Fitnord Ava 300 kokemuksia & arvostelu

fitnord ava 300 kokemuksia

Fitnord Ava 300

Arvosana 4,5/5

Jos haluat hyvännäköisen sähköpyörän, joka ensi silmäyksellä ei eroa paljoa normaaleista pyöristä, Fitnord Ava 300 on kuin sinulle luotu.

Silti Fitnordin sähköpyörästä ei puutu tehoa ja muita sähköpyörien etuja.

Lue pidemmälle ja käy läpi Fitnord Ava 300 arvostelu pyörän eri ominaisuuksien kautta.

Sähköpyörät ovat vallanneet Suomen katukuvan. Erilaisia pyöriä ja malleja on valtavasti eikä sen yhden oikean pyörän valinta ole niin helppoa. Lue vertailumme eri sähköpyöristä tästä.

Fitnord Ava 300 on hyvä peruspyörä heille, jotka haluavat hankkia sähköpyörän peruskäyttöön sopuhinnalla. Lue tämä Fitnord Ava 300 arvostelu ja saat tietää lisää tästä pyörästä sekä kuulla Fitnord Ava 300 kokemuksia.

Ehkä tässä olisi juuri sinulle sopiva sähköpyörä!

Fitnord Ava 300 arvostelu

Jos haluat hyvännäköisen sähköpyörän, joka ensi silmäyksellä ei eroa paljoa normaaleista pyöristä, Fitnord Ava 300 on kuin sinulle luotu.

Silti Fitnordin sähköpyörästä ei puutu tehoa ja muita sähköpyörien etuja. Lue pidemmälle ja käy läpi Fitnord Ava 300 arvostelu pyörän eri ominaisuuksien kautta.


Pyörän ulkonäkö & runko

Kuten jo mainitsimme, tämä sähköpyörä on ulkonäöltään yllättävän siro ja perinteisen pyörän näköinen. Akku löytyy rungon sisästä ja näin pyörässä ei ole ylimääräistä rumaa akkukoteloa tai akusta johtuvaa uloketta. Voit hankkia pyörän tyylikkään mustalla tai valkoisella rungolla.

Fitnord Ava 300 kokemuksia parantaakin se, että pyörän malli on erittäin mukava. Kuka haluaisi ajaa rumalla tai epämukavalla pyörällä? Koska pyörä on unisex-mallia, sopii se kaikille pyöräilijöille sukupuolesta riippumatta.

Huomioi kuitenkin, että valitset sinulle sopivan rungon koon, koska yleisilmeeltään pyörä on aika matala. Onneksi eri rungon koot sopivat suurimmalle osalle aikuisista sekä nuorista.


Pyörän akku ja pyöräilymatka

Fitnord Ava 300 -sähköpyörässä on pisimmillään 150 kilometrin pyöräreissuille sopiva hintaansa nähden tehokas akku. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tähän matkaan vaikuttavat monet asiat maaston muodoista käytettyyn avustustasoon. Kapasiteettia akulla on 720 Wh, joka riittää hyvin hankalissakin tilanteissa. Tosin maastoajoon kannattaa harkita maastosähköpyörää. Fitnord Ava 300 sopii parhaiten kaupunkiajoon.

Pitkäkestoinen akku ei kuitenkaan tarkoita, että pyörästä olisi hyötyä vain sadan kilsan lenkkejä tekeville superpyöräilijöille. Itseasiassa suuri kapasiteetti on ideaali nimenomaa kaupungissa ja vaikkapa työmatkoille sekä tietenkin Suomen talviin.

Kun kapasiteettia on paljon, ei sähköpyörää tarvitse ladata joka yö vaan voit luottaa sen akun kestävän muutamia päiviä putkeen. Ja samalla talvioloissa ei tarvitse pelätä, että kylmyys tyhjentää akun nopeasti, jos joudut jättämään pyörän ulos työpäivän ajaksi tai käydessäsi kaupassa.

Kätevää Fitnord Ava 300 -pyörän akussa on se, että sen voi irrottaa rungosta latausta varten tai jos pelkäät roistoja. Akussa on myös lukkosysteemi.


Pyörän moottori ja avustustasot

Avustustasot ovat yksi sähköpyörien tärkeimmistä ominaisuuksista. Niillä tarkoitetaan sitä, kuinka paljon sähköpyörän moottori avustaa pyöräilyäsi.

Fitnord Ava 300 -pyörässä on 5 avustustasoa. Niitä vaihdetaan ohjaustangossa helposti saatavilla olevasta näytöstä, josta lisää alempana. 1 tasolla moottori auttaa vain vähän polkemisessa ja 5 tasolla puolestaan moottori tekee suurimman osan työstä. 

Pyörän moottorissa on voimaa 45 Nm. Kyse on takamoottorista, joka on TechDrive -mallia. 


Vaihteet ja jarrut

Sähköpyörät eivät ole pelkästään moderneja akulla ja moottorilla toimivia laitteita vaan lisäksi niistä löytyvät tietenkin vaihteet ja jarrut.

Fitnord Ava 300 -pyörässä on Shimano Altus -vaihteisto, joka takaa, että pyörästä löytyy vaihde moniin eri tilanteisiin ylämäistä alamäkiin. Vaihteet vaihtuvat nopeasti, mikä on tärkeää sähköpyörissä, koska tilanteet tulevat vastaan normaalia pyöräilyä nopeammin. Vaihteita on 8. 

Hydrauliset levyjarrut puolestaan pitävät huolen, ettei mikään tilanne pääse yllättämään sinua liian myöhään. Sähköpyörän jarrujen tulee olla tarpeeksi tehokkaat ja nopeasti toimivat, että jarrutus onnistuu myös kovassa vauhdissa. Ja toisaalta pysähdys ei saa olla liian nopea, ettei pyörä kippaa sinua ohjaustangon ylitse. 


Sähköpyörän näyttö

Näyttö on sähköpyörän ohjaukseen ja seurantaan tarkoitettu laite. Siitä löytyvät kaikki tarvittavat tiedot sähköpyörästä ja sen toiminnasta. Siitä myös vaihdetaan pyörän avustustasoja.

Fitnord Ava 300 -pyörän näytöllä näkyy ensinnäkin sen hetkinen avustustaso, akuntila sekä ajonopeus. Lisäksi voit kuitenkin seurata myös kuljettua matkaa kilometrimittarilla.


Fitnord Ava 300 kokemuksia

Fitnord on luotettu sähköpyörämerkki, jonka pyörille löytyy netistä lukuisia hyviä arvosteluja ja tyytyväisiä asiakkaita. Fitnord Ava 300 on keskihintainen perussähköpyörä Fitnordilta, jossa on kuitenkin monia hyviä ominaisuuksia. Se antaa vastinetta rahoillesi.

Todiste monien pyöräilijöiden hyvistä kokemuksista on se, että Fitnord Ava 300 on välillä loppuunmyyty kaikilta pyörien jälleenmyyjiltä. Eli saatat joutua etsimään pyörää ennen kuin voit hankkia sen! Malli on erittäin suosittu keväällä ihmisten hankkiessa uusia sähköpyöriä.

Monet suomalaiset valitsevat Fitnord Ava 300 -sähköpyörän, koska se yhdistelee Suomeen sopivia ominaisuuksia, pitkää akunkestoa, tyylikästä ulkonäköä ja rahoille vastinetta antavaa hintaa. Fitnord Ava 300 kokemuksia kannattaakin siis kysellä nimenomaa pohjoismaisilta pyöräilijöiltä, jos haluaa tietää juuri meidän säihimme sopivat vinkit ja mielipiteet.

Sähköpyörää valitessa kannattaa verrata sitä muihin saman hintaluokan pyöriin. Siinä suhteessa Fitnord Ava 300 on ylivoimainen. Esimerkiksi muut tämän hintaluokan sähköpyörät kulkevat vain noin 50-80 kilometriä, joka on alle puolet Fitnord Ava 300 -pyörän 150 kilometrin kantamasta.

Myös muut Fitnord Ava 300 -pyörän ominaisuudet pitävät puolensa saman hintaluokan pyöriin verrattuna tai jopa voittavat ne huomattavalla edulla. 

Plussat

  • Hyviä kokemuksia
  • Pitkä kantama
  • Hyvä akku
  • Tyylikäs
  • Hyvä hinta
  • Jarrut

Miinukset

  • Ei sovi maastoon