adidas-juoksukengät

Adidas juoksukengät – Meidän valintamme

Jaa artikkeli

Adidas ansaitsi paikkansa jalkine- ja urheiluvaateteollisuudessa pysymällä uskollisena sille, mikä motivoi sen perustajaa Adi Dassleria lähes sata vuotta sitten: kuuntelemalla urheilijoita ja valmistamalla tuotteita, jotka vastaavat heidän tarpeisiinsa. Dassler perusti kenkäyrityksen Herzogenaurachissa Saksassa vuonna 1924, ja hän saavutti ensimmäisen menestyksensä pian sen jälkeen – Lina Radke voitti kultamitalin vuoden 1928 olympialaisissa kengillään, kuten Jesse Owens vuonna 1936. Dasslerin sitoutuminen innovaatioihin ja suorituskyvystä tuli tunnusmerkki yritykselle (jolle hän antoi nimen Adidas vuonna 1949), joka kasvatti kolmen raidan brändistä tutun nimen.

Kuinka arvioimme parhaat Adidas juoksukengät?

Suureen kulutustestaajan tiimiimme kuuluu kaiken ikäisiä ja tasoisia juoksijoita. Luotamme tutkimukseemme, tuotemerkkiedustajien kuulemiseen, käyttäjien palautteisiin ja arvosteluihin sekä omaan laajaan kokemukseemme sekä juoksu- että juoksukenkäteollisuudesta. Riippumatta siitä, minkä kengän valitset, voit olla varma, että olemme tarkastaneet Adidaksen nykyisen malliston perusteellisesti ja löytäneet niistä mielestämme parhaat.

1. Adidas Supernova – Parhaat yleiskengät

Tehokkaasti vaimennettu juoksukenkä juoksulenkeille. Kengän kevyt ja tukeva päällinen on kierrätysmateriaalista tehtyä hengittävää verkkomateriaalia. Responsiivinen Boost-vaimennus kannassa antaa lisätehoa askeleeseen, ja Bounce-vaimennus edessä keventää tuntumaa.

2. ADIDAS SL20.3 – Parhaat budjettikengät

Mukavat juoksukengät hengittävää materiaalia. Hyvä vaimennus ja tuki. Päällisessä on vähintään 50 % kierrätysmateriaalia. Droppi: 8 mm.

3. Adidas Adizero Boston 10 – Parhaat kengät lyhyille matkoille

Uusittu Boston 10 on ideaali kumppani parhaisiin suorituksiin. Super kevyt ja kimmoisa Lightstrike vaimennus huolehtii juoksumukavuudesta ja pitävä Continental ulkopohja tarjoaa tarvittavan pidon. Pohjaan lisätyt hiilikuitujäykisteet tekevät kengistä entistä suorituskykyisemmät. 

4. Adidas Solar Boost 4 – Parhaat kengät pitkille matkoille

Kevyt juoksukenkä miellyttävällä vaimennuksella pitkille juoksulenkeille. Kengässä on hengittävä ja jalalle miellyttävä verkkomateriaalipäällinen. TPU-vahvistukset auttavat pitämään jalan vakaasti paikallaan koko juoksulenkin ajan.

5. Adidas Ultraboost 22 – Parhaat pehmustetut juoksukengät

Kevyt juoksukenkä miellyttävällä vaimennuksella pitkille juoksulenkeille. Kengässä on joustava Primeknit-päällinen, joka myötäilee jalkaa ja tukee tarvittavissa kohdissa kuormittamatta. Kengässä on energiaa palauttava Boost-vaimennus, joka tehostaa askellusta.

Kuinka valita sopivin Adidas merkkinen juoksukenkä?

Kun valitset kenkiä, tulee sinun pohtia omia tavoitteitasi sekä eri kenkien tarjoamia ominaisuuksia. Esimerkiksi lyhyitä matkoja varten voisit hankkia Adizero Boston kympit ja maratonia varten taas Adizero Adios Pro 2.0. Jokainen esittelemistämme kengistä on suunniteltu tiettyä ominaisuutta silmällä pitäen, jotta niiden käyttäjät saisivat itsestään kaiken irti pyrkiessään omiin tavoitteisiinsa.

Tärkein huomioon otettava asia on kuitenkin kenkien yhteensopivuus oman jalkasi kanssa. Jos kengät puristavat, hiertävät tai tuntuvat muuten vain epämukavilta, tulee juokseminen olemaan aina vaikeaa, etkä koskaan saavuta täyttä potentiaaliasi. Jos siis jalkasi ovat esimerkiksi herkät, suosittelemme ostamaan kengät hyvillä pehmusteilla. Tällaiset hyvin pehmustetut kengät ovat esimerkiksi Ultraboost 22. 

Alla löytyvää listaa selaamalla löydätkin siis varmasti itsellesi sopivat kengät. Olemme pyrkineet yllä olevien esimerkkien tavoin ottamaan huomioon kaikki yleiset tarpeet ja suositelleet eri kenkiä niin, että jokaiselle löytyisi itselle sopivat juoksukengät.

Mitkä ovat parhaat Adidas juoksukengät?

Parhaat adidas juoksukengät oli meidän testimme mukaan Adidas Supernova juoksukengät. Näissä juoksukengissä yhdistyy kaikki parhaat ominaisuudet juoksemiseen. Ne ovat kevyet ja tukevat ja parhaat yleiskengiksi.

1. Adidas Supernova

Adidas-kengät

Parhaat yleiskengät

 • Tehokkaasti vaimennettu juoksukenkä juoksulenkeille. Kengän kevyt ja tukeva päällinen on kierrätysmateriaalista tehtyä hengittävää verkkomateriaalia. Responsiivinen Boost-vaimennus kannassa antaa lisätehoa askeleeseen, ja Bounce-vaimennus edessä keventää tuntumaa.
 • Primegreen on tekninen materiaali, joka on valmistettu täysin kierrätetyistä materiaaleista. Primegreen sisältää korkealaatuisia teknisiä kuituja, jotka tekevät tuotteista suorituskykyisiä ja antavat ekologisemman vaihtoehdon.
 • Kuminen ulkopohja
 • Hybrid Bounce ja Boost-välipohja
 • Tuettu askellus

2. Adidas SL 20.3

Adidas juoksukengät

Edulliset

 • Mukavat juoksukengät hengittävää materiaalia. Hyvä vaimennus ja tuki. Päällisessä on vähintään 50 % kierrätysmateriaalia. Droppi: 8 mm.
 • SL20.3 M -kengissä on vähintään 50 % kierrätysmateriaalia. Tämä liittyy Adidaksen pitkän aikavälin tavoitteisiin, joiden mukaan mahdollisimman suuri osa tuotteista valmistetaan uusiomateriaaleista vuoteen 2024 mennessä.
 • Juoksukenkä tarjoaa hyvän tuen ja vaimennuksen Snappy Lightstrikella, joka varmistaa mukavuuden juoksulenkeillä.
 • Ulkopohja on valmistettu kumista, joka antaa hyvän pidon liikkuessasi.

3. Adidas Adizero Boston 10

adidas kengät

Nopeat lyhyille matkoille

 • Uusittu Boston 10 on ideaali kumppani parhaisiin suorituksiin. Super kevyt ja kimmoisa Lightstrike vaimennus huolehtii juoksumukavuudesta ja pitävä Continental ulkopohja tarjoaa tarvittavan pidon. Pohjaan lisätyt hiilikuitujäykisteet tekevät kengistä entistä suorituskykyisemmät. 
 • Kevyt ja hyvin hengittävä päällinen sekä napakka istuvuus saavat juoksutuntuman ja fiiliksen kohdilleen.
 • Tuotteen valmistuksessa on käytetty Primegreen -korkealaatuisia kierrätettyjä materiaaleja. 50% päällisestä on kierrätysmateriaalia.
 • Continental™ kuminen ulkopohja tarjoaa loistavan pidon ja kulutuskestävyyden
 • ENERGYRODS
 • Anatomisesti suunniteltu hiilikuituteknologia pohjassa tuo kenkiin kimmoisuutta ja kevyttä jäykistettä
 • LIGHTSTRIKE PRO X EVA välipohja
 • Yhdistelmä ultrakevyttä Lightstrike Pro vaahtoa optimaaliseen vaimennukseen sekä Lightsrike EVA kulutuskestävyyteen.
 • Nauhakiinnitys
 • Tekstiilinen päällinen ja vuori
 • Lightstrike vaimennus
 • Paino: 262 g
 • Droppi: 8mm (Kanta: 21mm / päkiä 13mm)

4. Adidas Solar Boost 4

Adidas-kengät

Pitkälle matkalle

 • Kevyt juoksukenkä miellyttävällä vaimennuksella pitkille juoksulenkeille. Kengässä on hengittävä ja jalalle miellyttävä verkkomateriaalipäällinen. TPU-vahvistukset auttavat pitämään jalan vakaasti paikallaan koko juoksulenkin ajan. Responsiivinen ja energiaa palauttava Boost-vaimennus välipohjassa tehostaa askellusta. Control Rail ohjaa jalkaa koko askeleen läpi alastulosta varvastyöntöön. Continental-kumia sisältävä joustava Stretchweb-ulkopohja pitää hyvin myös märillä alustoilla. Ulkopohjan kuvio tehostaa pitoa nopeassa juoksussa. Puolet päällisen materiaalista on Parley Ocean Plasticia. Se koostuu kierrätetystä muovijätteestä, joka on kerätty rannoilta ja rannikkoalueilta ennen sen päätymistä meriin. Puolet materiaalista on kierrätettyä polyesteriä.
 • Juoksukengät
 • Neutraaliin askellukseen
 • Hengittävä verkkomateriaalipäällinen
 • Tukevat TPU-vahvistukset
 • Lisätehoa antava Boost-vaimennus
 • Joustava Stretchweb-ulkopohja pitävää Continental-kumia

5. Adidas Ultraboost 22

adidas-juoksukengät

Parhaat pehmustetut kengät

 • Kevyt juoksukenkä miellyttävällä vaimennuksella pitkille juoksulenkeille. Kengässä on joustava Primeknit-päällinen, joka myötäilee jalkaa ja tukee tarvittavissa kohdissa kuormittamatta. Kengässä on energiaa palauttava Boost-vaimennus, joka tehostaa askellusta. Continental-kumipohja pitää hyvin myös märillä alustoilla. Pohjassa on myös Linear Energy Push -toiminto, joka lisää kiertojäykkyyttä ja antaa napakan juoksutuntuman. Kengän päällinen on 50% kierrätettyä polyesteriä ja muut osat 50% teknistä Primeblue-materiaalia, joka sisältää 90% Parley Ocean Plastic -muovia.
 • Juoksukengät
 • Neutraaliin askellukseen
 • Myötäilevä Primeknit-päällinen
 • Vaimentava Boost-välipohja
 • Ulkopohja Continental-kumia, joka pitää hyvin myös märällä alustalla

Miten Adidas Ultraboost toimii

Ultraboost kenkä on lähivuosina tullut erittäin suosituksi. Siinä yhdistyy uudenlainen tekniikka, mikä takaa pehmeän askeleen.


Boostin aikakausi

Äskettäin Adidas ravisteli juoksukenkien rakentamista Boost-vaahdolla vuonna 2013. Perinteisen EVA:n sijaan tässä uudessa pehmustemateriaalissa käytettiin termoplastisia polyuretaanikapseleita (TPU), jotka oli kehittänyt saksalainen kemianyhtiö BASF. Tuloksena oleva vaahto antoi reagoivan tuen, joka oli kestävämpi ja antoi paremman energianpalautuksen kuin aikaisemmat pehmusteet. Tälle uudelle pehmustemateriaalille Adidas antoi nimeksi Boost. Vaahto debytoi Energy Boost -kengässä vuonna 2013, ja se asetti uuden standardin erinomaiselle pehmusteelle, joka ei lisännyt painoa tai heikentynyt pitkien juoksujen jälkeen. Kilpailevat suutarit seurasivat nopeasti esimerkkiä omilla pehmustemateriaalillaan, mikä herätti nykyisen vaahtomuovihullutuksen.

Mutta Boost ei ole ainoa vaahto Adidaksen mallistossa. Vuonna 2020 brändi julkaisi Adizero Pro -kengän, ja siinä oli brändin uusi Lightstrike-pehmuste. Tämä TPU-pohjainen vaahto kehitettiin alun perin Adidaksen koripallokenkiin, mutta sen keveys ja korkea energiatuotto teki siitä hyvän valinnan myös nopeuteen keskittyviin juoksukenkiin. Se löytyy nyt Adidaksen valikoimasta, mukaan lukien Adizero Adios Pro ja SL20.3.


Pehmusteen lisäksi

Adidas jatkaa vaahtojen jalostamista, mutta myös muita huomionarvoisia keksintöjä on tuotu uusiin kenkiin. Räätälöity Fiber Placement debytoi vuonna 2018 Solarboostin kanssa, ja tämä uusi suunnittelutekniikka, joka sisältää jokaisen päällisen kuidun sijoittamisen erikseen, luo erityisen tiukan istuvuuden jalkasi ympärille. Toinen Adidaksen tunnusmerkki on Adidas Torsion System, joka debytoi vuonna 1988. Se on kevyt muovinen kaarituki, joka mahdollistaa kantapään ja jalkaterän itsenäisen liikkeen. Sitä löytyy monista yrityksen kenkistä, kuten Ultraboostista. Tämä kaaren hyödyntäminen kengissä vähentää jalkaasi kohdistuvaa rasitusta antamalla sen liikkua luonnollisemmin, jolloin jalka myös mukautuu epätasaiseen maahan juoksun aikana.

Toinen viimeaikainen innovaatio on Energyrods, joka ilmestyi Adizero Adios Prolle vuonna 2020. Tämä tekniikka koostuu viidestä hiilellä täytetystä sauvasta, jotka on upotettu välipohjaan ja jotka ovat linjassa jalkaterän etuosan luiden kanssa. Kuten muidenkin merkkien kengissä olevat hiilikuitulevyt, Energyrods auttaa luomaan reippaan, propulsiivisen tunteen ja lisäämään juoksutehokkuutta jatkuvalla nopeudella. Niitä löytyy nyt myös kengistä, kuten Prime X ja Adizero Boston 10.

Kirjoittaja
Jaa artikkeli
Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirje on ilmainen eikä se vaadi mitään sitoumuksia. Tulet samaan sähköpostiisi uutiskirjeemme, josta löytää sen kuukauden uusimmat artikkelit. Lisäksi saatamme suositella kuukauden parasta juoksutuotetta!