Adidas juoksukengät: 5 parasta erilaisiin tarpeisiin

Jaa artikkeli

Adidas on vakiinnuttanut asemansa kenkä- ja urheiluvaatemarkkinoilla pysyen uskollisena perustajansa Adi Dasslerin alkuperäiselle visiolle: kuunnella urheilijoiden toiveita ja valmistaa heille sopivia tuotteita.

Dassler aloitti kenkäliiketoiminnan Saksan Herzogenaurachissa vuonna 1924. Hän sai nopeasti tunnustusta, kun Lina Radke voitti kultaa vuoden 1928 olympialaisissa hänen kengissään, samoin kuin Jesse Owens vuonna 1936.

Dasslerin intohimo uudistuksiin ja laatuun muodosti perustan Adidas-yritykselle, jonka hän nimesi vuonna 1949.

Tästä yrityksestä tuli tunnettu kolmella raidallaan.

1. Adidas Supernova – Parhaat yleiskengät

Tämä hyvin vaimennettu juoksukenkä tarjoaa miellyttävät juoksuhetket. Kengän ulkopinta on tehty kevyestä kierrätysmateriaalista, joka on myös hengittävää verkkoa. Tämä takaa raikkaan tunteen jalassa ja istuu jalkaan mukavasti.

2. ADIDAS SL20.3 – Parhaat budjettikengät

Näissä juoksukengissä on käytetty ilmavaa materiaalia, joka auttaa pitämään jalat raikkaina ja kuivina lenkin aikana. Kenkien tehokas iskunvaimennus takaa pehmeän tuntuman ja antaa jaloille vankan tuen.

3. Adidas Adizero Boston 10 – Parhaat lyhyille matkoille

Nämä juoksukengät on tehty tarjoamaan optimaalista mukavuutta lenkeilläsi. Käytetty ilmava materiaali huolehtii siitä, että jalat pysyvät raikkaina ja kuivina juoksun aikana. Voit nauttia juoksusta huoletta, kun tiedät jalkojesi voivan hyvin.

4. Adidas Solar Boost 4 – Parhaat pitkille matkoille

Nämä juoksukengät takaavat raikkaan ja mukavan tunteen verkkorakenteensa ansiosta. TPU-yksityiskohdat varmistavat, että jalka pysyy tukevasti kengässä, tuoden lisää vakautta juoksuusi. Boost-tekniikka välipohjassa antaa lisävoimaa jokaiseen askeleeseen ja Control Rail -ominaisuus ohjaa jalkaasi koko juoksun ajan, alusta loppuun.

5. Adidas Ultraboost 22 – Parhaat pehmustetut

Kengässä on mukautuva Primeknit-yläosa, joka mukautuu jalkaan tarjoten mukavuutta ja tukea ilman liiallista painetta. Boost-teknologia välipohjassa antaa lisävoimaa jokaiseen askeleeseen. Continentalin valmistama pohja takaa hyvän pidon, myös liukkailla pinnoilla. Kengässä on myös Linear Energy Push -ominaisuus, joka tuo lisää vakautta ja terävän tuntuman juoksuun. Kengän materiaalista puolet on kierrätettyä polyesteriä ja loput ovat Primeblue-tekniikkaa, joka sisältää 90% Parley Ocean Plastic -kierrätysmuovia.

Kuinka valita sopivin Adidas merkkinen juoksukenkä?

Kun etsit sopivia kenkiä, mieti ensin omia juoksutavoitteitasi ja vertaa niitä kunkin kengän erityisominaisuuksiin.

Lyhyille lenkeille Adizero Boston 10 voisi olla hyvä valinta, kun taas maratonille Adizero Adios Pro 2.0 saattaa olla parempi.

Jokainen esittelemämme kenkä on suunniteltu erityisiin tarpeisiin, auttaen juoksijoita saavuttamaan parhaan mahdollisen suorituksen.

Kuitenkin kaikkein keskeisin seikka on, että kengät sopivat jalkaasi täydellisesti.

Epämukavat kengät voivat estää sinua saavuttamasta parasta suoritustasi. Jos jalat ovat herkät, valitse kengät, joissa on hyvä vaimennus.

Esimerkiksi Ultraboost 22 tarjoaa erinomaisen pehmustuksen ja mukavuuden.

Alla löytyvää listaa selaamalla löydätkin siis varmasti itsellesi sopivat kengät. Olemme pyrkineet yllä olevien esimerkkien tavoin ottamaan huomioon kaikki yleiset tarpeet ja suositelleet eri kenkiä niin, että jokaiselle löytyisi itselle sopivat parhaat juoksukengät.


Mitkä ovat parhaat Adidas juoksukengät?

Parhaat Adidas juoksukengät oli meidän testimme mukaan Adidas Supernova juoksukengät. Näissä juoksukengissä yhdistyy kaikki parhaat ominaisuudet juoksemiseen. Ne ovat kevyet ja tukevat ja parhaat yleiskengiksi.


1. Adidas Supernova

Adidas-kengät

Parhaat Adidas juoksukengät

 • Boost-teknologia kengän kannassa antaa lisävoimaa jokaiseen askeleeseesi.
 • Primegreen on täysin kierrätetyistä aineksista tehty korkealaatuinen materiaali.
 • Kestävä kumipohja takaa hyvän otteen monenlaisilla alustoilla.

Nämä juoksukengät on suunniteltu tarjoamaan erinomaista mukavuutta ja tukea. Hengittävä materiaali pitää jalat viileinä ja kuivina lenkin aikana, ja kengän vaimennus suojaa jalkoja iskuilta.

SL20.3 M -mallin päällinen koostuu ainakin puoliksi kierrätysmateriaalista, mikä kuvastaa Adidaksen pyrkimystä lisätä kierrätettyjen materiaalien käyttöä.

Adidas aikoo valmistaa suuren osan tuotteistaan kierrätysmateriaaleista vuoteen 2024 mennessä, joten valitsemalla nämä kengät tuet samalla ympäristöystävällisiä valintoja.

SL20.3 M -juoksukengät yhdistävät mukavuuden, iskunvaimennuksen ja tuen, joten voit keskittyä juoksemiseen ja tietää samalla tekeväsi ympäristöystävällisen valinnan.


2. Adidas SL 20.3

Adidas juoksukengät

Edulliset

 • Antaa vankan tuen ja pehmustuksen Lightstriken avulla, mikä tekee juoksusta mukavaa.
 • Kengän pohja on tehty kumista, joka takaa erinomaisen otteen liikuttaessa.

Mukavat juoksujalkineet, jotka on valmistettu ilmavasta kankaasta. Tarjoavat tehokkaan iskunvaimennuksen ja tuen. Kengän päällinen sisältää yli puolet kierrätetystä materiaalista. Kengän korkeusero: 8 mm.

SL20.3 M -mallissa käytetään yli 50 % uusiokäytettyä materiaalia. Tämä on osa Adidaksen visiota, jonka mukaan suurin osa heidän tuotteistaan on tehty kierrätysmateriaaleista vuoteen 2024 mennessä.


3. Adidas Adizero Boston 10

adidas kengät

Nopeat lyhyille matkoille

 • Ilmava ja kevyt päällinen tekee juoksemisesta mukavaa ja istuvuuden tuntuista.
 • Primegreen, laadukas kierrätysmateriaali, on otettu käyttöön kengän valmistuksessa, ja yli puolet kengän päällisestä koostuu kierrätetystä aineksesta.
 • Continental™-kumipohja takaa luotettavan otteen monenlaisilla alustoilla ja on suunniteltu kestämään pitkäaikaista kulutusta.
 • ENERGYRODS: Pohjaan integroitu hiilikuiturakenne lisää joustavuutta ja tukee juoksuaskelta kevyellä tavalla.
 • LIGHTSTRIKE PRO X EVA -välipohja, joka on tehty erittäin kevyestä Lightstrike Pro -materiaalista, tarjoaa parhaan mahdollisen iskunvaimennuksen. Yhdistettynä Lightsrike EVA:n kestävyyteen, kengät ovat sekä pitkäikäiset että kevyet jalkaan.

Nämä juoksukengät on luotu antamaan maksimaalista mukavuutta lenkeillesi. Hengittävä rakenne varmistaa, että jalat pysyvät raikkaina ja kuivina lenkin aikana, joten voit keskittyä juoksuusi ilman huolta.

Kengissä on erityinen iskunvaimennus, joka pehmentää askellusta ja vähentää jalkojen rasitusta.

Tämä tekee juoksemisesta sujuvampaa ja vähentää jalkojen väsymistä.

Kengät on myös muotoiltu tukemaan jalkojasi oikeista kohdista, mikä lisää vakautta ja suojaa jalkoja mahdollisilta vammoilta.

Voit siis juosta luottavaisin mielin ja nauttia jokaisesta askeleesta.

Kaiken kaikkiaan nämä kengät ovat ihanteellinen valinta, kun haluat yhdistää mukavuuden, tuen ja suorituskyvyn juoksulenkeilläsi.

Ne ovat suunniteltu juoksijoille, jotka arvostavat laatua ja haluavat parhaan mahdollisen kokemuksen.


4. Adidas Solar Boost 4

Adidas-kengät

Pitkälle matkalle

 • Kengän kevyt muotoilu on ihanteellinen pitkiin juoksuihin. Tämä malli on räätälöity erityisesti neutraalille askellustyylille.
 • Ilmava verkkopinta pitää jalkasi raikkaina ja kuivina lenkin aikana.
 • Vakautta lisäävät TPU-yksityiskohdat varmistavat, että jalkasi pysyy tukevasti kengässä.
 • Boost-teknologian ansiosta saat lisävoimaa joka askeleelle.
 • Kengän ulkopohja, valmistettu joustavasta Stretchweb-materiaalista ja pitävästä Continental-kumista, takaa luotettavan otteen monenlaisilla pinnoilla.

Nämä juoksukengät tarjoavat erinomaisen ilmanvaihdon ja mukavuuden ansiostaan verkkopäälliselleen.

TPU-yksityiskohdat takaavat jalkasi pysyvän tukevasti kengässä, mikä lisää vakautta lenkin aikana.

Boost-teknologia välipohjassa antaa lisävoimaa askeleillesi ja palauttaa energiaa. Control Rail -järjestelmä varmistaa jalkasi oikean liikkeen koko juoksun ajan.

Joustava Stretchweb-pohja, joka on tehty Continental-kumista, varmistaa hyvän otteen eri pinnoilla, myös liukkailla.

Pohjan kuviointi parantaa pitoa, joten voit juosta luottavaisin mielin. Kenkä sisältää Parley Ocean Plastic -materiaalia, joka on valmistettu kierrätetystä muovista, kerätty rannoilta ja rannikkoalueilta.

Lisäksi kengässä on kierrätettyä polyesteriä, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen valinnan.

Yhdistämällä mukavuus, suorituskyky ja ympäristötietoisuus, nämä kengät ovat ihanteellinen valinta juoksijoille, jotka arvostavat laatua ja kestävyyttä.


5. Adidas Ultraboost 22

adidas-juoksukengät

Parhaat pehmustetut kengät

 • Boost™: Adidaksen kehittämä ainutlaatuinen teknologia, joka koostuu tuhansista pienistä kapseleista, tarjoaa markkinoiden pehmeimmän ja luotettavimman vaimennuksen. Sen innovatiivinen energiakapselirakenne ylittää perinteisen EVA-vaimennuksen kestävyydessä ja joustavuudessa.
 • Continental™: Tämä erikoisvalmisteinen kengän pohja on suunniteltu kestämään pitkään. Se tarjoaa erinomaista pitoa niin kuivissa kuin kosteissakin olosuhteissa.
 • STRETCHWEB: Tämä on kevyt ja elastinen kumipohja, joka mukautuu maaston muotoihin, tarjoten juoksijalle optimaalista vakautta ja tukea.


Kengässä on mukautuva Primeknit-päällinen, joka istuu jalkaan mukavasti ja tukee sitä ilman painetta.

Välipohjan Boost-teknologia antaa lisävoimaa jokaiseen askeleeseen. Kenkien Continental-pohja tarjoaa luotettavaa pitoa, myös liukkailla pinnoilla.

Kenkä sisältää myös Linear Energy Push -ominaisuuden, joka tekee juoksuaskeleesta vakaamman.

Päällinen on valmistettu puoliksi kierrätetystä polyesteristä, ja loput materiaalista on Primeblue-tekniikkaa, joka sisältää suurimmaksi osaksi Parley Ocean Plastic -kierrätysmuovia.


Miten valita parhaat Adidas juoksukengät

Adidas on yksi maailman suurimmista urheilujalkineiden brändeistä, tunnettu huipputeknologiastaan ja korkealaatuisista, kestävistä materiaaleistaan.

Kun valitset juoksujalkineita, on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä, jotta saat parhaan mahdollisen kokemuksen.

Tässä on opas, joka auttaa sinua valitsemaan parhaat Adidas juoksukengät.

1. Istuvuus

Oikea istuvuus on avainasemassa mukavuuden ja juoksuun liittyvien vammojen ehkäisyssä.

Kengän tulisi istua tiukasti keskijalassa ja kantapäässä estäen liukumista ja liikkumista.

Useimmat Adidas juoksukengät ovat tunnettuja siitä, että ne ovat totuudenmukaisia kokonsa suhteen ja niissä on melko leveä varvaslaatikko.

2. Mukavuus ja vaimennus

Haluamasi vaimennuksen määrä riippuu tarpeistasi ja juoksutyypistäsi.

Lyhyemmillä matkoilla ja nopeusharjoittelussa haluat enemmän vaimennusta kengän etuosassa.

Pidemmillä matkoilla haluat enemmän vaimennusta, erityisesti kantapäässä.

3. Materiaali

Jotkut Adidas-kengät on valmistettu tiiviistä, synteettisestä materiaalista, joka on suunniteltu laajenemaan luonnollisesti jalkasi kanssa juostessasi.

Toiset mallit on valmistettu insinööriverkosta, joka on myös erittäin kevyt ja ilmastoitu.

4. Droppi

Adidas-kengillä on yleensä kantapäästä varpaaseen pudotus 6-10 millimetriä, joten ne ovat hyviä vaihtoehtoja niille, jotka tarvitsevat tällaisen dropin.

5. Kestävyys

Adidas-juoksukengät ovat tunnettuja kestävyydestään, mutta jotkut mallit ovat vielä kestävämpiä kuin toiset.

6. Pito

Kaikki tässä luetellut Adidas-juoksukengät on valmistettu kestävistä kumipohjista, jotka tarjoavat erinomaisen pidon sekä märissä että kuivissa olosuhteissa.


Yhteenveto – Adidas juoksukengät

KuvailuKenkäHinta
Parhaat Adidas juoksukengätAdidas Supernova120€
Edulliset juoksukengätAdidas SL 20.3130€
Lyhyille matkoilleAdidas Adizero Boston 10160€
Pitkille matkoilleAdidas Solar Boost 4150€
Paras pehmustusAdidas Ultraboost 22190€

Valitessasi juoksujalkineita, on tärkeää ottaa huomioon juoksutyyppisi, matkasi pituus, jalkasi rakenne ja budjettisi.

Adidas tarjoaa laajan valikoiman jalkineita, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin, joten olet varmasti löytämässä täydellisen parin juoksukengät!

Kirjoittaja

Olen innokas juoksija ja freelancer-kirjoittaja, joka erikoistuu terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. Minulla on laaja kokemus erilaisten asiakkaiden palvelemisesta ja pyrin aina tuottamaan laadukasta ja informatiivista sisältöä

Jaa artikkeli