Halpa sähköpyörä – Top 4

Jaa artikkeli

Parhaat sähköpyörät ovat loistava tapa liikkua kaupungissa työmatkalla tai maaseudulla viikonloppuisin, mutta koska ne ovat usein kalliita, voi paras vaihtoehto olla hankkia halpa sähköpyörä.

Se ei pelkästään hyödytä ympäristöä, vaan pyöräily sähköpyörällä voi auttaa parantamaan uudemman ajajan itseluottamusta tai minimoimaan loukkaantumisriskin vaikeissa ylämäissä ja niin edelleen.

Riippumatta siitä onko sähköpyöräsi halpa vai kallis maksaa se kuitenkin,. Nämä ovat edelleen kohtuullisen hintavia tavallisiin pyöriin verrattuna, mutta ne ovat hintansa puolesta halvempia, kuin sähköpyörät tyypillisesti ovat.

Olemmekin siis tässä artikkelissa pyrkineet löytämään parhaan hinta-laatu suhteen omaavat sähköpyörät. Tässä listassa olevat pyörät maksavat enintään 2000e.

 • 1. Fitnord Ranger 200

  Paras halpa sähköpyörä
  • Paras halpa sähköpyörä 2023
 • 2. Fitnord Ava 200

  Halpa sähköpyörä
  • Paras halpa sähköpyörä kaupunkiajoon
 • 3. Himo C30R

  Halpa sähköpyörä
  • Paras halpa hybridi sähköpyörä

Paras halpa sähköpyörä

Tällä hetkellä mielestämme paras halpa sähköpyörä on Fitnord Ranger 200. Kyseinen pyörä sopii arkiajamisen, kuten työmatkojen tai kaupunkiajon lisäksi myös maastoon. Tämän lisäksi tämä sähköpyörä on myös kohtuuhintainen.


1. Fitnord Ranger 200

halpa sähköpyörä

Paras halpa sähköpyörä

FitNord Ranger 200 on erinomainen valinta sinulle, joka etsit kohtuuhintaista sähkömaastopyörää arkiajoon, kuntoiluun tai pyöräilyharrastuksen aloittamiseen.

Tällä sähkömaastopyörällä poljet kevyesti takamoottorin avustamana niin asfaltilla kuin metsäpoluilla liikaa hikoilematta.

Suurikapasiteettinen akku, moderni runko ja huolella valitut komponentit nostavat Ranger 200:n hintaluokkansa kärkeen.

Akun toimintamatka jopa 110 kilometriä
Laadukkailla Samsung-kennoilla varustetusta 540 Wh akulla riittää virtaa avustustasosta, maastosta ja käyttäjän koosta riippuen jopa 110 km matkalle. Suurikapasiteettinen akku on huoleton pitkillä lenkeillä, eikä akkua tarvitse välttämättä ladata joka päivä lyhemmille matkoille. Akku on avaimella irrotettavissa lataamista varten. Lisätietoa akun toimintamatkasta löydät tuotesivun teknisistä tiedoista. 

Viisi avustustasoa polkemista helpottamaan
45 Nm TechDrive-takamoottori tekee mäkien nousemisesta ja vastatuuleen polkemisesta kevyttä. Moottorissa on viisi eri avustustasoa, jotka määrittävät, kuinka paljon moottori polkemista avustaa. Sopiva avustustaso valitaan helppokäyttöisen ohjausyksikön painikkeilla. Ohjausyksikön näyttö kertoo muun muassa vauhdin, ajetun matkan sekä akun tason.

Varmatoiminen Shimano 1×8 -vaihteisto ja tehokkaat levyjarrut
Yksinkertaisesta ja varmatoimisesta Shimano Altus 1×8 -vaihteistosta löytyy sopiva välitys niin jyrkkien mäkien nousemiseen kuin vauhdikkaaseen menoon tasaisella. Tehokkaat Tektro-levyjarrut pysäyttävät sähköpyörän turvallisesti.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • 540 Wh akku (toimintamatka optimioloissa 110 km)
 • 45 Nm takamoottori
 • 8-vaihteinen Shimano Altus -vaihteisto
 • Mekaaniset levyjarrut
 • Lukittava joustokeula
 • 27,5/29 tuumaiset renkaat

2. Fitnord Ava 200

Halpa sähköpyörä

Paras halpa sähköpyörä kaupunkiin

FitNord Ava 200 on helppokäyttöinen sähköpyörä kaupunkiajoon ja pyöräretkille.

Matalarunkoinen sähköpyörä sopii kaikille ja on vaivaton ajaa.

Tehokas takamoottori tekee polkemisesta kevyttä mäessä ja vastatuulessa.

Ava 200:ssa on hintaluokkansa tehokkaimpia akkuja, joten siitä riittää virtaa useamman päivän ajeluihin kertalatauksella.

Akun toimintamatka jopa 110 kilometriä
Ava 200:ssa on luokkansa tehokkaimpia akkuja. Laadukkailla Samsung-kennoilla varustetusta 540 Wh akusta riittää virtaa avustustasosta, maastosta, lämpötilasta ja käyttäjän koosta riippuen jopa 110 km matkalle. Suurikapasiteettinen akku on huoleton pitkillä lenkeillä, eikä akkua tarvitse välttämättä ladata joka päivä. Akku on sijoitettu rungon alaosaan helppoa irrottamista ja lataamista varten. Akku on myös lukittavissa avaimella. Lisätietoa akun toimintamatkasta löydät tuotesivun teknisistä tiedoista. 

Viisi avustustasoa polkemista helpottamaan
35 Nm TechDrive-takamoottori tekee polkemisesta kevyttä – oli edessä sitten ylämäki tai vastatuuli. Moottorissa on viisi eri avustustasoa, joista voit itse valita, kuinka paljon moottori polkemistasi avustaa. Sopiva avustustaso valitaan helppokäyttöisen ohjausyksikön painikkeilla. Ohjausyksikön selkeä näyttö kertoo muun muassa vauhdin, ajetun matkan sekä akun tason.

Varmatoiminen Shimano 1×8 -vaihteisto ja tehokkaat levyjarrut
Yksinkertaisesta ja varmatoimisesta Shimano Altus 1×8 -vaihteistosta löytyy sopiva välitys niin jyrkkien mäkien nousemiseen kuin vauhdikkaaseen menoon tasaisella. Tehokkaat Tektro-levyjarrut pysäyttävät sähköpyörän turvallisesti.

Mukavaa kyytiä matalalla rungolla
Matalan rungon ansiosta tämä sähköpyörä sopii kenelle vaan. Matala runko tekee myös pyörän selkään nousemisesta ja kyydistä poistumisesta helppoa ja turvallista. Tämä pystyn ajoasennon kanssa tekevät Ava 200:sta täydellisen kaupunkipyörän! Ajomukavuutta lisäävät leveät CST Control Viva Eco -renkaat, jotka rullaavat erinomaisesti asfaltilla ja tarjoavat luotettavaa pitoa myös hiekkateillä. Sähköpyörässä on lisäksi kätevä tavarateline, lainmukaiset ajovalot edessä ja takana sekä roiskeilta suojaavat lokasuojat.


3. Himo C30R

Halpa sähköpyörä

Paras halpa hybridi sähköpyörä

C30:n kevyt, korroosionkestävä runko ja räätälöity haarukka on valmistettu kevyestä 6061-alumiiniseoksesta.

Yhdessä kevyiden komponenttien kanssa C30 on nopeampi ja ohuempi kuin kilpailijansa.

Tärkeimmät ominaisuudet:

Akun kantama: 60 km

Vaihteiden lukumäärä: 9

Teho: 250 W


4. Momas Balance 2023

Halpa ssähköpyörä

Halpa naisten sähköpyörä

Tämä on sporttinen, mukava sekä monikäyttöinen naisten sähköpyörä todella edulliseen hintaan.

Tätä monikäyttöistä sähköpyörää on helppo käyttää lyhyillä matkoilla kaupungissa sekä pitkillä ajoilla maastossa, asfaltilla tai soralla.

Ylämäkiä? Ne eivät ole ongelma tälle tehokkaalle pyörälle. Siinä on puhdas muotoilu harkituilla yksityiskohdilla, keskelle asennettu kampimoottori Bewolta, Shimanon vaihteet ja Tekktron jarrut sekä integroitu akku Samsungilta jonka toimintasäde on jopa 100 kilometriä. Tämä tekee Momas Balancesta tehokkaan ja luotettavan sähköpyörän, joka on erittäin kätevä.

Se, että moottori on asennettu keskelle tarkoittaa, että se toimii optimaalisella nopeudella koko ajan. Itse asiassa keskelle asennettu moottori on paras moottorijärjestelmä sähköpyörille; sillä on edistyksellisin teknologia ja uusimmat innovaatioratkaisut.

Naisten Momas Balance -sähköpyörässä on vakiona Tekro-jarrut ja Shimano-vaihteet. Elektroninen näyttö näyttää nopeuden, akun ja matkan jne. Lisää tilaukseen Twoc-äänitorvi, joka on halpa henkivakuutus ja lisävaruste, jolla kaikki pyörät on hyvä varustaa. 

Naisten sähköpyörä optimoidulla moottorilla

Kun normaali moottori sammuu välittömästi 25 km/h nopeudesta, optimointi johtaa tehon alenemiseen laillisen 10 prosentin nopeuden lisäyksen lisäksi. Samaan aikaan optimointi tarkoittaa, että moottori säästää jopa 20 % enemmän energiaa ja lisää kantamaa.

Moottorin optimointi Plus (laiton): Yllä olevien etujen lisäksi saat nostetun huippunopeuden 40 km/h:iin ja lisää tehoa moottorista.


Kuinka valita paras halpa sähköpyörä?

Parhaan halvan sähköpyörän valitseminen voi olla hieman hankalampaa, kuin rajattomalla budjetilla valittu sähköpyörä. Loppujen lopuksi etsit halpoja vaihtoehtoja, koska sinulla on budjetti, eivätkä sähköpyörät tule olemaan halpoja. Tämä kannattaa pitää mielessä.

Tämä johtuu erityisesti siitä, että sinun ei pitäisi tehdä kompromisseja siitä, mitä tarvitset vain säästääksesi paljon rahaa, varsinkin jos aiot käyttää kyseistä sähköpyörää päivittäisiin työmatkoihin tai viikonloppumatkoihisi karuilla teillä. Laatu, suorituskyky ja ominaisuudet ovat edelleen etusijalla.

Asiat, kuten moottori tehon, akku toimintamatkan ja vääntömomentin mäkikiipeilyä varten ovat tärkeitä näkökohtia. Jos käytät rahaa halpaan sähköpyörään, joka ei anna sinulle tarvitsemaasi tehoa ja kantamaa, voisi olla järkevämpää säästää hetki, että saa tarvitsemansa.

Käydään nyt siis läpi muutama asia, joihin kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota, kun etsinnässä on halpa sähköpyörä.

1. Sähköpyörän kantama

Sähköpyörää, josta virta loppuu muutaman kilometrin jälkeen, ei kannata ostaa hinnasta riippumatta. Mitä hyötyä on sähköpyörästä, jos sillä ei pysty kulkemaan niitä matkoja joihin tarvitsisit sitä? Suuri akku varmistaa, että saat tehoa ebikestasi sen sijaan, että työnnät sen kotiin.

Useimmat sähköpyörät luokittelevat akkunsa volttien (V) ja ampeerituntien (Ah) yhdistelmänä, joita voit yhdistää laskeaksesi pyörän akun todellisen kapasiteetin wattitunteina (Wh). Wattitunnit ovat hyödyllisempi määritys, koska niiden avulla voit arvioida, kuinka kauan akku kestää tietyllä nopeudella.

2. Sähköpyörän moottorin teho

Ei ole mitään järkeä omistaa sellaista sähköpyörää, jonka moottori ei ole tarpeeksi tehokas. Teho on yksi suurimmista eroista halvempien sähköpyörien ja kalliimpien sähköpyörien välillä. Monet ovat niin heikkoja, että tuskin huomaat poljinavustusta.

Muista, että todellinen nopeus vaihtelee useista syistä. Näitä syitä ovat esimerkiksi kuorma, tieolosuhteet, pysähdykset, käynnistykset ja niin edelleen.

3. Sähköpyörän kestävyys

Aina kun valitset tuotteen budjettitason version, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota sen yleiseen rakenteeseen. Et säästä rahaa, jos ostat sähköpyörän, joka hajoaa alkumetreillä.

Tästä syystä kannattaakin siis kiinnittää erityisen paljon huomiota halvan sähköpyörän saamiin arvosteluihin. Jos sähköpyörä on oikeasti todella huono, kerrotaan se todennäköisesti myös arvosteluissa.


Mikä laskee sähköpyörän hintaa?

Käymme nyt läpi syitä sille, miksi esitellyt pyörät ovat halvempia, kuin muut sähköpyörät.

1. Käytetty moottori

Suuri osa tässä artikkeleista esitellyistä sähköpyöristä käyttää napamoottoria keskivetomoottorin sijaan.

Napamoottorit (alkuperäinen alan standardi ja edullisempi näistä kahdesta) voidaan sijoittaa joko etu- tai yleisemmin takapyörään. Ne eivät yleensä salli samaa luonnollista ohjattavuutta kuin nykypäivän yhä yleisemmät keskivetomoottorit, koska niiden paino on keskittynyt pyörän etu- tai takaosaan.

Sitä vastoin keskivetomoottorin paino on alhainen ja keskitetty alakiinnikkeen päälle, mikä johtaa parempaan hallintaan ja tasapainoisempaan ajotuntumaan, aivan kuten perinteisessä pyörässä.

Tämä ominaisuus on usein tärkeätä, kun etsinnässä on esimerkiksi sähkömaastopyörä tai sähköfatbike.

2. Sähköpyörässä käytetyt komponentit

Yleensä mitä halvempi pyörä, sitä halvemmat osat. Mutta tämä ei välttämättä tarkoita, että ajaisit hurisevan tölkin päällä. Se tarkoittaa vain sitä, että pyörän suunnittelijat ottivat huomioon, missä he voisivat sisällyttää alemman tason osia turvallisuudesta tinkimättä ja laittoivat tuotantokustannukset sinne, missä sillä on eniten merkitystä – hydrauliset levyjarrut, kunnolliset renkaat ja luotettava sähköjärjestelmä.

Ja vaikka joidenkin näiden pyörien sähkökomponentteja ei ehkä ole merkitty tutulla nimellä, kuten Boschilla tai Shimanolla, se ei tarkoita, että ne eivät pystyisi samaan.

Parhaiden sähköpyörien moottorit ja edullisempien sähköpyörien moottoreiden ero ei välttämättä ole niin suuri, kuin ensiksi saattaisi ajatella.

3. Sähköpyörän akku

Useimmat tämän hintaluokan pyörät eivät piilottaneet akkujaan erityisen tyylikkäästi. Sen sijaan yritykset asensivat ne näkyvästi alaputken päälle.

Alamme kuitenkin nähdä enemmän akkuja piilossa alaputken sisällä tai huomaamattomasti istuinputken takana.

Edullisemmalla sähköpyörällä ei myöskään kannata ajatella ajavansa todella pitkiä matkoja.

4. Sähköpyörän valo

Neljäs alue, jolla yritykset leikkaavat kustannuksia; joissakin sähköpyörissä ei ehkä ole integroituja valoja, mikä vaikeuttaa sinun näkemistäsi ja näkyvyyttäsi himmeimmissä olosuhteissa.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli