen aikana ja toisaalta se ei myöskään näytä rumalle vaan tuloksena on siro lähes perinteisen Jopon näköinen pyörä. Ideaaleissa olosuhteissa akku riittää 150 kilometrin pyöräretkelle.

Tosin huomioi matkaan vaikuttavan maasto, ajajan paino, tuuli sekä muut olosuhteet. Lataaminen onnistuu kiinnittämällä laturin suoraa pyörään.Sähköpyörän akku ja moottori lyhyesti: Shimano E5000 250W-36V-40Nm ja Shimano E6000 418Wh


Vaihteet ja voimansiirto

Helkaman e-Jopo-sähköpyörä sisältää takavaihteiston brändiltä Shimano Nexus 3 v. Pyörä on kolmivaihteinen.

Tämä on kohtuullisen vähän sähköpyörälle, mutta toisaalta se ei vähennä vauhtia. Eikä polkeminenkaan ole liian raskasta avustuksen takia.


Jarrut ja renkaat

helkama e-jopo kokemuksia

Helkaman sähköpyörä sisältää 24-tuumaiset renkaat. Ne ovat väriltään mustat ja mallia 19-507 36R Schwalbe Road Cruiser 47-507. Kaupunkiajamiseen tämän kokoiset renkaat ovat täydelliset, mutta myös maastossa onnistuu.

Toki täysin maastopyöräksi kannattaa harkita Helkamankin myymiä maastopyöriä, joissa on paksummat renkaat. Jos metsälenkeillä käydään vain toisinaan, myös e-Jopo kelpaa paremmin kuin hyvin.

Jarruina toimivat V-muotoiset jarrut. Pyörässä on myös jalkajarrut, joka tekee ajosta turvallisempaa. Suuressakin vauhdissa jalkajarrun käyttö onnistuu ja näin turvallinen pysähtyminen käy hetkessä.


Lisävarusteet

Lisävarusteina tietenkin jopoille tyypillinen pyörän jalka. Koska kyse on suomalaisesta pyörästä, löytyy sähköpyörästä myös vaaditut heijastimet ja valot. Etuvalona toimii MR GO e-bike E6-12v ja takavalona H-Trace e-bike.

Nämä ovat tehokkaat ja sopivat normaaliin käyttöön hyvin. Tosin valot ja heijastimet on tarvittaessa helppoa vaihtaa omiin lisävarusteisiin.

SC-E5000-näytöltä löytyvät tietoina nopeus, avustustaso, akun tila ja kuljettu matka. Digitaalista näyttöä on helppoa lukea vain vilkaisemalla. Se ei ole kiinni tangossa vaan paikkaa voi siirtää oman maun mukaan.

Tämä on erityisen käytännöllistä, jos käyttää mieluummin vasenta tai oikeaa kättä toimintojen vaihteluun. Myös pyörän ohjainnapit löytyvät tästä näytöltä.

Helkama on tunnettu brändi, johon löytyy monia sopivia lisäosia. Pyörä on perinteisen Jopon näköinen ja siitä löytyy myös Jopoille tyypillisiä lisävarusteita. Tarakka on tukeva ja siinä kantaa helposti mukana painavampiakin tavaroita.


Helkama e-jopo kokemuksia

Siro, mutta tehokas, e-Jopo on luotu tavallisille pyöräilijöille, jotka haluavat päivittää pyörän nykyaikaan eli sähköpyörään. Jopot ovat erityisesti nuorten suosikkeja.

Niitä on valmistettu Suomessa jo 1960-luvulta lähtien. Tämä trendikäs sähköpyörä hurmaa siroudellaan ja jättää suuret ja hankalat sähköpyörät varjoonsa.

Sirous ja keveys (25 kg) ei kuitenkaan tarkoita huonoa laatua. Runko on terästä ja moottori on suojattu maastoajoon tarkoitetulla kotelolla. Rungon koosta riippuen pyörä sopii 132-160 cm, 160-170 cm, 170-180 cm tai 180-190 cm pituiselle pyöräilijälle.

Eli e-Jopo-sähköpyörät ovat aikuisten pyöriä, mutta myös teinien pyöriä. Pyörämalli on unisex eli se on sekä miesten että naisten pyöri.

Kannattaa tietenkin huomioida, ettei aivan kaikkea voi saada. Pyörän Jopon runko ei mahdollista kaikista parhaiden ja tehokkaimpien moottorien ja akkujen kiinnitystä.

Eli yli pitkille pyörämatkoille ei kannata lähteä. Maastoajo onnistuu periaatteessa, mutta aivan pahimpia mutakasoja ja mäkiä kannattaa varoa. Akun kesto ideaalisissa oloissa on 150 kilometriä.

Tämä on sähköpyörien paremmasta päästä, vaikka tietenkin löytyy myös pidempiin matkoihin tarkoitettuja pyöriä.

Jos tavoitteenasi on pyöräillä lyhyitä työmatkoja nauttien samalla mukavasta säästä ja pyöräilyn huumasta, on Helkaman e-Jopo sinulle täydellinen vaihtoehto. Ja toisaalta se sopii myös satunnaisiin raskaampiin pyöräreissuihin.


Helkama e-jopo arvostelu

Plussat

  • Siro ja tyylikäs Jopon runko
  • Suojattu moottori
  • Soveltuu kaupunkiajoon, mutta myös maastoajoon
  • Talutusavustustila

Miinukset

  • Yksipuoliset värit

Helkaman sähköpyörät ovat tunnettuja suomalaisten keskuudessa. e-Jopo on tullut täyttämään markkinaraon, jossa pyöräilijät haluavat nättejä ja pieniä pyöriä sähköavustuksella.

e-Jopo luo uutta trendiä sähköpyörien saralle, mutta tietenkin muutamia parantamisen aiheitakin löytyy.

Helkama e-Jopo-sähköpyörä on perinteisten Jopojen tapaan tarkoitettu nimenomaa rentoon pyöräilyyn.

Eli kilpapyöräilyä tai pikavauhtia ei kannata tavoitella. Pyörässä on vain 3 vaihdetta, mikä ei riitä hurjimmille pyöräilijöille. Avustustasot kuitenkin vaihtelevat talutukseen avuksi olevasta walk-tilasta akkua säästävään eco-tilaan.

Moottori on todella tehokas sen pieneen ja kompaktiin kokoon verrattuna. Takaa löytyvä akku puolestaan ei ole tiellä vaan sallii jo useasti mainitun tavallisen Jopon rungon.

Värejä löytyy muutamia, mutta ne ovat hyvin neutraaleja. Toisaalta musta Jopo on jo klassikoksi noussut suomalaisessa mielenmaisemassa.