FitNord Rumble 1000 kokemuksia & arvostelu

fitnord-rumble-1000

FitNord Rumble 1000

Arvosana 3,5/5

Jos hakusessa on pyörä, jolla haluat tehdä työmatkoja kaupungissa, mutta myös mahdollisesti pidempiä ja haastavampia retkiä vapaa-ajalla, FitNord Rumble 1000 -sähköfatbike on yksi parhaista vaihtoehdoistasi siihen.

Siinä yhdistyy fatbiken ja sähköllä toimivan pyörän parhaat puolet.

Sähköpyöristä on tullut osa Suomen katukuvaa ympäri vuoden. Me haluamme tutustua mahdollisimman moniin sähköpyöriin ja löytää niistä parhaimmat eri tilanteisiin.

Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin FitNord Rumble 1000 -sähköpyörään sekä sen ominaisuuksiin.

FitNord Rumble 1000 kokemuksia käy läpi sähköfatbikepyörän tärkeimmät ominaisuudet, kun taas FitNord Rumble 1000 arvostelu tutustuttaa sinut siihen, mitä muut ovat sanoneet pyörästä.

Katso myös muut testaamme parhaat fatbike sähköpyörät!

FitNord Rumble 1000 kokemuksia

Me ainakin haluamme sähköpyörän, jolla ajaminen onnistuu niin kaupungissa kuin haastavissakin olosuhteissa.

FitNord Rumble 1000 on sähköfatbike eli sen renkaat soveltuvat monenlaisiin maastoihin. FitNord Rumble 1000 arvostelu ei olisi mitään ilman 200 km akun keston mainitsemista. Sen avulla et jää tienvarteen akun tyhjentyessä edes talvipakkasilla.

Tästä pyörästä löytyvät kaikki suosittujen ja laadukkaiden sähköpyörien tärkeimmät ominaisuudet tehokkaasta moottorista suurikapasiteettiseen akkuun sekä sähköpyörälle optimoituihin jarruihin ja maastoajoonkin sopivaan vaihteistoon.


Akku ja moottori

Sähköpyörän akku vaikuttaa siihen, kuinka pitkälle pyörällä pystyy ajamaan. Se antaa voimaa moottorille ja muille pyörän sähköllä toimiville toiminnoille, kuten näytölle.

FitNord Rumble 1000 kokemuksia täyttävät kommentit pyörän jopa 200 kilometrin kantamasta eli Samsungin / LG:n litiumioniakku kestää täyteen ladattuna noin 200 kilometrin pyöräilymatkan. Huomioi kuitenkin, että tämä on vain optimioloissa eli maastopyöräily tai talviolosuhteet voivat lyhentää matkaa. 

Suurella akulla on kuitenkin muitakin hyötyjä. Se on ideaalivalinta talviolosuhteisiin, koska edes pakkanen ei saa akkua tyhjenemään pikavauhtia.

Työmatkapyöränä taas hyöty on siinä, ettet joudu lataamaan pyörää joka yö vaan voit ajella sillä useamman päivän putkeen pelkäämättä tienvarteen jäämistä.

Valtavasti virtaa sisällään pitävä akku on yllättävän siron näköinen osana pyörän runkoa. Se ei luo uloketta rungon sivuun, joten et vahingossa osu siihen polkiessa. Lataaminen tapahtuu pyörän mukana tulevalla laturilla.

Tässä vielä akun tiedot tarkemmin: 1008 Wh, 36 V, 28 Ah. 

FitNord Rumble 1000 -pyörän moottori on sähköpyörissä suosittu TechDrive-keskimoottori 250 W teholla ja 100 Nm vääntömomentilla.

Moottorin 5 avustustasoa vaihtuvat polkemisen voiman mukaan ja enimmäinen avustettu nopeus on 25 km/h. Momenttitunnistin seuraa poljinvoimaa ja avustustasot vaihtuvat välittömästi ilman viivettä, mikä on tärkeää erityisesti kaupungissa ja maastoajossa, kun nopeudet ja tilanteet vaihtuvat hetkessä.

Akuntila ja moottorin aputasot sekä nopeus, matkamittari, ajoaika ja maksiminopeus on helppoa tarkistaa ohjaustangossa olevalta värilliseltä TechDrive-näytöltä. Avustustasoja voidaan vaihtaa painikkeista näytön sivussa. 


Vaihteet ja voimansiirto

Pyörässä on 9 vaihdetta, joita on helppoa vaihtaa ohjaustangon Shimano Acera SL-M3000-R -vaihdevivun avulla.

9 vaihdetta pitävät huolen, että pyörä sopii monipuolisesti ajamiseen niin asfaltilla, hiekkateillä kuin maastossakin.

Vaihde on merkkiä Shimano Alivio. Etupyörästä löytyy 38T-ratas ja takapyörästä 11-32T-ratas. 


Jarrut ja renkaat

FitNord Rumble 1000 -pyörässä on 26-tuumaiset fatbike-renkaat. Nämä 26″ 4″ Maxxis Minion Exo -renkaat saavat pyörän tuntumaan vakaammalta ja järeämmältä menopeliltä.

Fatbike-renkaiden hyvä puoli on, että ne soveltuvat erinomaisesti maastoajoon. Renkaiden urat ovat syviä ja leveä koko suojaa niitä puhkeamiselta maaston vaaranpaikoissa.

Pyörästä löytyy sekä taka- että etujarru. Kyseessä ovat hydrauliset levyjarrut, joita nähdään usein nimenomaa maastopyörissä niiden toimintavarmuuden ja jarrutustehon takia. Pyörän renkaat eivät lukitu, mutta jarrutus käy silti nopeasti.

Tämä on tärkeää, koska sähköpyörällä vauhti voi nousta todella nopeaksi ja silloin tilanteisiin ei ehdi varautua yhtä pitkän matkan päästä. Jarruissa on Tektro T275, 180mm -jarrulevyt.


Lisävarusteet

Pyörästä löytyvät kaikki välttämättömät lisävarusteet. FitNord Rumble 1000 on valmistettu pohjoismaisiin olosuhteisiin. Siinä on paristokäyttöiset LED-valot sekä edessä että takana pimeällä ajamiseen.

Akun latausta varten mukana tulee laturi. Pyörä sisältää myös seisontatuen sekä säädettävän ohjainkannattimen.

Voit myös ostaa pyörään erikseen lisävarusteita ja tehdä siitä juuri sinulle sopivan. FitNord Rumble 1000 -pyörään löytyy esimerkiksi erilaisia lukkosysteemejä, lokasuojia, nastarenkaat ja tarakka eli polkupyörän tavarateline.


FitNord Rumble 1000 arvostelu

Tässä vielä yhteenvetona FitNord Rumble 1000 arvostelu. 

Plussat

  • Paksut fatbike-renkaat sopivat myös maastoajoon
  • Hydrauliset levyjarrut lisäävät turvallisuutta nopealla ja tehokkaalla jarrutuksella
  • Jopa 200 km kantama
  • Ideaalivalinta myös talviajoon

Miinukset

  • Laadusta joutuu maksamaan.
  • Markkinoilta löytyy myös halvempia malleja kuin FitNord Rumble 1000
  • Fatbike-renkaat eivät ole kaikkien mieleen. Ne ovat todella paksut ja tekevät pyörästä aika massiivisen.

Jos hakusessa on pyörä, jolla haluat tehdä työmatkoja kaupungissa, mutta myös mahdollisesti pidempiä ja haastavampia retkiä vapaa-ajalla, FitNord Rumble 1000 -sähköfatbike on yksi parhaista vaihtoehdoistasi. Siinä yhdistyy sähköpyörän sähköinen avustus polkemiseen sekä fatbiken paksuista renkaista ja painosta seuraava vakaus ja voima.

Kokemuksissa tulee ilmi, että useimmat pyörän hankkineet ovat siihen tyytyväisiä. FitNord Rumble -pyörät sopivat nimenomaa Suomen oloihin ympäri vuoden.

Useimmat FitNord Rumble 1000 kokemuksia sisältävät arvostelut hehkuttavat pitkää kantamaa, vaikka huomioivatkin, että 200 kilometrin saavuttamiseksi kannattaa käyttää ECO-asetusta. Se ei kuluta yhtä paljon akun virtaa.

Älä lähde pyörällä maastoon ajatellen sen kestävän 200 kilometriä siellä, koska haastavissa oloissa tarvitaan enemmän virtaa kuluttavia avustustasoja.

Sähköpyörien huonoin puoli on, että niitä on erittäin hankalaa polkea moottorin ja akun ollessa poissa käytöstä. Kun akku riittää optimaalisesti 200 kilometriin, ei sitä tarvitse pelätä oikeastaan ikinä. Harvempi meistä pyöräilee yli 200 kilometriä päivässä pysähtymättä niin, että ehtisi ladata pyörää.

FitNord Rumble 1000 -sähköpyörä on kooltaan suurempi kuin ehkä odotat. Se on 27 kiloinen fatbike ja ne ovat tunnetusti massiivisia pyöriä. Tässä on hyvät ja huonot puolensa.

Toisaalta se tekee pyöräilystä mukavaa sähköavustuksella ja pyörä sopii myös haastaviin olosuhteisiin.

Mutta pyörän kantaminen ja nostaminen voi tuntua tuskalliselta. Jos joudut raahaamaan pyörää rappusia talteen asuntoosi tai matkanvarrella on esteitä, joiden yli pyörä pitää nostaa, kannattaa ehkä harkita kevyempää ja sirompaa sähköpyörää. Tai sitten ottaa tämä pyörän nostelu treenin kannalta.