Helkama CE10 kokemuksia & arvostelu

helkama-ce10

Helkama CE10

Arvosana 4/5

Helkama CE10 on niin kaupunkiin kuin sivuteillekin sopiva sähköpyörä, jossa yhdistyvät kaupunkipyörän ja maastopyörän ominaisuudet, mikä tekee siitä hybridipyörän.

Se sopii sekä ensimmäiseksi sähköpyöräksi että heille, jotka haluavat päivittää uuteen sähköpyörään. 

Helkaman sähköpyörät ovat suosittuja ja luotettavia sähköpyöriä, jotka sopivat nimenomaa Suomen vaihtuviin olosuhteisiin.

Tässä artikkelissa käymme läpi Helkama CE10 kokemuksia ja menemme syvemmälle kyseisen pyörän etuihin ja haittoihin.

Jos harkitset sähköpyörän hankintaa, lue tämä Helkama CE10 arvostelu niin ehkä ajatusmaailmasi sopivasta pyörästä selkeytyy.

Helkama CE10 arvostelu

Plussat

  • Hyvä akku
  • Enimmäismatka 100 km
  • Lukittava etuhaarukka
  • Monipuolinen
  • Sopii kaupunkiin tai perusmaastoon
  • Hydraulisen levyjarrut

Miinukset

  • Hintava
  • Akkua ei voi irroittaa

Jos hakusessa on luotettava sähköpyörä, Helkama CE10 on hyvä valinta. Koska kyse on kotimaisesta luotettavasta Helkamasta, pyörästä löytyvät Suomessa vaadittavat varusteet jo omasta takaa. LED-valo edessä ja takana tekee pyöräilystä turvallista myös hämärällä kelillä. Pakettiin kuuluvat myös seisontatuki, tavarateline ja lokasuojat

Ulkonäöltään pyörä on tyylikäs ja liikunnallinen sähköpyörä, joka on kohtuullisen virtaviivainen eikä siinä esimerkiksi ole valtavaa moottorin tai akun koteloa, joka haittaisi pyöräilyä.

Rungon värit ovat punainen ja sininen. Värivalinnoista voidaan kiistellä. Toisille nämä ovat täydelliset valinnat, koska pyörä erottuu hyvin sähköpyörien joukosta. Osa pyöräilijöistä taas haluaisi huomaamattomamman tai tyylikkäämmän värin. 

Pyörän moottori ja akku

Sähköpyörän sydän on moottori, joka pitää huolen siitä, ettei sinun tarvitse käyttää yhtä paljoa voimaa pyöräilemiseen. Helkama CE10 arvostelu ei olisi kokonainen ilman pyörän moottorin mainitsemista.

Shimano Steps E7000 -moottorista löytyy voimaa 60 Nm. Ei eniten markkinoilla, mutta silti tarpeeksi peruspyöräilyyn sähköpyörällä. Ajonopeus on 25 km/h.

Akkuna toimii Shimanon akku, joka on integroitu pyörän viistoputkeen ja jossa on 504 Wh tehot. Sillä ajaa optimaalisissa oloissa noin 100 kilometriä. Toisin sanoen pyörä sopii paremmin kuin hyvin työmatkapyöräilyyn, vaikka päivällä ei olisi latauspaikkaa.

Pitkä ajomatka takaa myös sen, että sähköpyörä toimii paremmin kylmällä säällä. 100 kilometrin kantamalla onnistuvat myös pidemmät viikonlopun pyöräreissut, vaikkapa luontoon tai maalle idyllisille hiekkateille.

Sähköpyörän renkaat, jarrut ja haarukka

Renkaina Helkama CE10 -pyörässä ovat 60mm-kokoiset matalilla nappuloilla varustetut Schwalbe Johnny Watts 27.5 -renkaat. Ne sopivat erityisesti kaupunkiajoon, mutta myös hiekkateille ja helppoon maastoajoon. Hankalille poluille ei kannata lähteä, mutta Helkama CE10 selviää maastossa perus kaupunkipyörää paremmin.

Jarruina pyörässä ovat Shimanon hydrauliset levyjarrut, jotka ovat tehokkaat. Tämä on tärkeää sähköpyörälle. Nopeuden kasvaessa myös jarrutus matka kasvaa. Kun tilanteet tulevat eteen yllättäen, täytyy jarruja painettaessa jarrutuksen tapahtua mahdollisimman nopeasti. Sähköpyörä on myös normaalia pyörää raskaampi ja siksi se vaatii hyvät jarrut.

Kiinnostavaa Helkama CE10 -pyörässä on se, että sen etuhaarukka voidaan lukita. Etuhaarukan Suntourin-ilmakeulaa voidaan siis käyttää joko lukittuna tai avoinna. Sen jousto on jopa 80 mm.

Avoinna se lisää pyörän joustavuutta, mikä on tärkeää epätasaisessa maastossa ajettaessa. Lukittuna taas pyörä kulkee nopeammin, mikä on ideaalia vaikkapa maantiellä tai kaupungissa ajettaessa. Ominaisuus tekee pyörästä monikäyttöisin. Takajousitusta pyörästä ei kuitenkaan löydy.

Lisävarusteet

Pyörä on jo valmiiksi varusteltu hyvin, koska siitä löytyy kaksi LED-valoa, seisontatuki, tavarateline ja lokasuojat. Lisäksi siihen voi hankkia erikseen AtranVeloSystem (AVS) -brändisiä varusteita.

Voit tehdä pyörästä sopivamman kaupunkiajoon hankkimalla korin tai varustaa sen pidempiä reissuja varten pyörälaukuilla.

Helkama CE10 arvostelu summautuu hyvin sanomalla, että pyörä on todella monipuolinen perus sähköpyörä. 

Helkama CE10 -sähköpyörä lyhyesti:

Moottori: Shimano Steps E7000 60Nm
Akku: Shimano 504 Wh
Enimmäisajomatka: 100km
Maksiminopeus: 25 km/h
Etuhaarukka: Lukittava Suntour-ilmakeula
Jarrut: Shimanon hydrauliset levyjarrut
Vaihteet: Shimano Deore 10
Vaihteiden määrä: 10
Renkaat: 60mm
Varusteet: LED-valot edessä ja takana, lokasuojat, tavarateline, seisontajalka

Helkama CE10 kokemuksia

Helkama on suomalaisten tuntema brändi, jonka pyörillä moni on varmasti ajanut. Heidän sähköpyöränsä ovat viime vuosina herättäneet paljon huomiota ja kiinnostusta, eikä se ole ihme.

Helkama CE10 arvostelu on suurilta osin positiivinen. Pyörässä on tarvittavat perusominaisuudet hyväksy työmatkapyöräksi, mutta lisäksi se soveltuu kevyeseen maastoajoon. Eli Helkama CE10 kokemuksia kannattaa tutkia, jos on hankkimassa sähköpyörän tähän tarkoitukseen.

Parhaat kokemukset Helkaman CE10-mallisesta pyörästä saavat varmasti he, jotka haluavat lähinnä ajaa kaupungissa, mutta tarvitsevat välillä pyörää myös hiekkareillä ja maastoisemmissa olosuhteissa. Pyörä sopii moneen tilanteeseen. Siitä pitävät huolen esimerkiksi lukittava etuhaarukka ja mahdolliset lisävarusteet.

Akku ja moottori ovat hyvät. Nekin ovat keskiluokkaa sähköpyörien kategoriassa. Löydät varmasti pyöriä, jotka ajavat nopeammin ja pidemmälle, mutta toisaalta harvempi pyöräilijä tarvitsee näitä ominaisuuksia.

100 kilometrin pyöräilymatka riittää esimerkiksi työmatkapyöräilyyn paremmin kuin hyvin. Ja yli 25 km/h tulee harvemmin ajettua sähköpyörällä Suomessa. 

Kuluttajan näkökulmasta on mukavaa, että paketti sisältää kaiken tarvittavan. Sinun ei tarvitse ostaa erikseen pyöränlamppuja tai tavaratelinettä. Myös seisontajalka ja lokasuojat ovat pyörässä valmiina.

Ostajalle jää yleensä Helkama CE10 -paketissa kiinnitettäväksi ohjaustanko, satula ja polkimet eli itse akku ja moottori ovat jo paikoillaan, kun saat pyörän. Siis olet melkeinpä heti valmis pyöräreissulle!

Miksi hankkia sähköpyörä? 

Sähköpyörät ovat nousseet viime vuosina super suosituiksi. Niitä käytetään Suomessa lähinnä työmatkapyöräilyyn ja maastopyöräilyyn tai retkipyöräilyyn.

Helkama CE10 sopii näistä kumpaankin tietyssä määrin. Sähköpyörä kannattaa hankkia, jos haluat avustusta pyöräilyysi. Sähköpyörän moottori hoitaa osan pyöräilytyöstä eikä sinun tarvitse käyttää yhtä paljoa voimaa polkemiseen.

Sähköpyörää hankittaessa kannattaa kuitenkin muistaa, ettei sitä yleensä voi polkea ilman virtaa. Pyörät ovat todella painavia, koska ne sisältävät akun ja moottorin.

Erityisesti Suomen oloissa, jos haluaa ajaa talvella, kannattaa hankkia mahdollisimman pitkälle kestävä akku, ettei yllätyksiä tapahdu akun tyhjentyessä kesken matkan.

Helkama on luotettava valinta tässä tilanteessa, koska CE10-mallin akku kestää optimioloissa 100 kilometrin matkan yhdellä latauskerralla. Jos sinulla on hakusessa sähköpyörä, on Helkama CE10 kaiken kaikkiaan harkinnan arvoinen pyörä.