Älykello vai urheilukello?

Jaa artikkeli

Sekä älykellot että urheilukellot voivat auttaa sinua pysymään yhteydessä, seuraamaan päivittäistä toimintaasi ja seuraamaan edistymistäsi kohti kuntotavoitteitasi. Mutta näiden kahden laitetyypin välillä on eroja, minkä vuoksi sinun on päätettävä, mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeimpiä.

Yleisesti ottaen urheilukellot keskittyvät enemmän terveyden ja aktiivisuuden seurantaan kuin puhelimen ilmoituksiin – niiden pienemmät näytöt eivät sovellu viestien lukemiseen ja niihin vastaamiseen yhtä hyvin kuin älykellojen suuremmat näytöt.

Jotkut älykellot on suunnattu muotitietoisille ihmisille, jotka haluavat myös pysyä kunnossa: ihmisille, jotka haluavat pääasiassa houkuttelevan kellon hyvillä älyominaisuuksilla ja joukolla kunto-ominaisuuksia.

Toiset on suunnattu suoraan kuntoharrastajille, jotka haluavat runsaasti antureita erikoisharjoittelun seurantaan.

Molemmissa laitteissa on kuitenkin paljon ominaisuuksia, jotka tarjoavat ulkonäköä, kehittyneitä terveysominaisuuksia, edistyneitä älykkäitä ominaisuuksia ja yksityiskohtaista urheiluseurantaa.

Kannattaako urheilukello?

Urheilukello vai älykello

Perustasolla urheilukellot voi antaa sinulle käsityksen päivittäisestä aktiivisuudestasi ja seurata askeleitasi, kaloreitasi ja untasi. Edistyneemmät laitteet tukevat tietyntyyppistä liikuntaa tai urheilua, kuten juoksua, pyöräilyä, uintia tai hiihtoa. Toiset tarjoavat usean lajin seurantaa, joilla voit seurata koko harjoitteluasi juoksumatolta uima-altaaseen.

Joissakin on edistyneempiä antureita seurantaa varten, kuten sykemittarit, ja joissakin puhelimen perusilmoitukset, kuten tekstiviestit tai sähköpostit. Ne, joissa on sisäänrakennettu GPS, voivat toimia ilman puhelinta, jolloin voit jättää sen kotiin mennessäsi lenkille tai pyöräilemään.

Urheilukellon plussat ja miinukset:


Plussat: Urheilukelloja on saatavilla halvemmalla kuin älykelloja, joten ne ovat hyvä vaihtoehto, jos sinulla on tiukempi budjetti. Saatavilla on myös paljon mukavuutta ajatellen suunniteltuja malleja, joten voit käyttää sitä koko päivän ilman ongelmia. Kehittyneitä laitteita on saatavilla hyvin erityisiin urheilulajeihin ja aktiviteetteihin, mutta korkeammalla hinnalla – mikä saattaa saada sinut miettimään, olisiko älykello parempi.


Miinukset: Harjoittelun ja aktiviteetin ulkopuolella laitteet vaihtelevat sen suhteen, kuinka monipuolisesti ne ovat muiden toimintojen, kuten puhelimen ilmoitusten, musiikin toiston ja kolmannen osapuolen sovellusten suhteen.

Onko älykellosta hyötyä?

Lyhyesti: valitse älykello, jos pidät ideasta pienoisälypuhelimesta ranteessasi tai etsit erityisiä urheiluseurantaominaisuuksia.

Älykellojen suurin vahvuus on niiden kyky yhdistää älypuhelimesi ilmoitukset – kuten tekstiviestit, puhelut, sähköpostit, reittiohjeet, kalenteritapaamiset ja sosiaalisen median viestit – mukavasti ja tyylikkäästi.

Parhaiden älykellojen avulla voit helposti tarkastella ilmoituksia ja vastata niihin, sanella teksti- tai sähköpostivastauksia tai lähettää vastauksia, ja useimpien pitäisi käsitellä ainakin kuntoilun ja aktiivisuuden seurannan perusteita.

Älykellon avulla voit myös nähdä enemmän yksityiskohtia harjoituksistasi tai älykkäitä ilmoituksia yhdellä silmäyksellä ilman, että otat puhelinta pois, koska sillä on suurempi näyttö kuin kuntoseurantalaitteella.

Älykellojen plussat ja miinukset:


Plussat: Ne, joissa on edistyneitä älykkäitä ominaisuuksia, sopivat erinomaisesti ilmoitusten vastaanottoon ja niihin vastaamiseen. Parhaat urheilukellot tarjoavat tarkan kuntoseurannan, kuten askelten, etäisyyden ja sykemittauksen.


Miinukset: Älykellot ovat keskimäärin kalliimpia kuin kuntoseurantalaitteet. Ja monilla niistä on lyhyt akunkesto, joten niitä on ladattava säännöllisesti, jopa päivittäin.
Kuten urheilukellot myös älykellot voivat vaihdella sen suhteen, kuinka tarkasti ne mittaavat aktiivisuuttasi ja kuinka helppoa niitä on käyttää.

Urheilukellon ja älykellon hinta

Voit ostaa sekä urheilukelloja että älykelloja verkosta vain 3 eurolla, mutta emme suosittele näitä erittäin halpoja malleja. Liikahalpojen puettavien vaatteiden ostaminen voi vaarantaa tietosi.

Olemme arvioineet älykelloja ja urheilukelloja, joiden hinnat vaihtelevat hieman yli 20 euron ja yli 600 euron välillä.

Kun kulutat enemmän, saat yleensä enemmän ominaisuuksia, kuten useiden lajien seurannan tai älykellossa mahdollisuuden soittaa puheluita ilman puhelinta.

Yhteenveto älykello vai urheilukello

Yleisesti ottaen voisikin siis sanoa, että valintasi urheilukellon ja älykellon välillä määrittyy lähinnä käyttötarpeesi mukaan. Jos tarkoituksesi on pyrkiä saavuttaa urheiluun liittyvät tavoitteesi mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti, suosittelemme urheilukelloa. Jos taas haluat integroida kellon suureksi osaksi elämääsi, suosittelemme älykelloa.

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli