Garmin Fenix ​​​​6 kokemuksia & arvostelu

Jaa artikkeli

Fenix ​​6 on yksi Garminin suositusta kuntokellosarjasta. Siinä on hieno muotoilu, edistyneempi seuranta ja parannetut kuntoiluominaisuudet, jotka auttavat sinua olemaan aktiivisempia ja pysymään terveinä.

Fenix-sarjassa on kaikki mitä tarvitset ulkoilun ja seikkailun seurannan suhteen. Lue Garmin Fenix 6 kokemuksia ja arvostelumme siitä. Urheilukellon ostaminen on hyvä ajatus.

Mikä on hyvä hinta Garmin Fenix ​​​​6:lle?

Garmin Fenix ​​​​6 on hyvä hinta saamillesi ominaisuuksille. Tässä kellossa on esimerkiksi monia sisäänrakennettuja antureita, jotka mittaavat esimerkiksi sykettäsi ja kuinka paljon happea hengität. Siinä on myös kompassi ja barometri, joten se voi kertoa kuinka korkealla tai alas merenpinnasta olet (barometri). Akun kesto on myös vaikuttava: jopa 20 tuntia GPS-tilassa ja jopa 48 tuntia muutoin – se on paljon enemmän kuin useimmat älykellot! 

Tämä kello on täydellinen yhdistelmä tyyliä ja toimivuutta, myös uidessa! (Älä vain käytä sitä suolavedessä!)

Se on ehdottomasti hintansa arvoinen, jos kaikki nämä asiat ovat sinulle tärkeitä seuraavan kellon oston yhteydessä.

Garmin Fenix ​​​​6 kokemuksia & arvostelu

garmin-fenix-6-arvostelu

Garmin Fenix ​​6 on yksi, ellei paras moniurheilu-älykello, mitä rahalla voi ostaa.

Se tuo suorituskyvyn ja seikkailun seurannan sekä GPS-pohjaisen kartoituksen lähes kaikkiin ulkoiluun, joita voit ajatella.

Garmin Fenix ​​​​6 on loistava kello juoksijoille, vaeltajille ja uimareille, jopa golffaajille. Se on myös loistava valinta triathlonisteille, jotka haluavat käyttää kelloaan harjoitusvälineenä. 

Sen lisäksi, että Garmin Fenix ​​​​6 on kuntoseuranta ja älykello, se on myös aktiivisuusseuranta, joka seuraa askeleita, kuljettua matkaa, poltettuja kaloreita ja unen laatua. Garmin Fenix ​​​​6 on loistava vaihtoehto kaikille, jotka etsivät älykelloa, joka tekee kaiken. 48 tunnin akunkeston ansiosta voit käyttää sitä harjoitusten aikana ja käyttää sitä sitten päivittäisenä kellona.

Siinä on kuitenkin huono puoli. Sen mukana tulee suuri hintalappu, joka saa useimmat ihmiset pois.

Tekniset tiedot:

 • Linssin materiaali: Corning® Gorilla® Glass 3
 • Näytön koko: 1.3″ (260 px)
 • Rungon koko: 47 x 47 x 14.7 mm
 • Litiumioniakku
 • Akun kesto: Älykello: 14 päivää, GPS: 36 h, Max Battery GPS-tila:72 h, Expedition GPS-tila: 28 päivää, Virtaa säästävä kellotila: 48 päivää
 • Paino: 80 grammaa
 • Vesitiiviysluokka: 10 ATM
 • Muisti: 64 GB

Juokseminen Garmin Fenix ​​6 kanssa

Garmin Fenix ​​6 on loistava juoksukello. Se on helppokäyttöinen, siinä on pitkä akunkesto ja näyttö on melko hyvä. Fenix ​​6 on loistava valinta, jos etsit yleistä juoksukelloa, joka kestää useita tunteja harjoituksissa ilman, että sitä tarvitsee ladata joka ilta. Se seuraa sykettäsi, nopeuttasi ja matkaasi.

Ainoa havaittu pieni haittapuoli oli se, että oli vaikeuksia lukea näyttöä, kun ulkona oli aurinkoinen tai erittäin kirkas.

GPS- ja GLONASS-vastaanotto on myös erittäin tarkka. Tämä laite näyttää mahtavalta kellolta kaikille, jotka haluavat lähteä juoksemaan ilman puhelinta mukanaan.

Kello seuraa myös VO2 Max -arvoasi (maksimaalinen hapenkulutus), joka on tärkeä mittari, jonka avulla voit parantaa kuntoasi ajan myötä. 

Fenix ​​6 tukee kahta erilaista optista HR-tekniikkaa: Ranneke käyttää “Chest Strap Heart Rate Monitoria”, joka mahdollistaa tarkemmat lukemat kuin itse kello yhdistää suoraan rintakehään langattoman ANT+-lähettimen kautta, ja lähettää sitten lukemat takaisin kelloon Bluetoothin kautta. Tämä on ihanteellinen erityisesti juoksuun, koska se tarjoaa erittäin tarkkoja tietoja fysiologiastasi sekä suorituskyvyn seurantaa ajan mittaan – ja koska se ei vaadi suoraa kosketusta ihoasi kuten jotkut muut laitteet, sinun ei tarvitse huolehtia hiki tai aurinkovoide häiritsee sen tarkkuutta

Fenix ​​6 on myös erinomainen unesi seurantaan. Se tarkkailee, kuinka paljon aikaa vietät kevyessä, syvässä ja REM-unessa sekä kunkin vaiheen laatua. Tämä voi auttaa sinua ymmärtämään, mitkä tekijät vaikuttavat terveyteen ja suorituskykyyn. Jos et esimerkiksi saa tarpeeksi REM-unta, kannattaa ehkä yrittää muuttaa elämäntapaasi saadaksesi enemmän lepoa!

garmin-fenix-6

Garmin Fenix 6 juostessa 

Juoksussa voit vaihtaa eri datanäyttöjen välillä, jotka tarjoavat perustiedot (aika, matka, vauhti, nopeus) ja pääsynäyttöjen välillä, jotka sukeltavat datanälkäisten ja suorituskykyyn pyrkivien urheilijoiden mittareihin, kuten syke, korkeus/lukema. 

Fenix 6:n todellinen teho tulee esiin, kun alat käyttää navigointia ja Pulse Ox -tietoja juoksussasi. Navigointi karttojen avulla on uskomattoman hyödyllistä, kun yrität juosta uudessa kaupungissa tai vain löytää tietä takaisin kotiin, kun huomaat olevasi myöhässä ja sinun on löydettävä nopein polku kotiin. 

Viimeiset kommentit kellosta juoksemisen aikana. Garmin Pay on todella hyvä pitää juoksussa, paljon mukavampaa, jos sinulla on ranteessa luottokortti ravinto-/nesteostoksia varten, sen sijaan, että kantaisit ruokaa/vettä itse tai juoksisit käteistä mukana.


PacePro™ – strategiat

PacePro on suunniteltu auttamaan sinua vauhdittamaan juoksuasi ottamaan huomioon kurssin mäkiä, yleistä tavoitevauhtia ja sitä, haluatko suorittaa juoksu toisen puoliskon nopeammin (tunnetaan negatiivisena splittinä).

Tämä ominaisuus asettaa yksittäiset jaetut tavoitteet jokaiselle juoksumailille tai -kilometrille näiden tietojen perusteella. Jos esimerkiksi haluat juosta puolimaratonin keskimäärin viisi minuuttia kilometriä kohden, sinua voidaan pyytää juoksemaan ensimmäinen kilometri 4 minuutissa 50 sekunnissa tietäen, että toinen on 5 min 10 sekunnissa, koska siinä on mäki.

Muuttuvat jaetut kohteet ovat loistava tapa keskittyä ja katsoa, mitä on tulossa seuraavan kilometrin tai mailin aikana. Sinulle kerrotaan myös, kuinka paljon edellä tai jäljessä yleistä tavoitettasi olet.

Se on ominaisuus, joka pohjimmiltaan luo älykkään tahdistuskaistan ja on parhaimmillaan muuttuvilla maastoilla, mutta se on myös loistava tahdistamaan negatiivista jakoa.

Garminilla on ollut kelloissaan jo jonkin aikaa virtuaalinen kilpailutahdistustila, joka käytti yleistä tavoiteaikaa ja -matkaa pitääkseen sinut raiteilla, mutta sen jakaminen yksittäisiin jaotteluihin PaceProlla tekee siitä paljon hyödyllisemmän.

Voit ennakoida mahdollisia ongelmia, jos juoksusi reitti poikkeaa PacePro-suunnitelmasta, mutta silloinkin voit siirtyä takaisin normaaliin juoksuruutuun.


Garmin Fenix 6 tärkeimmät ominaisuudet

 • Sykeanturi ranteessa
 • Pulse Ox-anturi veren happisaturaation ja palautumisen seurantaan
 • Suoritustietojen seuranta ja Body Battery energiatasojen seurantaan
 • Yhteensopivuus eri GNSS-järjestelmien kanssa; GPS, GLONASS ja Galileo 
 • Esiladatut lajiprofiilit (pyöräily, uinti, pikajuoksu, vaellus, soutu, laskettelu, golf jne.)
 • Virrankulutuksen hallinta ja expedition-tila
 • ABC-anturit: korkeusanturi, gyroskooppi, barometrinen ilmanpainemittari, kolmiakselinen sähköinen kompassi
 • Turvallisuus ja seurantaominaisuudet riippumatta sijainnistasi
 • Älykkäät ilmoitukset suoraan kelloosi
 • Älypuhelinyhteensopivuus: iPhone®, Android
 • Musiikkisovellukset: jopa 2 000 kappaletta ja yhteensopivuus suoratoistopalveluiden kanssa
 • Garmin Pay-lähimaksu 
 • Connect IQ-kauppa sovellusten lataamiseen ja kellon visuaalisten ominaisuuksien räätälöintiin
 • Langattomat yhteydet: BLUETOOTH®, ANT+ ja Wi-Fi®

Plussat

 • Paras älykello ulkona tapahtuvaan liikunnan seurantaan
 • Kiinteä ja vakaa muotoilu
 • Tarkka toiminnan seuranta
 • Voit käyttää kelloa puhelimena tai Wi-Fi-hotspotina, kun se on liitetty pariksi puhelimesi kanssa.
 • PacePro™-tahdistusstrategiat mukava lisä juoksijalle

Miinukset

 • Hinta
 • Ei tyylikkäin kello

Yhteenveto Garmin Fenix 6 kokemuksia

Garmin Fenix ​​​​6 on erittäin hyvä ja tehokas laite, joka tuo huippuluokan muotoilua ja suorituskykyä nopeatempoiseen elämäntyyliisi.

Jos etsit kelloa, joka voi tehdä kaiken ja enemmän, tämä on oikea kello sinulle!

Kirjoittaja

Olen motivoitunut kirjoittaja ja olen intohimoisesti kiinnostunut treenaamisesta sekä terveydestä. Kirjoitan tätä blogia, jossa jaan treenivinkkejä ja kokemuksiani muille samanhenkisille ihmisille. Juokseminen ja pyöräileminen on ollut intohimonani aina kuntosalilla treenaamisen ohella.

Jaa artikkeli